NHG Restaurant nieuws

Normal_rss_entry-191544

Sterrenchef André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede


SVH Meesterkok André van Doorn neemt met ingang van 1 juli 2019 na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (***) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt hij de nieuwe eigenaar van het bekende sterrenrestaurant in Houten

Normal_rss_entry-191548

Soenil Bahadoer volgt Jonnie Boer op als voorzitter Bocuse d'Or


Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen neemt op 1 april 2019 het stokje over van Jonnie Boer van De Librije als voorzitter van Bocuse d’Or.

Normal_rss_entry-191415

Quote: eigenaren Action financieren groei biefstukketen Loetje


De onstuimige groei van biefstukketen Loetje wordt gefinancierd door de eigenaren van discountketen Action, dat achterhaalde zakenblad Quote. Van drie vestigingen in 2011 is Loetje inmiddels gegroeid naar 18 en dat moeten er volgens Quote snel meer worden.

Normal_rss_entry-191436

Stan & Co Amsterdam opent in juni


In het bar-restaurant concept Stan & Co, onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling, draait het allemaal om ‘food, drinks & friends’. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een Stan & Co.

Normal_rss_entry-191519

Motorclub brengt eerste asperges naar Restaurant De Zwaan


Gilbert Sweep heeft gisteren de allereerste asperges van het jaar geoogst op zijn bedrijf De Santspuy in Etten-Leur. Deze lagen dezelfde dag nog op het bord bij Restaurant De Zwaan. Motorclub Speedy Gonzales bracht het eerste ‘Ettense witte goud’ naar het restaurant.

Normal_rss_entry-191405

Brasserie Bakboord is verbouwd


Net een jaar na de overname van Brasserie Bakboord door de Almeerse horecaondernemer Taco van der Meer is Brasserie Bakboord van binnen geheel verbouwd.

Normal_rss_entry-191409

Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester


Edger Groeneveld, sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de groep van SVH Meesters.

Normal_rss_entry-191212

Stephan Siegertsz restaurantmanager De Tropen Amsterdam


Stephan Siegertsz (46) is gestart als restaurantmanager van De Tropen. Dit café en restaurant bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is de ontmoetingsplek voor buren, museumbezoekers en KIT-medewerkers.

Normal_rss_entry-191220

Baloe Beer omgebouwd tot De Beren Dordrecht


Restaurant De Beren in Dordrecht is heropend. Het monumentale pand waar sinds 2002 Eetcafé Baloe Beer gevestigd was, is de afgelopen anderhalve maand flink verbouwd.

Normal_rss_entry-191219

Enige overgebleven deelnemer Mijn Tent is Top bestaat tien jaar


Moodz op het Vesteplein in Delft bestaat tien jaar. George Zevenbergen werd in 2009 tweede in de finale van het RTL 4 programma Mijn Tent is Top van Herman den Blijker.

Normal_rss_entry-191037

Vier nieuwe Nederlandse chefs in lijst The Best Chef Awards


The Best Chef Awards vindt op 23 en 24 september plaats in het Spaanse Barcelona. In het selectieproces voor de awards zijn er een aantal nieuwigheden. Zo telt de long list niet langer 300 chefs, maar wordt een afgeslankte Top 100 gepresenteerd. Vier nieuwe Nederlandse chefs staan in de lijst.

Normal_rss_entry-191031

Terras Top 100 2019: hier let de jury op


Waar let de jury van de Terras Top 100 nou precies op? Die vraag horen we vaak. Daarom behandelen we alle hoofdstukken van de vragenlijsten uit het juryrapport. Daarnaast ook een aantal concrete voorbeelden van waar op gelet wordt. De jury gaat vanaf 1 april weer op pad. Dus wie nog mee wilt doen heeft iets minder dan twee weken om zich in te sc...

Normal_rss_entry-190274

Hotel Okura ontvangt certificaat voor gebruik authentiek Japanse ingrediënten


Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als eerste restaurants in Nederlands de certificering ontvangen voor bedrijven in het buitenland die Japans eten ondersteunen.

Normal_rss_entry-190276

Studenten beginnen voor twee weken een eigen horecaonderneming


Zeven enthousiaste horecaondernemers in opleiding beginnen in juni voor twee weken een eigen horecaonderneming in school. Het concept van de onderneming heet Van Eigen Bodem.

Normal_rss_entry-190281

The Jane van Sergio Herman en Nick Bril 9 april weer open


The Jane, het tweesterrenrestaurant van Sergio Herman en Nick Bril gaat op dinsdag 9 april weer open. Het restaurant is dicht sinds er zaterdag 9 maart brand uitbrak in de keuken.

Normal_rss_entry-190162

Dennis Kuipers maakt no-waste signature gerecht voor restaurant Moer


Restaurant Moer, in Conscious Hotel Tire Station in Amsterdam, heeft chef-kok Dennis Kuipers van Vinkeles* in hotel The Dylan uitgedaagd een duurzame variant van zijn signatuurgerecht te ontwikkelen. Tot eind mei zit de biologische no-waste versie van Biet Zoethout Bramen Houtskool Eend in een speciaal zesgangenmenu bij Moer.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht