Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner
Duits bier maakt oer-Brabantse gezelligheid weer mogelijk bij café De Nachtegaal / Foto: De Nachtegaal
14 april '23 ( 9:44)

Duits bier maakt oer-Brabantse gezelligheid weer mogelijk bij café De Nachtegaal

Een avondje naar de kroeg is niet meer wat het is geweest. Daar mag je tegenwoordig toch een aardig zakcentje voor meenemen. Er zijn bijna geen horecazaken meer te vinden waar je een pilsje kunt bestellen voor minder dan drie euro. Geregeld kondigt een bierproducent aan de prijzen omhoog te gooien waardoor bier gemiddeld 20 procent duurder is geworden in de afgelopen anderhalf jaar. Dat terwijl producenten vaak hun Heineken het geval was. Daar zijn niet alleen de cafébezoekers, maar ook café-eigenaren zat van. Er bij de pakken neerzitten heeft geen zin, dus gaan ondernemers op zoek naar alternatieven. Net zoals Anke Wijdeven van Café De Nachtegaal in Uden. Zij verruilde haar Heineken fusten voor die van het Duitse ‘Zachte Premium’, om zo haar gasten een lekker én goedkoper biertje te bieden. De Nationale Horecagids ging met haar in gesprek om de huidige stand van zaken te bekijken.

Mariëlla Erkens over thee en spijs: ‘Hét alcoholvrije alternatief voor begeleidende dranken’
20 februari '23 (12:54)

Mariëlla Erkens over thee en spijs: ‘Hét alcoholvrije alternatief voor begeleidende dranken’

Het is tegenwoordig niet ongewoon dat een restaurant de vraag krijgt wat voor alcoholvrije dranken er op de kaart staan. Ondernemers spelen daar op in: mocktails, 0.0 bieren en alcoholvrije wijn komen steeds vaker op het menu te staan. Het enige waar deze dranken tegenaan lopen is de combinatie met gerechten. Tot de ontdekking van thee in de westerse horeca. Daarmee gaat een wereld aan mogelijkheden open voor begeleidende alcoholvrije dranken tijdens het diner. We gaan hierover in gesprek met Mariëlla Erkens. Zij is theesommelier en geeft trainingen en workshops over thee en spijs. Daarnaast is ze auteur van Thee, de Nuchtere Neef van Wijn, over de gastronomie van thee.

De Werf uit Veere is het Beste Leerbedrijf Horeca 2023: ‘Persoonlijke aanpak is essentieel’
27 januari '23 (14:29)

De Werf uit Veere is het Beste Leerbedrijf Horeca 2023: ‘Persoonlijke aanpak is essentieel’

Januari begon goed met de nieuwste editie van de Horecava in de RAI in Amsterdam. Na twee coronajaren was het weer mogelijk om de grootste horecavakbeurs van Nederland fysiek te organiseren. Daar horen, zoals vanouds, de wedstrijden bij die worden gehouden tijdens de beurs. Eén van deze wedstrijden is het Beste Leerbedrijf Horeca. Nadat ’t Havenmansje in Harlingen gekozen werd als Beste Leerbedrijf van 2019/2020, was het tijd om het stokje over te dragen. De ogen van de jury vielen dit jaar op restaurant De Werf uit Veere. De eigenaar, Bart Melis, vertelt wat zij doen om het Beste Leerbedrijf Horeca te zijn.