Nationale Horecagids

NHG Evenementen nieuws

Normal_normal_vrouwe_justitia__standbeeld

Z.festival Eilân op Terschelling definitief van de baan: stikstofnorm weegt zwaar


De eerste editie van het muziekfestival Eilân komt er definitief niet. Een groep bewoners stelde dat het evenement te schadelijk zou zijn voor het omliggende natuurgebied, spande een rechtszaak aan, en won. Vrijdagavond zette de rechtbank in Groningen een streep door Eilân; de zesduizend mensen die kaarten hadden gekocht krijgen uiterlijk morgen...

Normal_rss_entry-213585

'Hoog verloop personeel kostbaar voor horeca'


Het hoge verloop van personeel kost de horeca bakken met geld, vooral vanwege hoge kosten voor het werven en inwerken van nieuwe werknemers. Volgens ABN AMRO gaat het om jaarlijks meer dan 1,4 miljard euro, wat neerkomt op 6 procent van de totale horecaomzet en ruim 42.000 euro per bedrijf.

Normal_embassy_festival__foto__wouter_vellekoop_-_beeld_via_persbericht_prooost_events

Dansen in de regen tijdens Embassy Festival en UIT Festival Den Haag


Afgelopen weekend presenteerde Den Haag met het Embassy Festival en UIT Festival De Haag een uitgebreid cultuurweekend vol verwondering en inspiratie. 150.000 bezoekers lieten zich niet weerhouden door de regen en genoten van beide festivals. Dit meldt PROOOST Events. 

Normal_rss_entry-213024

Tomorrowland viert 15e verjaardag in Amsterdam tijdens ADE


Het Belgische muziekfestival Tomorrowland trekt voor de allereerste keer naar Amsterdam. Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) op 17 en 18 oktober wordt de vijftiende verjaardag van het Belgische fenomeen spectaculair afgesloten.

Normal_rss_entry-212451

BLØF, Maan en Rowwen Hèze grote namen op FestyLand


De line-up voor de twaalfde editie van FestyLand is bekend. Onder anderen BLØF, Maan en Rowwen Hèze staan in oktober op het hoofdpodium van het festival in Volkel. Ook Tino Martin en Kraantje Pappie zijn van de partij.

Normal_rss_entry-212026

Opnieuw veel telefoons gestolen op Mysteryland


Opnieuw zijn telefoons gestolen op het festival Mysteryland in Vijfhuizen. De politie bevestigt dat na berichtgeving van NH Nieuws donderdag. Een politiewoordvoerder zegt dat na afgelopen weekend zeventig aangiften zijn binnengekomen van zakkenrollen. Het zou "in de meeste gevallen" om telefoons gaan. Vorig jaar werden ook al tientallen mobiele ...

Normal_duinen_terschelling

Spant erom of nieuw muziekfestival Eilân door kan gaan: vergunning ingetrokken


Op 12 september staat een nieuw muziekfestival gepland op Terschelling: Eilân. Maar het is onzeker of dit wel kan doorgaan. De evenementenvergunning die door de gemeente al was verleend is nu door de rechter opgeschort. Dit betekent dat er voor 12 september niet mag worden begonnen aan de opbouw van het festival. Dit meldt de NOS.

Normal_rss_entry-212052

Omzet horeca gestegen


De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal met 1,5 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_rss_entry-211966

Drielandenpuntshow Coen en Sander wordt 'gezellige braderie'


Sander Lantinga verwacht dat de Drielandenpuntshow van donderdagmiddag wel iets weg gaat hebben van een "gezellige braderie". "Het Drielandenpunt hoort net zo bij Nederland als kaas en klompen", aldus de Radio 538-dj. "Ik denk dat het wel druk gaat zijn met bezoekers en dat het vooral heel gezellig gaat zijn, een beetje zoals een braderie."

Normal_visitekaartje

Hoe blijft jouw reclame hangen?


Het zijn vragen die iedere ondernemer zichzelf zou moeten stellen: hoe bereik ik mijn klanten door reclame? Met welke reclame bereik ik mijn specifieke doelgroep? Hoe zorg ik ervoor dat mijn naam bij die potentiële klant blijft hangen? Met onderstaande tips heb je een aantal handvatten om reclame te maken die klinkt als een klok.

Normal_rss_entry-211915

Veel innovatie op elfde editie Into The Great Wide Open


Vlieland kan donderdag weer rekenen op flink wat extra bezoek. Het waddeneiland is het toneel voor de elfde editie van het populaire en uitverkochte festival Into The Great Wide Open, dat tot en met zondag duurt. De zesduizend festivalgangers worden er vier dagen getrakteerd op onder meer muziek, dj's, gesproken woord en kunst.

Normal_rss_entry-211811

Ook Sam Feldt, San Holo en Steve Aoki op Amsterdam Dance Event


Sam Feldt, Steve Aoki, San Holo, De Jeugd Van Tegenwoordig en Sunnery James en Ryan Marciano geven in oktober acte de présence tijdens de 24e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). De organisatie van het vijfdaagse festival onthulde woensdag de tweede lichting artiesten.

Normal_rss_entry-211740

Toeristen leveren Nederland meer geld op


Toeristen hebben vorig jaar meer uitgegeven in Nederland dan het jaar ervoor. Zowel buitenlandse bezoekers als Nederlandse toeristen lieten het geld gewilliger rollen. Daarmee groeit ook het belang van de sector voor de Nederlandse economie, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_blend__beeld_via_persbericht_blend_agency_

Nieuw concept BLEND mixt diner, dans en dj’s in Grote Kerk Zwolle


Op zaterdag 12 oktober vindt de eerste editie plaats van BLEND in de Grote Kerk in Zwolle. BLEND staat voor een mix van eten, muziek en entertainment. Een uniek concept waarbij vijf toprestaurants uit Zwolle worden samengebracht in de Grote Kerk en er gedanst zal worden tot in de late uurtjes. Alle zintuigen zullen worden geprikkeld, zo belooft ...

Normal_rss_entry-211354

Heerlijk zomerweer op festival ZAND


De bezoekers van het strandfestival ZAND genieten van het heerlijke zomerweer en optredens van een reeks Nederlandse artiesten. Op het strand bij Almere treden zo’n twintig acts op.

Normal_rss_entry-211353

Volgend jaar weer een Once In A Blue Moon in Amsterdamse Bos


Ook in 2020 komt er een editie van Once In A Blue Moon in Amsterdamse Bos. Dat heeft de organisatie van het festival laten weten. Bij de tweede editie van het festival met Amerikaanse rootsmuziek en verwante stijlen waren zaterdag 6500 mensen aanwezig.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht