NHG Hotel nieuws

Logo_rss_entry-182521

Center Parcs en Albron tekenen acht jaar bij


Bungalowverhuurder Center Parcs vernieuwt haar strategische partnership met Albron, de grootste horeca & cateringorganisatie van Nederland. Beide partijen hebben voor acht jaar bijgetekend. 

Logo_rss_entry-182519

65 % van de horecaondernemers minderen met zout


KHN onderzocht onder haar leden of horecaondernemers bezig zijn met zoutreductie. Uit de resultaten blijkt dat 65% van de ondernemers één of meer maatregelen neemt om zout te verminderen. 

Logo_rss_entry-181994

Peter Beense verkozen tot Nachtburgemeester 2019


Zanger Peter Beense is door de Nederlandse horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2019. Beense kreeg de ambtsketting omgehangen op het Horecava-nieuwjaarsfeest Mooi dat HorecaBrains organiseerde in samenwerking met de Horecava. 

Logo_rss_entry-181852

Hostellerie De Hamert in Wellerlooi failliet


Hostellerie De Hamert in Wellerlooi is dinsdag 8 januari 2019 door de rechtbank failliet verklaard. Het horecabedrijf was aangesloten bij de Alliance Gastronomique en bij QL Hotels. Het was ook jaren in bezit van een Michelinster, van 1963 tot 1989. 

Logo_rss_entry-181846

The Match afficheert zich als 'minst gastvrije hotel van Eindhoven'


Designhotel The Match, dat 14 januari opent in Eindhoven, biedt gasten alle faciliteiten die ze in een hotel kunnen wensen, maar de kans is klein dat ze ook maar één van die faciliteiten zullen gebruiken. Onder het motto ‘Check in, stay out’ stimuleert The Match gasten namelijk actief om vooral niet in het hotel te blijven, maar de stad in te ga...

Logo_rss_entry-181703

SVH branchediploma’s uitgereikt op de Horecava


Op maandag 7 januari heeft SVH, in samenwerking met de Horecava, voor het eerst examens afgenomen óp de Horecava. Deze examens zijn afgenomen in de SVH Examenbus, die vier dagen lang voor de hoofdingang van de RAI Amsterdam staat. De geslaagde kandidaten ontvingen hun SVH branchediploma aan het einde van dezelfde dag, tijdens de diploma-uitreiki...

Logo_rss_entry-181531

KHN: 'Horecaondernemers positief, personeelstekort baart zorgen'


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde tijdens de start van de Horecava de resultaten van een onderzoek onder bijna 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019. 72% heeft vertrouwen in het nieuwe jaar. De helft maakt zich zorgen over het tekort aan personeel. 

Logo_rss_entry-181530

Personeelstekort 2025: meer dat 60.000 voor bediening en 16.000 koks


KHN heeft tijdens de traditionele persconferentie voorafgaand aan de Horecava nieuwe cijfers gepresenteerd over de arbeidsmarkt. In een infographic is de markt in beeld gebracht. Tot 2025 zijn 60.100 tot 67.400 mensen in de bediening nodig en 16.000 tot 17.800 koks. 

Logo_rss_entry-181126

Hotelgasten slapen het liefst in Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk


Volgens de gasten van Hotels.nl is Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk de nummer 1 van Nederland. De award is een kwaliteitsonderscheiding die boekingswebsite Hotels.nl jaarlijks uitreikt. 

Logo_rss_entry-181143

Twee nieuwe bedrijven voor Jerry van Zuijlen van Amadore Zeeland


Jerry van Zuijlen, eigenaar van Amadore Hotels & Restaurants in Zeeland, heeft twee nieuwe bedrijven gekocht. In Domburg heeft hij Brasserie Domburg ingelijfd aan de Wijngaardstraat – ‘het grootste grand-café van Domburg’ – en in Goes het pand naast zijn zaak Jersey op de Grote Markt. 

Normal_vuurwerk4

De Nationale Horecagids wenst u een fijne jaarwisseling!


Ook in het nieuwe jaar zal de Nationale Horecagids u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de horecawereld. Daarnaast blijven we u voorzien van relevante wetenswaardigheden en video's. 

Normal_rss_entry-180335

Horecava Food Cultures: Next Level Kitchen & High Traffic


Technologie in de keuken als oplossing voor het tekort aan goed opgeleid horecapersoneel. Dit is een voorbeeld van de Food Culture Next Level Kitchen die aandacht krijgt op de Horecava.

Normal_kerst5

De Nationale Horecagids wenst u prettige kerstdagen!


De redactie van de Nationale Horecagids zal op Eerste en Tweede Kerstdag gesloten zijn.

Logo_rss_entry-179655

Milan Arandelovic na 25 jaar weg bij Hilton


Milan Arandelovic verlaat na 25 jaar Hilton. Sinds 2012 was Arandelovic als area general manager Benelux verantwoordelijk voor alle Hilton en Doubletrees in Nederland, België en Luxemburg. Hij is inmiddels aan de slag bij Aroundtown, een Duitse hotelvastgoedinvesteerder. 

Logo_rss_entry-179490

Nominaties Best Hotel Bar Award 2019 bekend


De genomineerden van de Best Hotel Bar Awards 2019 zijn woensdag 19 december bekendgemaakt. Vanaf nu kan er gestemd worden voor de beste hotelbar van Amsterdam. 

Logo_rss_entry-178814

LVMH neemt hotelexploitant Belmond over


PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse luxebedrijf LVMH neemt voor 2,6 miljard dollar het in Londen gevestigde Belmond over. Belmond is wereldwijd exploitant van exclusieve hotels en restaurants, en biedt ook bijzondere treinreizen, riviercruises en safari's aan.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht