NHG Restaurant nieuws

Logo_rss_entry-182524

Restaurant Goud van Herman den Blijker heeft deuren geopend


Restaurant Goud van Herman den Blijker en Nick De Kousemaeker in Rotterdam heeft dit weekend de deuren geopend. ‘We zijn trots, de keuken is klaar, de inrichting is af en al het personeel staat te popelen’, aldus de eigenaren. 

Logo_rss_entry-182519

65 % van de horecaondernemers minderen met zout


KHN onderzocht onder haar leden of horecaondernemers bezig zijn met zoutreductie. Uit de resultaten blijkt dat 65% van de ondernemers één of meer maatregelen neemt om zout te verminderen. 

Logo_rss_entry-182148

The Roast Club: Eindhovens nieuwste hotspot


In één van Eindhovens mooiste straatjes, de Kleine Berg in hartje centrum, zit sinds kort een nieuwe hotspot: The Roast Club. The place to be voor gasten die naast kwalitatief goed eten minstens zo blij wordt van een gezellige, ongedwongen sfeer, fijne mensen en een goede sfeer. 

Logo_rss_entry-181990

Albert Heijn stapt met Allerhande Kookt in bezorging van warme maaltijden


Onder de noemer ‘Allerhande Kookt’ gaat Albert Heijn vanaf 11 januari favoriete Allerhande-maaltijden vers bereiden en bezorgen. In een eigen keuken kookt een professioneel team onder leiding van een chef-kok maaltijden met de vertrouwde Allerhande-signatuur. 

Logo_rss_entry-181994

Peter Beense verkozen tot Nachtburgemeester 2019


Zanger Peter Beense is door de Nederlandse horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2019. Beense kreeg de ambtsketting omgehangen op het Horecava-nieuwjaarsfeest Mooi dat HorecaBrains organiseerde in samenwerking met de Horecava. 

Logo_rss_entry-181852

Hostellerie De Hamert in Wellerlooi failliet


Hostellerie De Hamert in Wellerlooi is dinsdag 8 januari 2019 door de rechtbank failliet verklaard. Het horecabedrijf was aangesloten bij de Alliance Gastronomique en bij QL Hotels. Het was ook jaren in bezit van een Michelinster, van 1963 tot 1989. 

Logo_rss_entry-181703

SVH branchediploma’s uitgereikt op de Horecava


Op maandag 7 januari heeft SVH, in samenwerking met de Horecava, voor het eerst examens afgenomen óp de Horecava. Deze examens zijn afgenomen in de SVH Examenbus, die vier dagen lang voor de hoofdingang van de RAI Amsterdam staat. De geslaagde kandidaten ontvingen hun SVH branchediploma aan het einde van dezelfde dag, tijdens de diploma-uitreiki...

Logo_rss_entry-181491

'Uit eten gaan en bezorgmaaltijd populairder'


AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders geven steeds meer geld uit aan eten en drinken buiten de deur. Ook wordt er vaak niet op een eurootje meer of minder gekeken bij het laten thuisbezorgen van maaltijden. Volgens het FoodService Instituut Nederland (FSIN) bedroeg de omzet van zogeheten foodservicebedrijven vorig jaar voor het eerst meer dan 20 miljar...

Logo_rss_entry-181531

KHN: 'Horecaondernemers positief, personeelstekort baart zorgen'


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde tijdens de start van de Horecava de resultaten van een onderzoek onder bijna 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019. 72% heeft vertrouwen in het nieuwe jaar. De helft maakt zich zorgen over het tekort aan personeel. 

Logo_rss_entry-181530

Personeelstekort 2025: meer dat 60.000 voor bediening en 16.000 koks


KHN heeft tijdens de traditionele persconferentie voorafgaand aan de Horecava nieuwe cijfers gepresenteerd over de arbeidsmarkt. In een infographic is de markt in beeld gebracht. Tot 2025 zijn 60.100 tot 67.400 mensen in de bediening nodig en 16.000 tot 17.800 koks. 

Logo_rss_entry-181222

Lancering duurzaam menu met lage CO2-uitstoot voor Amsterdamse horeca


Dutch Cuisine en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) streven ernaar dat er bij zoveel mogelijk restaurants een duurzaam menu op de menukaart staat. Daarom bieden zij maandag 7 januari alle restaurants in Amsterdam een zogenaamd Dutch Cuisine Impact Menu aan. 

Logo_rss_entry-181137

Bas van Kranen: decadente hotdogs en bijzondere cocktails


Bas van Kranen, sterchef van Restaurant Bord’eau in Hotel de l’Europe in Amsterdam, serveert in januari eenmalig exclusieve hotdogs en bijzondere cocktails. Hij doet dit buiten de muren van Bord’eau in Pand10 om de hoek van het hotel. 

Logo_rss_entry-181079

Joris Bijdendijk: Low Food Symposium 'vieren wat voor moois er in NL ontstaat'


Joris Bijdendijk, sterchef van Rijks Restaurant in Amsterdam houdt op 13 januari samen met mede-initiatiefnemers Samuel Levie en Joris Lohman het Low Food symposium. Met dit Low Food symposium willen ze de Nederlandse eetcultuur laten opleven. 

Logo_rss_entry-181077

'Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast'


Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door horecaondernemers slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij 9 horecagelegenheden, door Wageningen Economic Research, ...

Logo_rss_entry-180945

Omzet La Place steeg in 2018 met ruim 20 procent


Jumbo Groep Holding heeft met een omzetgroei van 9,6% het jaar 2018 afgesloten. Hiervan heeft 150 miljoen euro betrekking op La Place. Daarmee is de omzet van de restaurantketen in 2018 met 21% gestegen. ‘De kruisbestuiving tussen Jumbo en La Place is een succes en daarom gaan we dit ook steeds meer benutten in onze reguliere winkels en in Jumbo...

Normal_vuurwerk4

De Nationale Horecagids wenst u een fijne jaarwisseling!


Ook in het nieuwe jaar zal de Nationale Horecagids u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de horecawereld. Daarnaast blijven we u voorzien van relevante wetenswaardigheden en video's. 

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht