Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner
Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen / Foto: "Vismarkt" door G. Lanting
19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

‘Angela’ gaat intimidatie in Asser horeca te lijf
19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel
19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld
16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé
15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam
15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden / Foto: "Biervaten in Brouwerij De Leckere" door MPhernambucq
14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

Broer en zus Schellekens verkopen restaurant Hemels in Vught, wordt grandcafé / Foto: "Vught - Sint Petruskerk" door Grotevriendelijkereus
14 juni '23 (10:15)

Broer en zus Schellekens verkopen restaurant Hemels in Vught, wordt grandcafé

Aan het einde van de maand trekken broer en zus Boy en Denise Schellekens de stekker uit hun restaurant. Het was een mooi avontuur, maar het is tijd voor iets nieuws. Restaurant Hemels wordt overgenomen door Juul Hoes, die plannen heeft om van het restaurant een grandcafé te maken. Dat meldt Brabants Dagblad.

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca
13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

Na verwoestende brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli
13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw / Foto: "Lichttoren Eindhoven" door Rosemoon
13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee / Foto: "Centrum Geldrop" door G. Lanting
12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid
12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.

Horecabedrijven kunnen zich weer inschrijven voor Leukste Horecateam van Nederland
12 juni '23 (11:32)

Horecabedrijven kunnen zich weer inschrijven voor Leukste Horecateam van Nederland

Horecateams door het hele land kunnen zich weer aanmelden voor de wedstrijd Leukste Horecateam van Nederland. Inschrijven kan tot en met 8 oktober. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de Week van de Horeca. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Gastvrijheidstop. Vorig jaar ging de winst naar het team van Van Woerden Rossum, meldt Entree Magazine.

Bufkes opent nieuwe vestiging in Heythuysen
12 juni '23 (11:02)

Bufkes opent nieuwe vestiging in Heythuysen

Afgelopen donderdag gingen de deuren van de nieuwste Bufkes-vestiging open. Aan de Dorpsstraat in Heythuysen, op het nieuwe horecaplein, gaat Bufkes de zaak bestieren. Vorig jaar ging de keten een samenwerking aan met Heerschap groep, de eigenaar van het pand. Dat meldt Foodclicks.

Wie heeft het gemunt op de horeca in Arnhems winkelcentrum? / Foto: "Arnhem-Elderveld, winkelcentrum de Elderhof" door Michiel Verbeek
12 juni '23 (10:46)

Wie heeft het gemunt op de horeca in Arnhems winkelcentrum?

Al dagenlang heerst er onrust in het Arnhemse winkelcentrum Elderhof. Daar werden donderdagochtend twee verdachte pakketjes gevonden. In de nacht van donderdag op vrijdag werd het winkelcentrum dan ook getroffen door meerdere explosies, meldt het AD. Wat is er precies aan de hand?

Vier Amsterdamse restaurants krijgen bezoek van foie gras demonstranten
12 juni '23 (10:24)

Vier Amsterdamse restaurants krijgen bezoek van foie gras demonstranten

Afgelopen zaterdag heeft de actiegroep Active for Justice voor de deur van vier Amsterdamse restaurants gestaan. Zij protesteerden daar tegen de verkoop van foie gras, oftewel vervette ganzenlever. De activisten willen dat de restaurants per direct stoppen met de verkoop hiervan. De delicatesse wordt gemaakt van de lever van eenden of ganzen, die vaak dwangvoer toegediend krijgen. Dat meldt het Parool.

Man neergestoken in Tilburgs café
12 juni '23 ( 9:20)

Man neergestoken bij Tilburgs café

Vrijdagnacht is een man van 49 gewond geraakt bij een steekpartij in een café aan de Broekhovenseweg in Tilburg. In de zaal van café Bet Kolen was een trouwfeest aan de gang. De man was niet welkom op de gelegenheid, kreeg een 112-respondent te horen. Dat meldt Omroep Brabant.

Relatief veel faillissementen horeca in mei, maar niveau blijft laag
12 juni '23 ( 7:07)

Relatief veel faillissementen horeca in mei, maar niveau blijft laag

Het aantal faillissementen is in mei opnieuw opgelopen, na een stijging in april. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal faillissementen bleef ondanks de toename onder het niveau van de periode voor het uitbreken van corona. Wel is het aantal faillissementen in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim de helft hoger dan in dezelfde periode van 2022.