Nationale Horecagids

NHG Restaurant nieuws

Normal_pexels-bulbfish-1143754

Eerste volledig vegetarische catering van Appél voor bedrijfsrestaurant Oxfam Novib


Wanneer je in het bedrijfsrestaurant van Oxfam Novib eet, zul je enkel vegetarische en veganistische gerechten en producten aantreffen. Voor cateraar Appél is het de eerste klant die compleet vegetarisch gaat. Ze hebben het concept de naam Plant Power gegeven. Alle items op het menu worden vers bereid. Dit meldt Out of Home Shops. 

Normal_yakitori-gd5911220b_1920

Dining Bar Yuzu opent filiaal in Amsterdam


Na het succes van de locatie in Den Haag, is het nu tijd voor restaurant Yuzu om een nieuw filiaal te openen in Amsterdam. Yuzu Dining Bar gaat dit najaar zijn deuren openen aan de Kerkstraat. Dit meldt de Restaurantkrant. 

Normal_piero-nigro-ilwihhtao28-unsplash

EquipHotel 2022 goed afgesloten


Na 4 jaar afwezigheid van het evenement heeft dit jaar de internationale horecavakbeurs EquipHotel wederom plaats kunnen vinden. Dit gebeurt zoals elk jaar in Parijs. Exposanten en professionals uit de horecasector zijn bijeengekomen om te spreken over innovaties, om hun netwerk te vergroten en ideeën uit te wisselen. Deze editie werd gekenmerkt...

Normal_open-sign-ga3ed25df5_1920

Rotterdam gaat horeca ondersteunen door langere openingstijden en grotere terrassen


De gemeente Rotterdam wil de horeca ondersteunen om door deze financieel moeilijke periode heen te komen. Het plan is niet om hen daarbij met geld te hulp te schieten, maar via andere wegen. De horeca is één van de hardst getroffen sectoren en heeft veel geleden tijdens de coronapandemie. Ondernemers moeten beginnen hun lening af te betalen, ter...

Normal_rss_entry-389727

'Maximaal 170 banen' verdwijnen bij klantenservice Just Eat Takeaway


Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, gaat zijn klantenservice reorganiseren. Door het centraliseren van de afdeling naar het kantoor in het Britse Sunderland, raken "maximaal 170" mensen hun baan kwijt. Dat meldt een woordvoerster van het bedrijf na berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

Normal_markthal_rotterdam

Gemeente helpt Rotterdamse horeca door openingstijden te verruimen


Door de horeca vrijdag- en zaterdag nacht een uurtje langer open te laten blijven en terrasuitbreiding toe te staan, wil de gemeente Rotterdam ondernemers tegemoetkomen. Financieel is er weinig ruimte om horecazaken te helpen, dus zoekt de gemeente het in een andere hoek. Dit meldt Rijnmond. 

Normal_horeca_spektakel_van_het_jaar_2022_op_4_en_5_april_in_walibi_holland

Restaurant d'Vijff dat in 1939 deuren opende toch niet definitief dicht


Vanwege een conflict tussen de eigenaren van restaurant d’Vijff Vliegen in Amsterdam en de exploitant van het pand dat ze huren, gingen de deuren van het restaurant vorige week plotseling dicht. Nu het conflict opgelost lijkt te zijn, is de zaak weer heropend. Dit meldt het Parool.

Normal_thomas-marban-ehk-eh1srzq-unsplash__1_

Regeling voor Aziatische horeca komt definitief te vervallen


De regeling voor de Aziatische horecasector zal definitief vervallen. Sinds 1 januari 2022 was de regeling al stopgezet voor nieuwe gevallen. Met de regeling konden Aziatische restaurants in Nederland eenvoudiger gespecialiseerde koks van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) in dienst nemen. Dit meldt Rijksoverheid. 

Normal_rss_entry-389583

In twee derde van cao's is geen sprake meer van een jeugdloon


In twee derde van de cao's in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon. Dat betekent dat jongeren vanaf 18 jaar een volwassen loon ontvangen, meldt FNV die dit heeft uitgezocht.

Normal_bowl-with-traditional-dutch-stew-2021-08-26-16-56-18-utc

Duurste stamppot ter wereld te krijgen bij Slagerij de Beurs


Restaurant Slagerij de Beurs in Amsterdam  heeft voor één avond de duurste stamppot ter wereld op het menu staan. Het gerecht bestaat uit een stamppot met truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Voor 1200 euro staat de stamppot in pie-vorm op 30 november op de kaart van het restaurant. Vier tot vijf personen kunnen er van genieten. Dat mel...

Normal_steak-978666_1920

Jongeren vinden uit eten gaan te duur en kiezen voor alternatieven


Twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan te duur geworden. Jongeren kiezen vanwege die reden vaker voor een alternatief, zoals het laten bezorgen van een maaltijd of om zelf te gaan koken. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een analyse. 

Normal_rss_entry-389475

Inhaalslag horeca na coronajaren is vanwege oplopende inflatie voorbij


De periode waarin Nederlanders het er na jaren vol coronabeperkingen flink van nemen in de horeca is voorbij. De afgelopen zomer stegen de uitgaven in cafés en restaurants veel harder dan in andere sectoren dankzij het wegvallen van lockdownmaatregelen. Maar aan die inhaalslag is nu een einde gekomen, maken onderzoekers van ABN AMRO op uit geano...

Normal_rss_entry-389329

Kabinet schat begrotingsgat door energiesteun nu op 7,5 miljard


Het kabinet verwacht komend voorjaar een gat in de begroting te moeten dichten van 7,5 miljard euro als gevolg van de maatregelen om de energierekening betaalbaar te houden voor burgers en bedrijven. Dat meldt minister Sigrid Kaag (Financiën) in de najaarsnota, de laatste bijstelling van de begroting voor dit jaar.

Normal_rss_entry-389343

Topeconoom ECB: volgend jaar waarschijnlijk meer renteverhogingen


De Europese Centrale Bank (ECB) zal volgend jaar waarschijnlijk doorgaan met het verhogen van de rente om de hoge inflatie aan te pakken. Dat zei ECB-hoofdeconoom Philip Lane in een interview met de financiële website Market News.

Normal_rss_entry-389317

Ondernemers treffen minder fraudeurs op zwarte lijst


Vorig jaar zijn 554 fraudeurs herkend via het register van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD). Toen werden ongeveer 362.000 sollicitanten gescreend via het register, maakte de stichting bekend.

Normal_rss_entry-389274

Just Eat onderaan in AEX, Philips onder druk door terugroepactie


De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag onder aanvoering van Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway (min 3,6 procent). Ook Philips behoorde tot de staartgroep vanwege nieuwe problemen bij zijn beademingsapparaten. Daarmee breidt de voor Philips slepende kwestie met losrakend schuim bij slaapapneu- en beademingsapparatuur zich nog ver...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht