Nationale Horecagids

NHG Cafe nieuws

Normal_pexels-chevanon-photography-302899

Een kop koffie buiten de deur is in tien jaar veertig procent duurder geworden


Gemiddeld kost een kopje koffie buiten de deur drinken 2,62 euro. Dat is een stijging van 40 procent. In 2012 betaalde men hier namelijk nog 1,87 euro voor. Dit meldt De Restaurant Krant.

Normal_pexels-cottonbro-4114710

Bizar: de toiletten in de horeca zijn schoner dan die in de zorg


In de horeca zijn de schoonste toiletten te vinden. Dat blijkt uit het Nationale Toiletonderzoek 2022. Uit het onderzoek is ook gebleken dat de kans om in Nederland een schone wc aan te treffen, schrikbarend laag is. Slechts 4 op de 10 wc’s zijn schoon, waarvan toiletten voor mannen iets vaker vies zijn dan die voor vrouwen. Dit meldt De Restaur...

Normal_pexels-thought-catalog-904616

Een boek lezen onder het genot van een wijntje? In Haarlem kan het


Een boekhandel in het centrum van Haarlem heeft een aanvraag voor een horecavergunning gedaan. Het gaat om boekhandel De Vries van Stockum die al sinds 1905 in het stadscentrum zit. Dit meldt het Haarlems Dagblad.

Normal_pexels-kat-smith-551588

Rechtszaak tussen horecaondernemers en de Staat: emoties lopen hoog op


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is van mening dat de overheid de schade die ondernemers binnen de horecabranche hebben opgelopen door en tijdens de coronacrisis volledig moet vergoeden. De zitting van woensdag hierover in de rechtbank van Den Haag was emotioneel geladen. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_rss_entry-382593

Inflatie 17,1 procent: energiecrisis werkt door in Nederlandse voedselprijzen


Het dagelijks leven is in september in doorsnee 17,1 procent duurder geworden. Niet eerder liep de inflatie zo hard op. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een eerste raming, op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode. Een maand eerder liepen de prijzen op jaarbasis gemiddeld nog met 13,7 procent op.

Normal_pexels-pixabay-260922

Café in the City mag weer open na ruim een maand gesloten te zijn geweest


Het café dat op last van de gemeente Amsterdam zes maanden de deuren moest sluiten, is na ruim een maand weer geopend. Café in the City moest dicht vanwege een explosie voor de deur in augustus. Dit meldt het Parool. 

Normal_persconferentie_gemist_dit_zijn_de_versoepelingen_voor_de_horeca

Horecavergunningen in Den Bosch plots flink duurder


De gemeente Den Bosch gaat de heffingen voor verschillende vergunningen verhogen, waardoor horecaondernemers die bijvoorbeeld evenementen organiseren flink meer moeten betalen. En dit moeten ze doorberekenen naar de klant. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Normal_alcohol-g424db9e03_1280

Iconisch café Rooie Nelis overgenomen maar naam mag niet blijven


Het iconische café Rooie Nelis in Amsterdam is overgenomen. Voormalig eigenaren Zwarte Gerrit en Blonde Sien hebben eventuele overnamekandidaten verboden de naam Rooie Nelis te gebruiken en daarom moet er dus een andere naam voor het café komen. Dit meldt het Parool. 

Normal_gardening-gac6ffe4a1_1280__1_

Flinke uitbreiding tuincentrum mag er komen, maar horeca nog niet


Het tuincentrum in Zevenhuizen mag van de Raad van State zeven keer zo groot worden. Wel moeten de horecazaken die erbij zou worden gebouwd even wachten, staat in de afspraken die zijn gemaakt met protesterende winkeliers. De Raad van State moet dus nog toestemming geven voor het aanvragen van een vergunning voor horeca. Mogelijk duurt dat nog e...

Normal_rss_entry-382434

Kabinet verdeeld over coronatoegangsbewijs bij dreigende sluiting horeca


Het kabinet is verdeeld over een eventuele terugkeer van het coronatoegangsbewijs (ctb). Zorgminister Ernst Kuipers is "niet voornemens" die opnieuw in te voeren. Alleen als een meerderheid van de Tweede Kamer dat wel wil, gaat hij daartoe een apart wetsvoorstel indienen. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken is minder stellig, omdat ...

Normal_rss_entry-382399

KHN eist nogmaals volledige compensatie voor coronaschade ondernemers


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat horecaondernemers volledig worden gecompenseerd voor de geleden schade door de coronamaatregelen. De brancheorganisatie spande namens acht ondernemers een bodemprocedure aan tegen de Staat. Die diende op woensdag bij de rechtbank in Den Haag. Over zes weken volgt een beslissing.

Normal_pexels-rene-asmussen-3217156

Horecaondernemers moeten stagairs omarmen, maar niet zien als een volwaardige medewerker


Veel horecaondernemers reageren opgelucht als zij een stagiair krijgen. Logisch in een tijd waar iedereen schreeuwt om personeel. Maar wie het horecavak weer écht op de kaart wil zetten en jongeren wil behouden voor de sector, die moet het toch echt anders aanpakken. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_pexels-matt-hatchett-2599276

36-jarige man aangehouden vanwege betrokkenheid steekincident in horeca


Vorige week is een 36-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een steekincident dat op 22 juli dit jaar plaatsvond in een horecagelegenheid in Goes. Dit meldt de politie.

Normal_rss_entry-382294

Vrouwen met oudere kinderen kunnen krapte op arbeidsmarkt verhelpen


Om vrouwen die werken in deeltijd meer uren te laten maken, zou de overheid zich meer moeten richten op moeders met kinderen die wat ouder en zelfstandiger zijn. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarmee zou het arbeidsaanbod fors toenemen, al vraagt dat wel om nieuw beleid.

Normal_rss_entry-382271

Horecaondernemers letten scherp op aantal oplopende coronabesmettingen


Ondernemers zijn alert op het oplopende aantal coronabesmettingen. Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk om de epidemiologische situatie scherp in de gaten te houden, vooral om te voorkomen dat het virus weer massaal om zich heen grijpt.

Normal_pexels-cottonbro-5922465__1_

Dit zijn de drie meest favoriete terrassen van Nederland


Terrasjes pakken is voor veel Nederlanders de ultieme manier om gezelligheid te ervaren. Voor Lipton Ice Tea was dat genoeg reden om dit jaar te komen met een heuse terrasverkiezing, namelijk ‘hét Lipton Terras van 2022’. Dit zijn de drie favoriete terrassen van ons land. Dit meldt Coole Suggesties.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht