Nationale Horecagids

NHG Hotel nieuws

Normal_pexels-cottonbro-4114710

Bizar: de toiletten in de horeca zijn schoner dan die in de zorg


In de horeca zijn de schoonste toiletten te vinden. Dat blijkt uit het Nationale Toiletonderzoek 2022. Uit het onderzoek is ook gebleken dat de kans om in Nederland een schone wc aan te treffen, schrikbarend laag is. Slechts 4 op de 10 wc’s zijn schoon, waarvan toiletten voor mannen iets vaker vies zijn dan die voor vrouwen. Dit meldt De Restaur...

Normal_pexels-kat-smith-551588

Rechtszaak tussen horecaondernemers en de Staat: emoties lopen hoog op


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is van mening dat de overheid de schade die ondernemers binnen de horecabranche hebben opgelopen door en tijdens de coronacrisis volledig moet vergoeden. De zitting van woensdag hierover in de rechtbank van Den Haag was emotioneel geladen. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_rss_entry-382593

Inflatie 17,1 procent: energiecrisis werkt door in Nederlandse voedselprijzen


Het dagelijks leven is in september in doorsnee 17,1 procent duurder geworden. Niet eerder liep de inflatie zo hard op. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een eerste raming, op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode. Een maand eerder liepen de prijzen op jaarbasis gemiddeld nog met 13,7 procent op.

Normal_hotel-bed-close-up-2021-08-31-11-12-45-utc

Bastion Hotel in Arnhem zet Amerikaanse zangeres Melanie op straat


Het Bastion Hotel in Arnhem heeft de Amerikaanse zangeres Melanie en haar zoon met koffers op straat gezet. Zelf stelt ze niet te weten wat er precies gebeurd is, maar volgens de politie was er sprake van huisvredebreuk. Dit meldt de Gelderlander. 

Normal_rss_entry-382434

Kabinet verdeeld over coronatoegangsbewijs bij dreigende sluiting horeca


Het kabinet is verdeeld over een eventuele terugkeer van het coronatoegangsbewijs (ctb). Zorgminister Ernst Kuipers is "niet voornemens" die opnieuw in te voeren. Alleen als een meerderheid van de Tweede Kamer dat wel wil, gaat hij daartoe een apart wetsvoorstel indienen. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken is minder stellig, omdat ...

Normal_rss_entry-382399

KHN eist nogmaals volledige compensatie voor coronaschade ondernemers


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat horecaondernemers volledig worden gecompenseerd voor de geleden schade door de coronamaatregelen. De brancheorganisatie spande namens acht ondernemers een bodemprocedure aan tegen de Staat. Die diende op woensdag bij de rechtbank in Den Haag. Over zes weken volgt een beslissing.

Normal_pexels-rene-asmussen-2504911

De Sint Jorisdoelen in Middelburg wordt getransformeerd tot viersterrenhotel


In Middelburg wordt het pand De Sint Jorisdoelen getransformeerd tot Hotel St. Joris. Dit gebeurt door ontwikkelaar TEAM Concepts en hotelgroep Kloeg Collection. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_pexels-rene-asmussen-3217156

Horecaondernemers moeten stagairs omarmen, maar niet zien als een volwaardige medewerker


Veel horecaondernemers reageren opgelucht als zij een stagiair krijgen. Logisch in een tijd waar iedereen schreeuwt om personeel. Maar wie het horecavak weer écht op de kaart wil zetten en jongeren wil behouden voor de sector, die moet het toch echt anders aanpakken. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_pexels-pixabay-278430

Hotels werken steeds vaker met QR bestellingen en draaien meer omzet


Er wordt steeds vaker besteld via een QR code in hotels en vakantieparken. De laatste jaren is er steeds meer gedigitaliseerd in de horecabranche, waaronder Van der Valk Hotels, Hotel van Oranje en Hotel New York al een tijd gebruik maken van Jamezz QR bestel applicaties. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_rss_entry-382294

Vrouwen met oudere kinderen kunnen krapte op arbeidsmarkt verhelpen


Om vrouwen die werken in deeltijd meer uren te laten maken, zou de overheid zich meer moeten richten op moeders met kinderen die wat ouder en zelfstandiger zijn. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarmee zou het arbeidsaanbod fors toenemen, al vraagt dat wel om nieuw beleid.

Normal_rss_entry-382271

Horecaondernemers letten scherp op aantal oplopende coronabesmettingen


Ondernemers zijn alert op het oplopende aantal coronabesmettingen. Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk om de epidemiologische situatie scherp in de gaten te houden, vooral om te voorkomen dat het virus weer massaal om zich heen grijpt.

Normal_pexels-engin-akyurt-2736388

Deze zes hotels in Enschede zijn het waard om te overnachten


Zoek je een hotel in Enschede? Dit zijn zes hotspots die het waard zijn om te overnachten. Dit meldt Harpers Bazaar.

Normal_pexels-pixabay-279746

Het Maashotel in Katwijk (bij Cuijk) wordt gerenoveerd: vijf luxe appartementen


Het Maashotel in Katwijk (bij Cuijk) ondergaat een complete transformatie. Het pand wordt namelijk gerenoveerd. Er komen vijf luxe appartementen in. Wil jij ook in dit pand wonen? Wees er dan snel bij, want er zijn nog maar drie appartementen beschikbaar. Dit meldt Indebuurt Nijmegen. 

Normal_pexels-alexander-grey-1191639

Donutliefhebbers opgelet: Dunkin' Donuts opent in Van der Valk hotel Hoorn


Het Van der Valk hotel in Hoorn krijgt een Dunkin’ (Donuts) vestiging in het pand. Het gaat om het hotel aan de Westfriese Parkweg. De deuren openen zich morgen. Dit meldt het Noordhollands Dagblad. 

Normal_pexels-khimish-sharma-54335

Overheid trekt eigen plan met maatregelenladder, horeca verontwaardigd


Komt het coronatoegangsbewijs terug als er in het najaar een opleving van het coronavirus is? Deze vraag staat momenteel centraal – een week nadat de overheid ‘Maatregelenladders voor sectorale aanpak COVID-19’ publiceerde. Als er wordt afgegaan op het document, dan is het antwoord voor zowel de horeca als de culturele sector ‘ja’. Dit meldt De ...

Normal_pexels-pixabay-259100

Boek 'Verdwenen horeca in Utrecht' vertelt over 'foute kroeg voor NSB'ers'


Het boek ‘Verdwenen horeca in Utrecht’ wordt binnenkort uitgebracht. Het is nu al mogelijk om het te bestellen. De eerste bestellingen zijn al binnen. Dit meldt DUIC.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht