Nationale Horecagids

NHG Restaurant nieuws

Normal_rss_entry-199514

Nederlandse topchefs zetten 'bijvangst' Noordzee op menu


15 Nederlandse topchefs hebben zich verenigd in NorthSeaChefs Nederland. Ze willen minder bekende vissoorten uit de Noordzee in hun keukens verwerken. Sergio Herman: ‘De Noordzee biedt veel meer dan tarbot, griet of zeetong.’

Normal_rss_entry-199369

Team ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019


Marco van der Wijngaard, Floris Wieten en Dennis Steenbergen hebben als team de kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 gewonnen. Ze werken bij ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs gaat naar De Sjalot uit Nijmegen.

Normal_rss_entry-199373

Britse restaurants Jamie Oliver in problemen


De Britse restaurants van tv-kok Jamie Oliver hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft het bedrijf van Oliver bevestigd na eerdere berichten in Britse media. De Nederlandse restaurants in Rotterdam en Den Haag staan hier buiten. 

Normal_rss_entry-199381

Alle sterrenchefs op een rij die koken op Chefs at the Parc


Landgoed Parc Broekhuizen organiseert van 24 tot en met 27 mei het ‘Internationale Gourmet Festival Chefs at The Parc. Vier dagen lang zullen de meest vooraanstaande sterrenchefs ter wereld hun kookkunsten er delen. In totaal zijn zij goed voor meer dan 50 Michelinsterren. ‘Nooit eerder waren in Nederland zoveel Michelinsterren bij zo’n event.’

Normal_rss_entry-199357

16de seizoen van luchtballonrestaurant van start


Elk jaar tussen april en oktober kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant van SVH Meesterkok Angélique Schmeinck: CuliAir. Varend over Nederland serveert Angélique haar gasten een 5-gangen diner, waarbij ze gebruik maakt van de warmte van de ballon. Deze maand gaat het 16de seizoen van start.

Normal_rss_entry-199281

Restaurant Daalder de lucht in met Groovy Tables


Na een succesvolle eerste editie in 2018, gaat Restaurant Daalder Amsterdam ook dit jaar weer een serie diners organiseren bij Hoogtij in Amsterdam. Op het dakterras met uitzicht over Amsterdam wordt onder toeziend oog van chef Dennis Huwaë een 6-gangendiner gekookt. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Normal_rss_entry-199250

Sterchef Jeroen Achtien wint Zilveren Botermes van QL


De Nederlandse chef-kok Jeroen Achtien van Hotel Vitznauerhof in Vitznau, Zwitserland heeft het Zilveren Botermes van QL Hotels gewonnen. Achtien was voor zijn vertrek naar Zwitserland in 2018 acht jaar werkzaam bij De Librije van Jonnie en Therese Boer.

Normal_rss_entry-199258

Sous-chefs Kromme Dissel maken samen kookboek


Tom Lamers en Sierk Buwalda, beiden sous-chef bij sterrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum, hebben hun tweede eigen kookboek gemaakt. De twee behandelen in het boek producten uit de streek de Liemers. Wat wordt er allemaal geteeld, gebrouwen en gebakken?

Normal_rss_entry-199267

'Restaurants Jamie Oliver in surseance'


Restaurantketen Jamie's Italian van tv-kok Jamie Oliver staat op het punt uitstel van betaling aan te vragen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.

Normal_rss_entry-199080

Feestelijke opening Hanos Hengelo


Op maandag 20 mei zijn de deuren geopend van de nieuwste Hanos-groothandel aan de John Maynard Keynesstraat 10 in Hengelo. Het is de 27e Hanos-vestiging. Een bijzondere vestiging, met een Twentse twist. 

Normal_rss_entry-199097

Recordaantal restaurants voor Dining with the Stars 2019


Een recordaantal van 100 restaurants doet mee aan de actieweek Dining with the Stars. De prijs voor een viergangenlunch is 42,50 euro, voor een vijfgangendiner betalen gasten 52,50 euro. De actie start op 17 juni en duurt tot 3 juli 2019. In 2018 deden 88 restaurants mee aan Dining with the Stars.

Normal_rss_entry-198971

Bib Gourmand restaurant Gym & Gin Rotterdam verkocht


Het Kralingse restaurant Gym & Gin – in bezit van een Bib Gourmand van Michelin – gaat over in andere handen. Eigenaren Maaike Groenewegen en Frank Huson doen de zaak over aan hun chef Kevin Valkhoff.

Normal_rss_entry-198701

Amazon investeert met partners 575 miljoen in Deliveroo


Webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.

Normal_rss_entry-198710

Remon van de Kerkhof naast SVH Wijnmeester, nu ook Meestergastheer


Remon van de Kerkhof, sommelier bij De Treeswijkhoeve in Waalre, rondde eerder al de SVH Meesterproef Wijnmeester succesvol af. Naast Wijnmeester is hij nu ook SVH Meestergastheer.

Normal_rss_entry-198735

Medewerker schenkt per ongeluk peperdure wijn in restaurant


Een medewerkster van restaurant Hawskmoor in Manchester heeft per ongeluk een peperdure wijn geserveerd. Gasten bestelden een fles van 260 pond, maar kregen een Château le Pin Pomerol uit 2001, welke daar voor 4500 pond (ruim 5100 euro) op de kaart staat.

Normal_rss_entry-198535

Carelshaven Delden: lid JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants


Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Carelshaven is in handen van Alco en Evelyn van Berkel.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht