Nationale Horecagids

NHG Hotel nieuws

Normal_hotel__gebouw__gevel__glas__wolken

Glasplaat valt van hotel aan het Haagse Spui


De vestiging van het Mercure Hotel aan het Spui in Den Haag heeft gisteren een stuk raam verloren. Van twintig meter hoogte viel een glasplaat naar beneden die vervolgens voor de ingang terechtkwam. Klein wonder: er vielen geen gewonden. Dit meldt Omroep West.

Normal_rss_entry-210742

Bedrijf achter Belvilla gaat flink uitbreiden


De in Amsterdam gevestigde verhuurder van vakantiewoningen OYO Vacation Homes gaat flink uitbreiden. Het bedrijf achter merken als Belvilla, DanCenter en Danland wil komende tijd ten minste 1000 werknemers in Europa aannemen.

Normal_rss_entry-210673

Kaartverkoop NS straks ook via hotelketens en reisbureaus


Als het aan de NS ligt kunnen hotelgasten binnenkort een kamer boeken in combinatie met een treinkaartje. Het vervoerbedrijf laat dinsdag weten in gesprek te zijn met eventuele partners die treinkilometers voor hun klanten willen inkopen. De NS wil niet alleen hotelketens, maar ook reisbureaus en vervoerbedrijven aan zich binden. Het denkt naast...

Normal_rss_entry-210538

Cabaret moet boost krijgen van nieuw festival in Den Haag


Museum Escher in Het Paleis en hotel Hotel Des Indes in Den Haag worden volgende maand cabaretpodia, samen met nog enkele andere plekken in de Hofstad. Ze zijn vier dagen het domein van een nieuw cabaretfestival, dat vooral aanstormend talent de kans wil geven. Het is een evenement zonder competitie, in tegenstelling tot andere cabaretfestivals,...

Normal_rss_entry-210353

'30 procent meer omzet Airbnb in 1e kwartaal'


In het eerste kwartaal van dit jaar hebben mensen voor 9,4 miljard dollar aan accommodaties geboekt bij Airbnb. Dat is 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zeggen ingewijden tegen de Wall Street Journal. Het gaat om 91 miljoen overnachtingen.

Normal_rss_entry-210053

Ondernemersvertrouwen doet stapje terug


Het vertrouwen van Nederlandse ondernemers in de economie staat nog steeds onder druk door een tekort aan arbeidskrachten. Dat leidde ertoe dat het ondernemersvertrouwen licht is gedaald aan het begin van het derde kwartaal. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Economisch Instituut ...

Normal_rss_entry-209918

Cast Anastasia viert start repetitie feestelijk


Over iets meer dan een maand gaat de Broadway-musical Anastasia in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De cast staat dinsdag eerst op feestelijke wijze stil bij de start van de repetities met een banket in het Grand Hotel Amrâth Kurhausin Scheveningen.

Normal_bier

Hotel Efteling heeft nu exclusief eigen bier


Wellicht wordt het de nieuwe heilige graal voor bierliefhebbers: het biertje dat enkel te krijgen is in de bar en in het restaurant van het Eftelinghotel. Het biertje is afkomstig van Brouwerij Opener uit het Brabantse Dongen, en heet Hotel de Bottle. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Normal_rss_entry-209656

Hotel Voorburg kort afgesloten na steekpartij


Een hotel aan het Stationsplein in Voorburg is afgelopen nacht afgesloten geweest vanwege een zoektocht naar de verdachte van een steekincident. Het slachtoffer is in het ziekenhuis geopereerd. Uiteindelijk is een 39-jarige vrouw opgepakt.

Normal_rss_entry-209518

30 augustus is gaststad songfestival bekend


De steden die nog in de race zijn als gaststad voor het Eurovisiesongfestival volgend jaar, Maastricht en Rotterdam, weten op vrijdag 30 augustus wie het festijn daadwerkelijk mag organiseren. Dat heeft de NPO vrijdag bekendgemaakt.

Normal_normal_nl-hana_2.24.01.05_0_922-0579.tjp

Oprichter festival Awakenings verkoopt Lloyd Hotel voor 45 miljoen


Rocco Veenboer, de oprichter van technofestival Awakenings, heeft het iconische Lloyd Hotel in Amsterdam-Oost voor 45 miljoen euro van de hand gedaan aan een consortium onder leiding van de Britse investeringsmaatschappij Cedar Capital Partners. Geen slechte zet: Veenboer kocht het pand drie jaar geleden voor 18 miljoen euro. Dit meldt De Telegr...

Normal_brandweerauto_hulpdienst

Brand verwoest gloednieuw hotel in Zeeland


In het Zeeuwse dorp Philippine is vannacht een gloednieuw hotel door brand verwoest. Er was anderhalf jaar gewerkt aan de verbouwing van het pand, waarin over twee weken Hotel Marie open zou gaan. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_rss_entry-209007

Maastricht en Rotterdam moeten weer aan de slag voor songfestival


Maastricht en Rotterdam moeten zich nogmaals buigen over hun plannen voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival. De twee potentiële gaststeden hebben tot vrijdag om een aanvulling op hun eerder aangeleverde bidbook in te leveren bij de organisatie. Dat bevestigen woordvoerders aan BuzzE.

Normal_rss_entry-208829

Drukte in Amsterdam voor Canal Parade


De kades langs de route van Canal Parade van de Pride Amsterdam staan stampvol met mensen die niks willen missen van de botenparade. Een bonte stoet van tachtig boten vaart langs met daarop vertegenwoordigers van verschillende organisaties met een'roze' boodschap. Zo is er een boot van het ministerie van OCW, met minister Ingrid van Engelshoven ...

Normal_amsterdam

Fairbnb.coop in de startblokken om Amsterdam te veroveren


Op een aantal plekken in Europa, waaronder Amsterdam, staat een nieuwe aanbieder van vakantieverhuur klaar om gelanceerd te worden: Fairbnb.coop. De coöperatie zonder winstoogmerk wil het fundamenteel anders doen dan Airbnb. “We willen een platform zijn waar iedereen van profiteert.” Dit zegt Sito Veracruz, een van de grondleggers van Fairbnb, i...

Normal_rss_entry-208483

Pleidooi voor aanstellen minister toerisme


In Nederland is er totaal geen regie over het toerisme. Daarom moet er een minister voor toerisme komen met een uitgebreid mandaat. Dat zei Jos Vranken, directeur van het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in Spraakmakers op NPO Radio 1.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht