NHG Catering nieuws

Logo_rss_entry-182521

Center Parcs en Albron tekenen acht jaar bij


Bungalowverhuurder Center Parcs vernieuwt haar strategische partnership met Albron, de grootste horeca & cateringorganisatie van Nederland. Beide partijen hebben voor acht jaar bijgetekend. 

Logo_rss_entry-182519

65 % van de horecaondernemers minderen met zout


KHN onderzocht onder haar leden of horecaondernemers bezig zijn met zoutreductie. Uit de resultaten blijkt dat 65% van de ondernemers één of meer maatregelen neemt om zout te verminderen. 

Logo_rss_entry-181990

Albert Heijn stapt met Allerhande Kookt in bezorging van warme maaltijden


Onder de noemer ‘Allerhande Kookt’ gaat Albert Heijn vanaf 11 januari favoriete Allerhande-maaltijden vers bereiden en bezorgen. In een eigen keuken kookt een professioneel team onder leiding van een chef-kok maaltijden met de vertrouwde Allerhande-signatuur. 

Logo_rss_entry-181994

Peter Beense verkozen tot Nachtburgemeester 2019


Zanger Peter Beense is door de Nederlandse horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2019. Beense kreeg de ambtsketting omgehangen op het Horecava-nieuwjaarsfeest Mooi dat HorecaBrains organiseerde in samenwerking met de Horecava. 

Logo_rss_entry-181703

SVH branchediploma’s uitgereikt op de Horecava


Op maandag 7 januari heeft SVH, in samenwerking met de Horecava, voor het eerst examens afgenomen óp de Horecava. Deze examens zijn afgenomen in de SVH Examenbus, die vier dagen lang voor de hoofdingang van de RAI Amsterdam staat. De geslaagde kandidaten ontvingen hun SVH branchediploma aan het einde van dezelfde dag, tijdens de diploma-uitreiki...

Logo_rss_entry-181531

KHN: 'Horecaondernemers positief, personeelstekort baart zorgen'


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde tijdens de start van de Horecava de resultaten van een onderzoek onder bijna 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019. 72% heeft vertrouwen in het nieuwe jaar. De helft maakt zich zorgen over het tekort aan personeel. 

Logo_rss_entry-181530

Personeelstekort 2025: meer dat 60.000 voor bediening en 16.000 koks


KHN heeft tijdens de traditionele persconferentie voorafgaand aan de Horecava nieuwe cijfers gepresenteerd over de arbeidsmarkt. In een infographic is de markt in beeld gebracht. Tot 2025 zijn 60.100 tot 67.400 mensen in de bediening nodig en 16.000 tot 17.800 koks. 

Normal_vuurwerk4

De Nationale Horecagids wenst u een fijne jaarwisseling!


Ook in het nieuwe jaar zal de Nationale Horecagids u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de horecawereld. Daarnaast blijven we u voorzien van relevante wetenswaardigheden en video's. 

Normal_kerst5

De Nationale Horecagids wenst u prettige kerstdagen!


De redactie van de Nationale Horecagids zal op Eerste en Tweede Kerstdag gesloten zijn.

Normal_rss_entry-179945

'Kerstdiner is makkelijk en vegetarisch'


Het kerstdiner anno 2018 is makkelijk te maken en waar mogelijk vegetarisch. Althans dat komt naar voren uit de kersttrends die Jumbo en Albert Heijn op een rijtje hebben gezet. De supermarkten verwachten grote drukte in de dagen voor kerst en hebben daarom flink ingekocht op basis van deze trends.

Logo_rss_entry-178312

Horeca in actie tegen duurder tijdelijk werk


Ondernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Ze overhandigen dinsdagmiddag in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid om hun zorgen te uiten. 

Normal_foodtruck

Opvallen met je foodtruck: 6 tips


Waar de foodtruck jaren geleden nog helemaal nieuw was, zul je merken dat er nu al flink wat concurrentie te ontdekken valt. En hoewel jij jezelf misschien ontzettend onderscheidt van je concurrenten op gebied van menu en smaak, is dit nog niet direct voldoende reden om te slagen. Je foodtruck moet namelijk opvallen, en de promotie moet tiptop i...

Logo_rss_entry-177687

'Horeca blijft ook in 2019 groeien'


AMSTERDAM (ANP) - Restaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport.

Logo_rss_entry-175864

Vitam omarmt kookconcept ‘Liefs van Oma’


Vanaf nu is het regelmatig ‘Liefs van Oma Soepdag’ bij de in Den Haag gevestigde organisaties Kenniscentrum CAOP voor de publieke sector en VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), waar Vitam de bedrijfsrestaurants onder haar hoede heeft. Binnen ‘Liefs van Oma’ bereiden jongeren en ouderen samen gezonde gerechten. 

Normal_kerstpakket

Het ideale kerstpakket voor horecapersoneel


Het horecapersoneel is toch echt wel een slag apart. Open, spontaan, hardwerkend en altijd klaar voor wat gezelligheid. Een team dat je niet zomaar een standaard wijn,- of bier kerstpakketje geeft; de horecamedewerker vraagt toch wel om iets speciaals. Iets dat alle waardering uitspreekt die ze verdienen in deze ontzettend flexibele, en enigszin...

Logo_rss_entry-174690

Laurens Meijer lanceert eigen ‘werken bij’ website: Baas in de horeca


Meyer Beheer – de overkoepelende paraplu van de horecabedrijven van Laurens Meijer – komt met een nieuwe website om horecapersoneel te vinden. 

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht