Nationale Horecagids

NHG Fastfood nieuws

Normal_rss_entry-270908

McDonald's werkt samen met Kinderboekenweek: lezen bij Happy Meal


McDonald's gaat een samenwerking met de Kinderboekenweek aan. De fastfoodketen gaat tijdens de Kinderboekenweek geen speeltjes, maar enkel en alleen boekjes weggeven bij hun Happy Meal.

Normal_rss_entry-270999

Horeca bezorgd over winter: faillissementen onvermijdelijk


De horeca is bezorgd over de winter. Door de oplopende besmettingen is er een grote kans op meer en strengere coronamaatregelen zoals beperktere openingstijden. De terrassen gaan 's winters weg en binnen is er minder ruimte. Daarbovenop komen de afnemende steunmaatregelen van de overheid voor loonkosten. Deze "gevaarlijke cocktail" van factoren ...

Logo_nationale_horecadag__logo_

Nationale Horecadag: geen feestdag, wel positiviteit uitstralen


Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de Nationale Horecadag 2020 is Trots op de horeca.

Normal_rss_entry-270205

Resultaten inspecties horecazaken voortaan wekelijks gepubliceerd


De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zet voortaan elke week de nieuwste resultaten van haar inspecties op de website. De actieve openbaarmaking moet leiden tot meer transparantie en hierdoor ook het beter naleven van de regels en wetten.

Normal_rss_entry-270195

Rob Jetten: horecamaatregel gaat opmars virus niet stoppen


De beperking van de openingstijden in de horeca in delen van het land is niet genoeg om de toename van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Dat denkt D66-voorman Rob Jetten.

Normal_rss_entry-269804

Politievakbond boos over mogelijke maatregelen horeca in Randstad


De politievakbond is niet blij met het voornemen van de overheid om de horeca in het westen van het land eerder te sluiten. Het kabinet maakt vrijdagavond nieuwe maatregelen voor de verspreiding van het coronavirus bekend, maar die lekten donderdagavond al grotendeels uit.

Normal_rss_entry-267572

Voedselsector krimpt met 4 procent dit jaar, herstel pas na 2021


De voedselsector krimpt door de coronacrisis dit jaar in totaal met 4 procent en herstelt pas na volgend jaar, schrijft ABN AMRO in een rapport. De drankindustrie krijgt de grootste klappen, ook andere bedrijven die aan de horeca leveren komen er niet goed vanaf.

Normal_rss_entry-266970

Alle Nederlandse Heineken-biertjes 'groen' gebrouwen


Al het bier dat brouwer Heineken voor de Nederlandse markt maakt is sinds juli 'groen'. De bierbrouwer gebruikt zonne- en windstroom en biogas voor het brouwen en verpakken van het bier. Heineken kijkt nu naar mogelijkheden om verpakkingsmaterialen te gebruiken die minder belastend zijn voor het milieu. Ook richt de brouwer zich op schonere vorm...

Normal_rss_entry-266929

Omzet horeca in eerste kwartaal naar ongekend dieptepunt


De horeca is een van de zwaarst door de coronacrisis getroffen sectoren van Nederland. De omzet in de sector nam in het tweede kwartaal met iets meer dan de helft af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het eerste kwartaal daalde de omzet al met bijna 14 procent. Vooral in april kreeg d...

Normal_horeca_antwerpen__caf_matic_

Antwerpen versoepelt coronamaatregelen, mondkapjesplicht restaurants blijft


Inwoners van de provincie Antwerpen zijn vanaf middernacht niet meer verplicht een mondkapje in de openbare ruimte te dragen. Ook schaft gouverneur Cathy Berx de nachtklok af. De nationale maatregelen, zoals het dragen van een mond- en neusbedekking in het openbaar vervoer, winkels en restaurants behalve tijdens de maaltijd, blijven van kracht.

Normal_rss_entry-266237

McDonald's bekijkt HR-afdeling na ontslag topman Easterbrook


Fastfoodketen McDonald's neemt zijn afdeling voor personeelsbeleid onder de loep in de nasleep van het ontslag van topman Steve Easterbrook vorig jaar vanwege grensoverschrijdend gedrag. Mogelijk kan er ook discutabel of ongewenst gedrag hebben plaatsgevonden bij managers van de Human Resources-afdeling van het Amerikaanse bedrijf.

Normal_rss_entry-265920

Werkgevers horeca leunen door crisis meer op vakantiekrachten


Door de coronacrisis lijkt het erop dat werkgevers steeds meer leunen op de inzet van vakantiekrachten. Dat concludeert vacaturesite Indeed op basis van een analyse. Onder meer in de horeca en in de schoonmaakbranche werd vaker een beroep gedaan op de inzet van scholieren en studenten dan normaliter al het geval is, aldus Indeed.

Normal_rss_entry-265638

Staat hoeft coronamaatregelen horeca niet te versoepelen


De Nederlandse staat hoeft de coronamaatregelen in de horeca niet te versoepelen. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) had aangespannen. Volgens KHN zijn de maatregelen die gelden in de horeca veel strenger dan noodzakelijk en daarom wilde branche zo snel mogelijk versoep...

Normal_kermis__carrousel

Midden- en West-Brabant ziet combinatie kermissen en horeca niet zitten


Alle kermissen in de regio Midden- en West-Brabant die tot 1 november op de agenda staan zijn afgelast. Hiertoe heeft gisteren besloten. Die acht het op dit moment onverantwoord om kermissen door te laten gaan, omdat het coronavirus lokaal en regionaal opnieuw oplaait en het aantal besmettingen, met name onder jongeren, flink toeneemt. Dit meldt...

Normal_rss_entry-264123

Horeca aan de slag met registreren, onduidelijkheid over privacy


Horecabedrijven gaan aan de slag met de aangescherpte registratieregels die het kabinet vorige week aankondigde om verspreiding van het coronavirus aan te pakken. Voor mkb'ers in de branche kan het lastig zijn, zegt branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. Ook zijn er vragen in hoeverre de privacy van klanten die hun contactgegevens achte...

Normal_horecava

65e editie Horecava zal in hybride vorm zijn


Horecava zal dit jaar in hybride vorm zijn. De 65e editie van de vakbeurs voor horecaondernemers, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021, zal naast aanwezigheid in de RAI Amsterdam, ook met een online programma komen. Dit meldt Horecava.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht