Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de beste cadeaus voor eetliefhebbers

Door Van onze klanten
schedule 8 min
location_on [xx]km
eet cadeau
Het blijft elk jaar weer een uitdaging: een origineel cadeau vinden. Of het nu gaat om een verjaardag, bedankje of jubileum – de standaard cadeaus heb je inmiddels wel gehad. Daarom is het tijd voor iets anders. Iets waarmee je iemand echt verrast en blij maakt. Zoek jij een uniek cadeau voor een liefhebber van eten, een bourgondiër of wil je simpelweg een keer een ander cadeau geven dan een standaard cadeaukaart? Lees dan snel verder!

1. Gourmet producten

Zoek jij een cadeau voor een ‘foodlover’ die houdt van exclusieve producten? Dan zijn onderstaande producten leuk om cadeau te doen. 

  • Truffelolie of truffels: Een luxe olie of verse truffels voor de fijnproever.
  • Specerijen sets: Unieke kruiden- of specerijenmixen uit verschillende keukens van de wereld.
  • Chocolade: Een doosje met handgemaakte bonbons of bijzondere chocolade, bijvoorbeeld van een ambachtelijke chocolaterie.
  • Artisanale oliën en azijnen: Denk aan een extra vergine olijfolie uit Italië of balsamicoazijn uit Modena.

2. Kookaccessoires

Ook zijn er veel verschillende kookaccessoires op de markt waar je iemand erg blij mee kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een (elektrische) molen voor specerijen. Leuk om gevuld te geven met een mix van zout en peper of jouw favoriete kruidenmix. 

Tegenwoordig kan je ook houten snijplanken geheel laten personaliseren. Laat een houten snijplank bijvoorbeeld bedrukken of graveren met een leuke tekst. Praktisch en een leuke herinneringen aan iemands speciale dag.

3. Workshop, cadeaukaart of eetbox

Onze favoriet: geef een eetervaring cadeau. Is degene voor wie jij een cadeau zoekt fan van de Italiaanse keuken? Geef dan een workshop pasta maken cadeau. Is iemand een wijnliefhebber? Ga dan op zoek naar een leuke plek voor een wijnproeverij.

Of, geef een horeca cadeaukaart. Je geeft een ervaring cadeau, zonder dat je zelf hoeft te gokken wat iemands smaak is. Of iemand nu gek is op klassiek Frans, moderne fusion of gewoon een goed bord pasta – met keuze uit meer dan 3.250 restaurants is er met het Diner Cadeau altijd wel een restaurant waar iemand enthousiast van wordt.

Ook zijn er veel verschillende bedrijven die maandelijkse eetboxen aanbieden. Ook deze kun je leuk cadeau doen. Bijvoorbeeld een maandelijkse snackbox die gewoon aan huis wordt bezorgd met elke maand een andere inhoud.

4. Zelfgemaakte cadeaus

Ben je zelf ook gek van eten of bakken? Dan is het leuk om een zelfgemaakt cadeau(pakket) samen te stellen. Hierbij kan je denken aan zelf ingemaakte augurken, een eigengemaakte jam of misschien zelfs wel een homemade limoncello. 

Ook kan je eenvoudig zelf een bakmix samenstellen. Voeg alle droge ingrediënten samen in een grote pot die nodig zijn om een taart, koekjes of cake te bakken. Maak een klein receptje en schrijf op welke natte ingrediënten nog toegevoegd moeten worden. 

Liever het cadeau wat persoonlijker maken? Ga dan langs al jouw favoriete winkels en haal jouw favoriete chips, wijn, kaas, worst en nootjes op en voeg die samen in een leuk versierde mand. 

Welk cadeau geef jij cadeau aan eetliefhebbers?

We zijn erg benieuwd welke cadeaus jij zou geven aan een eetliefhebber. En mis je nog een belangrijke tip? Laat het dan zeker even achter in de reacties!

12 juni '25 (11:45)

Dit zijn dé voordelen om acceptant te zijn van de VVV Cadeaukaart

Wist je dat 99% van de Nederlanders de VVV Cadeaukaart kent en dat 89% er ooit één heeft gekregen of gegeven? Als horecaondernemer kun je direct profiteren van deze enorme naamsbekendheid. Door acceptant te worden van de VVV Cadeaukaart trek je niet alleen nieuwe gasten aan, maar maak je ook slim gebruik van landelijke én lokale zichtbaarheid. Via de VVV Cadeaukaart krijg je namelijk toegang tot een grote groep potentiële klanten die gericht op zoek zijn naar een leuke bestedingslocatie. Een kans die je eigenlijk niet kan laten liggen.

12 juni '25 (10:27)

5 tips om je koffiebonen langer vers te houden!

Heb je thuis een volautomatische koffiemachine? Grote kans dat je bonen gebruikt. Omdat deze pas gemalen worden als je koffie zet, blijven smaken en aroma’s beter behouden. Toch kan de smaak van een bakkie na verloop van tijd achteruitgaan. Dit komt doordat de bonen minder vers worden naarmate je ze langer bewaart. Gelukkig kun je het een en ander doen om koffiebonen langer vers te houden. In deze tekst geven wij je 5 tips!

03 juni '25 (13:48)

Wat als het misgaat in je horecazaak? 5 BHV-praktijkcases

In de horeca draait alles om gastvrijheid, snelheid en sfeer. Maar wat als er ineens iets misgaat? Denk aan een brandje in de keuken, een gast die onwel wordt of een collega die uitglijdt. In dit artikel delen we vijf veelvoorkomende noodsituaties in de horeca én hoe een BHV’er daarin het verschil maakt.

15 april '25 ( 8:30)

De beste strategieën om klanten aan je horecazaak te binden

Wil je meer terugkerende gasten in je horecazaak? Je bent niet de enige. Veel horecaondernemers vinden het lastig om gasten vaker terug te laten komen. Toch is klantloyaliteit onmisbaar. Het zorgt voor een stabiele omzet én gratis reclame via mond-tot-mondreclame en online reviews. In dit artikel lees je hoe je loyaliteit vergroot en jouw horecabedrijf laat groeien.

10 april '25 (13:18)

Cocktails Maken: De Perfecte Cursus voor Elke Gelegenheid

Cocktails zijn niet alleen maar drankjes – ze zijn de perfecte manier om een feest of evenement een extra vleugje flair te geven. En wat is er nu leuker dan zelf je eigen cocktails shaken? Of je nu met vrienden een avond wilt vullen, een teambuildingactiviteit zoekt voor je collega’s of een bruiloft wilt aankleden.

02 april '25 ( 8:23)

Roestvrij staal: de slimme keuze voor elke keukenomgeving

Roestvrij staal, of RVS, is een materiaal dat je waarschijnlijk vaak tegenkomt in professionele keukens en horecagelegenheden. Maar waarom is dit materiaal zo populair? Het antwoord zit in een combinatie van duurzaamheid, hygiëne en veelzijdigheid. Laten we eens dieper duiken in de redenen waarom RVS de voorkeur geniet in keukens over de hele wereld.

04 februari '25 ( 8:28)

Efficiënt werken met een horeca kassasysteem

Een goed functionerend kassasysteem is onmisbaar in de horeca. Het zorgt voor een efficiënte afhandeling van bestellingen en betalingen, voorkomt fouten en geeft inzicht in de omzet. Daarnaast helpt het personeel om sneller en klantvriendelijker te werken, wat bijdraagt aan een betere gastervaring.

20 januari '25 (10:31)

Precisie en efficiëntie: De rol van weegschalen in de horeca

In de horeca is precisie essentieel. Of het nu gaat om het afwegen van ingrediënten of het controleren van porties, weegschalen spelen een belangrijke rol in de dagelijkse bedrijfsvoering. In deze blog bespreken we niet alleen het belang van horeca weegschalen, maar ook andere aspecten die van invloed zijn op de efficiëntie en winstgevendheid van je bedrijf.

30 december '24 ( 8:35)

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.