Nationale Horecagids

NHG Van onze klanten nieuws

Normal_image003

De best tips voor het inrichten van een hotelterras


De zomer is aangebroken en niemand wil binnen blijven als het buiten zo mooi weer is. Vanwege de reden en om de beste plek om te rusten te krijgen, zoeken hotels naar de nieuwste terrasmeubels en verlichtingselementen. In dit artikel informeren we je met de beste tips voor het inrichten van het hotelterras. Je gasten zullen hierdoor zeker tevred...

Normal_pexels-life-of-pix-67468

Tips voor het openen van een restaurant


Een restaurant beginnen is geen makkie. Het is hard werken, veel uren maken en slapeloze nachten hebben. Als je erover denkt om de sprong te wagen in de wereld van de horeca (of zelfs als je al begonnen bent met die eerste stappen) zijn hier enkele tips voor je eerste restaurant opening. Of je nu de ambitie hebt om op een dag meerdere restaurant...

Normal_snack

10 tips voor omzet op je terras met borrelsnacks


Als je een café, restaurant of lunchroom hebt, dan maak je enerzijds deel uit van een prachtig werkveld, maar je zult aan de andere kant misschien hard moeten werken om het hoofd boven het water te houden. Consumenten zijn namelijk veeleisend en hebben tegenwoordig heel wat te kiezen. Door de hevige concurrentie redden relatief veel horecazaken ...

Normal_image001

De trend van restaurants zonder smartphones


Als een maaltijd die in een restaurant wordt genuttigd niet online wordt geplaatst, is dit dan echt gebeurd? Nu veel Nederlanders een of andere mobiele telefoon met een telefoontasje bezitten, moedigen opportunistische restauranthouders het gebruik van smartphones aan door locaties en menu's te ontwerpen met Instagram in gedachten. Zelfs als ze ...

Normal_tbg

Doggy bags in Europese restaurants tegen voedselverspilling


De afgelopen jaren is er wereldwijd een toename van innovatieve projecten, zoals het SAVE FOOD-initiatief, die tot doel hebben voedselverspilling te verminderen. Naast het promoten van "slimme" en "actieve" verpakkingen om de houdbaarheid van het product te verlengen, zijn er veel initiatieven begonnen om zich te concentreren op "doggy bags". Eu...

Logo_mick-haupt-hnq8p5atajg-unsplash

Dit is waar je op moet letten bij de aanschaf van horeca koeling


Vanaf januari 2022 mag de horeca weer open. Dit betekent dat restaurants, cafés en andere eetgelegenheden ontzettend veel werk krijgen met het ontvangen en serveren van bezoekers. Deze nieuwe drukte zorgt ervoor dat er weer producten moeten worden ingeslagen om maaltijden op tafel te kunnen zetten. 

Normal_fulin

Fulin Robots: de ontwikkeling van artificial intelligence


Artificial Intelligence is continu in ontwikkeling. Producenten en ontwerpers zijn altijd bezig om de technieken te verbeteren en de AI slimmer te maken. Waar Artificial Intelligence de voorgaande jaren voornamelijk gericht was op het experimenteren met robots en testen van de limieten, voorspellen professionals dat deze focus in 2022 meer toege...

Normal_koffiezetapparaat

3 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een koffie apparaat


Waar we in vroeger tijden genoegen namen met een kop filter koffie, is koffie drinken in de huidige tijd meer een beleving geworden waar we graag even uitgebreid de tijd voor nemen. Door de vele verschillende koffie apparaten die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn, kunnen we op ieder gewenst moment genieten van een andere koffievariatie. De grote...

Normal_koksmes

Zo kies je het koksmes dat bij je past


Als je dagelijks in de keuken staat, weet je vast en zeker wel dat een perfect koksmes goud waard is. Misschien heb je wel eens verschillende messen geprobeerd en ben je tot de ontdekking gekomen dat het ene mes het andere niet is en dat je voorkeur naar precies dat ene mes uit gaat. Dat is heel logisch. Het beste koksmes is namelijk voor iedere...

Normal_bbq

Welke bbq is het meest geschikt voor jou?


Een bbq heeft voor veel mensen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Dit is zeker het geval voor de mannen onder ons waarbij bbqen toch vaak een oerinstinct naar boven haalt. De grote vraag is in veel gevallen echter welke bbq het meest geschikt voor je is. Aangezien er zeer veel keuzemogelijkheden zijn en de ene bbq de andere niet is, is het ...

Normal_restaurant

4 keer slimme gadgets die jouw horecazaak moet hebben


Wist je dat je je leven een stuk makkelijker kunt maken met slimme gadgets? Niet alleen thuis maar ook in jouw horecazaak. Slimme gadgets en technische snufjes helpen niet alleen om jouw zaak efficiënter te runnen maar in veel gevallen draagt het ook bij aan klanttevredenheid wat vaak weer zorgt voor goede reviews. Dat is natuurlijk precies wat ...

Normal_rode_wijn

Deze rode wijn serveer je in jouw zaak


Misschien zijn we in Nederland nog geen echte wijndrinkers, maar iedere horecazaak die zichzelf serieus neemt, heeft toch minimaal de keuze uit een aantal goede rode en witte wijnen bij de maaltijd. Uiteraard heb je ook een huiswijn en die is wellicht belangrijker dan de andere soorten. Een huiswijn dient beslist geen goedkope ‘slurpwijn’ te zij...

Normal_koelkast

5 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een horecakoelkast


Wanneer je een bedrijf in de horeca hebt, dan weet je het: bijna niets is zo belangrijk als een goede koelkast. Producten die je je gasten voor gaat zetten, moeten op de juiste manier bewaard worden om deze zo vers mogelijk te houden. Zeker met vlees en vis komt het heel nauw en moet je de temperatuur goed in de gaten houden. Maar waar let je nu...

Normal_personeel

Personeel topfit en gemotiveerd houden; 5 tips


Het zijn bijzondere tijden die de huidige generaties nog niet eerder hebben meegemaakt. Wie had een tijdje geleden kunnen vermoeden dat ons leven zo lang en zo intensief zou beïnvloed worden door een pandemie? Indien jij de verantwoordelijkheid hebt voor werknemers is het nu nog belangrijker dan ooit om die topfit en gemotiveerd te houden. Hiero...

Normal_afbeelding_met_lucht

Food pallets: hygiënisch transport binnen de voedselindustrie


Binnen de voedselindustrie is hygiëne één van de belangrijkste zaken. Hygiëne voorkomt de verspreiding van parasieten en voedselinfecties. Een voedselinfectie ontstaat wanneer een persoon voedselproducten eet of drinkt die geïnfecteerd zijn met bacteriën of virussen. Wat volgt, is een ontsteking van de maag en darmen. Vooral vleesproducten hebbe...

Normal_sushi-g3a1d42b77_1920

Alles over sushi restaurant Amsterdam


Zelfs nu de corona besmettingen weer oplopen, zijn velen van plan om uit eten te gaan. Het zijn vooral jongeren die geen zin hebben om zelf in de keuken hun maaltijden te bereiden. Het is daarom een sterke aanrader om een sushi restaurant Amsterdam te bezoeken nu het nog kan. Sushi restaurants zijn uitstekende plaatsen om nieuwe smaken te ontdek...