Nationale Horecagids

NHG Restaurant nieuws

Normal_pexels-sebastian-voortman-189349

Beachclub Lseven geopend in Boxtel aan natuurgebied Leijsenven


In Boxtel is een beachclub geopend door Patrick van Loosbroek. De horecaonderneming is te vinden aan het natuurgebied Leijsenven. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_pexels-rajesh-tp-1633578

Copper Branch, vegan fastfood restaurant, nu ook geopend in Rotterdam


In Rotterdam is een plantaardig fastfood restaurant geopend. Deze heet Copper Branch en is van oorsprong een Canadese keten. Het gaat om de tweede vestiging in Nederland. Dit meldt Indebuurt Rotterdam.

Normal_rss_entry-371493

Langdurige Covid probleem voor werkgevers, 19 procent hersteld na een jaar


Van de mensen met langdurige Covid is slechts 19 procent een jaar later hersteld of grotendeels hersteld. De klachten nemen weinig af en patiënten beoordelen de kwaliteit van leven lager dan de rest van de Nederlandse bevolking, melden de stichting C-support en het Erasmus MC in de eerste resultaten van hun onderzoek naar langdurige Covid.

Normal_pexels-kindel-media-7773260

Politie doet inval in restaurant in Hengelo, drie personen aangehouden


In een restaurant in Hengelo zijn drie gasten aangehouden. De politie heeft gisteren aan het einde van de middag een inval gedaan. Dit meldt Tubantia.

Normal_pexels-ivan-samkov-5799086

Hotel De Koperen Hoogte gaat drie maanden dicht vanwege een verbouwing


Hotel De Koperen Hoogte is gisteren voor het laatst open geweest. De aankomende drie maanden blijft het dicht vanwege een verbouwing. Dit meldt Dalfsen Net.

Normal_rss_entry-371465

Honderd werkgevers geven vrij vandaag op dag afschaffing slavernij, Keti Koti


Meer dan honderd organisaties geven hun personeel vrijdag vrij vanwege de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij. Dat melden radiozender FunX, stichting Nederland Wordt Beter en initiatief The Black Archives. Zij begonnen vorig jaar een petitie om van 1 juli, ook bekend als Keti Koti, een nationale vrije dag te maken.

Normal_pexels-chan-walrus-941861

Landgoed heeft vierdaagse werkweek en organiseert zondag een banenmarkt


Zondag 3 juli is er een banenmarkt in Santpoort-Noord. Deze wordt georganiseerd door ‘Landgoed Duin & Kruidberg’. Het hotel-restaurant biedt zichzelf dan ook aan aan werkzoekenden. Recent is het landgoed al overgegaan op een vierdaagse werkweek. Dit meldt het Haarlems Dagblad.

Normal_rss_entry-371520

Mogelijk stukjes glas in kleine Heineken bierflesjes, terugroepactie


Heineken is een terugroepactie gestart voor kleine bierflesjes. De brouwer waarschuwt dat er mogelijk glas in zit. Het gaat om flesjes van 25 centiliter met schroefdrop, zonder statiegeld. Volgens de brouwer kunnen er glasschilfers van de onderzijde loskomen en in het bier terechtkomen.

Normal_rss_entry-371535

Inflatie afgelopen maand iets gedaald, maar nog wel altijd heel hoog


De inflatie in Nederland is in juni weer wat gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie bedroeg op jaarbasis 9,9 procent, tegen 10,2 procent in mei. Daarmee blijft de inflatie wel op een hoog niveau, aangejaagd door de gestegen energieprijzen en de hogere prijzen voor levensm...

Normal_rss_entry-371374

Steunregeling om loon personeel te betalen door 162.000 bedrijven gebruikt


Tijdens de coronacrisis hebben in totaal 162.000 bedrijven gebruikgemaakt van de NOW-steun. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV die de balans opmaakt na acht periodes van de steunregeling waarmee bedrijven door de overheid geholpen konden worden om het loon van hun personeel te betalen.

Normal_rss_entry-371361

Inflatie daalt de aankomende jaren en er is meer ruimte voor loonsverhoging


Hoewel de inflatie momenteel heel hoog is, is er een grote kans dat die op middellange termijn stabiel rond de 2 procent komt te liggen. Momenteel is er ook ruimte voor loonsverhoging zonder direct het risico te lopen op een zogeheten loonprijsspiraal, stelt het Centraal Planbureau (CPB) dat naar enkele scenario's voor de ontwikkeling van de inf...

Normal_rss_entry-371296

Just Eat Takeaway levert 16,5 procent van beurwaarde in


Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft woensdag op de beurs in Amsterdam 16,5 procent van zijn beurswaarde ingeleverd. Een pessimistisch analistenrapport over het bedrijf schrok beleggers af. Ook berichten dat het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl zijn Amerikaanse probleemdochter Grubhub nog niet verkopen wil, zorgden voor nervositeit.

Normal_pexels-valeria-boltneva-1893563

Nieuwe eigenaren gezocht voor restaurant dat tegen coronapas was


De eigenaren van het Utrechtse restaurant WAKU WAKU dat in september 2021 weigerde de CoronaCheck-app van bezoekers te controleren, stoppen ermee. Eigenaren Floris Beukers en Naphassa Parinussa kregen in 2021 veel aandacht door hun standpunt tegen de coronapas, maar zoeken na 4 jaar restaurateurschap een nieuwe eigenaar. Dit meldt RTV Utrecht. 

Normal_pexels-polina-tankilevitch-8599738

Klein pop-up restaurant in Oss gerund door Oekraïners


Oekraïense vluchtelingen die in het belastingkantoor in Oss verblijven, openen een tijdelijk restaurant. Oss heeft al pop-up restaurants met een Syrische keuken en Eritrese keuken gehad, die een stukje grootser waren opgezet dan het nieuwe restaurant van de Oekraïners. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Normal_pexels-nati-11332250

Circa duizend Oekraïense vluchtelingen aan het werk in Gelderland


In Gelderland hebben bijna duizend Oekraïense vluchtelingen werk gevonden. Het aantal ligt in werkelijkheid hoger, maar niet alle meldingen zijn verwerkt en er zijn bedrijven die nog geen melding hebben gedaan. Dit meldt Omroep Gelderland.

Normal_rss_entry-371014

Twee derde werknemers aanhoudende coronaklachten arbeidsongeschikt


Bijna twee derde van alle werknemers die zich vanwege aanhoudende coronaklachten melden bij het UWV wordt volledig arbeidsongeschikt verklaard. De cijfers laten volgens de uitkeringsinstantie zien dat langdurige Covid een grote impact heeft op de levens van de getroffenen.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Nieuwsoverzicht