Nationale Horecagids

NHG Fastfood nieuws

Normal_rss_entry-260273

Horeca-ondernemers sluiten acties tegen coronaregels niet uit


Als er geen gehoor wordt gegeven aan de oproep tot versoepelingen voor de horecabranche, sluiten ondernemers in de sector acties niet uit. Dat zegt voorzitter Robert Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Ik ben me nog niet aan het voorbereiden op een gang naar het Malieveld, maar ik vraag me af in hoeverre onze leden zich aan de cor...

Normal_rss_entry-259706

ING: omzet horeca krimpt dit jaar met 30 tot 40 procent


De omzet in de horeca krimpt dit jaar met 30 tot 40 procent. Daar rekent het economisch bureau van ING op. De coronamaatregelen die voor beperkingen zorgen, veranderende voorkeuren van consumenten en een krimpende economie zorgen ervoor dat de omzet dit jaar en volgend jaar nog niet volledig kan herstellen.

Normal_rss_entry-259476

Een derde horecabedrijven denkt hooguit vijf maanden te overleven


Het vertrouwen bij ondernemers over het voortbestaan van hun bedrijf tijdens de coronacrisis is opnieuw toegenomen, maar blijft in de horeca op een laag niveau. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis, dat begin juni onder bedrijven werd gehouden.

Normal_clubsandwich

The Clubsandwich Company opent haar deuren in Amsterdam


In Amsterdam heeft de eerste Clubsandwich Company van Nederland haar deuren geopend. De eigenaren van de zaak zochten naar meer variatie in clubsandwiches. Immers, als je op iedere menukaart die je kunt vinden kijkt zie je slechts twee soorten. Eetzaken bieden enkel sandwiches met kip of met zalm en beide zijn vaak onmogelijk om te eten. Daarom ...

Normal_rss_entry-258227

Bedrijven vragen massaal uitstel aan bij Belastingdienst, horeca voorop


Nederlandse bedrijven hebben vanwege de coronacrisis massaal uitstel van betaling aangevraagd en gekregen bij de Belastingdienst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 10 miljard euro aan uitgestelde belastingen.

Normal_rss_entry-257953

Vanaf 1 juli verbod op maaltijdbezorgers jonger dan 16 jaar


Per 1 juli geldt een verbod op maaltijdbezorging door jongeren onder de 16 jaar. De inspectie SZW heeft de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hierom gevraagd.

Normal_rss_entry-257608

Nieuwe versoepelingen: horeca had op meer gehoopt


Horeca-ondernemers zijn veelal niet geholpen met de "theoretische versoepelingen" van de coronabeperkingen die het kabinet heeft aangekondigd. Het loslaten van het maximumaantal gasten, met de 1,5 afstand in ogenschouw genomen, is voor een aantal grote hotels en restaurants en voor conferentieoorden een verbetering. Maar de kleinere zaken schiet...

Normal_rss_entry-257418

Horeca- en entertainmentsector houden gemoedelijk protest op Malieveld


Op het Malieveld in Den Haag hebben horeca-ondernemers, festivalorganisatoren, artiesten, circussen, kermisexploitanten en bedrijven en werknemers uit de entertainmentsector gisteren een rustig protest gehouden. Ze kwamen in actie tegen "te strenge coronaregels" en vóór meer financiële steun van de overheid.

Normal_rss_entry-257221

OMT: versoepelingen horeca per 1 juli kunnen doorgaan


Het ziet ernaar uit dat vanaf 1 juli maximaal honderd mensen bij elkaar mogen komen in bijvoorbeeld de horeca, theaters en bij bijeenkomsten zoals begrafenissen, bruiloften en kerkdiensten. Nu zijn dat er nog maximaal dertig. Overeind blijft dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen na de zomer weer h...

Normal_rss_entry-257239

Protest van horeca en entertainment op Malieveld tegen coronamaatregelen


Het Malieveld in Den Haag is vandaag weer het toneel van een demonstratie rond het coronabeleid van de overheid. Deze keer is het de beurt aan de horeca, de entertainmentbranche en de organisatoren van evenementen. Die willen meer ruimte, ze vinden de beperkingen te streng.

Normal_horecarun_-_bijgesneden

Sponsorloop Horeca Run gaat na Nijmegen nu nationaal


Met het ophangen van een vlag van 4 bij 15 meter aan de Nijmeegse St. Stevenstoren, werd afgelopen vrijdag de onlangs gestarte steunactie voor de horeca extra kracht bijgezet. De vlag is een symbolische steunbetuiging voor alle horecabedrijven die onevenredig hard zijn getroffen door de coronacrisis. Zij zal gedurende de actie op meerdere plaats...

Normal_rss_entry-255467

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl neemt Grubhub over voor 7,3 miljard


Het Nederlands-Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, betreedt de Amerikaanse markt door branchegenoot Grubhub over te nemen. Met de deal, die volledig in aandelen wordt afgehandeld, is 7,3 miljard dollar gemoeid.

Normal_rss_entry-254956

Zomervakantie 2020: veel zon, droogte en temperaturen van 35 tot 40 graden


Vanwege het coronavirus kiezen deze zomer naar verwachting meer mensen voor een vakantie in eigen land. Volgens weerbureau Weeronline kunnen de thuisblijvers ook in Nederland rekenen op Zuid-Europees weer met hoge temperaturen en flink veel zon.

Normal_rss_entry-254839

Nederlands-Britse Just Eat Takeaway aast op Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub


Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway zou interesse hebben in de Amerikaanse branchegenoot Grubhub. Nieuwszender CNBC meldt op basis van ingewijden dat het Nederlands-Britse bedrijf zijn interesse kenbaar heeft gemaakt bij de Amerikanen. Ook het Duitse Delivery Hero zou Grubhub wel willen overnemen.

Normal_rss_entry-254419

Vacatures horeca lopen flink terug


Het aantal openstaande vacatures in de horeca, schoonmaak- en administratiesector is afgelopen maand flink afgenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In branches als de zorg, bouw en ICT blijft de vraag naar mensen juist hoog. Dat blijkt uit een analyse van uitzendconcern Randstad.

Normal_rss_entry-254005

Heropening Burger King goed verlopen


De heropening van fastfoodrestaurant Burger King na de lockdown vanwege het coronavirus is maandagmiddag rustig verlopen. "De gasten reageerden heel respectvol op de nieuwe maatregelen", zegt een woordvoerster.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht