Nationale Horecagids

NHG Restaurant nieuws

Normal_rss_entry-232078

Minder winst voor groothandelsbedrijf Sligro


Sligro heeft afgelopen jaar een winst van 34 miljoen euro in de boeken gezet. Deze viel ruim een kwart lager uit dan een jaar eerder. Volgens het groothandelsbedrijf hebben veranderingen in de organisatie een drukkend effect op de resultaten gehad.

Normal_rss_entry-232018

Horeca pleit voor minister van Horeca & Toerisme


De sterke toename van het aantal toeristen dat Nederland bezoekt, is reden voor de aanstelling van een minister van Horeca & Toerisme. Die zou er met een actieplan voor moeten zorgen dat toerisme over verschillende regio's en gemeenten wordt verspreid. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) daags voor een Kamerdebat over de groeiende to...

Normal_rss_entry-231910

Consumenten besteden meer aan onder andere restaurants en verzekeringen


Consumenten hebben in november 1,3 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze gaven onder andere meer uit aan personenauto’s, woninginrichting en huishoudelijke apparaten.

Normal_rss_entry-231800

Johnny de Mol gaat restaurant runnen met dementerenden


In het nieuwe programma Restaurant Misverstand runt Johnny de Mol samen met chef-kok Ron Blaauw een restaurant waar negen mensen met dementie werken. Geen van de medewerkers heeft ervaring in de horeca, maar de dementerenden zijn erop gebrand om te laten zien wat ze ondanks hun ziekte nog allemaal kunnen doen.

Normal_logo_michelin_2020__promotiebeeld_

Uniek: restaurant De Kromme Dissel voor 49e keer bekroond met Michelinster


Restaurant De Kromme Dissel  uit Heelsum (Gelderland) is voor de 49e keer op rij bekroond met een Michelinster. Daarmee is de eetgelegenheid, die sinds vorig jaar onderdeel uitmaakt van Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, het restaurant in Nederland met de langste aaneengesloten Michelinster-bekroning. Dit meldt Fletcher

Normal_rss_entry-230954

Verdacht pakketje gevonden voor Joods restaurant Amsterdam


De politie heeft de Amstelveenseweg in Amsterdam afgezet en een aantal woningen uit voorzorg ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakketje voor een Joods restaurant. Hoeveel mensen hun huis uit moeten, is nog niet bekend. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek.

Normal_restaurant__salade__ham__opscheppen

Op Horecava #verspillingsvrij-logo geïntroduceerd


De horeca gaat iets doen aan de voedselverspilling in de branche, en komt daarvoor met een speciaal #verspillingsvrij-logo. Horecagelegenheden met dit logo achter hun raam of op hun menukaart maken duidelijk dat zij zich inzetten tegen voedselverspilling. Wat de klant niet opeet, mag mee naar huis. Het logo, gisteren gelanceerd op de Horecava do...

Normal_rss_entry-230813

Horecapersoneel steeds vaker zzp'er en uitzendkracht


Zzp'ers en uitzendkrachten doen steeds meer werk in de horeca. De werkgelegenheid in de branche groeide sinds 2013 volledig dankzij de toestroom van die flexibele krachten. Dat meldden Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) op vakbeurs Horecava.

Normal_rss_entry-230674

Steeds meer gezonde restaurants en koffiegelegenheden in Nederland


Nederland telt steeds meer koffietenten, gezonde eetgelegenheden met sushi of salades op de menulijst en bezorgrestaurants. Volgens database voor de horecabranche Datlinq waren dit soort horecazaken in de voorbije vijf jaar goed voor meer dan de helft van de ruim 3000 nieuwe eet- en drinkgelegenheden.

Normal_rss_entry-230654

Acht restaurants krijgen eerste Michelinster


Acht restaurants in ons land hebben een eerste Michelinster bemachtigd. Dat bleek maandag bij de presentatie van de nieuwe Michelingids in Amsterdam. Dit jaar komen er geen restaurants met een tweede of derde ster bij, maakte de Franse bandenfabrikant bekend.

Normal_normal_horecava

Van zeewierkaviaar tot karma shoarma: Horecava 2020 komt eraan


Van 13 tot en met 16 januari vindt in de RAI Amsterdam de 64e editie van Horecava plaats. Centraal staan de thema’s voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Bezoekers kunnen tijdens de beurs kennismaken met meer dan 250 innovaties op horecagebied. Dit meldt Horecava.

Normal_normal_dijkdoorbraak_best_western_groningen__hoornsemeer__meerplan__meerwold

Dankzij dijkdoorbraak ligt Best Western Groningen straks aan het Hoornsemeer


Ten zuiden van de stad Groningen is een tijdelijke dijk, die eerder nog het water van het Hoornsemeer scheidde van de nieuwe oever bij het Best Western Plus Hotel Groningen Plaza, doorgebroken. De dijkdoorbraak moet ervoor zorgen dat hotel van ondernemer Albert-Jan Postma straks aan het water ligt. Daarmee komt een langgekoesterde droom uit. Dit...

Normal_kerst_kerstballen

De Nationale Horecagids wenst u prettige feestdagen!


De redactie van de Nationale Horecagids zal van 25 december tot en met 5 januari gesloten zijn.

Normal_jaarverslag

Dit heb je nodig voor jouw nieuwe restaurant


Waarschijnlijk heb je de menukaart al zo goed als af. Ook heb je vast al wel ideeën over hoe jouw horecazaak er ongeveer uit moet komen te zien. De volgende stap om over na te denken is de inrichting. Meubels kiezen, de juiste verlichting, keukenapparatuur kopen, genoeg om over na te denken!

Normal_rss_entry-226545

Horeca profiteert van grote evenementen in Nederland


De komst van de Formule 1 naar Zandvoort en het Eurovisiesongfestival naar Rotterdam is goed nieuws voor hotels, restaurants en cafés komend jaar. De horeca profiteert ook van wedstrijden van het EK voetbal, waarvan er een paar worden gespeeld in Amsterdam. Dat voorspellen economen van het Economisch Bureau van ING.

Normal_normal_rss_entry-228717

Horeca, woningen en school in oud-hoofdkantoor ING


Het voormalige hoofdkantoor van ING is volledig van eigenaar gewisseld. Nadat de gemeente in juni al drie torens van het 'Zandkasteel' in Amsterdam-Zuidoost kocht, zijn ook de overige zeven torens van het pand van de hand gedaan.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht