Nationale Horecagids

NHG Catering nieuws

Normal_rss_entry-270999

Horeca bezorgd over winter: faillissementen onvermijdelijk


De horeca is bezorgd over de winter. Door de oplopende besmettingen is er een grote kans op meer en strengere coronamaatregelen zoals beperktere openingstijden. De terrassen gaan 's winters weg en binnen is er minder ruimte. Daarbovenop komen de afnemende steunmaatregelen van de overheid voor loonkosten. Deze "gevaarlijke cocktail" van factoren ...

Normal_rss_entry-270948

Deliveroo voert verkennende gesprekken voor een beursgang


Maaltijdbezorger Deliveroo voert verkennende gesprekken voor een beursgang. Dat meldt Bloomberg. Volgens verschillende bronnen zou het bedrijf waar Amazon in geïnvesteerd heeft gesprekken voeren met potentiële adviseurs om in 2021 naar de beurs te gaan. Deliveroo heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Normal_rss_entry-270502

Luxebeurs Masters Expo gaat door in aangepaste vorm, Hotel Okura nieuwe host


De jaarlijkse luxebeurs Masters Expo, voorheen Masters of LXRY, vindt in december in aangepaste vorm plaats in Hotel Okura Amsterdam. Het evenement wijkt vanwege het coronavirus uit naar een andere locatie dan de gebruikelijke RAI Amsterdam, maakt organisator Yves Gijrath bekend.

Normal_fort_van_hoofddorp_voor_de_renovatie__beeld_uit_1995__via_rijksdienst_voor_het_cultureel_erfgoed_

Horeca en cultuur in getransformeerd Fort van Hoofddorp


Vrijdag 25 september openen gedeputeerde Zita Pels en wethouder Marja Ruigrok het monument. Het forteiland van totaal 8.100 vierkante meter is door de initiatiefnemers getransformeerd tot een stadspark met ruimte voor horeca, culturele en educatieve activiteiten. De ontwikkeling van Fort Hoofddorp is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord...

Normal_rss_entry-270515

Bierverkoop in horeca in augustus nog harder gedaald dan in juli


De Nederlandse bierverkoop in de horeca- en evenementenbranche daalt ook na de versoepeling van de coronamaatregelen hard. In augustus daalde de verkoop met ruim 36 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt brancheorganisatie Nederlandse Brouwers. In juli was sprake van een daling met 33 procent.

Logo_nationale_horecadag__logo_

Nationale Horecadag: geen feestdag, wel positiviteit uitstralen


Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de Nationale Horecadag 2020 is Trots op de horeca.

Normal_rss_entry-270195

Rob Jetten: horecamaatregel gaat opmars virus niet stoppen


De beperking van de openingstijden in de horeca in delen van het land is niet genoeg om de toename van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Dat denkt D66-voorman Rob Jetten.

Normal_rss_entry-269804

Politievakbond boos over mogelijke maatregelen horeca in Randstad


De politievakbond is niet blij met het voornemen van de overheid om de horeca in het westen van het land eerder te sluiten. Het kabinet maakt vrijdagavond nieuwe maatregelen voor de verspreiding van het coronavirus bekend, maar die lekten donderdagavond al grotendeels uit.

Normal_rss_entry-268002

Budd blaast cateringsector nieuw leven in


Omdat veel mensen nog steeds grotendeels thuiswerken, wordt er minder dagelijks in een bedrijfskantine gegeten. Als mensen echter samenkomen is goed eten belangrijker dan ooit. Budd wil hierop inspelen.

Normal_rss_entry-267572

Voedselsector krimpt met 4 procent dit jaar, herstel pas na 2021


De voedselsector krimpt door de coronacrisis dit jaar in totaal met 4 procent en herstelt pas na volgend jaar, schrijft ABN AMRO in een rapport. De drankindustrie krijgt de grootste klappen, ook andere bedrijven die aan de horeca leveren komen er niet goed vanaf.

Normal_rss_entry-266970

Alle Nederlandse Heineken-biertjes 'groen' gebrouwen


Al het bier dat brouwer Heineken voor de Nederlandse markt maakt is sinds juli 'groen'. De bierbrouwer gebruikt zonne- en windstroom en biogas voor het brouwen en verpakken van het bier. Heineken kijkt nu naar mogelijkheden om verpakkingsmaterialen te gebruiken die minder belastend zijn voor het milieu. Ook richt de brouwer zich op schonere vorm...

Normal_rss_entry-266929

Omzet horeca in eerste kwartaal naar ongekend dieptepunt


De horeca is een van de zwaarst door de coronacrisis getroffen sectoren van Nederland. De omzet in de sector nam in het tweede kwartaal met iets meer dan de helft af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het eerste kwartaal daalde de omzet al met bijna 14 procent. Vooral in april kreeg d...

Normal_bier__feest__diner

Meldplicht in Amsterdam voor wie feest met meer dan 100 personen organiseert


Vanaf nu is het in de regio Amsterdam-Amstelland verplicht om feesten en partijen op locatie te melden bij de betreffende gemeente als er meer dan honderd gasten komen. Het gaat hierbij om locaties als feestzalen, musea en (party)boten.

Normal_horeca_antwerpen__caf_matic_

Antwerpen versoepelt coronamaatregelen, mondkapjesplicht restaurants blijft


Inwoners van de provincie Antwerpen zijn vanaf middernacht niet meer verplicht een mondkapje in de openbare ruimte te dragen. Ook schaft gouverneur Cathy Berx de nachtklok af. De nationale maatregelen, zoals het dragen van een mond- en neusbedekking in het openbaar vervoer, winkels en restaurants behalve tijdens de maaltijd, blijven van kracht.

Normal_rss_entry-265920

Werkgevers horeca leunen door crisis meer op vakantiekrachten


Door de coronacrisis lijkt het erop dat werkgevers steeds meer leunen op de inzet van vakantiekrachten. Dat concludeert vacaturesite Indeed op basis van een analyse. Onder meer in de horeca en in de schoonmaakbranche werd vaker een beroep gedaan op de inzet van scholieren en studenten dan normaliter al het geval is, aldus Indeed.

Normal_rss_entry-265638

Staat hoeft coronamaatregelen horeca niet te versoepelen


De Nederlandse staat hoeft de coronamaatregelen in de horeca niet te versoepelen. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) had aangespannen. Volgens KHN zijn de maatregelen die gelden in de horeca veel strenger dan noodzakelijk en daarom wilde branche zo snel mogelijk versoep...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht