Nationale Horecagids

NHG Restaurant nieuws

Normal_rss_entry-331486

Inkomsten Nestlé-producten door heropening horeca toegenomen


De dierenvoeding en vleesvervangers van levensmiddelenconcern Nestlé worden meer gekocht dan een jaar terug. Dat kan volgens kenners nog komen omdat mensen door de coronapandemie meer thuis waren, kookten en ook vaker een huisdier namen. De verkoop van Felix-kattenvoer en Garden Gourmet-vleesvervangers zorgden tussen januari en september voor ee...

Normal_rss_entry-331477

Waarde van bestellingen bij Deliveroo stijgt hard


Deliveroo blijft ervan profiteren dat mensen vaker eten thuis laten bezorgen dan voor de coronapandemie. Het aantal bestellingen bij de Britse maaltijdbezorger, die ook in Nederland actief is, steeg met bijna twee derde en de waarde van de bestellingen groeide ook fors. Het bedrijf heeft zijn groeiverwachtingen voor het hele jaar naar boven bijg...

Normal_rss_entry-331483

40 procent van de mensen wil 1,5 meterregel terug, stelt EenVandaag


Ruim vier op de tien mensen wil de 1,5 meterregel in de samenleving terug, stelt EenVandaag op basis van een onderzoek onder het eigen opiniepanel. De zorgen over het coronavirus stijgen namelijk, stelt EenVandaag. 54 procent van de ondervraagden uit het panel zegt zich zorgen te maken over het virus. Dat is meer dan een maand eerder, toen nog 4...

Normal_aantal_sushibedrijven_groeide_in_5_jaar_met_162_procent

Aantal sushibedrijven groeide in 5 jaar met 162 procent


Het aantal sushibedrijven in Nederland neemt in rap tempo toe. In vijf jaar tijd is het aantal plaatsen weer mensen sushi kunnen eten gegroeid naar 900. Ook in Oost-Nederland is het aantal verkooppunten toegenomen. Daar zitten er nu 159. Dit meldt De Stentor op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel. 

Normal_rss_entry-331199

UWV: 'Voorkom terugbetaling loonsteun, vraag nu eindafrekening aan'


Zo’n 55.000 bedrijven hebben nog steeds geen definitieve berekening aangevraagd voor de eerste periode loonsteun, die was bedoeld om hen de coronacrisis door te helpen. Uitkeringsinstantie UWV waarschuwt dat ze nog maar twee weken, dus tot eind deze maand, hebben om dit te regelen. "Werkgevers moeten nu echt in actie komen, want wie geen aanvraa...

Normal_cafetaria

QR-tegenstanders bekladden snackbar in Leeuwarden


De eigenaren van Tom's Cafetaria in Leeuwarden werden maandag 5 oktober opgeschrokken door zwarte graffity op het raam. Op de snackbar stond: 'Nazi, nazi, nasi'. Ondernemers Tom en Aafke Bieleveld vermoeden dat het gaat om iemand die het niet eens was met het scannen van de QR-code voor toegang. Het stel geeft aan dat ze open staan voor een gesp...

Normal_rss_entry-330919

Grapperhuis: 'Horeca en gasten moeten controle op coronapas serieuzer nemen'


De controle op het coronatoegangsbewijs moet veel beter, vindt demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Uit onderzoek van I&O blijkt dat de controle op de QR-code en een identiteitsbewijs nog niet overal goed gaat.

Normal_rss_entry-330775

Ministerie van Volksgezondheid blokkeert valse QR-codes en doet aangifte


Het ministerie van Volksgezondheid gaat aangifte doen omdat er online wordt gehandeld in QR-codes voor de app CoronaCheck. Dat bevestigt het ministerie naar aanleiding van een bericht van de NOS. De gedeelde QR-codes worden sinds afgelopen weekeinde geblokkeerd, zodat niemand er meer gebruik van kan maken. De site waar de codes werden gedeeld is...

Normal_rss_entry-330709

KPMG over fouten corona-aanpak: 'NL in lockdown terwijl België terras open had'


Adviesbureau KPMG is zeer kritisch over de aanpak van de coronacrisis door het kabinet in het afgelopen halfjaar. Volgens een onderzoeksrapport ging het op meerdere vlakken fout, zoals op het gebied van communicatie, het samenwerken met sectororganisaties en het uitvoeren van de vaccinatiestrategie.

Normal_rss_entry-330638

Kuipers: 'Coronapas nog nodig tot april of mei'


Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), vindt dat de coronapas nog tot aan het eind van volgend voorjaar moet blijven om de coronacrisis het hoofd te bieden. Kuipers zei in de talkshow Jinek dat het met het grote aantal mensen dat nu bevattelijk is voor corona en bij ziekte potentieel in het ziekenhuis terecht zou ...

Normal_rss_entry-330684

Kwart van horecagasten mag doorlopen zonder CoronaCheck-app


De QR-code, het coronatoegangsbewijs in onder meer de horeca en bij evenementen, wordt in een op de drie gevallen niet gecheckt door het personeel. Vooral in de kantines van amateursportclubs wordt er vaak niet gecontroleerd. In bioscopen, theaters, concertzalen en in stadions meestal wel (minstens 82 procent). In cafés en restaurants zijn de ve...

Normal_zalmhaventoren-hoogste-woongebouw-van-nederland-maar-woningnood-onveranderd

Dineren in hoogste sferen: De Zalmhaventoren van 215 meter krijgt restaurant


De Zalmhaventoren in Rotterdam bereikt deze week zijn hoogste punt. Met zijn tweehonderdvijftien meter zal het dan de hoogste woontoren van Nederland worden. Het gebouw heeft zestig verdiepingen en zal voornamelijk bestaan uit woningen. In totaal komen er tweehondervijfenzestig woningen bij. Naar verwachting is het bouwwerk volgend jaar klaar. D...

Normal_gratis-omgaan-met-dementie-training-voor-horecamedewerkers

Gratis 'omgaan met dementie' training voor horecamedewerkers


Nu horecagelegenheden weer open zijn, is het voor mensen met dementie extra belangrijk om er weer op uit te gaan. Maar het bezoeken van een horecagelegenheid is soms best lastig. Moeite om de menukaart of de CoronaCheck-app te begrijpen, drukte ervaren en niet altijd begrepen worden door het personeel. Door de 15 minuten durende online training ...

Normal_rss_entry-330282

Afschaffing toegangspas nog niet in zicht; aantal besmettingen loopt op


Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 2275 positieve coronatests geregistreerd. Voor een maandag is dat het hoogste aantal sinds 23 augustus.

Normal_hulp-van-robots-bij-personeelstekort-horeca

Hulp van robots bij personeelstekort horeca


Het oplopende personeelstekort en het behouden van een goede service in de horeca vraagt om effectieve oplossingen. Daarom nam Manager Deon Poon, van restaurant FoodExplore in Utrecht, het besluit om twee robots in dienst te nemen. De machinale ‘horecamedewerkers’  kunnen liedjes zingen voor jarige gasten, mensen naar hun tafel begeleiden of de ...

Normal_rss_entry-330212

Duurzaam eten is volgens consument nog steeds te duur


Consumenten zijn nog niet bereid meer te betalen voor duurzame landbouwproducten als er een goedkoper alternatief is. Dat belemmert het verder verduurzamen van de landbouw, concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek onder consumenten. Subsidies voor boeren die duurzaam produceren en een btw-verlaging op duurzame producten...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht