Nationale Horecagids

NHG Fastfood nieuws

Normal_rss_entry-382599

Er blijft toch vis komen van Nederlandse kotters op Franse wateren


Nederlandse kotters die met een relatief nieuwe vismethode op bijvoorbeeld makreel vissen, blijven toch welkom in Franse wateren. Het verbod waarop ze afstevenden is alsnog afgewend.

Normal_rss_entry-382594

Steeds meer multinationals zoals McDonalds vestigen zich in Nederland


Het aantal buitenlandse multinationals met een vestiging in Nederland is tussen 2015 en 2020 flink gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde Nederland begin 2020 ruim 37.000 buitenlandse bedrijven met vestigingen in meerdere landen, waaronder ook Nederland. Dat zijn er 15 procent meer dan vijf jaar eerder.

Normal_pexels-cottonbro-4114710

Bizar: de toiletten in de horeca zijn schoner dan die in de zorg


In de horeca zijn de schoonste toiletten te vinden. Dat blijkt uit het Nationale Toiletonderzoek 2022. Uit het onderzoek is ook gebleken dat de kans om in Nederland een schone wc aan te treffen, schrikbarend laag is. Slechts 4 op de 10 wc’s zijn schoon, waarvan toiletten voor mannen iets vaker vies zijn dan die voor vrouwen. Dit meldt De Restaur...

Normal_rss_entry-382595

Meer interesse in sojabonen vanwege mogelijkheid grondstof vleesvervangers


De lap grond in Nederland waarop sojabonen worden verbouwd is vorig jaar meer dan verdubbeld in omvang. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) staat het gewas volop in de belangstelling omdat het goed kan dienen als grondstof voor vleesvervangers.

Normal_pexels-kat-smith-551588

Rechtszaak tussen horecaondernemers en de Staat: emoties lopen hoog op


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is van mening dat de overheid de schade die ondernemers binnen de horecabranche hebben opgelopen door en tijdens de coronacrisis volledig moet vergoeden. De zitting van woensdag hierover in de rechtbank van Den Haag was emotioneel geladen. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_rss_entry-382593

Inflatie 17,1 procent: energiecrisis werkt door in Nederlandse voedselprijzen


Het dagelijks leven is in september in doorsnee 17,1 procent duurder geworden. Niet eerder liep de inflatie zo hard op. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een eerste raming, op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode. Een maand eerder liepen de prijzen op jaarbasis gemiddeld nog met 13,7 procent op.

Normal_pexels-erik-mclean-7832983

Vergunning voor nieuwe KFC in Kampen aangevraagd en goedgekeurd


De Van Doorneweg in Kampen krijgt er een Kentucky Fried Chicken (KFC) met drive-thru bij. ED Group, het bedrijf achter deze nieuwe vestiging, vroeg hier voor de zomer een vergunning voor aan en die is nu goedgekeurd. Dit meldt De Stentor. 

Normal_gardening-gac6ffe4a1_1280__1_

Flinke uitbreiding tuincentrum mag er komen, maar horeca nog niet


Het tuincentrum in Zevenhuizen mag van de Raad van State zeven keer zo groot worden. Wel moeten de horecazaken die erbij zou worden gebouwd even wachten, staat in de afspraken die zijn gemaakt met protesterende winkeliers. De Raad van State moet dus nog toestemming geven voor het aanvragen van een vergunning voor horeca. Mogelijk duurt dat nog e...

Normal_rss_entry-382434

Kabinet verdeeld over coronatoegangsbewijs bij dreigende sluiting horeca


Het kabinet is verdeeld over een eventuele terugkeer van het coronatoegangsbewijs (ctb). Zorgminister Ernst Kuipers is "niet voornemens" die opnieuw in te voeren. Alleen als een meerderheid van de Tweede Kamer dat wel wil, gaat hij daartoe een apart wetsvoorstel indienen. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken is minder stellig, omdat ...

Normal_rss_entry-382399

KHN eist nogmaals volledige compensatie voor coronaschade ondernemers


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat horecaondernemers volledig worden gecompenseerd voor de geleden schade door de coronamaatregelen. De brancheorganisatie spande namens acht ondernemers een bodemprocedure aan tegen de Staat. Die diende op woensdag bij de rechtbank in Den Haag. Over zes weken volgt een beslissing.

Normal_pexels-rene-asmussen-3217156

Horecaondernemers moeten stagairs omarmen, maar niet zien als een volwaardige medewerker


Veel horecaondernemers reageren opgelucht als zij een stagiair krijgen. Logisch in een tijd waar iedereen schreeuwt om personeel. Maar wie het horecavak weer écht op de kaart wil zetten en jongeren wil behouden voor de sector, die moet het toch echt anders aanpakken. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_rss_entry-382256

Just Eat Takeaway, moederbedrijf Thuisbezorgd, sterkste stijger op beurs


Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway was dinsdag de sterkste stijger in de leidende index op Beursplein 5. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl schoot omhoog na een handelsupdate. Daarin sprak het AEX-fonds de verwachting uit van een positief resultaat in de tweede helft van dit jaar.

Normal_rss_entry-382294

Vrouwen met oudere kinderen kunnen krapte op arbeidsmarkt verhelpen


Om vrouwen die werken in deeltijd meer uren te laten maken, zou de overheid zich meer moeten richten op moeders met kinderen die wat ouder en zelfstandiger zijn. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarmee zou het arbeidsaanbod fors toenemen, al vraagt dat wel om nieuw beleid.

Normal_rss_entry-382303

McDonald's gaat terug in de tijd met figuurtjes in Happy Meals


Fastfoodketen McDonald's gaat terug in de tijd. Het Amerikaanse bedrijf laat bekende figuurtjes die vroeger in Happy Meals zaten, zoals Hamburglar, Birdie en Grimace, een comeback maken. De drie krijgen gezelschap van Cactus Buddy, een nieuw figuurtje dat gebaseerd is op samenwerkingspartner Cactus Plant Flee.

Normal_rss_entry-382271

Horecaondernemers letten scherp op aantal oplopende coronabesmettingen


Ondernemers zijn alert op het oplopende aantal coronabesmettingen. Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk om de epidemiologische situatie scherp in de gaten te houden, vooral om te voorkomen dat het virus weer massaal om zich heen grijpt.

Normal_pexels-alexander-grey-1191639

Donutliefhebbers opgelet: Dunkin' Donuts opent in Van der Valk hotel Hoorn


Het Van der Valk hotel in Hoorn krijgt een Dunkin’ (Donuts) vestiging in het pand. Het gaat om het hotel aan de Westfriese Parkweg. De deuren openen zich morgen. Dit meldt het Noordhollands Dagblad. 

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht