Nationale Horecagids

NHG Fastfood nieuws

Normal_rss_entry-197154

29 locaties van Broodzaak op stations worden Treck


HMSHost vervangt alle 29 vestigingen van de Broodzaak door het nieuwe concept Treck. Vorig jaar nam HMSHost de Broodzaak-formule over van de NS.  Treck is het grootste eigen merk van HMSHost in Nederland.

Normal_horeca

Creatief reclame maken in je horecazaak: 4 tips


De horeca heeft er de laatste jaren hard aan moeten trekken en het budget voor extra promotionele activiteiten is flink geslonken. Na het verlagen van de leeftijdsgrens en het invoeren van het rookverbod hebben bijna alle zaken wat geleden. Maar nu het zonnetje zich weer steeds vaker laat zien komt er natuurlijk weer een seizoen vol mogelijkhede...

Normal_rss_entry-193944

HEMA komt met vegan rookworst


HEMA zet de komende jaren vol in op duurzaamheid en wil onder meer vegan varianten maken van al zijn bekende producten, zoals de iconische rookworst van het bedrijf. Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de aangepaste strategie van het bedrijf onder de nieuwe eigenaar, zegt topman Tjeerd Jegen.

Normal_rss_entry-192263

Flinke loonsverhoging voor top Takeaway


De top van maaltijdbestelbedrijf Takeaway krijgt mogelijk een flinke loonsverhoging. Gaan aandeelhouders op 14 mei akkoord dan gaat het basisloon omhoog en wordt de bonusregeling verbeterd.

Normal_rss_entry-191989

McDonald's stapt in kunstmatige intelligentie


McDonald's wil zijn klanten in de toekomst menuschermen laten zien die kunnen worden aangepast aan bijvoorbeeld het weer, de tijd en verkeerssituaties. Denk aan ijsjes als het heet is en prominentere ontbijtopties in de ochtend.

Normal_rss_entry-188612

McDonald's doet het goed met ontbijtjes


McDonald's Nederland heeft vorig jaar bijna 5 procent meer gasten over de vloer gekregen. Zij gaven bovendien meer geld uit aan burgers, koffies en ontbijtjes. Vooral met die laatste categorie gaat het de laatste tijd goed, merkt de fastfoodketen.

Normal_rss_entry-188054

Eerste pizzabakkers geslaagd voor erkend diploma SVH Pizzaiolo


Dok030 in Utrecht startte in oktober 2018 met een uniek scholingsproject: de opleiding tot ‘pizzaiolo’, mét baangarantie. De eerste cursisten hebben examen gedaan en op maandag 11 maart ontvangen ze als eerste in Nederland het branche-erkende diploma SVH Pizzaiolo.

Normal_rss_entry-188059

Subway opent vestiging in pretpark Slagharen


Slagharen – pret- en vakantiepark – opent begin april 2019 in de Main Street een Subway restaurant. Het is de eerste Subway in een dergelijk park in Nederland. De zaak krijgt 48 zitplaatsen, verdeeld over binnen en buiten. Gasten kunnen er terecht voor sandwiches, subs, en salades.

Normal_rss_entry-187739

Verloren groenten krijgen tweede leven op Schiphol


De soepen van De Verspillingsfabriek zijn nu ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek

Normal_rss_entry-187314

Dunkin’ Donuts gaat verder als Dunkin’


De koffie- en donutgigant Dunkin’ Donuts verandert haar naam naar Dunkin’. In Nederland wordt – na Amerika – de allereerste Dunkin’ met de nieuwe huisstijl geopend in Almere.

Logo_rss_entry-186029

Maaltijdbezorging Nederland: fooi bij een op de vijf bestellingen


Maaltijdbezorging in Duitsland wordt het vaakst beloond met een fooi. Dit blijkt uit onderzoek van Deliveroo, dat inzicht geeft in de gewoontes rondom het geven van fooi bij maaltijdbezorging. Nederlanders geven bij een op de vijf bestellingen een fooi. 

Logo_rss_entry-185823

New York Pizza wil groeien naar 300 filialen


AMSTELVEEN (ANP) - New York Pizza wil komende jaren flink groeien in Nederland. De pizzaketen, die deze week in Nijverdal zijn tweehonderdste vestiging opent, verwacht in 2022 in zo'n driehonderd filialen pizza's aan de man te brengen.

Logo_rss_entry-185457

Weer fors meer toeristen naar Rotterdam


ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam blijft in trek bij toeristen. De stad verwelkomde in 2018 1,3 miljoen hotelgasten, 15 procent meer dan het jaar daarvoor, blijkt uit cijfers van de gemeente.

Logo_rss_entry-185115

Restaurant Kom Eten wordt tijdelijk Kenny’s Smokehouse


Voor de vierde editie van het pop-in restaurant, een pop-up in je eigen zaak, kiest Kom Eten in Hoogmade een nieuwe aanpak. Stond bij Kom burgers Eten en Kom kip Eten het product centraal, nu krijgt de bereidingswijze de hoofdrol. Met een grote smoker op het terras en drie BBQ’s in de keuken, kan chef-kok Kenneth losbranden in Kenny’s Smokehouse. 

Logo_rss_entry-184661

Minder groei internationale toeristen in Nederland in 2018


Nederland heeft in 2018 19,1 miljoen internationale toeristen ontvangen, een groei van 7 procent ten opzichte van 2017. Ten opzichte van de groei in 2017 (+13%) is de groei in 2018 afgenomen. 

Logo_rss_entry-184601

Han Ji introduceert Fastronomy bij Zheng Imperial Bar


High-end Chinees restaurant Zheng in Den Haag introduceert Fastronomy. ‘Eten op niveau maar voor gasten die geen tijd hebben voor een avondvullend programma.’ Gasten kunnen voortaan in de Zheng Imperial Bar flexibel, casual én snel eten. 

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht