Nationale Horecagids

NHG Catering nieuws

Normal_pexels-cottonbro-3943750

Helft van alle horecaondernemers heeft hogere schuldenlast dan voor corona


De helft van alle horecaondernemers geeft aan een hogere schuldenlast te hebben dan voor de coronapandemie. Het gaat met name om kleinere mkb-bedrijven. Dit meldt AGF.

Normal_rss_entry-366354

Extreme honger neemt toe net als het vermogen van de miljardairs in de sector


In de voedselsector zijn er tijdens de coronapandemie ruim zestig nieuwe miljardairs bijgekomen terwijl de extreme honger wereldwijd is toegenomen. Dat meldt Oxfam Novib op basis van eigen berekeningen die voor de start van het World Economic Forum in Davos zijn gepubliceerd.

Normal_rss_entry-366051

Meer dan de helft van de vrouwen in de overgang hebben last op het werk


Van alle vrouwen die in de overgang zijn, heeft iets meer dan de helft daar op het werk last van. Ze hebben pijn, zijn vermoeid, kunnen zich minder goed concentreren en hebben last van opvliegers. Bij een klein deel zijn de klachten zo erg dat ze zich ziek melden, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek en TNO.

Normal_pexels-anna-shvets-3902881

KHN wil dat kabinet focust op coronazorg, zodat horeca niet opnieuw dicht moet


Het is een omgekeerde wereld volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN), want het kabinet verwacht dat het bedrijfsleven zelf met coronaplannen komt. De concrete uitwerking laat nog steeds te wensen over. Het risico hiervan is dat de zorgcrisis opnieuw bij ondernemers wordt gelegd als er een nieuwe lockdown komt, omdat de zorg het niet aankan. D...

Normal_pexels-cottonbro-3951628

Horecasector wil meer duidelijkheid van minister Kuipers, waar wachten zij op?


Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg, heeft kisten met mondkapjes, anderhalvemeter-linten en handzeep opgeborgen. Nu zijn ze overbodig, maar de directeur kan de ‘corona-souvenirs’ op deze manier er zo weer bij pakken als het nodig is aankomend najaar. Dit meldt Omroep Brabant.

Normal_pexels-catherine-sheila-2409025

Plastic verbod vanaf 2024: wat houdt het in en wat zijn de alternatieven?


Vanaf 1 januari 2024 geldt het verbod op wegwerpproducten zoals bekers en verpakkingen in de horeca. Wat houdt dit in? En wat zijn de alternatieven? Dit meldt Entree Magazine.

Normal_rss_entry-366066

Kantelpunt: ziekteverzuim in Nederland gaat na maanden weer omlaag


Het ziekteverzuim bij Nederlandse bedrijven gaat na een maandenlange stijging weer omlaag. Arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare merken dat en spreken van een "kantelpunt". Naast de daling van het aantal ziekmeldingen door corona, is volgens hen nu ook griep op z’n retour.

Normal_rss_entry-366065

Consumentenvertrouwen in mei opnieuw laagste niveau ooit gemeten


Nederlandse consumenten waren in mei vrijwel even negatief als in april toen het vertrouwen nog daalde tot het laagste niveau ooit gemeten. Daarmee blijven de hoge inflatie en oorlog in Oekraïne flink op het sentiment drukken, komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_rss_entry-365729

Wetenschappelijk bewezen dat familiebedrijven beter presteren


Familiebedrijven presteren beter dan andere bedrijven, doordat ze op een informelere manier worden geleid. Leidinggevenden nemen vaker beslissingen op basis van ervaring en intuïtie. Daardoor gaat het financieel en innovatief gezien beter met ondernemingen die in familiehanden zijn. Volgens onderzoek van de Erasmus Universiteit, BDO Accountants ...

Normal_pexels-elle-hughes-2696064__1_

Afname lopende WW-uitkeringen het grootst bij horeca en catering


De afgelopen drie maanden is het aantal werkenden van 15 tot 75 jaar gestegen met 38 duizend per maand. Op dit moment werken er 9,5 miljoen Nederlanders. Dit meldt het CBS.

Normal_pexels-edward-jenner-4031867

Voorzitter KHN is gefrustreerd over uitspraken van minister Ernst Kuipers


Corona lijkt al enkele weken lang verdwenen te zijn. Nederlanders gaan er massaal weer op uit en plannen festiviteiten ook ver vooruit in de veronderstelling dat corona nu echt voorbij is. Toch wordt er een nieuwe opleving van het virus verwacht. Dit meldt De Ondernemer.

Normal_rss_entry-365848

Vanaf volgend jaar stijgt het minimum loon drie jaar lang met 2,5 procent


Het kabinet gaat het minimumloon volgend jaar al verhogen. Dat is een jaar eerder dan gepland. Ingewijden bevestigen berichtgeving van de NOS. Door de hoge inflatie gaan de laagste inkomens er momenteel hard op achteruit.

Normal_pexels-cdc-3992933__1_

Miljoenen coronabesmettingen verwacht, horeca nu zelf verantwoordelijk


De sectoren in de samenleving moeten zich voorbereiden op een nieuwe golf coronabesmettingen. Deze wordt in het najaar verwacht, aldus minister Kuipers van Volksgezondheid. Dit meldt NOS.

Normal_pexels-ella-olsson-1640777

Platform voor horeca om voedselverspilling tegen te gaan


Horecaondernemers kunnen voor een gunstige prijs imperfecte producten en overschotten van fabrikanten en groothandelaren kopen. Dit wordt aangeboden door het inspiratieplatform TIPPR dat gemaakt is voor en door de horeca. Dit meldt Emerce.

Normal_rss_entry-365656

Ondernemend Nederland maakt zich zorgen, maar horeca is optimistischer


De huidige krapte op de arbeidsmarkt is voor Nederlandse ondernemers de grootste rem op de bedrijfsvoering. Ook worden ze geplaagd door tekorten aan materialen en productiemiddelen en door ruimtegebrek. Het Centraal Bureau voor de Statistiek peilde samen met de Kamer van Koophandel, het Economisch Instituut voor de Bouw en werkgeversverenigingen...

Normal_rss_entry-365645

Flitsbezorgers worden geweerd uit woonwijken in Amsterdam


Vestigingen van flitsbezorgbedrijven zijn niet langer welkom in woonwijken in Amsterdam. Het stadsbestuur wil nieuwe regels voor zogenoemde dark stores, aangezien de bevoorrading en het ophalen van de boodschappen door koeriers overlast met zich meebrengen voor omwonenden.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht