Nationale Horecagids

NHG Catering nieuws

Normal_rss_entry-382585

Grote geldbedragen gevonden in zaak waarin Jumbo-topman verdachte is


In het onderzoek rond de witwaszaak waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd verdachte is, zijn "grote bedragen aan contant geld in beslag genomen". Dat zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving van De Telegraaf.

Normal_pexels-cottonbro-4114710

Bizar: de toiletten in de horeca zijn schoner dan die in de zorg


In de horeca zijn de schoonste toiletten te vinden. Dat blijkt uit het Nationale Toiletonderzoek 2022. Uit het onderzoek is ook gebleken dat de kans om in Nederland een schone wc aan te treffen, schrikbarend laag is. Slechts 4 op de 10 wc’s zijn schoon, waarvan toiletten voor mannen iets vaker vies zijn dan die voor vrouwen. Dit meldt De Restaur...

Normal_rss_entry-382595

Meer interesse in sojabonen vanwege mogelijkheid grondstof vleesvervangers


De lap grond in Nederland waarop sojabonen worden verbouwd is vorig jaar meer dan verdubbeld in omvang. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) staat het gewas volop in de belangstelling omdat het goed kan dienen als grondstof voor vleesvervangers.

Normal_pexels-kat-smith-551588

Rechtszaak tussen horecaondernemers en de Staat: emoties lopen hoog op


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is van mening dat de overheid de schade die ondernemers binnen de horecabranche hebben opgelopen door en tijdens de coronacrisis volledig moet vergoeden. De zitting van woensdag hierover in de rechtbank van Den Haag was emotioneel geladen. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_rss_entry-382593

Inflatie 17,1 procent: energiecrisis werkt door in Nederlandse voedselprijzen


Het dagelijks leven is in september in doorsnee 17,1 procent duurder geworden. Niet eerder liep de inflatie zo hard op. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een eerste raming, op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode. Een maand eerder liepen de prijzen op jaarbasis gemiddeld nog met 13,7 procent op.

Normal_rss_entry-382615

Supermarkten hebben in augustus 8,9 procent meer omzet gedraaid


De omzet in de Nederlandse detailhandel is in augustus met 2 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat kwam vooral door hogere prijzen, want het verkoopvolume was 6 procent lager.

Normal_gardening-gac6ffe4a1_1280__1_

Flinke uitbreiding tuincentrum mag er komen, maar horeca nog niet


Het tuincentrum in Zevenhuizen mag van de Raad van State zeven keer zo groot worden. Wel moeten de horecazaken die erbij zou worden gebouwd even wachten, staat in de afspraken die zijn gemaakt met protesterende winkeliers. De Raad van State moet dus nog toestemming geven voor het aanvragen van een vergunning voor horeca. Mogelijk duurt dat nog e...

Normal_rss_entry-382399

KHN eist nogmaals volledige compensatie voor coronaschade ondernemers


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat horecaondernemers volledig worden gecompenseerd voor de geleden schade door de coronamaatregelen. De brancheorganisatie spande namens acht ondernemers een bodemprocedure aan tegen de Staat. Die diende op woensdag bij de rechtbank in Den Haag. Over zes weken volgt een beslissing.

Normal_pexels-antoni-shkraba-6187598

Er worden niet-dierlijke eiwitbronnen geproduceerd in Zeeland


Begin oktober begint voedseltechnologiebedrijf Enough met het produceren van niet-dierlijke eiwitten in een fabriek in het Zeeuwse Sad van Gent. Het wordt een van de grootste productielocaties voor duurzame eiwitbronnen ter wereld. De horeca kan niet-dierlijke eiwitten ook gebruiken. Dit meldt Outofhome Shops.

Normal_pexels-pixabay-160916__1_

Begrip rondom Veghel: Ria Hutten van cateringbedrijf Hutten is overleden


Ria van Zutphen-Hutten van cateringbedrijf Hutten is overleden op 82-jarige leeftijd. Samen met haar toenmalige echtgenoot Piet Hutten stond zij aan de basis van het bedrijf. Dit meldt Outofhome Shops. 

Normal_pexels-_l_x-kozl_nko-9116825

Klanten van Picnic in Alphen doen mee aan proef hergebruik glas


Glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat de kwaliteit afneemt. Om deze reden gaat Picnic in Alphen aan de Rijn beginnen met het inzamelen van glazen verpakkingen zodat het hergebruikt kan worden. Dit meldt De Ondernemer.

Normal_pexels-rene-asmussen-3217156

Horecaondernemers moeten stagairs omarmen, maar niet zien als een volwaardige medewerker


Veel horecaondernemers reageren opgelucht als zij een stagiair krijgen. Logisch in een tijd waar iedereen schreeuwt om personeel. Maar wie het horecavak weer écht op de kaart wil zetten en jongeren wil behouden voor de sector, die moet het toch echt anders aanpakken. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_rss_entry-382256

Just Eat Takeaway, moederbedrijf Thuisbezorgd, sterkste stijger op beurs


Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway was dinsdag de sterkste stijger in de leidende index op Beursplein 5. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl schoot omhoog na een handelsupdate. Daarin sprak het AEX-fonds de verwachting uit van een positief resultaat in de tweede helft van dit jaar.

Normal_rss_entry-382294

Vrouwen met oudere kinderen kunnen krapte op arbeidsmarkt verhelpen


Om vrouwen die werken in deeltijd meer uren te laten maken, zou de overheid zich meer moeten richten op moeders met kinderen die wat ouder en zelfstandiger zijn. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarmee zou het arbeidsaanbod fors toenemen, al vraagt dat wel om nieuw beleid.

Normal_rss_entry-382271

Horecaondernemers letten scherp op aantal oplopende coronabesmettingen


Ondernemers zijn alert op het oplopende aantal coronabesmettingen. Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk om de epidemiologische situatie scherp in de gaten te houden, vooral om te voorkomen dat het virus weer massaal om zich heen grijpt.

Normal_pexels-silvia-trigo-1857157

Horeca: zeven dagen per week werken en soms tot twee uur 's nachts


In de Noord-Hollandse horeca stonden in het tweede kwartaal van 2022 circa 7300 vacatures open. Daarom springen bij De Nadorst in Blokker en Bliss in Purmerend de dochters van de horecagelegenheden bij om de gaten op te vullen. Dit meldt NH Nieuws.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht