Nationale Horecagids

NHG Cafe nieuws

Normal_foto_team_de_werf__1_

De Werf uit Veere is het Beste Leerbedrijf Horeca 2023: ‘Persoonlijke aanpak is essentieel’


Januari begon goed met de nieuwste editie van de Horecava in de RAI in Amsterdam. Na twee coronajaren was het weer mogelijk om de grootste horecavakbeurs van Nederland fysiek te organiseren. Daar horen, zoals vanouds, de wedstrijden bij die worden gehouden tijdens de beurs. Eén van deze wedstrijden is het Beste Leerbedrijf Horeca. Nadat ’t Haven...

Normal_ice-cool-beer-2022-11-14-02-12-58-utc__1_

Nederlandse bierbrouwers bereiden zich voor op statiegeld blikjes


Vanaf 1 april dit jaar komt er statiegeld op blikjes. Daar bereidt de biermarkt zich nu volop op voor. Op dit moment worden honderden miljoenen blikjes van een speciaal logo voorzien op het etiket. Het is een behoorlijke klus volgens de Nederlandse Brouwers, zeker aangezien veel brouwerijen nog niet zijn hersteld van de coronapandemie. Dit meldt...

Normal_young-man-driver-pours-coffee-to-go-in-the-store-a-2022-11-12-05-05-16-utc__1_

Eazie opent eerste vestiging langs de snelweg bij TotalEnergies


Tankstation TotalEnergies opent deze week de eerste Eazie-vestiging langs de snelweg bij hun servicestation Den Ruygen Hoek West aan de A4 bij Hoofddorp. Daarmee willen het servicestation en het healthy fastfood-concept een stap maken naar een duurzame en gezonde toekomst. De partijen zijn bij elkaar gebracht door Sandenburg-DST en zij ontwikkel...

Normal_drink-production-employee-works-on-beer-manufactu-2022-12-16-07-05-48-utc__1_

Alcoholvrij bier en speciaalbier in de lift in 2022


Het afgelopen jaar is er meer alcoholvrij bier gekocht in Nederland dan ooit. De Nederlandse Brouwers hebben hun marktonderzoek geplaatst van het afgelopen jaar. Daarin concluderen zij dat de Nederlandse biermarkt praktisch weer op hetzelfde niveau zit als in 2019, voor de coronaperiode. Speciaalbier met een laag alcoholpercentage deed het ook g...

Normal_woman-putting-a-paper-bracelet-ticket-on-mans-hand-2022-12-16-15-04-18-utc__1_

Texelse horeca boos over aanpak gemeente alcoholcontrole met lokjongeren


Dit jaar wil de gemeente Texel de horeca controleren op het schenken van alcohol aan minderjarigen. Daarvoor gebruikt de gemeente zogenaamde ‘lokjongeren’: jongeren van onder de achttien die bij horeca alcohol proberen te kopen. Het doel van de controle is de horeca bewust maken van het controleren op leeftijd. Daarnaast biedt de controle een mo...

Normal_maxim-hopman-mupyxf276pk-unsplash__1_

Gemeente Amsterdam sluit per direct café De Rab na meerdere explosies


De gemeente Amsterdam heeft café De Rab in Amsterdam-Zuid per direct gesloten voor de duur van zes maanden. In 30 uur tijd vonden er twee grote explosies plaats die veel schade veroorzaakten. Het café is dichtgetimmerd. Dit meldt de Telegraaf. 

Normal_rss_entry-396695

Goed jaar voor cognacproducenten ondanks lagere verkoop


De cognacindustrie heeft in 2022 het op twee na beste jaar ooit gekend, ondanks een daling van de verkopen. De brancheorganisatie voor cognacproducenten in de Franse stad Cognac zegt dat er wereldwijd 212,5 miljoen flessen werden verkocht. Dat is een daling van bijna 4 procent vergeleken met een jaar eerder. In 2021 en 2019 werden recordverkopen...

Normal_chairs-and-tables-on-the-terrace-of-a-restaurant-i-2021-08-26-17-04-33-utc__1_

Gemeente Sittard-Geleen start pilot ‘verduurzaming zitplaatsverwarming 2023’


Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd op het plan om warmtekussens voor horecabedrijven met een terras te subsidiëren. Dit meldt Sittard-Geleen Nieuws.

Normal_uwv_logo

11.000 horecabedrijven hebben nog een maand voor aanvraag NOW berekening


Horeca- en cateringbedrijven die in de periode tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling, moeten daar een berekening voor aanvragen. Nu blijkt dat 11.000 bedrijven dit nog niet hebben gedaan. Dit is bijna de helft van het aantal bedrijven dat gebruik heeft gemaakt van de regeling. Daarom start het UWV een campagne ...

Normal_tim-mossholder-r8iehi86gka-unsplash

Eigenaar El Mundo aan de Voorstraat in Utrecht sluit deuren van restaurant


Het bekende restaurant aan de Voorstraat in Utrecht gooit de handdoek in de ring. Zelfs de eigenaar van El Mundo weet niet hoe lang het restaurant open is geweest, maar nu sluit het zijn deuren. De huidige eigenaar, Pascal, begon meer dan 20 jaar geleden in het restaurant in de bediening. In 2017 nam hij het restaurant over. Nu doet het personee...

Normal_white-cup-of-tasty-cappuccino-with-latte-art-on-co-2022-11-14-04-58-44-utc__1_

Gemeente Stichtse Vecht op zoek naar horecaondernemer voor ‘t Kikkerfort in Breukelen


Via een aanbesteding is de gemeente Stichtse Vecht op zoek naar een nieuwe uitbater voor de horecavoorziening op ’t Kikkerfort in Breukelen. De gemeente is al langere tijd op zoek. Een criterium voor de nieuwe ondernemer is dat die aandacht besteedt aan gezond eten, meer beweging en ontmoetingen. Dit meldt RTV Stichtse Vecht.

Normal_tiktok-gb7987e22e_1920__1_

Frietzaak gaat viral door TikTok: wat nu?


Na succes op het sociale mediaplatform TikTok staan er vanaf de vroege ochtend, wanneer de cafetaria Fabel Friet in Amsterdam zijn deuren opent, al rijen met mensen. Hoewel dit een goede zaak is voor de onderneming, zijn de buurtbewoners minder tevreden. Die klagen over drukte, troep en verkeerschaos.  Sommigen zien de frietzaak in de Runstraat ...

Normal_amsterdam-vondelpark-entrance-gate-open-gold-lett-2022-12-16-12-08-44-utc__1_

Parkzuid opent in het Vondelpark in Amsterdam


Strandzuid breidt uit, van strand naar park. Dit doen de ondernemers van de succesvolle onderneming met restaurant Parkzuid, dat zijn deuren opent in het bekendste park van Amsterdam, het Vondelpark. Daar vestigt het restaurant zich in het voormalige Filmmuseum. Het restaurant wordt gerund door de ondernemers Michel Pais en Bram van Es. Dit meld...

Normal_bagelsbeans_interieur_rocketone_lv219961_webres-2-e1641911082275

Nieuwe menukaart voor Bagels & Beans


Vanaf vorige week hanteert Bagels & Beans een nieuwe menukaart. Deze stond er al om bekend een boekwerk te zijn waar in gebladerd kan worden. Deze wordt gemaakt aan de hand van thema’s. Het thema van de vorige kaart was muziek, nu is dat de natuur. Dit meldt Lunchroom.

Normal_terras

Stamgasten van buurtcafé in Voorburg voeren actie na het verdwijnen van het terras


Het is duidelijk dat de stamgasten het niet eens zijn met het besluit dat het terras bij buurtcafé De Conckelaer in Voorburg moest verdwijnen. Tegenover het café stond een betonnen plateau dat fungeerde als terras voor het café. Tijdens de coronatijd is deze in gebruik genomen. Nu heeft de eigenaar van het plateau, het Hoogheemraadschap van Delf...

Normal_svh-en-vang-buitenshuis-werken-samen-aan-duurzame-horeca

SVH en VANG Buitenhuis bieden e-learning voor duurzame horeca


Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Bui...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Nieuwsoverzicht