Nationale Horecagids

NHG Cafe nieuws

Normal_rss_entry-280739

KHN: 'Fors deel van horeca staat op omvallen, steun nu nodig'


Een fors deel van de horecabedrijven staat op omvallen en er is per direct aanvullende financiële steun en toekomstperspectief nodig. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Horecaondernemers zijn de wanhoop nabij. De paniek en onrust is groot, ondernemers zijn radeloos", aldus KHN-voorzitter Robèr Willemsen.

Normal_nijmegen__binnenstad__terrassen__horeca_

Gelderland maakt 1 miljoen euro vrij voor ondernemers in vrijetijdssector


De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Met de voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren een bedrag tot 5000 euro inzetten voor adviesdiensten en ondersteuning. Ondernemer...

Normal_rss_entry-280739

KHN: fors deel van horeca staat op omvallen, steun nu nodig


Een fors deel van de horecabedrijven staat op omvallen en er is per direct aanvullende financiële steun en toekomstperspectief nodig. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Horecaondernemers zijn de wanhoop nabij. De paniek en onrust is groot, ondernemers zijn radeloos", aldus KHN-voorzitter Robèr Willemsen.

Normal_rss_entry-280670

Gommers: 'vier kerst alleen in huiselijke kring'


Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en OMT-lid, heeft als boodschap voor Nederland om kerst maar een jaartje over te slaan. Het is volgens hem nog te vroeg om de coronamaatregelen rond de kerstdagen te versoepelen, zei hij in gesprek met Sven Kockelmann in het programma 1 op 1 (NPO Radio 1).

Normal_rss_entry-280635

Trimbos-instituut: 'Nederlanders onderschatten hoe schadelijk alcohol is'


Veel Nederlanders weten niet goed welke gezondheidsrisico's alcohol drinken met zich mee brengt, zoals op verschillende typen kanker en dementie. Overmatig alcoholgebruikers hebben de grootste blinde vlek hiervoor. Dat meldt het Trimbos-instituut in een onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Normal_rss_entry-280387

Vakbond wil sneller duidelijkheid over kerst voor horecapersoneel


Het kabinet moet al voor 8 december duidelijk maken of eet- of drinkgelegenheden in de kerstperiode open mogen. Als pas op of na die datum bekend wordt of de overheid huidige lockdownmaatregelen versoepelt, hebben horecagelegenheden namelijk te weinig tijd om zich voor te bereiden. Daarvoor waarschuwt vakbond FNV, die vreest voor de gevolgen voo...

Normal_rss_entry-280293

Ondernemers kunnen zich melden voor extra coronasteun


Ondernemers kunnen zich vanaf woensdag melden voor extra steun om de coronacrisis te doorstaan. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) maakte bekend dat de zogeheten TVL-regeling voor vaste lasten in het vierde kwartaal vanaf 12.00 uur wordt opengesteld.

Normal_rss_entry-280301

Advies OMT: geen versoepeling coronamaatregelen december


Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert om de coronamaatregelen niet te versoepelen in december, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. Ook vindt het OMT dat de mogelijkheid van een langere kerstvakantie voor alle scholieren onderzocht moet worden, omdat dit mogelijk bijdraagt aan het verder verlagen van de besmettingen.

Normal_rss_entry-280096

Luisteraar kan thuis Top 2000-café nabouwen


Een "pakket aan maatregelen" maakt het voor luisteraars mogelijk om eind december goed voorbereid op de Top 2000 af te stemmen. De presentatoren van de ochtendshow op NPO Radio 2, Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte, presenteerden het pakket maandag in een filmpje.

Normal_rss_entry-279960

Rutte: meer vrijheid rond feestdagen lastig met deze cijfers


Minister-president Mark Rutte waarschuwt dat meer bewegingsvrijheid rond de feestdagen er niet in zit, als het aantal coronabesmettingen blijft oplopen. "Met deze cijfers wordt dat lastig", zegt de premier tijdens een digitale bijeenkomst van de VVD.

Normal_rss_entry-279847

Ruim 21.000 aanvragen voor derde NOW-steunpakket


Sinds het opengaan van het loket voor het derde NOW-steunpakket vorige week maandag, hebben ruim 21.000 werkgevers een beroep gedaan op de steun, meldt uitkeringsinstantie UWV. Dat is iets meer dan bij de tweede aanvraagperiode in april, toen de teller op 17.000 aanvragen stond.

Normal_rss_entry-279425

Sluiting horeca funest voor bierverkopen


Door de sluiting van de horeca ligt de bierverkoop in Nederland flink lager. Volgens de Vereniging Nederlandse Brouwers zorgde de gedeeltelijke sluiting in oktober ervoor dat ruim een kwart minder bier is verkocht. Voor de verkoopprestaties in de maand november, waarin de horeca helemaal gesloten moet blijven, houdt de organisatie "zijn hart vast".

Normal_rss_entry-279212

'Als cijfers blijven dalen, half december eerste versoepeling'


Als de cijfers met het coronavirus blijven dalen, kan eventueel half december voorzichtig de eerste versoepeling van de huidige coronamaatregelen worden doorgevoerd. Zorgminister Hugo de Jonge zei dinsdagavond dat dit op 8 december zal worden bekeken.

Normal_rss_entry-279004

Scherpere regels voor alcoholgebruik gaan later in


De nieuwe alcoholwet zal een half jaar later ingaan dan gepland, op 1 juli 2021. Dat kondigde staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) aan tijdens een debat in de Tweede Kamer over de wet, die de drank- en horecawet vervangt. De nieuwe wet regelt onder meer dat ouders die voor hun kinderen onder de achttien jaar in de kroeg of restaurant...

Normal_rss_entry-278516

Aantal banen stijgt met recordaantal, ook in horeca


De arbeidsmarkt is wat opgekrabbeld na de enorme coronaklap van het tweede kwartaal. In de afgelopen periode kwamen er een recordaantal van 164.000 banen bij en ook het aantal vacatures nam toe. Het aantal werklozen was met 419.000 wel hoger dan het voorgaande kwartaal. Dat komt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vooral doordat...

Normal_rss_entry-278569

Nederlander geeft minder geld uit aan horeca


De Nederlandse economie is in het derde kwartaal van dit jaar met 7,7 procent gegroeid. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) spreekt van de sterkste groei ooit gemeten. Deze volgt op de "ongekende krimp" van 8,5 procent in het tweede kwartaal toen de coronacrisis duidelijk zijn sporen naliet.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht