Nationale Horecagids

NHG Hotel nieuws

Normal_rss_entry-371493

Langdurige Covid probleem voor werkgevers, 19 procent hersteld na een jaar


Van de mensen met langdurige Covid is slechts 19 procent een jaar later hersteld of grotendeels hersteld. De klachten nemen weinig af en patiënten beoordelen de kwaliteit van leven lager dan de rest van de Nederlandse bevolking, melden de stichting C-support en het Erasmus MC in de eerste resultaten van hun onderzoek naar langdurige Covid.

Normal_pexels-ivan-samkov-5799086

Hotel De Koperen Hoogte gaat drie maanden dicht vanwege een verbouwing


Hotel De Koperen Hoogte is gisteren voor het laatst open geweest. De aankomende drie maanden blijft het dicht vanwege een verbouwing. Dit meldt Dalfsen Net.

Normal_rss_entry-371465

Honderd werkgevers geven vrij vandaag op dag afschaffing slavernij, Keti Koti


Meer dan honderd organisaties geven hun personeel vrijdag vrij vanwege de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij. Dat melden radiozender FunX, stichting Nederland Wordt Beter en initiatief The Black Archives. Zij begonnen vorig jaar een petitie om van 1 juli, ook bekend als Keti Koti, een nationale vrije dag te maken.

Normal_pexels-chan-walrus-941861

Landgoed heeft vierdaagse werkweek en organiseert zondag een banenmarkt


Zondag 3 juli is er een banenmarkt in Santpoort-Noord. Deze wordt georganiseerd door ‘Landgoed Duin & Kruidberg’. Het hotel-restaurant biedt zichzelf dan ook aan aan werkzoekenden. Recent is het landgoed al overgegaan op een vierdaagse werkweek. Dit meldt het Haarlems Dagblad.

Normal_rss_entry-371535

Inflatie afgelopen maand iets gedaald, maar nog wel altijd heel hoog


De inflatie in Nederland is in juni weer wat gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie bedroeg op jaarbasis 9,9 procent, tegen 10,2 procent in mei. Daarmee blijft de inflatie wel op een hoog niveau, aangejaagd door de gestegen energieprijzen en de hogere prijzen voor levensm...

Normal_rss_entry-371374

Steunregeling om loon personeel te betalen door 162.000 bedrijven gebruikt


Tijdens de coronacrisis hebben in totaal 162.000 bedrijven gebruikgemaakt van de NOW-steun. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV die de balans opmaakt na acht periodes van de steunregeling waarmee bedrijven door de overheid geholpen konden worden om het loon van hun personeel te betalen.

Normal_pexels-pixabay-47730

Hotelketen in Egmond aan Zee nieuwe partner van AZ aankomende seizoenen


Hotel in Egmond is de nieuwe partner van AZ. De aankomende twee seizoenen is de keten te zien op de trainings- en presentatiekleding van AZ 1. Dit meldt AZ.

Normal_pexels-pixabay-35804

Ongedierte houdt zich schuil in hotelkamers tot er weer een bloedmaaltijd is


Een klein diertje van circa 5 mm lang verstopt zich in hotelkamers en wacht rustig af tot er een bloedmaaltijd langs komt. Het gaat om bedwantsen. Deze parasiteren op mensen en kunnen tot een jaar zonder hun ‘maaltijd’. Dit meldt Hospitality Management.

Normal_rss_entry-371361

Inflatie daalt de aankomende jaren en er is meer ruimte voor loonsverhoging


Hoewel de inflatie momenteel heel hoog is, is er een grote kans dat die op middellange termijn stabiel rond de 2 procent komt te liggen. Momenteel is er ook ruimte voor loonsverhoging zonder direct het risico te lopen op een zogeheten loonprijsspiraal, stelt het Centraal Planbureau (CPB) dat naar enkele scenario's voor de ontwikkeling van de inf...

Normal_pexels-nati-11332250

Circa duizend Oekraïense vluchtelingen aan het werk in Gelderland


In Gelderland hebben bijna duizend Oekraïense vluchtelingen werk gevonden. Het aantal ligt in werkelijkheid hoger, maar niet alle meldingen zijn verwerkt en er zijn bedrijven die nog geen melding hebben gedaan. Dit meldt Omroep Gelderland.

Normal_rss_entry-371014

Twee derde werknemers aanhoudende coronaklachten arbeidsongeschikt


Bijna twee derde van alle werknemers die zich vanwege aanhoudende coronaklachten melden bij het UWV wordt volledig arbeidsongeschikt verklaard. De cijfers laten volgens de uitkeringsinstantie zien dat langdurige Covid een grote impact heeft op de levens van de getroffenen.

Normal_rss_entry-371161

Hotelconcern Accor zoekt duizenden mensen voor WK voetbal in Qatar


Hotelketen Accor zoekt 12.000 mensen die willen werken tijdens het WK voetbal dat in november begint in Qatar. Die moeten 65.000 lege woningen en appartementen klaarmaken en onderhouden als onderkomen voor voetbalfans die het toernooi bezoeken. Dat zegt topman Sébastien Bazin van het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Novotel en Mercure...

Normal_pexels-pixabay-210600__1_

Gasten in de horecasector geven steeds minder fooi, met name de laatste tijd


Horecapersoneel worstelt al jaren met de trend dat het fooi terugloopt. Door de huidige problematiek rondom het personeelstekort in de branche is de trend in een stroomversnelling geraakt. Dit meldt Een Vandaag.

Normal_rss_entry-371120

Campagne om dag afschaffing slavernij tot nationale (vrije) feestdag te maken


Radiozender FunX besteedt ruim aandacht aan Keti Koti of Dia di Abolishon, waarmee op 1 juli wordt stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij in de toenmalige Nederlandse kolonies. Komende vrijdag staat de zender de hele dag in het teken van het koloniale verleden van Nederland en daarnaast lanceert FunX de campagne Ik neem vrij, totdat we ...

Normal_pexels-eduardo-romero-3124079

Aantal zakelijke overnachtingen in Nederlandse hotels nog altijd niet op niveau


Het aantal overnachtingen van zakenreizigers in Nederlandse hotels is nog niet terug op het niveau van voor de coronacrisis, ondanks dat er meer zakenreizen worden gemaakt. Dat meldt ABN AMRO in een rapport. Volgens de bank lag het aantal zakelijke hotelovernachtingen in april op driekwart van het niveau van maart 2019.

Normal_pexels-elle-hughes-2696064

Onderwijsprogramma Gastvrij Fryslân officieel van start


Maandag is het programma Gastvrij Fryslân officieel van start gegaan. Het programma is een samenwerking tussen het Friesland College, ROC Friese Poort, NHL Stenden Hogeschool, Fryslân Werkt en provincie Friesland en ondernemers in de horeca- en toerismesector. Het doel is om goed opgeleide medewerkers af te leveren aan werkgevers in de horeca en...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Nieuwsoverzicht