Nationale Horecagids

NHG Catering nieuws

Normal_rss_entry-260273

Horeca-ondernemers sluiten acties tegen coronaregels niet uit


Als er geen gehoor wordt gegeven aan de oproep tot versoepelingen voor de horecabranche, sluiten ondernemers in de sector acties niet uit. Dat zegt voorzitter Robert Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Ik ben me nog niet aan het voorbereiden op een gang naar het Malieveld, maar ik vraag me af in hoeverre onze leden zich aan de cor...

Normal_proefdruk_culinair_nijmegen__copyright_van_leth_photography_

Nijmegen presenteert grootste culinaire pop-upconcept van Nederland


In Nijmegen wordt van 21 juli tot en met 27 september Proefdruk Culinair Nijmegen  georganiseerd. Hierbij krijgt iedere twee weken een ander toprestaurant de mogelijkheid zijn kunsten te vertonen in de nieuwste hotspot van de Waalstad, Papierfabriek Nijmegen. Dit meldt Proefdruk Culinair Nijmegen. 

Normal_rss_entry-259676

Coronacrisis of niet: luxebeurs Masters Expo gaat door in december


De luxebeurs Masters Expo, voorheen Masters of LXRY, gaat door in december ondanks de coronacrisis. Dat hebben de organisatoren van de beurs donderdag bekendgemaakt. Het evenement, vroeger bekend als Miljonair Fair, is van 10 tot 14 december in RAI Amsterdam.

Normal_rss_entry-259706

ING: omzet horeca krimpt dit jaar met 30 tot 40 procent


De omzet in de horeca krimpt dit jaar met 30 tot 40 procent. Daar rekent het economisch bureau van ING op. De coronamaatregelen die voor beperkingen zorgen, veranderende voorkeuren van consumenten en een krimpende economie zorgen ervoor dat de omzet dit jaar en volgend jaar nog niet volledig kan herstellen.

Normal_rss_entry-259476

Een derde horecabedrijven denkt hooguit vijf maanden te overleven


Het vertrouwen bij ondernemers over het voortbestaan van hun bedrijf tijdens de coronacrisis is opnieuw toegenomen, maar blijft in de horeca op een laag niveau. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis, dat begin juni onder bedrijven werd gehouden.

Normal_rss_entry-258227

Bedrijven vragen massaal uitstel aan bij Belastingdienst, horeca voorop


Nederlandse bedrijven hebben vanwege de coronacrisis massaal uitstel van betaling aangevraagd en gekregen bij de Belastingdienst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 10 miljard euro aan uitgestelde belastingen.

Normal_rss_entry-257953

Vanaf 1 juli verbod op maaltijdbezorgers jonger dan 16 jaar


Per 1 juli geldt een verbod op maaltijdbezorging door jongeren onder de 16 jaar. De inspectie SZW heeft de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hierom gevraagd.

Normal_rss_entry-257832

Berget Lewis geeft dinnershows in Nova Amsterdam en Maassilo Rotterdam


Berget Lewis geeft volgende maand liveconcerten in Amsterdam en Rotterdam. De zangeres treedt op 9 en 10 juli op in Nova in Amsterdam en op 25 en 26 juli in de Maassilo in Rotterdam, maakte organisator E&A Events donderdag bekend.

Normal_rss_entry-257608

Nieuwe versoepelingen: horeca had op meer gehoopt


Horeca-ondernemers zijn veelal niet geholpen met de "theoretische versoepelingen" van de coronabeperkingen die het kabinet heeft aangekondigd. Het loslaten van het maximumaantal gasten, met de 1,5 afstand in ogenschouw genomen, is voor een aantal grote hotels en restaurants en voor conferentieoorden een verbetering. Maar de kleinere zaken schiet...

Normal_rss_entry-257418

Horeca- en entertainmentsector houden gemoedelijk protest op Malieveld


Op het Malieveld in Den Haag hebben horeca-ondernemers, festivalorganisatoren, artiesten, circussen, kermisexploitanten en bedrijven en werknemers uit de entertainmentsector gisteren een rustig protest gehouden. Ze kwamen in actie tegen "te strenge coronaregels" en vóór meer financiële steun van de overheid.

Normal_rss_entry-257221

OMT: versoepelingen horeca per 1 juli kunnen doorgaan


Het ziet ernaar uit dat vanaf 1 juli maximaal honderd mensen bij elkaar mogen komen in bijvoorbeeld de horeca, theaters en bij bijeenkomsten zoals begrafenissen, bruiloften en kerkdiensten. Nu zijn dat er nog maximaal dertig. Overeind blijft dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen na de zomer weer h...

Normal_rss_entry-257239

Protest van horeca en entertainment op Malieveld tegen coronamaatregelen


Het Malieveld in Den Haag is vandaag weer het toneel van een demonstratie rond het coronabeleid van de overheid. Deze keer is het de beurt aan de horeca, de entertainmentbranche en de organisatoren van evenementen. Die willen meer ruimte, ze vinden de beperkingen te streng.

Normal_rss_entry-256350

Zeeuwse mosselbedrijven Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse fuseren


Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse gaan fuseren. De familiebedrijven zijn allebei gespecialiseerd in de kweek, verwerking en verpakking van verse mosselen, oesters en garnalen en gaan verder onder de naam Roem van Yerseke. Door de fusie ontstaat het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland.

Normal_horecarun_-_bijgesneden

Sponsorloop Horeca Run gaat na Nijmegen nu nationaal


Met het ophangen van een vlag van 4 bij 15 meter aan de Nijmeegse St. Stevenstoren, werd afgelopen vrijdag de onlangs gestarte steunactie voor de horeca extra kracht bijgezet. De vlag is een symbolische steunbetuiging voor alle horecabedrijven die onevenredig hard zijn getroffen door de coronacrisis. Zij zal gedurende de actie op meerdere plaats...

Normal_rss_entry-256189

Gegevens van tienduizenden Nederlandse Foodora-gebruikers liggen op straat


De gegevens van ongeveer 50.000 Nederlandse klanten van maaltijdbestelsite Foodora liggen op straat. Het gaat om gebruikersnamen, mailadressen en thuisadressen van mensen die tussen juni 2015 en april 2016 maaltijden hadden besteld via de dienst. Dat bevestigt onderzoeker Rickey Gevers van de Amsterdamse cyberbeveiliger Scattered Secrets na beri...

Normal_rss_entry-255575

Eerste haring ziltig, romig en lekker vet


Het eerste vaatje nieuwe haring is donderdag aangeboden in het Erasmus MC in Rotterdam. Ook personeel in ziekenhuizen in Groningen, Enschede en Breda mocht proeven van de nieuwe lichting haring.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht