Nationale Horecagids

NHG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-260273

Horeca-ondernemers sluiten acties tegen coronaregels niet uit


Als er geen gehoor wordt gegeven aan de oproep tot versoepelingen voor de horecabranche, sluiten ondernemers in de sector acties niet uit. Dat zegt voorzitter Robert Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Ik ben me nog niet aan het voorbereiden op een gang naar het Malieveld, maar ik vraag me af in hoeverre onze leden zich aan de cor...

Normal_rss_entry-259863

Ook Chef'Special treedt op tijdens concertreeks De tuin van 2020


Chef'Special is toegevoegd aan de concertserie De tuin van 2020. De Haarlemse band geeft op 7 augustus drie optredens in Brielle, zo heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

Normal_proefdruk_culinair_nijmegen__copyright_van_leth_photography_

Nijmegen presenteert grootste culinaire pop-upconcept van Nederland


In Nijmegen wordt van 21 juli tot en met 27 september Proefdruk Culinair Nijmegen  georganiseerd. Hierbij krijgt iedere twee weken een ander toprestaurant de mogelijkheid zijn kunsten te vertonen in de nieuwste hotspot van de Waalstad, Papierfabriek Nijmegen. Dit meldt Proefdruk Culinair Nijmegen. 

Normal_rss_entry-259676

Coronacrisis of niet: luxebeurs Masters Expo gaat door in december


De luxebeurs Masters Expo, voorheen Masters of LXRY, gaat door in december ondanks de coronacrisis. Dat hebben de organisatoren van de beurs donderdag bekendgemaakt. Het evenement, vroeger bekend als Miljonair Fair, is van 10 tot 14 december in RAI Amsterdam.

Normal_rss_entry-259706

ING: omzet horeca krimpt dit jaar met 30 tot 40 procent


De omzet in de horeca krimpt dit jaar met 30 tot 40 procent. Daar rekent het economisch bureau van ING op. De coronamaatregelen die voor beperkingen zorgen, veranderende voorkeuren van consumenten en een krimpende economie zorgen ervoor dat de omzet dit jaar en volgend jaar nog niet volledig kan herstellen.

Normal_rss_entry-259476

Een derde horecabedrijven denkt hooguit vijf maanden te overleven


Het vertrouwen bij ondernemers over het voortbestaan van hun bedrijf tijdens de coronacrisis is opnieuw toegenomen, maar blijft in de horeca op een laag niveau. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis, dat begin juni onder bedrijven werd gehouden.

Normal_rss_entry-259367

Lee Towers geeft Dinnershow in Maassilo Rotterdam


Lee Towers speelt volgende maand twee thuiswedstrijden als hij op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus optreedt tijdens The Dinnershow in de Maassilo in Rotterdam. De Rotterdammer zegt ernaar uit te kijken.

Normal_rss_entry-258472

MOJO: 'Festivals pas mogelijk als ook 1,5 meterregel vervalt'


Hoewel er vanaf woensdag geen maximaal aantal bezoekers geldt bij evenementen, zitten festivals en reguliere concerten er voorlopig nog niet in. Dan zal eerst de 1,5 meterregel moeten vervallen, zegt concertorganisator MOJO.

Normal_rss_entry-258213

Bruls: 'Verwacht geen grote evenementen deze zomer'


 Mensen die zitten te springen om een feestje, hoeven deze zomer geen grote evenementen te verwachten. Er mag sinds 1 juli wel meer, maar grote samenkomsten zijn volgens voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad lastig te organiseren. "De doorloop moet zijn gegarandeerd en bij meer dan 250 bezoekers moeten zij een zitplek krijgen. Dan ho...

Normal_rss_entry-258227

Bedrijven vragen massaal uitstel aan bij Belastingdienst, horeca voorop


Nederlandse bedrijven hebben vanwege de coronacrisis massaal uitstel van betaling aangevraagd en gekregen bij de Belastingdienst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 10 miljard euro aan uitgestelde belastingen.

Normal_horecadsf0446

The Hague Marketing gaat onontdekte Haagse horecaparels promoten


Wie voor Den Haag als vakantiebestemming kiest, krijgt persoonlijke tips om de onontdekte kant van de stad te zien. In de campagne Den Haag een zee van ruimte van The Hague Marketing Bureau spelen de verborgen (horeca)parels van de stad een hoofdrol. Dit meldt The Hague Marketing.

Normal_rss_entry-258286

Xander viert verjaardag met reeks dinnershows


Xander de Buisonjé viert zijn 47e verjaardag volgende maand met een serie optredens. Onder de noemer Xander's Birthday Weekend geeft hij vier dinnershows in Amsterdam en Rotterdam, zo heeft E&A Events dinsdag aangekondigd.

Normal_rss_entry-258137

Broederliefde geeft dinnershow in Maassilo Rotterdam


De mannen van Broederliefde treden zaterdag 11 juli in de Maassilo in Rotterdam op tijdens de zogeheten Dinnershow waarbij eten en muziek gecombineerd worden, dat maakte de organisatie maandag bekend.

Normal_rss_entry-257832

Berget Lewis geeft dinnershows in Nova Amsterdam en Maassilo Rotterdam


Berget Lewis geeft volgende maand liveconcerten in Amsterdam en Rotterdam. De zangeres treedt op 9 en 10 juli op in Nova in Amsterdam en op 25 en 26 juli in de Maassilo in Rotterdam, maakte organisator E&A Events donderdag bekend.

Normal_rss_entry-257640

Sietse Bakker 'voorzichtig optimistisch' over songfestival voor volgend jaar


Sietse Bakker heeft na de woensdag aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen voorzichtig goede hoop voor het Eurovisiesongfestival van volgend jaar. Dat laat de uitvoerend producent van het liedjesspektakel weten via Twitter.

Normal_rss_entry-257608

Nieuwe versoepelingen: horeca had op meer gehoopt


Horeca-ondernemers zijn veelal niet geholpen met de "theoretische versoepelingen" van de coronabeperkingen die het kabinet heeft aangekondigd. Het loslaten van het maximumaantal gasten, met de 1,5 afstand in ogenschouw genomen, is voor een aantal grote hotels en restaurants en voor conferentieoorden een verbetering. Maar de kleinere zaken schiet...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht