Nationale Horecagids

NHG Fastfood nieuws

Normal_rss_entry-218709

Actie Brussel om heffingen Nederlandse patat


EU-handelscommissaris Cecilia Malmström stapt naar de Wereldhandelsorganisatie (WTO) vanwege heffingen in Colombia op bevroren aardappelproducten uit Nederland, België en Duitsland. "Ik heb mijn dienst opdracht gegeven de geschillenprocedure te starten over de antidumpingheffingen die gelden voor diepvriesfrieten", maakte de Zweedse maandag in B...

Normal_rss_entry-217936

Takeaway koploper in AEX


De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen overwegend met kleine verliezen. Beleggers bleven voorzichtig door de afnemende hoop op een doorbraak in de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die donderdag worden hervat. Op het Damrak was Takeaway in trek na een handelsberi...

Normal_rss_entry-217962

Hamburgerreclame valt verkeerd in België


Een reclame waarin een man zijn vrouw slaat omdat zijn hamburger in het verkeerde doosje zit, is veel mensen in België in het verkeerde keelgat geschoten, ook in de politiek. Het Nederlandse bedrijf achter de hamburger, Goodlife Foods, heeft de reclame inmiddels verwijderd van sociale media.

Normal_rss_entry-216611

McDonald's komt met vegetarische nuggets


McDonald's Nederland heeft de komende tijd ook een vegetarische variant van zijn bekende Chicken McNuggets op de menukaart staan. Hiermee probeert de fastfoodketen in te spelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te eten.

Normal_rss_entry-216437

Patat bestaat 150 jaar, of is het nou friet?


Patates frites, oftewel patat, is niet meer weg te denken uit de Nederlandse restaurants. Dit jaar viert Nederland dat er 150 jaar patat wordt gegeten binnen onze landsgrenzen. Anderhalve eeuw geleden werd op een kermis in Breda de eerste portie verkocht, weet Ubel Zuiderveld, trendwatcher in de horecawereld.

Normal_rss_entry-216045

Beyond Meat maakt 'burgers' voor McDonald's


Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen. McDonald's zet vanaf volgende week bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario een plantaardige burger op het menu. De fastfoodketen wil de nieuwe burger voor twaalf weken uitproberen.

Normal_i_amsterdam__letters__amsterdam-noord__tolhuispoort__eye_filmmuseum___toerisme__overtoerisme

Raad voor Leefomgeving: overheid te terughoudend met toerismebeleid


De aandacht voor toerisme in het beleid van gemeenten, provincies en de rijksoverheid is onvoldoende om de groei van toerisme in ons land in de toekomst in goede banen te leiden. Dit concludeert de Raad voor leefomgeving en infrastructuur (Rli) in zijn advies Waardevol toerisme: onze leefomgeving verdient het. Dit meldt de Raad voor de Leefomgev...

Normal_rss_entry-213585

'Hoog verloop personeel kostbaar voor horeca'


Het hoge verloop van personeel kost de horeca bakken met geld, vooral vanwege hoge kosten voor het werven en inwerken van nieuwe werknemers. Volgens ABN AMRO gaat het om jaarlijks meer dan 1,4 miljard euro, wat neerkomt op 6 procent van de totale horecaomzet en ruim 42.000 euro per bedrijf.

Normal_rss_entry-213006

Den Haag lokt toeristen uit Amsterdam


Op Amsterdam Centraal Station worden toeristen binnenkort naar Den Haag gelokt. De I amsterdam Store staat vanaf volgende week vrijdag tijdelijk helemaal in het teken van Den Haag. Hiermee wil deze stad bezoekers uitnodigen de trein te nemen naar Den Haag.

Normal_amsterdam__dam__toerisme__hotdogkraam__nieuwe_kerk

Haat-liefdeverhouding Nederland met toerisme - en waarom spreiding niet helpt


Vorige week werd duidelijk dat er steeds meer verdiend wordt aan het toerisme in Nederland, zo becijferde het CBS. Dat de aanwezigheid van toeristen niet overal tot een hallelujastemming leidt is inmiddels bekend, maar waar op plekken als Amsterdam en de Kinderdijk er alles aan wordt gedaan het aantal bezoekers te temperen, wordt in het grootste...

Normal_rss_entry-212232

'Gemeenten hebben geen problemen met fastfood'


Gemeenten hebben weinig behoefte om fastfoodrestaurants uit dorpen of steden te weren. Dat blijkt uit een enquête van het AD dat daarvoor alle zorgwethouders in Nederland benaderde. Meer dan honderd wethouders reageerden.

Normal_rss_entry-212052

Omzet horeca gestegen


De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal met 1,5 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_visitekaartje

Hoe blijft jouw reclame hangen?


Het zijn vragen die iedere ondernemer zichzelf zou moeten stellen: hoe bereik ik mijn klanten door reclame? Met welke reclame bereik ik mijn specifieke doelgroep? Hoe zorg ik ervoor dat mijn naam bij die potentiële klant blijft hangen? Met onderstaande tips heb je een aantal handvatten om reclame te maken die klinkt als een klok.

Normal_rss_entry-211865

Rechter zet streep door lunchopening Domino's


Wie een lunchpizza bij Domino's wil bestellen, kan mogelijk nog maar bij een beperkt aantal filialen van de keten terecht. Niet alle franchisenemers hoeven namelijk voor 16.00 uur 's middags hun deuren te openen. Zo luidt de uitspraak van de rechtbank Rotterdam in een zaak tussen tientallen ondernemers en franchisegever Domino's Pizza Netherlands.

Normal_rss_entry-211813

Donutketen Dunkin’ gaat samenwerken met Jumbo


Donutketen Dunkin' slaat de handen ineen met Jumbo Supermarkten. Het Amerikaanse merk met meer dan twintig vestigingen in Nederland gaat voorverpakte donuts verkopen in ruim 670 filialen van de grootgrutter uit Veghel.

Normal_rss_entry-211573

AH haalt AH Bapao rundvlees uit de schappen


De winkelketen Albert Heijn haalt het product AH Bapao rundvlees uit de schappen.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht