Nationale Horecagids

NHG Restaurant nieuws

Normal_rss_entry-260273

Horeca-ondernemers sluiten acties tegen coronaregels niet uit


Als er geen gehoor wordt gegeven aan de oproep tot versoepelingen voor de horecabranche, sluiten ondernemers in de sector acties niet uit. Dat zegt voorzitter Robert Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Ik ben me nog niet aan het voorbereiden op een gang naar het Malieveld, maar ik vraag me af in hoeverre onze leden zich aan de cor...

Normal_rss_entry-259927

OG3NE, Xander de Buisonjé en anderen treden op in tuin restaurant


Een aantal artiesten waaronder OG3NE, Jeroen van der Boom en Xander de Buisonjé geeft in augustus in de tuin van restaurant Auberge du Bonheur in Tilburg optredens voor de aanwezige gasten.

Normal_proefdruk_culinair_nijmegen__copyright_van_leth_photography_

Nijmegen presenteert grootste culinaire pop-upconcept van Nederland


In Nijmegen wordt van 21 juli tot en met 27 september Proefdruk Culinair Nijmegen  georganiseerd. Hierbij krijgt iedere twee weken een ander toprestaurant de mogelijkheid zijn kunsten te vertonen in de nieuwste hotspot van de Waalstad, Papierfabriek Nijmegen. Dit meldt Proefdruk Culinair Nijmegen. 

Normal_rss_entry-259706

ING: omzet horeca krimpt dit jaar met 30 tot 40 procent


De omzet in de horeca krimpt dit jaar met 30 tot 40 procent. Daar rekent het economisch bureau van ING op. De coronamaatregelen die voor beperkingen zorgen, veranderende voorkeuren van consumenten en een krimpende economie zorgen ervoor dat de omzet dit jaar en volgend jaar nog niet volledig kan herstellen.

Normal_rss_entry-259476

Een derde horecabedrijven denkt hooguit vijf maanden te overleven


Het vertrouwen bij ondernemers over het voortbestaan van hun bedrijf tijdens de coronacrisis is opnieuw toegenomen, maar blijft in de horeca op een laag niveau. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis, dat begin juni onder bedrijven werd gehouden.

Normal_ferex_de_wilgenwaerd_nijverdal

Uniek terras op rivier de Regge: ‘Voeten in het water en genieten maar’


Op de rivier de Regge bij het Overijsselse Nijverdal is een uniek terras gerealiseerd. Bij horeca- en activiteitenlocatie de Wilgenweard bestaat nu namelijk de mogelijkheid om te lunchen en dineren met de voeten in het water zónder zelf nat te worden. Dit meldt Ferex. 

Normal_artis_in_bloei._foto_artis__ronald_van_weeren

ARTIS opent nieuw restaurant De Serre: 100% vegetarisch en deels vegan


Sinds begin juli kunnen bezoekers terecht bij het nieuwe ARTIS-restaurant De Serre voor een hapje en een drankje. Het restaurant is gevestigd in een kas, gevuld en omringd met kleurrijke bloemen en planten. Het terras van De Serre kijkt uit op het verblijf van de Afrikaanse pinguïns. Dit meldt ARTIS.

Normal_clubsandwich

The Clubsandwich Company opent haar deuren in Amsterdam


In Amsterdam heeft de eerste Clubsandwich Company van Nederland haar deuren geopend. De eigenaren van de zaak zochten naar meer variatie in clubsandwiches. Immers, als je op iedere menukaart die je kunt vinden kijkt zie je slechts twee soorten. Eetzaken bieden enkel sandwiches met kip of met zalm en beide zijn vaak onmogelijk om te eten. Daarom ...

Normal_rss_entry-258227

Bedrijven vragen massaal uitstel aan bij Belastingdienst, horeca voorop


Nederlandse bedrijven hebben vanwege de coronacrisis massaal uitstel van betaling aangevraagd en gekregen bij de Belastingdienst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 10 miljard euro aan uitgestelde belastingen.

Normal_horecadsf0446

The Hague Marketing gaat onontdekte Haagse horecaparels promoten


Wie voor Den Haag als vakantiebestemming kiest, krijgt persoonlijke tips om de onontdekte kant van de stad te zien. In de campagne Den Haag een zee van ruimte van The Hague Marketing Bureau spelen de verborgen (horeca)parels van de stad een hoofdrol. Dit meldt The Hague Marketing.

Normal_rss_entry-257953

Vanaf 1 juli verbod op maaltijdbezorgers jonger dan 16 jaar


Per 1 juli geldt een verbod op maaltijdbezorging door jongeren onder de 16 jaar. De inspectie SZW heeft de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hierom gevraagd.

Normal_rss_entry-257736

'Kleine horecazaken hebben niets aan nieuwe versoepeling coronamaatregelen''


Organisatoren van evenementen en horeca-eigenaren reageerden enthousiast op de woensdag aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen. Zij mogen per 1 juli binnen meer dan honderd mensen ontvangen, als die maar voldoende afstand houden. Maar veel kleinere horecazaken zijn minder te spreken over de versoepeling: bij hen is die ruimte er vaa...

Normal_rss_entry-257812

Horecabezoekers steeds lakser met coronaregels; leidt nauwelijks tot boetes


Hoewel gemeenten steeds vaker merken dat gasten geen 1,5 meter afstand houden, komt het overtreden van de coronaregels horecaondernemers vrijwel niet op boetes te staan. Dat meldt het AD na een steekproef onder 56 gemeenten.

Normal_rss_entry-257608

Nieuwe versoepelingen: horeca had op meer gehoopt


Horeca-ondernemers zijn veelal niet geholpen met de "theoretische versoepelingen" van de coronabeperkingen die het kabinet heeft aangekondigd. Het loslaten van het maximumaantal gasten, met de 1,5 afstand in ogenschouw genomen, is voor een aantal grote hotels en restaurants en voor conferentieoorden een verbetering. Maar de kleinere zaken schiet...

Normal_nh_collection__culinaire_staycation

NH Collection komt met culinaire staycation


NH Collection biedt nu een culinaire ‘staycation’ aan in drie Nederlandse hotels. Hierbij zijn een vijfgangendiner in het restaurant en verblijf in het hotel ingrepen. Ook het ontbijt is inbegrepen in het pakket. De deelnemende hotels zijn NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, zijn NH Collection Amsterdam Barbizon Palace en NH Collection Eindh...

Normal_rss_entry-257418

Horeca- en entertainmentsector houden gemoedelijk protest op Malieveld


Op het Malieveld in Den Haag hebben horeca-ondernemers, festivalorganisatoren, artiesten, circussen, kermisexploitanten en bedrijven en werknemers uit de entertainmentsector gisteren een rustig protest gehouden. Ze kwamen in actie tegen "te strenge coronaregels" en vóór meer financiële steun van de overheid.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht