Nationale Horecagids

NHG Fastfood nieuws

Normal_rss_entry-303179

PepsiCo profiteert van thuis snacken in coronatijd


Het Amerikaanse PepsiCo heeft in het eerste kwartaal opnieuw geprofiteerd van een goede verkoop van snacks zoals chips van Lay's en zoutjes van de merken Doritos en Cheetos om thuis te knabbelen tijdens de lockdowns. Daardoor wist het bedrijf hogere resultaten te boeken dan een jaar eerder.

Normal_rss_entry-302998

McDonald's geeft personeel weerbaarheidstrainingen


Medewerkers van fastfoodketen McDonald's krijgen een anti-intimidatietraining en een cursus om geweld op de werkplek te voorkomen. Met de weerbaarheidstrainingen, die het personeel verplicht moet volgen, reageert de keten op de kritiek dat het misbruik op de werkplek over het hoofd zou zien.

Normal_rss_entry-302551

Burgemeesters bespreken heropeningsplan met ministers


De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, praten maandag in Utrecht met justitieminister Ferd Grapperhaus en coronaminister Hugo de Jonge over het heropeningsplan voor de samenleving. Daarvoor maakte het kabinet begin vorige maand een routekaart.

Normal_1617917401

'Maker van plantaardige burgers Impossible Foods wil naar beurs'


De Amerikaanse producent van plantaardige burgers Impossible Foods wil naar verluidt naar de beurs. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de onderneming daarbij zou mikken op een beurswaarde van 10 miljard dollar of meer.

Normal_rss_entry-301975

Horeca overlegt met ministers over versoepelingen


Volgens de horeca is er meer mogelijk dan alleen het openen van de terrassen zoals op 21 april mogelijk staat te gebeuren. Vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) praten later op donderdag met de demissionaire ministers Bas van 't Wout van Economische Zaken en Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie over eventuele verd...

Normal_rss_entry-300244

Maaltijdbezorger Deliveroo onder vuur in aanloop naar beursgang


Maaltijdbezorger Deliveroo ligt onder vuur om de werkomstandigheden en het loon van de bezorgers. Daar maken investeerders zich in de aanloop naar de geplande beursgang zorgen over. Twee toonaangevende investeerders hebben inmiddels gezegd niet mee te willen doen aan de beursgang, waarmee het bedrijf hoopt bijna 1,2 miljard euro op te halen.

Normal_rss_entry-299969

Deliveroo wraakt hof Amsterdam in zaak over cao


Deliveroo heeft het gerechtshof in Amsterdam gewraakt in het hoger beroep over of maaltijdbezorgers van het bedrijf onder de cao beroepsgoederenvervoer vallen. De zaak zou woensdag worden behandeld. Er is nog geen datum voor de behandeling van het verzoek bepaald.

Normal_rss_entry-299983

Kamer: maak snel meer testen mogelijk bij evenementen en horeca


De VVD en D66 willen dat het kabinet snel meer pilots gaat doen met het testen bij evenementen en in sectoren. Nu gebeurt het (snel-)testen nog te beperkt volgens de twee coalitiepartijen zoals in het onderwijs. Maar dat moet veel breder, zoals bij theaters, bioscopen en in de horeca. Tijdelijk fractievoorzitter Sophie Hermans van de liberalen z...

Normal_rss_entry-299244

Horeca krijgt extra steun voorlopig niet sneller overgemaakt


Horecaondernemers krijgen een beloofde aanvulling op de zogeheten TVL-coronasteun voorlopig niet sneller overgemaakt. Daarover had Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat. Maar de brancheorganisatie is niet-ontvankelijk verklaard. Volgens de kortgedingrechter in Den Haag horen vorderingen thuis ...

Normal_rss_entry-299081

Horeca roept om perspectief en compensatie


De nieuwe Tweede Kamer moet horecaondernemers perspectief bieden en voor de volle honderd procent compenseren voor geleden schade als gevolg van de coronacrisis. Die oproep herhaalde Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een dag na de verkiezingen.

Normal_rss_entry-298237

Horeca blij met extra steun, maar procedure tegen Staat blijft


De horeca is blij met de extra steun die het kabinet uitkeert aan ondernemers. Per 1 april geldt voor werkgevers dat de tegemoetkoming van de vaste laten stijgt van 85 naar 100 procent. Een regeling waar Koninklijke Horeca Nederland (KHN) al langer voor pleitte. Volgens de brancheorganisatie zou de 100 procentvergoeding met terugwerkende kracht ...

Normal_rss_entry-297908

Renewi verwerkt meer bouw- en sloopafval, ondanks daling afvalstromen horeca


Renewi blijft meer bouw- en sloopafval verwerken omdat bouwprojecten goed doorlopen en mensen tijdens de coronacrisis meer klusjes in en rond het huis zijn gaan doen. Hiermee wist de afvalverwerker de daling van afvalstromen uit bijvoorbeeld de horeca en detailhandel grotendeels op te vangen.

Normal_1615418403

Minder rokers en minder overmatige drinkers in 2020


In 2020 is het aantal volwassen rokers iets gedaald ten opzichte van 2019. Ook lag het aantal overmatige drinkers wat lager. Het aandeel volwassenen met overgewicht en obesitas bleef gelijk. Dat staat in de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2020 van het CBS, opgesteld in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut.

Normal_rss_entry-297464

'Perspectief voor de horeca is fijn, maar het is onvoldoende'


Het is fijn dat er perspectief wordt geboden aan de horeca, maar het is onvoldoende, vindt directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Demissionair minister Hugo de Jonge zei maandag tijdens de persconferentie over corona dat de terrassen rond Pasen weer open mogen, mits de coronacijfers het toelaten. "Het is een stap, maar ...

Normal_rss_entry-297473

Bijna 1000 horecazaken opgeheven in 2020


In coronajaar 2020 zijn in Nederland 470 restaurants door de eigenaar zelf gesloten, zo'n 10 procent meer dan in 2019. Ook sloten 450 cafetaria's, lunchrooms, snackbars of ijssalons de deuren definitief. In totaal werden vorig jaar ruim 140.000 bedrijven opgeheven, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat was ruim 20 procent ...

Normal_rss_entry-296078

Omzet horeca krimpt ongekend hard door coronamaatregelen


De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de coronacrisis met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. De terugval was zeven keer groter dan de omzetdaling van 2009 bij de vorige crisis.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht