Nationale Horecagids

NHG Hotel nieuws

Logo_rijksvastgoed__logo_

Voormalig Pesthuis Leiden gaat onderdak bieden aan hostel en horeca


Het Pesthuiscomplex in Leiden wordt een multifunctioneel complex. Het gaat onder meer onderdak bieden aan een hostel, horeca, shortstay en een foodhall. Daarnaast moet er woningen in het complex komen en moet er ruimte komen voor kunst en cultuur. Dit meldt Unity.nu.

Logo_logo_boat_and_co

Nieuw Amsterdams hotel BOAT&CO gaat opening vieren met pop-upfeest


Gisteren is aan de Amsterdamse Houthaven hotel BOAT&CO in een gloednieuw pand getrokken. Het hotel, met uitzicht over het IJ, zal straks 82 kamers tellen en volledig voorzien zijn van een designinterieur. Van 13 tot en met 16 november wordt de ingebruikname van het nieuwe hotel groots gevierd. Lokale ondernemers en merken nemen dan de kamers...

Normal_normal_hotelkamer__bed__bankje__lampje__spiegel

Slaakhuys Rotterdam: van 'rode drukkerij' naar boutiquehotel


Ooit zat in het Slaakhuys de drukkerij van het sociaaldemocratische dagblad Het Vrije Volk, nu zit hier boutiquehotel The Slaak. Na twee jaar intensief verbouwen is de Rotterdamse wijk Kralingen nu een hotel met 74 kamers, restaurant, bar, vergaderruimtes en fitness rijker. Dit meldt Vastgoedmarkt.nl

Normal_rss_entry-216884

Hotel Des Indes tijdelijk ontruimd


Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout in Den Haag is woensdagmiddag enige tijd ontruimd geweest. Bij het bijvullen van chemicaliën voor het zwembad was iets fout gegaan waardoor zwavelzuur is gelekt. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze problemen hadden met de ademhaling, zei een woordvoerder van de brandweer.

Normal_bunk_hotel_utrecht__interieur__-_foto_pd

Bunk, Hup en Doloris: de genomineerden van de Entree Awards zijn bekend


De genomineerden van de Entree Awards, de belangrijkste horecaprijzen van Nederland, zijn bekendgemaakt. In tien categorieën zijn in totaal vijftig horecaondernemingen genomineerd. Op 25 november worden tijdens een groot evenement de winnaars bekendgemaakt. Dit meldt Entree Awards.

Normal_rss_entry-216180

Rookruimtes definitief verbannen uit horeca


Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden moeten definitief worden verbannen. De uitzondering die nu nog bestond voor horeca is ongeldig, oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Het rookverbod geldt daarmee per direct.

Normal_normal_soak_urban_wellness._foto__john_kramer_photography_-_beeld_via_persbericht_hobu

Nieuwe stadsoase in Amsterdam Zuidoost met kunst, wellness en horeca


Vrijdag 27 september opent wellness- en saunaconcept SOAK haar deuren in Amsterdam Zuidoost. Het complex is opgebouwd uit acht gerecyclede zeecontainers, waarin een keur aan ontspanningsmogelijkheden is terug te vinden. Tegelijk met de opening van SOAK vindt de onthulling van kunstwerk Hullenberg plaats, een metershoge installatie van Leonard va...

Logo_logo_hup_hotel__logo_

Street Jump opent nieuw trampolinepark in Hup hotel in Mierlo


Komende woensdag opent in het HUP hotel in het Brabantse Mierlo het nieuwste filiaal van Street Jump. Het wordt de achtste vestiging voor de trampolineparkondernemening, dat voor komende periode nog zeven openingen op de planning heeft staan. Dit melden het Eindhovens Dagblad en Street Jump.

Normal_kubuswoningen_rotterdam

Songfestival leidt tot goudkoorts op Airbnb: twee nachten voor 7.300 euro


Het was te verwachten: de prijzen voor een verblijfsplek tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam schieten omhoog. Op Airbnb zijn er inmiddels aanbieders die meer dan zevenduizend euro vragen voor een weekend in hun onderkomen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_rss_entry-214114

'Omzetgroei in horeca koelt langzaam af'


De verkopen van maaltijden, drankjes en hotelovernachtingen in de horeca nemen dit jaar minder snel toe dan in de afgelopen vijf jaar. Dat voorspellen de economen bij ING. De oorzaak voor de vertraging van de groei ligt volgens hen in de gestegen prijzen als gevolg van het verhoogde btw-tarief. Maar ook personeelstekorten blijven een remmende fa...

Normal_i_amsterdam__letters__amsterdam-noord__tolhuispoort__eye_filmmuseum___toerisme__overtoerisme

Raad voor Leefomgeving: overheid te terughoudend met toerismebeleid


De aandacht voor toerisme in het beleid van gemeenten, provincies en de rijksoverheid is onvoldoende om de groei van toerisme in ons land in de toekomst in goede banen te leiden. Dit concludeert de Raad voor leefomgeving en infrastructuur (Rli) in zijn advies Waardevol toerisme: onze leefomgeving verdient het. Dit meldt de Raad voor de Leefomgev...

Normal_rss_entry-213528

Valkenburg aan de Geul heeft de beste B&B's van Nederland


In de gemeente Valkenburg aan de Geul in Limburg staan drie B&B's die tot de beste tien Bed & Breakfasts van Nederland horen. Dat blijkt uit een inventarisatie van reviewwebsite Zoover. De beste B&B staat overigens niet in Limburg, maar in het Gelderse Apeldoorn: Secret Garden.

Normal_vlag_van_der_valk

Deventer krijgt eerste energieneutrale hotel van Nederland


Het Van der Valk-hotel in Deventer dat momenteel in aanbouw is moet het eerste energieneutrale hotel van Nederland worden. Zo zal het volledig gasloos worden en zogeheten triple glas krijgen. Dit melden De Stentor en Indebuurt.nl.

Normal_rss_entry-213585

'Hoog verloop personeel kostbaar voor horeca'


Het hoge verloop van personeel kost de horeca bakken met geld, vooral vanwege hoge kosten voor het werven en inwerken van nieuwe werknemers. Volgens ABN AMRO gaat het om jaarlijks meer dan 1,4 miljard euro, wat neerkomt op 6 procent van de totale horecaomzet en ruim 42.000 euro per bedrijf.

Normal_normal_tino_martin_-_beeld_via_persbericht_novotel

Novotel Schiphol wordt nu ook concertlocatie: Tino Martin heeft primeur


Het Novotel-filiaal Amsterdam Schiphol Airport gaat zijn activiteiten uitbreiden. Naast verblijfsaccommodatie wordt het hotel vanaf volgende maand ook concertlocatie. Tino Martin heeft op 19 oktober de primeur. Dit meldt Entree Magazine. 

Normal_rss_entry-213006

Den Haag lokt toeristen uit Amsterdam


Op Amsterdam Centraal Station worden toeristen binnenkort naar Den Haag gelokt. De I amsterdam Store staat vanaf volgende week vrijdag tijdelijk helemaal in het teken van Den Haag. Hiermee wil deze stad bezoekers uitnodigen de trein te nemen naar Den Haag.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht