Nationale Horecagids

NHG Hotel nieuws

Normal_foto_team_de_werf__1_

De Werf uit Veere is het Beste Leerbedrijf Horeca 2023: ‘Persoonlijke aanpak is essentieel’


Januari begon goed met de nieuwste editie van de Horecava in de RAI in Amsterdam. Na twee coronajaren was het weer mogelijk om de grootste horecavakbeurs van Nederland fysiek te organiseren. Daar horen, zoals vanouds, de wedstrijden bij die worden gehouden tijdens de beurs. Eén van deze wedstrijden is het Beste Leerbedrijf Horeca. Nadat ’t Haven...

Normal_kantoor_booking.com__amsterdam__piet_heinkade__-_foto_pd_-_bijgesneden

Booking.com publiceert lijst met meest gastvrije steden in Nederland


Tijdens de jaarlijkse Traveller Review Awards onthult Booking.com wat volgens hun de meest gastvrije steden zijn in Nederland en wereldwijd. Zeker aangezien bijna de helft van de Nederlanders aangeeft dat zij dit jaar zich op nieuwe reiservaringen wil storten. Om het de keuze makkelijker te maken heeft Booking.com de lijst opgesteld. Het is de 1...

Normal_pexels-lil-artsy-2747710

Voormalig Michelin-restaurant Cordial in Oss sluit definitief zijn deuren


Op 31 maart gaat het restaurant Cordial in Oss zijn deuren sluiten. Het restaurant is de enige uit Oss die een Michelinster heeft mogen ontvangen. Een belangrijke reden voor de sluiting is het vertrek van chef-kok Joost Verhoeven, die meer dan 15 jaar bij het restaurant heeft gewerkt. Dit meldt DTV Nieuws.

Normal_cytonn-photography-n95vmlxqm2i-unsplash

Kasteel Engelenburg in Brummen overgenomen door EHM Group


Sinds het begin van deze maand heeft het exclusieve Kasteel Engelenburg in Brummen een nieuwe exploitant. De EHM Group beheert nu het kasteel en gaat flink investeren in het gebouw. Het doel is om de top van de gastronomie en gastvrijheid te behalen met het chateau. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_chef__plating__michelin

Datum lancering Gault & Millau-gids 2023 bekend


Wederom heeft de gemeente Utrecht Gault & Millau uitgenodigd om de lancering van de nieuwe gids en bijbehorende awards te organiseren in de Tivoli Vredenburg. Daar gaat op 13 februari de concertzaal gevuld worden met belangrijke chefs en horecaondernemers voor de presentatie van de nieuwe gids. Dit meldt de Restaurant Krant.

Normal_award__prijs

Het Ros van Twente wint voor de zesde keer op rij de Golden Zoover Award


Voor het zesde jaar op rij mag Het Ros van Twente zich winnaar noemen van de Golden Zoover Awards. Die zijn weer uitgereikt en het hotel-restaurant is wederom verkozen tot de winnaar van de prijs. Zij kregen een waardering van een 9,6 van hun gasten. De eigenaren noemen het ‘een hele prestatie’ en zeggen enorm trots te zijn op hun werknemers. Di...

Normal_hoteldeur__hotel__hotelkamer

Ook Hotel Brinkzicht in Vledder gaat tijdelijk opvang bieden aan asielzoekers


Sinds deze week is Hotel Brinkzicht in Vledder een noodopvang voor asielzoekers. Er kunnen tot en met 13 maart maximaal 80 asielzoekers gehuisvest worden. Na de zomer zal Brinkzicht waarschijnlijk weer dienen als tijdelijke opvang. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Normal_pexels-markus-spiske-3806771__1_

Villa in Bergen en hotel in Meerssen vrijgemaakt voor opvang Oekraïners


De provincie Limburg is nog altijd op zoek naar plekken om Oekraïense oorlogsvluchtelingen op te vangen. In de gemeenten Bergen en Meerssen worden nu enkele plaatsen vrijgemaakt. Vluchtelingen kunnen hier worden opgevangen in een villa en een hotel. Dit meldt 1limburg. 

Normal_uwv_logo

11.000 horecabedrijven hebben nog een maand voor aanvraag NOW berekening


Horeca- en cateringbedrijven die in de periode tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling, moeten daar een berekening voor aanvragen. Nu blijkt dat 11.000 bedrijven dit nog niet hebben gedaan. Dit is bijna de helft van het aantal bedrijven dat gebruik heeft gemaakt van de regeling. Daarom start het UWV een campagne ...

Normal_hotel__ibis_hotel__exterieur

Ibis Style-Hotel bij Zuidplein in Rotterdam bijna klaar


Nog even en dan is het zo ver. Dan is de bouw van het Ibis Style-hotel aan het Zuidplein in Rotterdam afgerond. Het hotel heeft tien verdiepingen met 250 kamers. Het is snel uit de grond gestampt en het doel is om dit jaar open te gaan. Dit meldt de Havenloods.

Normal_denise-van-der-heide-udm1pze4oe8-unsplash__1_

Restaurant De Duinrand in Noordwijk gaat plaats maken voor luxe boutiquehotel


Op de plek waar momenteel restaurant De Duinrand in Noordwijk is gevestigd moet een nieuwe boutiquehotel komen. Deze gaat de naam Duynrijck voeren. In het nieuwe pand moet plaats komen voor 40 luxe hotelsuites en een restaurant. Dit meldt Bollenstreek Omroep.

Normal_rss_entry-396212

TUI gaat concurrentie aan met Booking.com met nieuw hotelplatform


TUI begeeft zich met een nieuw hotelplatform op het terrein van sites als Booking.com en Expedia. Daarmee wil het internationale reisconcern, dat vooral bekend is als aanbieder van pakketreizen, inspelen op de trend dat mensen steeds vaker hun reis zelf willen samenstellen.

Normal_fine-dining-table-with-long-set-table-2022-11-11-06-02-08-utc

Hotello of the Year wordt nieuwe manager van Kasteel Gemert


Het is de Gemertse kasteelbeheerder Bas van de Laar gelukt om Martin Hendricks aan te trekken als nieuwe manager voor de ontwikkeling van het vijfsterrenhotel vlakbij Eindhoven. Vorige week is Hendricks verkozen tot Hotello of the Year 2023. Dit meldt Hospitality Management.

Normal_fletcher_hotels__logo_

Hotel start zoektocht naar personeel met sollicitaxi


Binnenkort opent een nieuwe vestiging van hotelketen Fletcher zijn deuren aan de rand van het Waterloopbos bij Vollenhoeve. Daar moet het hotel een aantal werknemers voor vinden, welgeteld 80. Dat is een flinke hoeveelheid. Om het sollicitatieproces te bevorderen gebruiken zij daarom een nieuwe methode voor sollicitaties: de sollicitaxi. Deze lu...

Normal_hotel

Werknemers Ruby Hotels gaan minder werken en hetzelfde verdienen


Na een succesvolle wervingscampagne bij het Ruby Hotel in München, introduceert de Ruby Group nu een nieuwe campagne. Vanaf dit jaar wordt in alle hotels van de hotelketen een 35-urige werkweek gehanteerd. De medewerkers blijven hetzelfde verdienen. Daarnaast gaat de hotelgroep vanaf dit jaar de medewerkers meenemen in de winstdeling. Dit meldt ...

Normal_svh-en-vang-buitenshuis-werken-samen-aan-duurzame-horeca

SVH en VANG Buitenhuis bieden e-learning voor duurzame horeca


Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Bui...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Nieuwsoverzicht