Nationale Horecagids

NHG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-366354

Extreme honger neemt toe net als het vermogen van de miljardairs in de sector


In de voedselsector zijn er tijdens de coronapandemie ruim zestig nieuwe miljardairs bijgekomen terwijl de extreme honger wereldwijd is toegenomen. Dat meldt Oxfam Novib op basis van eigen berekeningen die voor de start van het World Economic Forum in Davos zijn gepubliceerd.

Normal_rss_entry-366051

Meer dan de helft van de vrouwen in de overgang hebben last op het werk


Van alle vrouwen die in de overgang zijn, heeft iets meer dan de helft daar op het werk last van. Ze hebben pijn, zijn vermoeid, kunnen zich minder goed concentreren en hebben last van opvliegers. Bij een klein deel zijn de klachten zo erg dat ze zich ziek melden, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek en TNO.

Normal_pexels-anna-shvets-3902881

KHN wil dat kabinet focust op coronazorg, zodat horeca niet opnieuw dicht moet


Het is een omgekeerde wereld volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN), want het kabinet verwacht dat het bedrijfsleven zelf met coronaplannen komt. De concrete uitwerking laat nog steeds te wensen over. Het risico hiervan is dat de zorgcrisis opnieuw bij ondernemers wordt gelegd als er een nieuwe lockdown komt, omdat de zorg het niet aankan. D...

Normal_pexels-cottonbro-3951628

Horecasector wil meer duidelijkheid van minister Kuipers, waar wachten zij op?


Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg, heeft kisten met mondkapjes, anderhalvemeter-linten en handzeep opgeborgen. Nu zijn ze overbodig, maar de directeur kan de ‘corona-souvenirs’ op deze manier er zo weer bij pakken als het nodig is aankomend najaar. Dit meldt Omroep Brabant.

Normal_rss_entry-366071

Bierbrouwers verwachten hun prijzen dit jaar opnieuw te moeten verhogen


Kleine bierbrouwers verwachten dit jaar de prijzen te moeten verhogen door gestegen kosten, melden ze na een rondgang van het ANP op de negende editie van het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. "Als prijsstijgingen zo extreem zijn, moet je daar in mee gaan", zegt Henk Timmerman, oprichter en mede-eigenaar van brouwerij Ma...

Normal_pexels-rene-asmussen-2544829

Chefkok van 24Kitchen onder de indruk van horecaleerlingen speciaal onderwijs


Mounir Toub, chefkok van onder andere 24Kitchen, is onder de indruk van leerlingen die een horecaopleiding volgen aan scholen voor speciaal voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs. DIt meldt Het Brabants Dagblad.

Normal_rss_entry-366066

Kantelpunt: ziekteverzuim in Nederland gaat na maanden weer omlaag


Het ziekteverzuim bij Nederlandse bedrijven gaat na een maandenlange stijging weer omlaag. Arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare merken dat en spreken van een "kantelpunt". Naast de daling van het aantal ziekmeldingen door corona, is volgens hen nu ook griep op z’n retour.

Normal_rss_entry-366065

Consumentenvertrouwen in mei opnieuw laagste niveau ooit gemeten


Nederlandse consumenten waren in mei vrijwel even negatief als in april toen het vertrouwen nog daalde tot het laagste niveau ooit gemeten. Daarmee blijven de hoge inflatie en oorlog in Oekraïne flink op het sentiment drukken, komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_rss_entry-365729

Wetenschappelijk bewezen dat familiebedrijven beter presteren


Familiebedrijven presteren beter dan andere bedrijven, doordat ze op een informelere manier worden geleid. Leidinggevenden nemen vaker beslissingen op basis van ervaring en intuïtie. Daardoor gaat het financieel en innovatief gezien beter met ondernemingen die in familiehanden zijn. Volgens onderzoek van de Erasmus Universiteit, BDO Accountants ...

Normal_pexels-elle-hughes-2696064__1_

Afname lopende WW-uitkeringen het grootst bij horeca en catering


De afgelopen drie maanden is het aantal werkenden van 15 tot 75 jaar gestegen met 38 duizend per maand. Op dit moment werken er 9,5 miljoen Nederlanders. Dit meldt het CBS.

Normal_pexels-edward-jenner-4031867

Voorzitter KHN is gefrustreerd over uitspraken van minister Ernst Kuipers


Corona lijkt al enkele weken lang verdwenen te zijn. Nederlanders gaan er massaal weer op uit en plannen festiviteiten ook ver vooruit in de veronderstelling dat corona nu echt voorbij is. Toch wordt er een nieuwe opleving van het virus verwacht. Dit meldt De Ondernemer.

Normal_rss_entry-365848

Vanaf volgend jaar stijgt het minimum loon drie jaar lang met 2,5 procent


Het kabinet gaat het minimumloon volgend jaar al verhogen. Dat is een jaar eerder dan gepland. Ingewijden bevestigen berichtgeving van de NOS. Door de hoge inflatie gaan de laagste inkomens er momenteel hard op achteruit.

Normal_pexels-cdc-3992933__1_

Miljoenen coronabesmettingen verwacht, horeca nu zelf verantwoordelijk


De sectoren in de samenleving moeten zich voorbereiden op een nieuwe golf coronabesmettingen. Deze wordt in het najaar verwacht, aldus minister Kuipers van Volksgezondheid. Dit meldt NOS.

Normal_rss_entry-365656

Ondernemend Nederland maakt zich zorgen, maar horeca is optimistischer


De huidige krapte op de arbeidsmarkt is voor Nederlandse ondernemers de grootste rem op de bedrijfsvoering. Ook worden ze geplaagd door tekorten aan materialen en productiemiddelen en door ruimtegebrek. Het Centraal Bureau voor de Statistiek peilde samen met de Kamer van Koophandel, het Economisch Instituut voor de Bouw en werkgeversverenigingen...

Normal_rss_entry-365472

Verdubbeling van het aantal foodtrucks in Nederland de afgelopen vijf jaar


Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) dinsdag op basis van cijfers uit het KVK Handelsregister. In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500. Het gaat om een toename van 110 procent.

Normal_artem-labunsky-jgxkzgmwepy-unsplash

Stichting Waddencampus Ameland wint prijs en cheque van 2028 euro


Met het project ‘Duurzame horecadisposables Ameland’ heeft de stichting Waddencampus Ameland een prijs gewonnen. Het gaat om de LF2028-prijs in de regio Waddeneilanden. Esther Oud en Ruud Kramer hebben afgelopen vrijdag een cheque van 2028 euro ontvangen. Dit meldt RTV NOF.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht