Nationale Horecagids

NHG Catering nieuws

Normal_rss_entry-207253

Speciale voetbalboot tijdens Canal Parade


Tijdens de botenparade van Pride Amsterdam volgende week vaart er een speciale voetbalboot mee. Het vaartuig staat in het teken van de speelstad Amsterdam op het EK van 2020, liet de organisatie maandag weten.

Normal_rss_entry-206814

Erwin Olaf gaat koppel trouwen op Milkshake


Het populaire festival Milkshake, dat jaarlijks plaatsvindt op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, kent dit jaar een primeur. Op zondag 28 juli wordt dit festival volgens de organisatie het eerste ter wereld waar officieel getrouwd kan worden in het bijzijn van een ambtenaar van de burgerlijke stand.

Normal_carrefour_villiers-en-bi_re__interieur_

Grootste supermarkt Nederland van de baan: Steenwijk krijgt nu Family Fun Zone


Er komt definitief geen hypermarkt bij Steenwijk. Vorige jaar keurde de Raad van State de plannen – onder bepaalde voorwaarden - nog goed, maar de projectontwikkelaar laat nu weten niet aan de eisen te kunnen voldoen. In plaats daarvan wordt er nu ingezet op een Family Fun Zone op het bedrijventerrein Eeserwold langs de A32. Dit melden de Stento...

Normal_rss_entry-206813

Moeilijke markt zit Sligro flink dwars


Sligro heeft in het eerste halfjaar aanzienlijk minder winst behaald. Het groothandelsbedrijf had last van een moeizame markt, omdat de economische groei in Nederland en België afkoelde. Ook stegen de kosten.

Normal_rss_entry-206610

Songfestival in Rotterdam of Maastricht


Alleen Rotterdam en Maastricht zijn nog over in de race om het Eurovisiesongfestival in 2020 te organiseren. Dat laat de NPO weten. Vorige week boden ook Utrecht, Arnhem en Den Bosch een bidboek aan, maar die voorstellen zijn het niet geworden.

Normal_0d25b7653f47f8f6b0874f1fcfef908a

Vierdaagsefeesten: 40 festivals in Nijmegen


De binnenstad van Nijmegen is sinds dit weekend voor een week één groot festivalterrein. Meer dan 4.000 artiesten verzorgen ruim duizend gratis optredens op een van de veertig podia in de stad en op het stadseiland in de Waal. Samen vormen zij de Vierdaagsefeesten, die het wandelevenement ditmaal voor de vijftigste keer omlijsten.

Normal_rss_entry-203026

La Place opent flagship restaurant Kalverstraat Amsterdam


La Place is terug van weg geweest in de Kalverstraat en heeft haar intrek genomen in het vernieuwde historische pand in Amsterdam. Gasten kunnen eten in het restaurant, gerechten meenemen voor onderweg bij La Place Express of koffie bestellen bij de barista in het Roof Garden Café.

Normal_rss_entry-200424

Sodexo maakt catering volledig wegwerpplasticvrij


Sodexo heeft de weg ingezet om alle restaurants waar Sodexo in Nederland de catering verzorgt, volledig wegwerpplasticvrij te maken. Er worden geen nieuwe plastic wegwerpartikelen voor eenmalig gebruik zoals rietjes, roerstaafjes, koffielepels, bestek, borden, draagtasjes en saladebowls meer ingekocht voor haar circa 650 locaties.

Normal_rss_entry-200132

Cateringconcept Vital4Skool wint NFV Franchise Trofee


Vital4Skool is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) uitgeroepen tot franchiseformule van het jaar 2019. De prijs werd uitgereikt door voorzitter van de NFV Boris van der Ham.

Normal_rss_entry-198546

Appèl start samenwerking met AH to go op hogeschool Saxion


Cateraar Appèl gaat samenwerken met AH to go. De eerste vestigingen openen medio 2019 hun deuren binnen Saxion Enschede en Deventer, waar Appèl de catering verzorgt.

Normal_rss_entry-195701

The Seafood Shop aan Leidsestraat moet deuren sluiten


The Seafood Shop aan de Leidsestraat in Amsterdam moet de deuren sluiten. De gemeente is van mening dat de winkel een verkapt ‘fastfoodrestaurant’ is, omdat er eten voor directe consumptie wordt verstrekt.

Normal_rss_entry-193934

HEMA zet bakkerijen in de etalage


HEMA is op zoek naar een koper voor zijn bakkerijen. Geruchten daarover zongen rond sinds HEMA in het najaar werd overgenomen door zakenman Marcel Boekhoorn. HEMA-topman Tjeerd Jegen bevestigde in een gesprek met ANP dat het ,,onderzoeken van de strategische opties" voor de bakkerijen onderdeel is van zijn nieuwe strategie.

Normal_rss_entry-193671

Sodexo komt met Mindful fitness instructeur


In het assortiment in de bedrijfsrestaurants van Sodexo neemt gezonde voeding een steeds grotere plek in. Daarnaast is er ook meer aandacht voor een actievere levensstijl in het bedrijfsrestaurant. Om die reden introduceerde Sodexo de module Mindful fitness die binnen een jaar in ruim 130 restaurants aanwezig is.

Normal_rss_entry-192739

Albert Heijn koopt onlineplatform FoodFirst


Albert Heijn neemt FoodFirst Network over. Dat is een onlineplatform voor gezonde leefstijl. Leden krijgen tegen betaling advies en tips over voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Bekende gezichten van het platform zijn Rudolph van Veen en Irene Moors.

Normal_rss_entry-192444

Samenwerking AB InBev en Bidfood met foodpairing bier


Groothandel Bidfood en Bierbrouwerij AB InBev gaan intensiever samenwerken om de combinatie foodpairing bier in de horeca nog beter op de kaart te zetten. De groothandel en de brouwer ondertekenden daartoe een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Als startschot stappen beide partijen in als partner van Dinner Train: een nieuw rijdend horecaconcept,...

Normal_rss_entry-192440

Bondscoach Ronald Koeman veilt eerste Oosterscheldekreeft


Bondscoach Ronald Koeman heeft in de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat de eerste Oosterscheldekreeft voor een recordbedrag van 50.000 euro geveild. W&A Fish samen met Delta Mossel beiden uit Yerseke zijn de gelukkige eigenaar van de 2 kilo wegende kreeft.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht