NHG Cafe nieuws

Normal_rss_entry-191031

Terras Top 100 2019: hier let de jury op


Waar let de jury van de Terras Top 100 nou precies op? Die vraag horen we vaak. Daarom behandelen we alle hoofdstukken van de vragenlijsten uit het juryrapport. Daarnaast ook een aantal concrete voorbeelden van waar op gelet wordt. De jury gaat vanaf 1 april weer op pad. Dus wie nog mee wilt doen heeft iets minder dan twee weken om zich in te sc...

Normal_rss_entry-190900

Stibon reikt 200e biersommelierdiploma uit


Nederland kent meer dan 200 gediplomeerde biersommeliers. Na het afronden van de Stibon opleiding niveau 3 in Obertrum, Oostenrijk, ontvingen zeventien bierkenners op 15 maart het felbegeerde diploma. ‘Het vraagt enorm veel inzet dit te bereiken’

Normal_rss_entry-190563

Marc Jitta volgt Geert Minnart op als horecadirecteur Heineken


Heineken Nederland heeft Marc Josephus Jitta (35) benoemd tot Directeur Out of Home. Jitta volgt Geert Minnart op die vanwege gezondheidsproblemen heeft besloten zijn werkzaamheden neer te leggen. ‘We gaan Geert ontzettend missen, maar gezondheid gaat boven alles.’

Normal_rss_entry-190568

Topman Carlsberg krijgt geen loonsverhoging van 20 procent


De topman van Carlsberg, de Nederlander Cees ’t Hart, krijgt dit jaar waarschijnlijk geen hogere beloning. Dat stelt de raad van toezicht van de Deense bierbrouwer, nadat eerder de nodige kritiek was losgebarsten op de loonsverhoging van 20 procent voor de topman een jaar eerder.

Normal_rss_entry-190424

Grand café Prins Mauritshuis heropend


Na een intensieve en complete verbouwing is rijksmonument Prins Mauritshuis heropend. Na meer dan twee jaar voorbereiding en een feitelijke verbouwing van bijna zes maanden is grand café Prins Mauritshuis gereed voor de toekomst.

Normal_rss_entry-190374

Eerste Nederlandse rumdistilleerderij opent deuren in Amsterdam


Spirited Union Distillery heeft haar deuren geopend in Amsterdam. Via een crowdfunding-actie heeft Ruben Maduro de eerste rumdistelleerderij in Nederland gerealiseerd. De rum, Union 55, is botanisch geïnfuseerd. ‘Het leven -en rum- is beter met de juiste ingrediënten.’

Normal_rss_entry-190057

Ron Blaauw geeft tips voor het horecaterras


"Het terras wordt steeds meer gezien als een tweede horecazaak", zegt Ron Blaauw maandag 11 maart tijdens de Terras Bootcamp van Misset Horeca waar hij een reeks tips weggaf. Waaronder: ‘Begin op tijd met je terras, zet altijd twee gerechten op de kaart die niemand bestelt, en laat je mensen fouten maken.’

Normal_rss_entry-189927

'Hulpverzoek rond coffeeshopbaas onzorgvuldig'


Nederlandse instanties hebben onzorgvuldig gehandeld bij een rechtshulpverzoek aan Thailand rond de Tilburgse coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Dat stelt de Nationale ombudsman in een rapport.

Normal_rss_entry-189930

Horeca zoekt tienduizenden obers en koks


Hotels, restaurants en andere bedrijven in de horecasector hebben de komende jaren in totaal bijna 100.000 extra medewerkers nodig. Het totale aantal medewerkers groeit in de periode tot 2025 van 443.900 begin vorig jaar naar 540.800.

Normal_rss_entry-189596

Derde Amsterdam Cocktail Week staat voor de deur


Amsterdam Cocktail Week vindt in 2019 van 11 t/m 17 maart plaats. Dit jaar doen maar liefst 45 bars uit Amsterdam mee. Deze bars houden seminars, workshops en masterclasses.

Normal_rss_entry-189557

Anne&Max verrast met zwarte aïoli in vegetarische restaurantweek


Voor de vegetarische restaurantweek (11-17 maart) komt Anne&Max met een verrassend lunchgerecht. Vanaf 11 maart staat in alle 14 vestigingen een speciaal vegetarische sandwich op de kaart met geroosterde rode biet, courgette, avocado én een zwarte aïoli van Lisimo.

Normal_rss_entry-189242

Rum in opmars: Distilleerderij Rummieclub opent zijn deuren


Amsterdam telt binnenkort een tweede rum distilleerderij. Eén met de toepasselijke naam: Rummieclub.

Normal_rss_entry-188957

Sander Groenink wint Dutch Brewers Cup 2019


Sander Groenink, eigenaar van espressobar Maling in Zwolle, zette op Amsterdam Coffee Festival de beste filterkoffie van Nederland en heeft daarmee de Dutch Brewers Cup 2019 gewonnen. Hij won in hetzelfde weekend ook het Dutch Cup Tasters Championship.

Normal_rss_entry-188963

Dutch Latte Art Championship 2019 gewonnen door Kaspar Tammjärv


Kaspar Tammjärv, werkzaam bij Bocca, heeft het Dutch Latte Art Championship 2019 gewonnen. Hij schonk volgens de jury tijdens de finale op Amsterdam Coffee Festival de mooiste figuren in het cappuccinoschuim.

Normal_rss_entry-188967

White Label Coffee wint allereerste Roast Masters


Roast Masters 2019, een nieuwe wedstrijd voor koffiebranders die op Amsterdam Coffee Festival de primeur beleefde, is gewonnen door White Label Coffee uit Amsterdam.

Normal_rss_entry-188970

Wendelien van Bunnik pakt Dutch Barista Championship 2019


Het Dutch Barista Championship 2019 is gewonnen door Wendelien van Bunnik. Zij is de beste barista van Nederland en gaat in april naar het World Barista Championship in Boston. Achter Van Bunnik eindigden Jasper de Waal als tweede en Dagmar Geerlings op plek drie.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht