Nationale Horecagids

NHG Hotel nieuws

Normal_rss_entry-203677

Hilton organiseert meet and greet voor vluchtelingen


Hilton organiseert zaterdag 29 juni in Hilton Rotterdam een Hilton Meet & Greet in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland. Het evenement wordt voor de vierde keer speciaal georganiseerd voor mensen met een vluchtelingenachtergrond en die meer willen weten over werken in de hotellerie in Nederland. De bezoekers kunnen vragen stellen aan...

Normal_rss_entry-203353

QO Amsterdam behaalt het LEED Platinum certificaat voor duurzaamheid


QO Amsterdam, dat in het voorjaar van 2018 de deuren openende, heeft als een van de eerste hotels binnen Europa de hoogst mogelijke LEED-onderscheiding behaald. Dit certificaat onderscheidt gebouwen die op innovatieve wijze hun impact op het milieu verminderen.

Normal_rss_entry-203244

Bunk Hotels heeft eerste vestiging in Utrecht geopend


Bunk Hotels heeft donderdag 20 juni de deuren van haar eerste vestiging geopend voor publiek in de Westerkerk te Utrecht. De monumentale kerk  biedt een café, restaurant en bar met zelfgebrouwen bier, maaltijden vanuit de wereldkeuken vanaf 10 euro en lange tafels om aan te eten, borrelen, werken of gewoon te hangen.

Normal_rss_entry-203193

Bruisend team Jaz Amsterdam wint Dutch Hotel Award 2019


De zestiende editie van de Dutch Hotel Award gewonnen door Jaz Hotel Amsterdam. Het zilver gaat naar GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel, Blooming Hotel in Bergen pakt brons. In de finale van de Dutch Hotel Award 2019 presenteerden de drie managementteams zich elk twee uur in hun eigen hotel aan de jury. En dat deed het team van Jaz Amsterdam het me...

Normal_rss_entry-203027

Energieneutraal plattelandshotel Fruitpark Hotel opent in de Betuwe


In Ochten opent deze week het energieneutrale Fruitpark Hotel. Het hotel beschikt over een kleinschalige wellness, telt 30 kamers en is onderdeel van Nationaal Fruitpark Ochten.

Normal_rss_entry-203036

Nieuw hotel met 130 kamers gepland in Sevenum


In Sevenum, Limburg, komt een hotel met 130 kamers en vergaderaccommodatie. De bouw start eind dit jaar, oplevering is gepland voor medio 2020.

Normal_rss_entry-203040

Vijf Amsterdamse hotels in de prijzen bij Planet21 Awards van Accor


Accor startte enkele jaren geleden met Planet21, een programma om duurzaamheid bij de eigen hotels te bevorderen. Nu zijn voor het eerst de Planet21 Awards uitgereikt voor duurzame initiatieven bij Accor-hotels. Binnen de regio Noord-Europa zijn vijf Amsterdamse hotels in de prijzen gevallen.

Normal_rss_entry-203044

Europese steden vrezen toename Airbnb-verhuur


Amsterdam en verschillende andere Europese steden vrezen dat grootschalige toeristische verhuur van woningen via platforms als Airbnb verder toeneemt. Aanleiding hiervoor is een onlangs gegeven advies van de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie waarin wordt gesteld dat de verhuurplatforms een informatieve dienst verlenen. Dat maak...

Normal_rss_entry-202768

Nederlandse winnaars World Travel Award 2019


Zes Nederlandse hotels hebben een World Travel Award ontvangen. Wel zijn alleen awards in de nationale categorieën gewonnen, geen enkele van de hotels heeft ook een Europese award gepakt.

Normal_rss_entry-202717

‘Ondernemer beschermd tegen macht online platforms’


Horeca ondernemers worden beter beschermd tegen machtsmisbruik door digitale platforms zoals reserverings- en vergelijkingswebsites, onlinemarktplaatsen en appwinkels. Voorbeelden zijn ota’s zoals Booking.com, reserveringssites zoals The Fork en platforms voor het bezorgen van eten zoals Thuisbezorgd.nl.

Normal_rss_entry-201795

Van der Valk werkt aan veertien nieuwe locaties


Van der Valk werkt hard aan haar motto dat elke gemeente in Nederland ‘recht heeft’ op een Van der Valk hotel. Er staan veertien nieuwe locaties in de boeken van het op één na grootste horecabedrijf van Nederland. Alleen McDonald’s is in omzet groter dan Van der Valk.

Normal_rss_entry-201453

Top 10 investeerders uit de Horeca Top 100 van 2019


De tien grootste investeerders – bijna allemaal hotelbedrijven – steken in 2019 gezamenlijk €324 miljoen in hun bedrijven. Van der valk spant de kroon met een pot geld van 150 miljoen euro dat gestoken wordt in de renovatie van bestaande hotels.

Normal_rss_entry-201308

Transparantie boekingssites stimuleert gebruik nieuwe technologie in hotels


Het ING Economisch Bureau stelt in een rapport vijf technologieën voor die gasten in staat stellen meer zelf te doen. Door stijgende kosten door onder meer OTA’s zoekt het hotel van de toekomst naar technologie die helpt bij kosten besparen en service verhogen.

Normal_rss_entry-201140

Zorghotel Domstate getransformeerd tot 4-sterren hotel


Zorghotel Domstate in Utrecht is onlangs getransformeerd tot een 4-sterren hotel waar je kunt revalideren. Daartoe werd het voormalige reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen volledig gerenoveerd.

Normal_rss_entry-200963

Tweede editie The Nxt gm challenge van start


Na een succesvolle eerste editie van The NXT GM Challenge dagen Postillion Hotels en HotelloTOP ook dit jaar weer jonge, ambitieuze en getalenteerde Hotello’s uit om ‘hun carrière een kickstart te geven’. De winnaar van de competitie voor hotelschoolstudenten in hun laatste jaar of net afgestudeerden wordt een jaar lang – begeleid – general mana...

Normal_rss_entry-200977

Dertig extra kamers voor Crowne Plaza Maastricht


Het Crowne Plaza Maastricht – voorheen Hotel Mestreech – heeft dertig extra kamers geopend. Het hotel bevindt zich in Wyck en de nieuwe kamers zijn ondergebracht in het oude Vesteda gebouw.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht