Nationale Horecagids

NHG Catering nieuws

Normal_foto_team_de_werf__1_

De Werf uit Veere is het Beste Leerbedrijf Horeca 2023: ‘Persoonlijke aanpak is essentieel’


Januari begon goed met de nieuwste editie van de Horecava in de RAI in Amsterdam. Na twee coronajaren was het weer mogelijk om de grootste horecavakbeurs van Nederland fysiek te organiseren. Daar horen, zoals vanouds, de wedstrijden bij die worden gehouden tijdens de beurs. Eén van deze wedstrijden is het Beste Leerbedrijf Horeca. Nadat ’t Haven...

Normal_shallow-depth-of-field-image-of-nutrition-facts-2021-08-26-15-42-29-utc__1_

Picnic overtreedt de regels: geen Nederlands etiket op sommige producten


Sinds korte tijd is het bij de online supermarkt Picnic mogelijk om voor sommige producten een goedkoper alternatief te bestellen uit Duitsland. Daarmee overtreedt Picnic de wet. Op een aantal van deze producten staat geen Nederlands etiket. Dit meldt RTL Nieuws.

Normal_young-man-driver-pours-coffee-to-go-in-the-store-a-2022-11-12-05-05-16-utc__1_

Eazie opent eerste vestiging langs de snelweg bij TotalEnergies


Tankstation TotalEnergies opent deze week de eerste Eazie-vestiging langs de snelweg bij hun servicestation Den Ruygen Hoek West aan de A4 bij Hoofddorp. Daarmee willen het servicestation en het healthy fastfood-concept een stap maken naar een duurzame en gezonde toekomst. De partijen zijn bij elkaar gebracht door Sandenburg-DST en zij ontwikkel...

Normal_rss_entry-396774

Loonsverhoging voor medewerkers van de sapfabrikant Refresco door akkoord met FNV


Medewerkers van sapfabrikant en bottelaar Refresco, bekend van Wicky-limonade, krijgen een loonsverhoging van 10 procent. Dat meldt vakbond FNV. Het akkoord geldt alleen voor personeel van Refresco, voor overige Nederlandse drankenbedrijven wordt nog onderhandeld over de cao.

Normal_schiphol_vliegveld

Vernieuwde La Place Express op Schiphol Airport opent zijn deuren


Deze week heeft HMSHost Nederland de deuren geopend van de vernieuwde La Place Express op Schiphol Plaza. De La Place serveert eten voor elk moment van de dag, met mogelijkheid om het eten mee te nemen of in het restaurant zelf te eten. Naast het assortiment van meeneemgerechten is er voor gasten ook de mogelijkheid om het ter plekke te laten be...

Normal_rss_entry-396627

Ouders lang niet allemaal enthousiast over schoollunch kind


Ouders in ons land willen lang niet allemaal dat hun kinderen een lunch van de school krijgen, zoals in sommige andere Europese landen gebeurt. Dat blijkt uit een peiling van journalistiek onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV) en stichting Ouders & Onderwijs.

Normal_rss_entry-396605

'Voorlopig' geen krekelmeel in etenswaren


Supermarkten in Nederland gaan "op dit moment" niet over tot het verwerken van krekelmeel in hun voedingsmiddelen, nu de Europese Commissie hier eerder deze maand toestemming voor gaf, zegt een woordvoerster van supermarktkoepel CBL.

Normal_uwv_logo

11.000 horecabedrijven hebben nog een maand voor aanvraag NOW berekening


Horeca- en cateringbedrijven die in de periode tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling, moeten daar een berekening voor aanvragen. Nu blijkt dat 11.000 bedrijven dit nog niet hebben gedaan. Dit is bijna de helft van het aantal bedrijven dat gebruik heeft gemaakt van de regeling. Daarom start het UWV een campagne ...

Normal_food-g842f6df1a_1920

Geen warme kroketten van Holtkamp meer


De Amsterdamse patisserie Holtkamp heeft een streep gezet door de verkoop van zijn warme kroketten. Die zijn nu niet meer verkrijgbaar in de bakkerijen. De reden is geen onbekende in de horecawereld: stijgende energieprijzen en personeelstekorten doen de kroketten de das om. Dit meldt het Parool.

Normal_work-in-a-restaurant-2022-02-03-08-04-42-utc__1_

Sligro komt met horecaoplossingen: QR-bestellen en tafel reserveren


De Sligro wil een bijdrage leveren aan de problemen waarmee de horeca kampt. Zo lanceert het daarom twee horecaoplossingen: QR-bestellen en Tafel reserveren. Door de stijgende kosten en het personeelstekort is de marge voor veel horecaondernemingen onder druk komen te staan. De Sligro wil het hiermee de ondernemers vergemakkelijken om een rendab...

Normal_fresh-vegetables-in-the-box-2021-08-28-11-27-37-utc__1_

Maaltijdboxenbedrijf De Krat overgenomen door supermarkt- app Crisp


De supermarkt-app Crisp en maaltijdboxenbedrijf De Krat gaan vanaf nu samen verder. De Krat wordt overgenomen door de Crisp. Hierdoor kan Crisp haar klanten een groter aanbod van gemaksopties bieden, laat het bedrijf weten. Daarnaast kan Crisp haar klanten nu een compleet aanbod geven van verse, seizoensgebonden en lokale producten. Dit meldt Fo...

Normal_radboudumc_logo

Restaurant Radboudumc volledig plasticvrij


Sinds januari van dit jaar is het restaurant in het Radboud-ziekenhuis plasticvrij. Zo worden er voor onder andere de verpakking vanaf nu alleen maar herbruikbare materialen gebruikt. Het ziekenhuis wil zich op deze manier inzetten voor een lagere CO2-uitstoot en tevens wil het hiermee zijn afvalberg reduceren. Dit meldt het Radboudumc op haar w...

Normal_svh-en-vang-buitenshuis-werken-samen-aan-duurzame-horeca

SVH en VANG Buitenhuis bieden e-learning voor duurzame horeca


Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Bui...

Normal_junpeng-ouyang-avyhjr0yb-8-unsplash

Catering Johan Cruijff Arena verhoogt bier- en frisdrankprijzen


De bier- en frisdrankprijzen in de Johan Cruijf Arena zijn dit jaar flink verhoogd. Betaalden Ajax-fans eind vorig jaar nog 3,75 voor een Heineken-biertje, betalen ze er in januari van dit jaar 4,25 euro voor. Voor een groot biertje betalen bezoekers 7,25 euro. Een normaal formaat frisdrank kost 4 euro terwijl die vorig jaar nog 3,75 kostte. Afg...

Normal_tomato-g1c0152ad2_1920__1_

Telers uit Brabant lanceren online bestelplatform streekproducten voor horeca


Vanaf deze maand is de online verkoop van verse streekproducten via de Coöperatie Brabants Streekgoed gestart. Het bestelplatform is gericht op de zakelijke markt, zoals horeca, catering en speciaalzaken. Dit meldt ZLTO.

Normal_rss_entry-395793

Minder vraag naar bezorgmaaltijden Thuisbezorgd-moeder


Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de laatste drie maanden van het jaar minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie steeg de onlinevraag naar bezorgmaaltijden nog hard door lockdowns, maar nu restaurants weer bijna een vol jaar open zijn neemt die interesse af. Het moederbedrijf van Thu...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Nieuwsoverzicht