Nationale Horecagids

NHG Cafe nieuws

Normal_rss_entry-306915

KHN: openen terrassen nu voor meer horecazaken interessant


Het is voor meer horecaondernemers weer interessant om hun zaak te openen als terrassen vanaf volgende week woensdag langer open kunnen. Wel blijft het vrijwel onmogelijk om uit de rode cijfers te komen voor horecazaken zolang binnenruimtes dicht moeten blijven. Dat zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een re...

Normal_rss_entry-306842

'Straks ook ontbijten en dineren op het terras'


Als de druk op de ziekenhuizen blijft afnemen, mogen terrassen vanaf volgende week woensdag ook open voor ontbijt en diner. Dat maakt het kabinet dinsdagavond bekend in de coronapersconferentie, melden ingewijden. Wel wordt een "noodrem" ingebouwd: op maandag 17 mei wordt bekeken of de voorgenomen versoepelingen ook echt mogelijk zijn.

Normal_rss_entry-306752

Veiligheidsberaad positief over meer versoepelingen


Het Veiligheidsberaad is positief over het voornemen van het kabinet om vanaf 19 mei meer coronamaatregelen te versoepelen, op voorwaarde dat de situatie dit toelaat. Dit meldde het Veiligheidsberaad, waarin de 25 voorzitters van de veiligheidsregio's zijn vertegenwoordigd, maandagavond na digitaal overleg.

Normal_pexels-cottonbro-4252146

Budgetoplossingen voor een keuken make-over


Vind je je keuken niet meer zo mooi, maar wil je niet gelijk de hele keuken vervangen? Met een paar kleine aanpassingen, kun je jouw keuken al een heel andere look geven! Zelfs wanneer je niet zo’n groot budget hebt. Lees gauw verder voor een aantal creatieve oplossingen voor een snelle keuken make-over.

Normal_rss_entry-306267

Opnieuw Rotterdams café beschadigd door ontploffing


Voor de tweede keer deze week is een café in Rotterdam-Zuid beschadigd geraakt na een ontploffing. In de nacht van donderdag op vrijdag raakte café The Hide Away op het Kreekplein beschadigd na een brand die ontstond door een ontploffing. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Normal_klappen_met_flappen_-_logo

'Klappen met Flappen' verbindt zorg en horeca in aanloop naar Dag van de Zorg


Vorig jaar op 17 maart klapten Nederlanders massaal om hun waardering voor het zorgpersoneel te uiten en werd door Corona de horeca tot no-go area verklaart. Een jaar later hebben de zorgmedewerkers het nog steeds niet makkelijk en gaat het met de horeca ook niet veel beter. De twee sectoren staan recht tegenover elkaar. Toch zorgen de medewerke...

Normal_daan_smeltzer_van_stan_en_co_en_fig_in_utrecht_neemt_met_veel_plezier_deel_aan__honderd_voor_de_horeca_._links_staat_antoine_pex_van_work2b

Recruiter Work2B werft gratis personeel voor de horeca


Al ruim een jaar heeft de horeca te maken heeft beperkingen en sluitingen. Het jonge en ambitieuze recruitmentbedrijf Work2B schiet de horeca nu te hulp met de gratis werving van 100 nieuwe medewerkers. Deze zomer dreigt alweer een flink tekort aan goed personeel en veel horecabedrijven zitten dan opnieuw met de handen in het haar. 

Normal_rss_entry-306015

Rutte: jaarlijkse vrije dag op Bevrijdingsdag heel dichtbij


Demissionair premier Mark Rutte verwacht dat mensen in de toekomst ieder jaar vrij zullen zijn op Bevrijdingsdag. Nu is dat voor veel werknemers nog eens in de vijf jaar, ondanks dat het een officiële feestdag is in Nederland.

Normal_rss_entry-305998

Horeca noemt eis sneltest voor uit eten gaan onbespreekbaar


Een meerderheid van de horeca-ondernemers vindt een verplichte coronasneltest voor een bezoek aan een café of restaurant geen optie. Zelfs niet als ze daardoor weer open kunnen of meer gasten kunnen ontvangen, blijkt uit een onderzoek van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Normal_geld

Aan ondernemers in de horeca: verleng bijzonder uitstel van betaling


Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de Belastingdienst. Dit meldt de Belastingdienst. 

Normal_rss_entry-305913

Rotterdams café beschadigd door ontploffing


Bij café 't Haantje aan de Bierens de Haanweg in Rotterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.10 uur een ontploffing geweest. De politie houdt rekening met een vuurwerkbom. De explosie veroorzaakte volgens een politiewoordvoerder forse schade, ramen en de toegangsdeur van de kroeg raakten beschadigd. Er is niemand gewond geraakt.

Normal_rss_entry-305782

Minder bedrijfsopheffingen bij restaurants en cafetaria's


Restaurants en cafetaria's hebben in het eerste kwartaal zelf relatief minder vaak hun bedrijf beëindigd. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lag het aantal bedrijfsopheffingen van dit soort ondernemingen aanzienlijk lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Normal_rss_entry-305526

Geen verdere versoepelingen coronaregels vanaf 11 mei


De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals het openen van sportscholen en dierentuinen, laten langer op zich wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Normal_rss_entry-305418

De Jonge: onzeker of overleg over coronaversoepelingen doorgaat


Het is maar de vraag of het kabinet komend weekeinde bijeenkomt in het Catshuis om te praten over verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Dat is afhankelijk van de ruimte die het Outbreak Management Team (OMT) ziet om maatregelen los te laten, zegt zorgminister Hugo de Jonge. Het deskundigenpanel vergadert daar vrijdag over.

Normal_rss_entry-305130

Horecabranche: terrassen door het hele land goed gevuld


De eerste dag van de heropening van de terrassen is volgens de horecabranche goed verlopen. "De sfeer was positief, gemoedelijk, de terrassen waren door het hele land goed gevuld", stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De brancheorganisatie gaat er vanuit dat met de heropening van de terrassen een eerste stap is gezet richting de heropening ...

Normal_rss_entry-305063

Halsema doet beroep op gezond verstand terrasbezoekers


Burgemeester Femke Halsema hoopt dat nu de terrassen weer open zijn, mensen de coronaregels niet uit het oog zullen verliezen. "Ik begrijp het verlangen naar meer vrijheid. Maar het dringend verzoek blijft ook nu: hou je aan de regels. Hou nog even vol. Ik hoop op gezond verstand en doe een beroep op de eigen verantwoordelijkheid. Alleen zo kunn...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht