Nationale Horecagids

NHG Catering nieuws

Normal_rss_entry-198546

Appèl start samenwerking met AH to go op hogeschool Saxion


Cateraar Appèl gaat samenwerken met AH to go. De eerste vestigingen openen medio 2019 hun deuren binnen Saxion Enschede en Deventer, waar Appèl de catering verzorgt.

Normal_rss_entry-195701

The Seafood Shop aan Leidsestraat moet deuren sluiten


The Seafood Shop aan de Leidsestraat in Amsterdam moet de deuren sluiten. De gemeente is van mening dat de winkel een verkapt ‘fastfoodrestaurant’ is, omdat er eten voor directe consumptie wordt verstrekt.

Normal_rss_entry-193934

HEMA zet bakkerijen in de etalage


HEMA is op zoek naar een koper voor zijn bakkerijen. Geruchten daarover zongen rond sinds HEMA in het najaar werd overgenomen door zakenman Marcel Boekhoorn. HEMA-topman Tjeerd Jegen bevestigde in een gesprek met ANP dat het ,,onderzoeken van de strategische opties" voor de bakkerijen onderdeel is van zijn nieuwe strategie.

Normal_rss_entry-193671

Sodexo komt met Mindful fitness instructeur


In het assortiment in de bedrijfsrestaurants van Sodexo neemt gezonde voeding een steeds grotere plek in. Daarnaast is er ook meer aandacht voor een actievere levensstijl in het bedrijfsrestaurant. Om die reden introduceerde Sodexo de module Mindful fitness die binnen een jaar in ruim 130 restaurants aanwezig is.

Normal_rss_entry-192739

Albert Heijn koopt onlineplatform FoodFirst


Albert Heijn neemt FoodFirst Network over. Dat is een onlineplatform voor gezonde leefstijl. Leden krijgen tegen betaling advies en tips over voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Bekende gezichten van het platform zijn Rudolph van Veen en Irene Moors.

Normal_rss_entry-192444

Samenwerking AB InBev en Bidfood met foodpairing bier


Groothandel Bidfood en Bierbrouwerij AB InBev gaan intensiever samenwerken om de combinatie foodpairing bier in de horeca nog beter op de kaart te zetten. De groothandel en de brouwer ondertekenden daartoe een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Als startschot stappen beide partijen in als partner van Dinner Train: een nieuw rijdend horecaconcept,...

Normal_rss_entry-192440

Bondscoach Ronald Koeman veilt eerste Oosterscheldekreeft


Bondscoach Ronald Koeman heeft in de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat de eerste Oosterscheldekreeft voor een recordbedrag van 50.000 euro geveild. W&A Fish samen met Delta Mossel beiden uit Yerseke zijn de gelukkige eigenaar van de 2 kilo wegende kreeft.

Normal_rss_entry-191415

Quote: eigenaren Action financieren groei biefstukketen Loetje


De onstuimige groei van biefstukketen Loetje wordt gefinancierd door de eigenaren van discountketen Action, dat achterhaalde zakenblad Quote. Van drie vestigingen in 2011 is Loetje inmiddels gegroeid naar 18 en dat moeten er volgens Quote snel meer worden.

Normal_rss_entry-191519

Motorclub brengt eerste asperges naar Restaurant De Zwaan


Gilbert Sweep heeft gisteren de allereerste asperges van het jaar geoogst op zijn bedrijf De Santspuy in Etten-Leur. Deze lagen dezelfde dag nog op het bord bij Restaurant De Zwaan. Motorclub Speedy Gonzales bracht het eerste ‘Ettense witte goud’ naar het restaurant.

Normal_rss_entry-189236

Bezorgen onder andere merknaam nu mogelijk bij Deliveroo


Deliveroo, het online platform voor maaltijden, heeft voor 2019 ambitieuze plannen voor restaurants, bezorgers en consumenten in heel Europa. Deliveroo verbreedt haar restaurant-aanbod, onder meer door zogeheten ‘Virtual Brands’.

Normal_rss_entry-188612

McDonald's doet het goed met ontbijtjes


McDonald's Nederland heeft vorig jaar bijna 5 procent meer gasten over de vloer gekregen. Zij gaven bovendien meer geld uit aan burgers, koffies en ontbijtjes. Vooral met die laatste categorie gaat het de laatste tijd goed, merkt de fastfoodketen.

Normal_rss_entry-188259

La Place in Designer Outlet Roermond wordt volledig vernieuwd


Op vrijdag 1 maart opent La Place de deuren van haar vernieuwde selfservice restaurant en de Express in het Designer Outlet in Roermond. Bezoekers kunnen er dan terecht om te genieten van natuurlijke, dagverse en huisgemaakte producten van La Place.

Normal_rss_entry-188105

Vital4Skool lanceert de ve-GO burger


Vital4Skool lanceerde de ve-GO burger, een vegetarische burger bedacht door leerlingen van St Michael College in Zaandam. De burger volgde uit een wedstrijd van het Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen.

Normal_rss_entry-187369

Utrecht controleert bezorgdiensten op alcohol


De gemeente Utrecht gaat thuisbezorgers controleren of zij geen alcohol afleveren bij minderjarigen. Naar eigen zeggen is de gemeente Utrecht de eerste die gaat toekijken op de zogeheten NIX18-campagne bij bezorgdiensten.

Normal_rss_entry-186793

Avans Hogeschool zamelt met Eurest en Coca Cola PET-flessen in


Eurest locatie Avans Hogeschool gaat als eerste hogeschool in Nederland petflessen apart inzamelen. Samen met de onderwijsinstelling zet cateraar Eurest in nauwe samenwerking met Coca -Cola European Partners zich in om zwerfafval te verminderen en hergebruik van plastic te stimuleren.

Normal_rss_entry-186768

Kitchen Republic breidt uit met tweede locatie


Food business incubator Kitchen Republic, gevestigd in Amsterdam-West, breidt uit naar een tweede locatie. De culinaire werkplaats biedt een platform voor ambitieuze, startende food entrepreneurs waar zij zowel de productie als de innovatie van producten realiseren.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht