Nationale Horecagids

NHG Fastfood nieuws

Normal_foto_team_de_werf__1_

De Werf uit Veere is het Beste Leerbedrijf Horeca 2023: ‘Persoonlijke aanpak is essentieel’


Januari begon goed met de nieuwste editie van de Horecava in de RAI in Amsterdam. Na twee coronajaren was het weer mogelijk om de grootste horecavakbeurs van Nederland fysiek te organiseren. Daar horen, zoals vanouds, de wedstrijden bij die worden gehouden tijdens de beurs. Eén van deze wedstrijden is het Beste Leerbedrijf Horeca. Nadat ’t Haven...

Normal_young-man-driver-pours-coffee-to-go-in-the-store-a-2022-11-12-05-05-16-utc__1_

Eazie opent eerste vestiging langs de snelweg bij TotalEnergies


Tankstation TotalEnergies opent deze week de eerste Eazie-vestiging langs de snelweg bij hun servicestation Den Ruygen Hoek West aan de A4 bij Hoofddorp. Daarmee willen het servicestation en het healthy fastfood-concept een stap maken naar een duurzame en gezonde toekomst. De partijen zijn bij elkaar gebracht door Sandenburg-DST en zij ontwikkel...

Normal_giorgio-trovato-_xty6ld8jgm-unsplash__1_

Winnaar populairste cafetaria is Paul's Patatboot in Vinkeveen


De prijs voor populairste cafetaria is deze week gegaan naar Paul’s Patatboot. Snackbar ’t Speuldje in Speuld is tweede geworden en op de derde plaats staat Family Appelscha. Ieder jaar maakt een vakjury van de Nederlandse Horeca Prijzen een landelijke winnaar in verschillende categorieen bekend. Dit meldt Frituurwereld. 

Normal_rss_entry-396605

'Voorlopig' geen krekelmeel in etenswaren


Supermarkten in Nederland gaan "op dit moment" niet over tot het verwerken van krekelmeel in hun voedingsmiddelen, nu de Europese Commissie hier eerder deze maand toestemming voor gaf, zegt een woordvoerster van supermarktkoepel CBL.

Normal_chairs-and-tables-on-the-terrace-of-a-restaurant-i-2021-08-26-17-04-33-utc__1_

Gemeente Sittard-Geleen start pilot ‘verduurzaming zitplaatsverwarming 2023’


Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd op het plan om warmtekussens voor horecabedrijven met een terras te subsidiëren. Dit meldt Sittard-Geleen Nieuws.

Normal_uwv_logo

11.000 horecabedrijven hebben nog een maand voor aanvraag NOW berekening


Horeca- en cateringbedrijven die in de periode tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling, moeten daar een berekening voor aanvragen. Nu blijkt dat 11.000 bedrijven dit nog niet hebben gedaan. Dit is bijna de helft van het aantal bedrijven dat gebruik heeft gemaakt van de regeling. Daarom start het UWV een campagne ...

Normal_mcdonald_s__restaurant__fastfoodrestaurant__fastfood

Personeel McDonald’s krijgt nieuwe bedrijfskleding


Deze week krijgen de medewerkers van de McDonald’s nieuwe kleding om in te werken. Dit geldt voor het voltallige personeel. De kledinglijn is duurzaam en voor alle medewerkers. Die is gemaakt van gerecycled katoen en polyester. Voor een deel zijn de oude werkkleren hergebruikt. Daarnaast hebben de medewerkers mee kunnen helpen aan het ontwerpen ...

Normal_food-g842f6df1a_1920

Geen warme kroketten van Holtkamp meer


De Amsterdamse patisserie Holtkamp heeft een streep gezet door de verkoop van zijn warme kroketten. Die zijn nu niet meer verkrijgbaar in de bakkerijen. De reden is geen onbekende in de horecawereld: stijgende energieprijzen en personeelstekorten doen de kroketten de das om. Dit meldt het Parool.

Normal_tiktok-gb7987e22e_1920__1_

Frietzaak gaat viral door TikTok: wat nu?


Na succes op het sociale mediaplatform TikTok staan er vanaf de vroege ochtend, wanneer de cafetaria Fabel Friet in Amsterdam zijn deuren opent, al rijen met mensen. Hoewel dit een goede zaak is voor de onderneming, zijn de buurtbewoners minder tevreden. Die klagen over drukte, troep en verkeerschaos.  Sommigen zien de frietzaak in de Runstraat ...

Normal_pexels-bulbfish-1143754

Het 'gezondste fastfoodrestaurant van Breda' opent vandaag zijn deuren


Vandaag is restaurant Well geopend aan de Ginnekenstraat in Breda. Dit werd gedaan door de burgemeester van Breda, Paul Depla. In het restaurant wordt voedzaam en smaakvol eten aangeboden in de vorm van fastfood. Het is één van de weinige restaurants die een gezonde fastfoodformule hanteert. Dit meldt Breda Vandaag. 

Normal_pexels-ketut-subiyanto-4473360

Nieuwe Foodmaster opent in Heerhugowaard


Ondernemer Anh Khoa Tran heeft in de nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard een nieuwe Foodmaster geopend. De cafetaria biedt plek voor 25 gasten en levert ook een bezorgdienst aan de bewoners van Heerhugowaard. Daarnaast heeft de cafetaria bestelzuilen waar gasten gemakkelijk hun eten en drinken kunnen bestellen. Dit meldt Out of Home Shops.

Normal_svh-en-vang-buitenshuis-werken-samen-aan-duurzame-horeca

SVH en VANG Buitenhuis bieden e-learning voor duurzame horeca


Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Bui...

Normal_frituur__frituurpan__friet

Negen kunstenaars in Leiden exposeren met hun werk in snackbar


Negen kunstenaars in Leiden exposeren met hun werk in snackbar De Smulshop. Volgens snackbareigenaar Suat Gashi gaan kunst en patat heel goed samen. De kunstenaars die er exposeren zijn goede klanten van de friettent. Dit meldt Sleutelstad. 

Normal_vegetarian-burger-2022-11-15-11-03-19-utc__1_

Taste Like Chicken opent in Amsterdam het eerste kiploze kiprestaurant van Nederland


Aan de Van Woustraat in Amsterdam is een restaurant geopend met een afwijkende formule. Taste Like Chicken, oftwel TLC, is de naam van het kiploze kiprestaurant. Door hun eerste restaurant te openen zijn ze tevens het eerste plantaardige kiprestaurant van Nederland. Dit meldt Foodclicks.

Normal_delivery-man-hands-giving-food-containers-and-pack-2021-09-02-22-32-52-utc__1_

FEBO gaat snackboxen verkopen op Too Good To Go om voedselverspilling tegen te gaan


Cafetariaketen FEBO heeft aangekondigd dat zij in de loop van het jaar Snackboxen gaat verkopen op de Too Good To Go-app. Zij gaan dit doen om voedselverspilling te verminderen. Op de app kunnen mensen de Snackboxen bestellen met dagverse producten van FEBO. Deze hebben een beperkte houdbaarheid, maar smaken nog te goed om weg te gooien. Dit mel...

Normal_rss_entry-395793

Minder vraag naar bezorgmaaltijden Thuisbezorgd-moeder


Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de laatste drie maanden van het jaar minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie steeg de onlinevraag naar bezorgmaaltijden nog hard door lockdowns, maar nu restaurants weer bijna een vol jaar open zijn neemt die interesse af. Het moederbedrijf van Thu...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Nieuwsoverzicht