Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

4 tips om als horecazaak de juiste drank in huis te halen

Door Fleur Zomer
schedule 6 min
location_on [xx]km
verschillende soorten sterke drank op plankjes
In de horeca zal het hebben van de juiste selectie van dranken een aanzienlijke invloed hebben op je succes. Het gaat er niet alleen om de beste wijnen, bieren en gedistilleerde dranken te kiezen, maar ook om een breed aanbod te bieden dat aan de smaken en voorkeuren van je klanten voldoet. De volgende vier tips helpen je om de juiste dranken in huis te halen voor je horecazaak.

Online wijnadviseurs benutten

De eerste tip die we je mee willen geven om als horecazaak de juiste drank in huis te halen, is het benutten van online wijnadviseurs. Door middel van het internet is het namelijk eenvoudiger geworden om informatie op te zoeken over bepaalde onderwerpen, waaronder wijn. Er bestaan vele websites of aanbieders van wijnen waarbij er advies wordt gegeven over welke opties interessant zijn voor horecazaken. Hierdoor kun je sneller via een plek Bergovino de wijn in voorraad halen waar je gasten van zullen genieten.

Een ruim aanbod aanschaffen

Het is tevens essentieel om een ruim aanbod aan dranken in je horecazaak te hebben. Dit betekent niet alleen verschillende soorten wijnen, maar ook een verscheidenheid aan bier, sterke drank en alcoholvrije opties. Klanten waarderen de mogelijkheid om uit verschillende dranken te kunnen kiezen, afhankelijk van hun stemming, het seizoen of hun maaltijd. Overweeg om lokale brouwerijen en wijngaarden te ondersteunen door hun producten op te nemen in je aanbod. Vergeet ook niet om seizoensgebonden drankjes toe te voegen, zoals warme chocolademelk in de winter of verfrissende cocktails in de zomer.

Een sommelier inhuren

Het inhuren van een sommelier kan ook een waardevolle investering zijn voor je horecazaak. Een sommelier is een getrainde wijnspecialist die diepgaande kennis heeft over het combineren van wijn en eten. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de beste wijnen voor je menu en kunnen ook advies geven aan klanten over welke wijn het beste past bij hun gekozen maaltijd. Dit kan een extra laag van service en ervaring toevoegen aan je horecazaak, waardoor klanten een meer gedenkwaardige en bevredigende ervaring hebben.

Je prijzen bepalen

Het vaststellen van de prijzen voor je drankjes is een cruciale stap in het beheer van je horecazaak. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen het aanbieden van een concurrerende prijs en het waarborgen van winst. Overweeg factoren zoals de inkoopprijs, de kosten van de bediening en de marktprijs van vergelijkbare dranken in andere horecazaken. Het kan ook nuttig zijn om verschillende prijscategorieën te hebben, waarbij je zowel betaalbare opties voor de budget bewuste klant als premium drankjes voor degenen die bereid zijn om meer uit te geven, aanbiedt. Onthoud dat de juiste prijs uitzoeken bijdraagt aan de algehele klanttevredenheid en de financiële gezondheid van je horecazaak.

29 november '23 (11:17)

Espressomachines; wat zijn het nou?

Ben jij nou ook benieuwd naar wat een automatische espressomachine is? Wat doen ze precies en wat voor soorten zijn er? In dit artikel behandelen we het allemaal. Elke dag hetzelfde kopje koffie voor je klanten is ook zo saai, he? Als je graag wat afwisseling wilt bieden, bijvoorbeeld een cappuccino, espresso en een cafe latte, dan is een espressomachine kopen wellicht een goed idee voor jouw onderneming. Een ander groot voordeel is dat het veel makkelijker is dan zelf koffie zetten.

16 november '23 ( 8:15)

Recycling binnen de horecasector - Tips voor verbetering

Recycling is een van de belangrijkste stappen die we kunnen zetten om de impact op het milieu te verminderen. Hoewel veel sectoren zich bewust zijn van het belang van recycling, blijft de horecasector achter bij andere industrieën als het gaat om duurzaamheid. In dit artikel zullen we enkele tips bespreken om recycling binnen de horecasector te verbeteren.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

18 juli '23 (11:32)

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.