Nationale Horecagids

NHG Restaurant nieuws

Normal_normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__leeg_terras__eigen_foto__21-09-2018_

Gastvrij Nederland: autoloze zondag raakt gastvrijheidssector onevenredig hard


Het plan van GroenLinks en de ChristenUnie om maandelijks een autoloze zondag in te voeren in de strijd tegen de stikstofcrisis, is volgens Gastvrij Nederland desastreus voor de gastvrijheidssector. De lobbyorganisatie voorziet grote omzetverliezen voor onder meer horeca, bungalowbedrijven, attractieparken, musea en dierentuinen wanneer de plann...

Normal_rss_entry-220177

Uitbater restaurant Amsterdam doodgeschoten


De 49-jarige uitbater van een restaurant aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West is woensdag door een schietpartij om het leven gekomen. Een ander slachtoffer raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft korte tijd later een verdachte aangehouden. De politie houdt er rekening mee dat een tweede persoon is gevl...

Normal_rss_entry-220112

Takeaway houdt vast aan plannen met Just Eat


Maaltijdbezorgbedrijf Takeaway, de onderneming achter thuisbezorgd.nl, blijft achter zijn voorgenomen fusie met het Britse Just Eat staan. Topman Jitse Groen gelooft erin dat Just Eat en Takeaway elkaar veel te bieden hebben en laat zich niet uit het veld slaan door het recente bod van techinvesteerder Prosus op Just Eat.

Normal_rss_entry-219967

Thuisbezorgd krijgt rivaal in strijd om Just Eat


Achter de schermen van het online eten bestellen staat een grote strijd te wachten. Het Nederlandse Takeaway, het moederbedrijf van bestelsite Thuisbezorgd, wil zijn grote concurrent Just Eat overnemen, maar er is nu een kaper op de kust verschenen. Het grote technologiefonds Prosus heeft ook een bod gedaan. Het bedrijf wil zo'n 5,7 miljard euro...

Normal_rss_entry-219969

Maaltijdbezorgers in trek op beurzen


De maaltijdbezorgers waren dinsdag in trek op de Europese beurzen na overnamenieuws in de sector. Prosus, dat vorige maand een beursnotering kreeg in Amsterdam, deed een bod op het Britse Just Eat, de beoogde fusiepartner van het Nederlandse Takeaway.com. Het algehele beurssentiment was gematigd positief. Beleggers verwerkten de resultaten van g...

Normal_rss_entry-219550

Amersfoorts restaurant levert Michelinster in


Blok's Restaurant in Amersfoort geeft zijn Michelinster terug. De eigenaars doen dat omdat de ster "een drempel betekende voor veel van onze stadsgenoten. Ze kozen ons wel uit voor bijzondere en feestelijke momenten, maar niet meer om 'gewoon' lekker te komen eten", zeggen Marco en Ingeborgh Blok.

Normal_rss_entry-219251

Heinekenklant omarmt Sligro nog niet


Groothandelsbedrijf Sligro heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere vergelijkbare omzet in vergelijking met een jaar eerder. Vooral klanten die Sligro erbij kreeg na de overname van de groothandelsactiviteiten van Heineken deden minder bestellingen bij het bedrijf. Al met al rekent Sligro voor het hele jaar op een fors lag...

Normal_rss_entry-219181

Huizen enige tijd ontruimd na vondst explosief bij een horecagelegenheid


Bij een horecagelegenheid in het Brabantse Valkenswaard is een explosief gevonden. Het projectiel lag bij een restaurant in de Karel Mollenstraat Zuid, meldt de politie. Uit voorzorg moesten de bewoners van nabijgelegen appartementen hun woningen verlaten en werd de omgeving afgezet.

Normal_rss_entry-218843

Groen licht voor overname restaurants Loetje


AMSTERDAM (ANP) - Biefstukrestaurant Loetje komt definitief in handen van investeerder Waterland. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de deal goedgekeurd. Er blijft na de overname volgens de waakhond voldoende concurrentie over.

Normal_rss_entry-218589

Onderbetaalde cacaoboeren stellen ultimatum


Chocoladeproducenten moeten kiezen: of ze gaan in op een eis van cacaoboeren in West-Afrika om meer te betalen, of ze kunnen hun chocolade niet meer verkopen als duurzaam. Brancheverenigingen in Ivoorkust en Ghana, waar 60 procent van alle cacao ter wereld vandaan komt, hebben een ultimatum gesteld.

Normal_rss_entry-217610

Driesterrenrestaurant De Leest houdt ermee op


Driesterrenrestaurant De Leest in het Gelderse Vaassen sluit de deuren. Dat hebben de eigenaren Kim Veldman en chef-kok Jacob Jan Boerma maandag laten weten. Nog voor het eind van het jaar gaat De Leest dicht.

Normal_rss_entry-216437

Patat bestaat 150 jaar, of is het nou friet?


Patates frites, oftewel patat, is niet meer weg te denken uit de Nederlandse restaurants. Dit jaar viert Nederland dat er 150 jaar patat wordt gegeten binnen onze landsgrenzen. Anderhalve eeuw geleden werd op een kermis in Breda de eerste portie verkocht, weet Ubel Zuiderveld, trendwatcher in de horecawereld.

Normal_rss_entry-216180

Rookruimtes definitief verbannen uit horeca


Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden moeten definitief worden verbannen. De uitzondering die nu nog bestond voor horeca is ongeldig, oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Het rookverbod geldt daarmee per direct.

Normal_rss_entry-215944

Zeker 3 gewonden door steekpartij bij horecagelegenheid in Groningen


Door een steekpartij woensdagavond op de Grote Markt in Groningen zijn zeker drie personen gewond geraakt. De politie heeft een verdachte aangehouden en een steekwapen in beslag genomen.

Normal_normal_soak_urban_wellness._foto__john_kramer_photography_-_beeld_via_persbericht_hobu

Nieuwe stadsoase in Amsterdam Zuidoost met kunst, wellness en horeca


Vrijdag 27 september opent wellness- en saunaconcept SOAK haar deuren in Amsterdam Zuidoost. Het complex is opgebouwd uit acht gerecyclede zeecontainers, waarin een keur aan ontspanningsmogelijkheden is terug te vinden. Tegelijk met de opening van SOAK vindt de onthulling van kunstwerk Hullenberg plaats, een metershoge installatie van Leonard va...

Normal_rss_entry-215604

Vleesverbruik stijgt weer, vooral in horeca


Het vleesverbruik in Nederland is vorig jaar voor het eerst in negen jaar gestegen. Dat zegt de dierenrechtenorganisatie Wakker Dier op basis van onderzoek van Wageningen Economic Research. Gemiddeld verbruikten Nederlanders 77,2 kilo vlees per persoon. In 2016 en 2017 was het 76,6 kilo. Alles wordt in deze verbruikscijfers meegeteld, ook bijvoo...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht