Nationale Horecagids

NHG Restaurant nieuws

Normal_tgtg_logo_green_rgb

Too Good to Go heeft 18 miljoen maaltijden in Nederland gered van verspilling


Deze maand is Too Good to Go vijf jaar actief in Nederland. Hun werk heeft uitbetaald: in deze periode heeft de organisatie tegen voedselverspilling in het land achttien miljoen maaltijden gered. Daarmee hebben zij één maaltijd per inwoner bespaard, meldt Lunchroom. 

Normal_close-up-gce1dd83e8_1920

Oude Nibb-it fabriek krijgt nieuw restaurant: Blossem opent haar deuren in ketelhuis


Vandaag opent Restaurant Blossem haar deuren. Deze is gevestigd in het ketelhuis van de oude Nibb-it fabriek. Op dit terrein wordt de nieuwe woonwijk Blossem gerealiseerd. Dat meldt Breda Vandaag.

Normal_brandweerauto_hulpdienst

Broedende vogel veroorzaakt schoorsteenbrand bij Amstelveens restaurant


De brandweer in Amstelveen is dinsdag urenlang bezig geweest met een hardnekkige schoorsteenbrand bij brasserie Paardenburg. Het bleek dat er een vogel in de schoorsteen aan het broeden was. Het is niet de optimale plek voor de vogel en het bleek ook dat het nest de oorzaak van de brand was. Vaak zijn schoorsteenbranden snel onder controle te kr...

Normal_the-concept-of-healthy-and-unhealthy-food-top-vie-2023-02-01-20-21-51-utc__1_

Vijf fastfoodzaken in Rotterdam gaan gezonder eten serveren op verzoek van de gemeente


In Rotterdam gaan vijf fastfoodrestaurants een ongezond gerecht op hun kaart gezonder maken. Zij doen dit op verzoek van de gemeente. Die wil de inwoners een gezonder aanbod van eten bieden en vindt dat ook de horeca en zorginstellingen hun steentje moeten bijdragen, meldt Dagblad 010.

Normal_shopping-street-gdb569f2ab_1920__1_

Negen gemeenten krijgen 18 miljoen euro voor aanpak binnenstad of dorpskern


Online winkelen heeft druk gezet op de detailhandel. Dat terwijl de mkb’ers de binnenstad of dorpskern schoon, leefbaar en aantrekkelijk willen houden. Daarom krijgen een aantal gemeenten in verschillende provincies een budget om de winkelgebieden en -straten te verbeteren. Zo kunnen gemeenten bijvoorbeeld meer groen en horeca realiseren, woning...

Normal_diversity-friends-meeting-community-discussion-con-2022-12-16-00-07-18-utc

Meer ruimte voor horeca op Recreatie Vakbeurs 2023


Het horecadeel op de Recreatie Vakbeurs van 2022 viel duidelijk in de smaak. Het was de eerste keer dat de horeca op de beurs was vertegenwoordigd. De organisatie heeft nu aangekondigd de ruimte voor hotel, restaurant en café te vergroten. Dit meldt Foodclicks. 

Normal_pexels-nataliya-vaitkevich-6532373

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn weer derde beste horecalocatie op golfbaan


Voor vijfde jaar op rij staat Landgoed & Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout in de top 3 van de ranglijst beste horecalocaties op een golfbaan. Dit jaar heeft het restaurant de prijs voor de derde plek in de wacht gesleept. Dit meldt de Bollenstreek Omroep. 

Normal_unnamed__2_

Thuisbezorgd roept SushiPoint uit tot beste bezorgketen van Nederland


Bezorg- en afhaalketen SushiPoint heeft dit jaar de Thuisbezorgd-award voor beste bezorgketen gewonnen. Daarmee liet het Nederlandse bedrijf grote internationale concurrenten als Domino’s, New York Pizza en McDonald’s achter zich. Dit meldt SushiPoint.

Normal_rss_entry-403533

Just Eat Takeaway schrapt 1700 banen VK, weinig impact voor Nederlandse tak


Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway gaat ongeveer 1700 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk. Vooral maaltijdbezorgers bij de Britse dienst Just Eat worden getroffen, maar ook zo'n 170 kantoorbanen verdwijnen. De stap is onderdeel van een kostenbesparingsmaatregel van het Nederlands-Britse bedrijf, dat zijn organisatie zo wil "vereenvou...

Normal_rss_entry-403570

Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten: veel uit horeca


In totaal hebben 364 ondernemers dinsdag een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

Normal_foie-gras-goose-liver-traditional-french-starter-2021-12-21-16-20-04-utc__1_

Restaurant Cantina di David haalt nu tóch foie gras van het menu


Na het zoveelste protest voor de deur van het Italiaanse restaurant Cantina di David in Utrecht, heeft de eigenaar besloten toch foie gras van het menu te halen. Ganzenlever serveren is onder dierenactivisten not done en daarom hebben ze meerdere malen voor de deuren van het restaurant geprotesteerd. Dit meldt RTL Nieuws. 

Normal_gouda-ge60e6c14f_1920__1_

Toch geen terrasuitbreiding voor Goudse horeca


Tijdens de coronapandemie konden de horecaondernemers aan de Markt in Gouda hun terrassen vergroten om de klappen van de maatregelen enigszins op te vangen. Het bleek zowel bij de bezoekers als bij de uitbaters in de smaak te vallen. Zij zagen er wel potentie in om deze maatregel permanent in te voeren. De gemeente denkt daar anders over: zij mo...

Normal_rss_entry-403507

Interpolis: zorgen bij mkb'ers over hoog ziekteverzuim


Ruim 40 procent van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf maakt zich zorgen over het hoge verzuim binnen hun organisatie, meldt verzekeringsconcern Interpolis op basis van onderzoek. Bij een op de vijf mkb’ers is het aantal verzuimmeldingen toegenomen.

Normal_jermaine-ee-hvjuen9ik-u-unsplash__1_

Foodtruck en strandpaviljoen voor nieuw Hoorns stadsstrand


Het stadsstrand in Hoorn is nog in aanleg, maar nu al zijn er plannen bekend voor de horeca langs het water. Zo krijgt het strand niet alleen een strandpaviljoen en deze wordt aangevuld met een foodtruck. Ondernemers Mansur Mihanpour en Elle Mol zijn gaan de zaken runnen. Dit meldt NH Nieuws.

Normal_luca-lago-pljcbvo1xxg-unsplash__1_

Dineren op hoogte: deze zomer opent Restaurant Selva op de 24e etage van hotel nhow


In het hotel nhow in de RAI in Amsterdam gaat in de zomer een nieuw restaurant en rooftopbar open. Restaurant Selva gaat zich vestigen op de 24e verdieping van het hotel. Het idee ontstond uit een samenwerking tussen NH Hotel Group en Younique Concepts van onder andere Pesca (Amsterdam en Rotterdam), maar ook De Tulp en Lolo, beide in Amsterdam....

Normal_a-man-in-overalls-writes-to-a-clipboard-mechanic-2021-09-02-22-18-55-utc__1_

Proefdraai horeca in oude scheepswerf aan de IJssel


Het is een mooi vooruitzicht, maar het kan nog even duren: horeca in een oude scheepswerf aan de IJssel. Om te kijken of een horecaondernemer goed kan werken op deze locatie wordt nu een proefdraai gestart. Hiermee wordt de nieuwe woonwijk op scheepswerf Duijvendijk alvast op de kaart gezet, meldt het AD.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Nieuwsoverzicht