Nationale Horecagids

NHG Cafe nieuws

Normal_rss_entry-224003

Starbucks-deal goed voor omzet Nestlé


Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé verwacht dit jaar 250 miljoen dollar aan extra opbrengsten te genereren als gevolg van de Starbucks-deal. Vorig jaar betaalde Nestlé meer dan 7 miljard dollar aan Starbucks voor de samenwerking.

Normal_rss_entry-223218

Terschellingse kroegbaas Hessel keert terug naar Ahoy


Zanger Hessel, ook wel bekend als de Bruce Springsteen van Terschelling, steekt volgend jaar weer de Waddenzee over. De zanger staat samen met zijn dochter Tess op 14 maart in Ahoy, bijna dertig jaar na zijn eerste show in de Rotterdamse zaal. Rapper Typhoon en zangeres Manouschka komen als gastartiesten langs.

Normal_rss_entry-223031

Heineken is 'bierpartner' van EK voetbal 2020


Heineken wordt de officiële 'bierpartner' van het Europees kampioenschap voetbal in 2020, dat plaatsvindt in verschillende landen. De brouwer krijgt door dit contract exclusieve rechten voor de verkoop van bier in stadions en in speciale fanzones. Ook biedt de deal tal van mogelijkheden op het gebied van marketing.

Normal_rss_entry-222309

Aanbod lachgas Arnhem fors minder door verbod


Zes van de acht Arnhemse horecazaken die bij de gemeente bekend stonden om het aanbieden van lachgas zijn daarmee gestopt sinds het ingaan van een verkoopverbod eind oktober. Dat bleek tijdens handhavingscontroles, meldt de gemeente Arnhem.

Normal_normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__leeg_terras__eigen_foto__21-09-2018_

Gastvrij Nederland: autoloze zondag raakt gastvrijheidssector onevenredig hard


Het plan van GroenLinks en de ChristenUnie om maandelijks een autoloze zondag in te voeren in de strijd tegen de stikstofcrisis, is volgens Gastvrij Nederland desastreus voor de gastvrijheidssector. De lobbyorganisatie voorziet grote omzetverliezen voor onder meer horeca, bungalowbedrijven, attractieparken, musea en dierentuinen wanneer de plann...

Normal_rss_entry-221271

Donutketen Dunkin' voorziet hogere jaarwinst


Dunkin' Brands ziet zijn winst per aandeel dit jaar wat hoger uitkomen na goede resultaten in het derde kwartaal. De Amerikaanse donutketen deed goede zaken in zijn thuismarkt met de verkopen van espresso's, ijskoffies en ontbijtbroodjes. Ook ijsketen Baskin-Robbins, dat onderdeel vormt van Dunkin' Brands, beleefde een opmerkelijk succesvol kwar...

Normal_rss_entry-221223

Minder 'tierelantijnen' in nieuwe reeks Café Hendriks & Genee


Wilfred Genee en Hélène Hendriks keren zondag terug op de buis met hun talkshow. Het duo heeft veel geleerd van de kritiek op de drukte in de eerste reeks van Café Hendriks & Genee en er zijn dan ook een aantal onderdelen geschrapt, vertellen ze in het AD.

Normal_rss_entry-220419

Biergigant AB InBev slijt minder bier


Anheuser-Busch InBev heeft in het derde kwartaal minder bier aan de man gebracht. Vooral de biervolumes in China en de Verenigde Staten vielen lager uit ten opzichte van een jaar geleden.

Normal_rss_entry-220033

Alcoholverkoop aan banden voor Ajax-Chelsea


Zo'n 25 winkels en slijterijen op de Amsterdamse Wallen mogen woensdagmiddag geen alcohol verkopen in aanloop naar de voetbalwedstrijd Ajax-Chelsea. De gemeente wil hiermee overlast door dronken supporters voorkomen. Cafés mogen wel alcohol schenken. Ajax speelt woensdagavond thuis tegen de Engelse club in de Champions League.

Normal_rss_entry-220096

Heineken iets voorzichtiger over winst


Heineken heeft zijn winstverwachting bijgesteld. De Nederlandse bierbrouwer ziet aanhoudende wisselvalligheid bij de verkopen in een aantal markten waar het actief is. De operationele winst komt dit jaar naar verwachting uit op ongeveer 4 procent, waar eerder nog werd gesproken van groei om en nabij de 5 procent.

Normal_normal_rookverbod__horeca__bier__sigaret__rook

Handhaving verbod rookruimtes horeca gaat op 1 april 2020 in


Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Dit meldt de Rijksoverheid. 

Normal_rss_entry-219251

Heinekenklant omarmt Sligro nog niet


Groothandelsbedrijf Sligro heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere vergelijkbare omzet in vergelijking met een jaar eerder. Vooral klanten die Sligro erbij kreeg na de overname van de groothandelsactiviteiten van Heineken deden minder bestellingen bij het bedrijf. Al met al rekent Sligro voor het hele jaar op een fors lag...

Normal_rss_entry-218683

Aanhouding na beschieting Haags café


De politie heeft een 35-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietincident bij een café aan de Maasstraat in Den Haag.

Normal_rss_entry-218678

Familie wil kerstplaat Bing Crosby alsnog op nummer 1 krijgen


White Christmas van Bing Crosby uit 1942 is een van de meest bekende kerstliedjes uit de geschiedenis, maar de plaat heeft in meer dan 75 jaar nog nooit op nummer 1 gestaan in de Britse hitlijsten. De familie van de vermaarde zanger hoopt dat daar verandering in komt als volgende maand een nieuw album met daarop de genoemde single uitkomt.

Normal_rss_entry-216342

Handgranaat gevonden bij discotheek The Box in Amsterdam


De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft zaterdagochtend een handgranaat opgeruimd voor de Amsterdamse discotheek The Box. Dat zegt een politiewoordvoerder. De handgranaat werd om 04.30 uur gevonden voor de ingang van de uitgaansgelegenheid.

Normal_rss_entry-216207

Nog geen handhaving op verbod rookruimtes


De komende weken gaat de NVWA nog niet controleren of het verbod op rookruimtes in de horeca wordt nageleefd. "Handhaving van het verbod is praktisch niet van de ene op de andere dag in gang te zetten", schrijft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht