Nationale Horecagids

NHG Hotel nieuws

Normal_rss_entry-226545

Horeca profiteert van grote evenementen in Nederland


De komst van de Formule 1 naar Zandvoort en het Eurovisiesongfestival naar Rotterdam is goed nieuws voor hotels, restaurants en cafés komend jaar. De horeca profiteert ook van wedstrijden van het EK voetbal, waarvan er een paar worden gespeeld in Amsterdam. Dat voorspellen economen van het Economisch Bureau van ING.

Normal_normal_kurhaus_scheveningen

Kostbare renovatie Kurhaus na jaar klaar


Na een jaar in de steigers te hebben gestaan is het Grand Hotel Amrâth The Hague-Scheveningen, beter bekend als het Kurhaus, weer in volle glorie te zien. Onder meer de gevels van het beroemde hotel werden gereinigd, en de vijf karakteristieke koepels werden gerenoveerd. Dit melden De Posthoorn Den Haag en Dagblad 070.  

Normal_rss_entry-225896

In 2020 een nieuwe cao voor de horeca


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en vakbonden FNV en CNV hebben een nieuwe cao voor de horeca afgesloten. De nieuwe cao gaat per 1 januari 2020 in en heeft een looptijd van een jaar.

Normal_rss_entry-225784

Nog 1 kamer over: ACM waarschuwt met richtlijn voor misleidende hotelaanbiedingen


Bedrijven hebben online steeds meer middelen tot hun beschikking om consumentengedrag te volgen en de beïnvloeden, maar soms gaan ze daarbij over de schreef. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt dat door data gedreven aanbiedingen kunnen overslaan in misleiding. De marktwaakhond publiceert een nieuwe leidraad, waarin de regels vo...

Normal_rss_entry-225596

Personeelstekort horeca naar recordhoogte


Het ondernemersvertrouwen in de horeca stond aan het begin van het vierde kwartaal op 1,9. Dit is de laagste stand in bijna zes jaar. Het aantal bedrijven dat heeft aangegeven te kampen te hebben met personeelstekort is daarentegen gestegen naar een recordhoogte van 35 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Normal_normal_entree_awards_2019__logo_

Mooie Boules, Bunk en Weelde: dit zijn de winnaars van de entree awards


De belangrijkste horecaprijzen van het jaar zijn uitgereikt: de Entree Awards. Een vakjury van gastvrijheidsexperts boog zich over de vijftig genomineerde horecaondernemingen, allen afgelopen jaar geopend of vernieuwd. In dertien categorieën werden er prijzen uitgereikt: we doen een greep uit de winnaars, van een jeu de boule-attractie tot cultu...

Normal_bonebakker_juweliers__conservatorium_hotel_-_amsterdam_oud-zuid___logo

Inbraak bij juwelier Bonebakker in Conservatorium Hotel Amsterdam


Afgelopen zondag hebben twee mannen een inbraak gedaan bij de gerenommeerde juwelier Bonebakker, die huist in het chique Conservatorium Hotel in Amsterdam Oud-Zuid. Het is onbekend wat ze buit hebben gemaakt. De politie is op zoek naar de twee voortvluchtige mannen. Dit melden Het Parool en de Telegraaf.

Normal_normal_rss_entry-232589

Nederland trekt steeds meer toeristen in de zomer, grootste groei in Noord-Holland


Steeds meer mensen vieren hun zomervakantie in Nederland. Afgelopen juli en augustus overnachtten hier 10 miljoen toeristen, ruim 4 procent meer dan in de vorige zomer. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag op basis een nieuw rapport. In Noord-Holland, Noord-Brabant en Gelderland nam het aantal vakantiegangers het meest ...

Normal_normal_voormalige_gereformeerde_kerk_rinsumageest__b_en_b_in_wording__beeld__pd_

Provincie Friesland start met proef pop-uphotelkamers in kerken


In Friesland start volgend jaar een proef met pop-uphotelkamers in kerken. Het is een initiatief van Heilige Nachten. De provincie stelt 45.000 euro subsidie beschikbaar voor de proef en de opstartfase. Dit meldt de Provincie Friesland.

Normal_logo_stars-720213_1920

ARNHEM KRIJGT EERSTE VIJFSTERRENHOTEL


Liefhebbers van luxe hotels moeten nog even geduld hebben, maar het gaat gebeuren: in 2021 krijgt Arnhem zijn eerste vijfsterrenhotel. Hiervoor zal het honderd jaar oude Hotel Haarhuis aan het Arnhemse Stationsplein grondig worden verbouwd. Dit meldt de Gelderlander. 

Normal_rss_entry-223745

Airbnb helpt IOC bij huisvesting op Spelen


Airbnb is maandag toegetreden tot het rijtje van wereldwijde partners van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De huizenverhuursite heeft zich voor de komende negen jaar aan de olympische beweging verbonden. Financiële details van de deal werden niet gegeven.

Normal_logo_floor17__logo

Sjoelhotspot op 85 meter hoogte bij Leonardo Hotel Amsterdam


Sjoelen with a view: het kan nu bij Leonardo Hotel Rembrandtpark, op 85 meter hoogte. Daar staat een waar sjoelparcours, met een keur aan sjoelbakken: klassieke rechte, maar ook met hoeken en bochten. Een hotspot op grote hoogte voor de ware sjoelliefhebber. Dit meldt Misset Horeca. 

Normal_normal_radar

Radartoren in Amsterdamse Bos wordt mogelijk hotel


Er zijn plannen in de maak om de oude radartoren in het Amsterdamse Bos een tweede leven te geven als hotel. Het bouwwerk uit 1958 verloor in 2016 zijn oorspronkelijke functie als radar voor Schiphol. Sindsdien wordt er nagedacht over een nieuwe invulling van de toren. Dit meldt RTV Amstelveen.

Normal_normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__leeg_terras__eigen_foto__21-09-2018_

Gastvrij Nederland: autoloze zondag raakt gastvrijheidssector onevenredig hard


Het plan van GroenLinks en de ChristenUnie om maandelijks een autoloze zondag in te voeren in de strijd tegen de stikstofcrisis, is volgens Gastvrij Nederland desastreus voor de gastvrijheidssector. De lobbyorganisatie voorziet grote omzetverliezen voor onder meer horeca, bungalowbedrijven, attractieparken, musea en dierentuinen wanneer de plann...

Normal_rss_entry-221985

Hotels: volop kamers vrij voor Songfestival


Wie denkt dat er alleen tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam alleen maar kamers tegen woekerprijzen te vinden zijn heeft het mis, zegt Roel Dusseldorp van de Rotterdamse Hotel Combinatie (RHC). Dit is een samenwerkingsverband van hotels in Rotterdam en omgeving. Het aanbod is er wel degelijk, maar is alleen veelal nog niet te boeken, z...

Normal_deur__hotel

Escape Hotel 013: groter dan een escape room, maar nog altijd persoonlijk


Sinds een week is het unieke ‘Escape Hotel 013’ geopend. Een grote escape room die het hele gebouw beslaat. Eigenaar Sander Asters heeft een omschrijving voor zijn attractie bedacht: de interactive-walk-through-experience. Dit meldt het Brabants Dagblad.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht