Nationale Horecagids

NHG Cafe nieuws

Normal_rss_entry-296594

Rutte acht kans niet groot dat terrassen snel open gaan


De kans dat het kabinet maandag bekendmaakt dat de terrassen weer open mogen is niet groot, volgens premier Mark Rutte. Ook een verruiming voor het hoger onderwijs zit er vermoedelijk niet in. "Ik ben niet heel hoopvol wat op korte termijn kan", zegt hij op AD.nl woensdag.

Normal_rss_entry-296478

Nog geen concrete datum waarop horeca open kan


Het kabinet heeft nog geen concrete datum gegeven waarop de horeca open zou kunnen. Dat meldt branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) na afloop van overleg met bewindslieden. Volgens KHN-directeur Dirk Beljaarts verliep het gesprek goed. "Daar is ook uitgesproken dat het kabinet heel graag wil versoepelen maar dat dat nog niet kan. ...

Normal_rss_entry-296315

Pand en terras actievoerende cafébaas in Breda besmeurd


De gevel en het terras van het Bredase café Boerke Verschuren van Johan de Vos zijn besmeurd met ketchup. Ook zijn posters met de tekst "Johan de V en Paul D. Opengaan = bloed aan je handen. Opruiing is bij wet verboden" aangebracht. De Vos, woordvoerder van ondernemers van tientallen regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) d...

Normal_rss_entry-296155

Heropenen terrassen 'ludieke' actie, er wordt niet geserveerd


Het heropenen van terrassen door boze horeca-ondernemers krijgt dinsdag een 'ludiek' karakter. Dat zegt Johan de Vos maandag namens een groep van tientallen regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De terrassen worden wel opgezet, maar er worden geen consumpties geserveerd.

Normal_rss_entry-295969

Ludieke picknick horecaondernemers Breda rustig verlopen


Tientallen horecaondernemers in Breda namen zaterdag deel aan een ludieke picknick in de stad waarmee ze aandacht vroegen voor de moeilijke situatie waarin de horeca zich bevindt. In het bijzonder werd voor het openen van de terrassen gepleit. De starttijd voor de picknick was 12.05 uur. Dit omdat het voor veel ondernemers al 5 óver 12 is, aldus...

Normal_rss_entry-295951

Zwolse terrassen open, maar niet voor publiek


Horecaondernemers in Zwolle hebben zaterdag en zondag de terrassen voor hun cafés en restaurants uitgestald. Gasten waren er niet welkom. Mensen werd gevraagd wel iets af te halen, maar dit naast de met linten afgezette terrassen te nuttigen.

Normal_rss_entry-296078

Omzet horeca krimpt ongekend hard door coronamaatregelen


De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de coronacrisis met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. De terugval was zeven keer groter dan de omzetdaling van 2009 bij de vorige crisis.

Normal_rss_entry-295787

'Rotsituatie zal langer duren als terrassen opengaan'


De huidige situatie met hoge besmettingscijfers zal alleen maar langer voortduren als horecaondernemers volgende week hun terrassen opengooien. Dat zei minister Bas van 't Wout van Economische Zaken vrijdag.

Normal_1614286205

Bruls wil snel versoepelen: 'dit is niet meer te houden'


"De huidige coronamaatregelen zijn niet te houden. Het kabinet moet binnen enkele weken versoepelen, om te beginnen door in de buitenlucht meer mogelijk te maken". Dat zegt Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en het landelijke Veiligheidsberaad in het AD.

Normal_rss_entry-295656

Horecabranche begint nog een corona-rechtszaak tegen overheid


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) begint nog een corona-rechtszaak tegen de overheid. De brancheorganisatie wil via een kort geding afdwingen dat een beloofde aanvulling op de zogeheten TVL-coronasteun zo snel mogelijk wordt uitbetaald.

Normal_rss_entry-295535

Ministerie: horecaregels zijn helder, handhaving is aan driehoek


Als horecagelegenheden volgende week besluiten hun terrassen te openen, is het aan de lokale autoriteiten om in te grijpen. Dat laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

Normal_rss_entry-295514

Burgemeesters willen meedenken over wat buiten wel kan


Burgemeester Paul Depla van Breda gaat de komende dagen met horecaondernemers in zijn gemeente meedenken over wat er buiten mogelijk is. Heropenen van de terrassen op 2 maart mag binnen de geldende coronamaatregelen niet, maar er zijn volgens hem best meer mogelijkheden dan nu het geval is. "We moeten ook in Den Haag voor het voetlicht brengen w...

Normal_rss_entry-295493

Groot deel horeca wil terrassen op 2 maart open


Een groep van 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept horecaondernemers op om volgende week dinsdag de terrassen te openen. Eet- en drinkgelegenheden moeten wegens de lockdown gesloten blijven, maar volgens de actiegroep is die regel onzinnig voor de buitenruimtes.

Normal_rss_entry-295469

Brouwer Jupiler en Stella Artois voelt crisis in jaarcijfers


AB InBev, 's werelds grootste bierbrouwer en bekend van merken als Jupiler, Leffe, Stella Artois en Hoegaarden, heeft de coronacrisis behoorlijk gevoeld in zijn resultaten over heel 2020. Door de lockdowns en de sluiting van de horeca zag het bedrijf de verkoopvolumes dalen, net als de omzet en winst. AB InBev verwacht dat dit jaar wel sprake za...

Normal_rss_entry-295407

Rutte kijkt bij nieuwe verruiming naar horeca en hoger onderwijs


Bij een volgende versoepeling van de coronamaatregelen wil het kabinet kijken naar het hoger onderwijs en de horeca. Volgens demissionair minister-president Mark Rutte probeert het kabinet de weinige ruimte die er is "zo eerlijk mogelijk te verdelen" over verschillende sectoren.

Normal_rss_entry-295393

‘Meer horecaondernemers volgen opening Schiermonnikoog'


De hoteleigenaren op Schiermonnikoog die hun restaurants en terrassen op 16 maart gaan openen zullen niet de enigen zijn. Dat verwacht de afdeling Friesland van Koninklijke Horeca Nederland. "Ik merk dat er veel onrust is, mijn app en mailbox ontploffen", vertelt Corné van de Erve, woordvoerder van KHN Friesland.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht