NHG Cafe nieuws

Logo_rss_entry-182519

65 % van de horecaondernemers minderen met zout


KHN onderzocht onder haar leden of horecaondernemers bezig zijn met zoutreductie. Uit de resultaten blijkt dat 65% van de ondernemers één of meer maatregelen neemt om zout te verminderen. 

Logo_rss_entry-181994

Peter Beense verkozen tot Nachtburgemeester 2019


Zanger Peter Beense is door de Nederlandse horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2019. Beense kreeg de ambtsketting omgehangen op het Horecava-nieuwjaarsfeest Mooi dat HorecaBrains organiseerde in samenwerking met de Horecava. 

Logo_rss_entry-181862

Noviteit op NK Biertappen: speciaalbier van fles én tap


Voor het eerst moeten de finalisten van het NK Biertappen ook een speciaalbier van de tap aan de jury presenteren. Tot nu toe moesten de finalisten twee speciaalbieren uitschenken uit fles. ‘Speciaalbier maakt ook een opmars aan de tap, dat moesten we ook in de wedstrijd integreren.’ 

Logo_rss_entry-181703

SVH branchediploma’s uitgereikt op de Horecava


Op maandag 7 januari heeft SVH, in samenwerking met de Horecava, voor het eerst examens afgenomen óp de Horecava. Deze examens zijn afgenomen in de SVH Examenbus, die vier dagen lang voor de hoofdingang van de RAI Amsterdam staat. De geslaagde kandidaten ontvingen hun SVH branchediploma aan het einde van dezelfde dag, tijdens de diploma-uitreiki...

Logo_rss_entry-181564

Starbucks komt met lijn lichter gebrande koffie


Starbucks introduceert de Blonde blend, met lichter gebrande koffiebonen. Traditioneel gebruikte Starbucks altijd een dark roast, vanaf nu hebben gasten meer keuze. 

Logo_rss_entry-181531

KHN: 'Horecaondernemers positief, personeelstekort baart zorgen'


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde tijdens de start van de Horecava de resultaten van een onderzoek onder bijna 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019. 72% heeft vertrouwen in het nieuwe jaar. De helft maakt zich zorgen over het tekort aan personeel. 

Logo_rss_entry-181530

Personeelstekort 2025: meer dat 60.000 voor bediening en 16.000 koks


KHN heeft tijdens de traditionele persconferentie voorafgaand aan de Horecava nieuwe cijfers gepresenteerd over de arbeidsmarkt. In een infographic is de markt in beeld gebracht. Tot 2025 zijn 60.100 tot 67.400 mensen in de bediening nodig en 16.000 tot 17.800 koks. 

Normal_vuurwerk4

De Nationale Horecagids wenst u een fijne jaarwisseling!


Ook in het nieuwe jaar zal de Nationale Horecagids u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de horecawereld. Daarnaast blijven we u voorzien van relevante wetenswaardigheden en video's. 

Normal_rss_entry-180679

Top2000-café trekt meer mensen dan ooit


Het is drukker dan ooit bij het Top 2000 Café in Hilversum. De wachttijden bij het café op het Mediapark liepen zondagavond op tot acht of negen uur. "Dat hebben we nog niet eerder gezien'', aldus een woordvoerder van de NPO. "We stevenen af op een recordaantal bezoekers'', aldus een woordvoerster van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Normal_rss_entry-180335

Horecava Food Cultures: Next Level Kitchen & High Traffic


Technologie in de keuken als oplossing voor het tekort aan goed opgeleid horecapersoneel. Dit is een voorbeeld van de Food Culture Next Level Kitchen die aandacht krijgt op de Horecava.

Normal_kerst5

De Nationale Horecagids wenst u prettige kerstdagen!


De redactie van de Nationale Horecagids zal op Eerste en Tweede Kerstdag gesloten zijn.

Normal_rss_entry-179994

Twee gewonden bij schietpartij stadionbar PSV


Door een schietincident bij de stadionbar De Aftrap van PSV in Eindhoven zijn zaterdag twee mensen gewond geraakt. Een van de twee is met een kogelverwonding naar het ziekenhuis gebracht, de ander is behandeld in de ambulance.

Logo_rss_entry-179302

Hans Wijers vertrekt bij Heineken


AMSTERDAM (ANP) - Hans Wijers vertrekt als president-commissaris van Heineken. Hij treedt terug bij de aandeelhoudersvergadering op 25 april volgend jaar. De bierbrouwer wil oud-financieel topman van Unilever Jean-Marc Huët benoemen tot zijn opvolger.

Logo_rss_entry-178312

Horeca in actie tegen duurder tijdelijk werk


Ondernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Ze overhandigen dinsdagmiddag in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid om hun zorgen te uiten. 

Logo_rss_entry-178317

Video Café Top 100: Dick Wildeman Trofee voor Huppel the Pub


De hoofdjury van de Café Top 100 heeft de eerste Dick Wildeman Trofee overhandigd aan Huppel the Pub in Den Haag. De winnaars van de Café Top 100 krijgen het beeldje standaard overhandigd, maar de Haagse zaak is de eerste, sinds het Gastvrijheidsbeeldje is omgedoopt tot Dick Wildeman Trofee. 

Logo_rss_entry-177687

'Horeca blijft ook in 2019 groeien'


AMSTERDAM (ANP) - Restaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht