Nationale Horecagids

NHG Evenementen nieuws

Normal_pexels-cottonbro-4114710

Bizar: de toiletten in de horeca zijn schoner dan die in de zorg


In de horeca zijn de schoonste toiletten te vinden. Dat blijkt uit het Nationale Toiletonderzoek 2022. Uit het onderzoek is ook gebleken dat de kans om in Nederland een schone wc aan te treffen, schrikbarend laag is. Slechts 4 op de 10 wc’s zijn schoon, waarvan toiletten voor mannen iets vaker vies zijn dan die voor vrouwen. Dit meldt De Restaur...

Normal_pexels-kat-smith-551588

Rechtszaak tussen horecaondernemers en de Staat: emoties lopen hoog op


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is van mening dat de overheid de schade die ondernemers binnen de horecabranche hebben opgelopen door en tijdens de coronacrisis volledig moet vergoeden. De zitting van woensdag hierover in de rechtbank van Den Haag was emotioneel geladen. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_rss_entry-382593

Inflatie 17,1 procent: energiecrisis werkt door in Nederlandse voedselprijzen


Het dagelijks leven is in september in doorsnee 17,1 procent duurder geworden. Niet eerder liep de inflatie zo hard op. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een eerste raming, op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode. Een maand eerder liepen de prijzen op jaarbasis gemiddeld nog met 13,7 procent op.

Normal_paintfest

Creatief schilderen onder het genot van een wijntje in Amsterdam


Paintfest opent haar deuren op zaterdag 1 oktober aan de Wibautstraat 45 in Amsterdam. De studio is de eerste Europese studio die volledig is ingericht om gasten een schilderij te laten (na)schilderen, onder de bezielende leiding van een instructeur, terwijl ze genieten van een glas wijn (of twee). Dit meldt Paintfest Nederland. 

Normal_rss_entry-382399

KHN eist nogmaals volledige compensatie voor coronaschade ondernemers


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat horecaondernemers volledig worden gecompenseerd voor de geleden schade door de coronamaatregelen. De brancheorganisatie spande namens acht ondernemers een bodemprocedure aan tegen de Staat. Die diende op woensdag bij de rechtbank in Den Haag. Over zes weken volgt een beslissing.

Normal_pexels-rene-asmussen-3217156

Horecaondernemers moeten stagairs omarmen, maar niet zien als een volwaardige medewerker


Veel horecaondernemers reageren opgelucht als zij een stagiair krijgen. Logisch in een tijd waar iedereen schreeuwt om personeel. Maar wie het horecavak weer écht op de kaart wil zetten en jongeren wil behouden voor de sector, die moet het toch echt anders aanpakken. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_rss_entry-382294

Vrouwen met oudere kinderen kunnen krapte op arbeidsmarkt verhelpen


Om vrouwen die werken in deeltijd meer uren te laten maken, zou de overheid zich meer moeten richten op moeders met kinderen die wat ouder en zelfstandiger zijn. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarmee zou het arbeidsaanbod fors toenemen, al vraagt dat wel om nieuw beleid.

Normal_rss_entry-382271

Horecaondernemers letten scherp op aantal oplopende coronabesmettingen


Ondernemers zijn alert op het oplopende aantal coronabesmettingen. Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk om de epidemiologische situatie scherp in de gaten te houden, vooral om te voorkomen dat het virus weer massaal om zich heen grijpt.

Normal_pexels-cottonbro-5922465__1_

Dit zijn de drie meest favoriete terrassen van Nederland


Terrasjes pakken is voor veel Nederlanders de ultieme manier om gezelligheid te ervaren. Voor Lipton Ice Tea was dat genoeg reden om dit jaar te komen met een heuse terrasverkiezing, namelijk ‘hét Lipton Terras van 2022’. Dit zijn de drie favoriete terrassen van ons land. Dit meldt Coole Suggesties.

Normal_pexels-george-dolgikh-1666061

Horecavakbeurs BBB Maastricht dit jaar op 10, 11 en 12 oktober


Horecavakbeurs BBB Maastricht kwam vorig jaar terug en bouwt ook in 2022 verder. Dit jaar is de beurs op 10, 11 en 12 oktober in Mecc Maastricht. Op de beurs kunnen horecavakgenoten elkaar ontmoeten en zaken doen in een informele setting. Dit meldt Misset Horeca.

Normal_pexels-riccardo-41257

WK in november en december: zijn horecaondernemers er klaar voor?


Als er massaal feest gevierd moet worden, dan zijn horecazaken er vaak als de kippen bij. Maar zijn ze ook klaar voor het WK in november en december? Dit meldt Entree Magazine.

Normal_pexels-khimish-sharma-54335

Overheid trekt eigen plan met maatregelenladder, horeca verontwaardigd


Komt het coronatoegangsbewijs terug als er in het najaar een opleving van het coronavirus is? Deze vraag staat momenteel centraal – een week nadat de overheid ‘Maatregelenladders voor sectorale aanpak COVID-19’ publiceerde. Als er wordt afgegaan op het document, dan is het antwoord voor zowel de horeca als de culturele sector ‘ja’. Dit meldt De ...

Normal_pexels-pixabay-259100

Boek 'Verdwenen horeca in Utrecht' vertelt over 'foute kroeg voor NSB'ers'


Het boek ‘Verdwenen horeca in Utrecht’ wordt binnenkort uitgebracht. Het is nu al mogelijk om het te bestellen. De eerste bestellingen zijn al binnen. Dit meldt DUIC.

Normal_rss_entry-382008

FNV wil beter cao voor horeca-medewerkers die via uitzendbureau werken


Vakbond FNV voert de druk op bij uitzendorganisaties om tot een betere cao te komen. Leden van de bond voeren maandag actie tijdens een congres van uitzendbracheorganisatie ABU. Ze delen flyers uit en spreken werkgevers aan over het belang van betere arbeidsvoorwaarden. Ook minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) bezoekt het congres in Den Haag.

Normal_rss_entry-381547

Noodnummer voor horecabranche om zorgen energiecrisis te kunnen uiten


De horeca komt met een speciaal nummer waar ondernemers hun problemen en verhalen kwijt kunnen nu de energieprijzen de pan uit rijzen. Het nummer, dat door de Horeca Alliantie is ingesteld, is een reactie op de miljoenennota van het kabinet. Daarin ontbreekt het volgens de ondernemerslobby aan enig zicht op verlichting van de energienood van dui...

Normal_rss_entry-381683

Nederlanders konden in tweede kwartaal weer iets meer uitgeven in horeca


Nederlandse huishoudens hadden in het tweede kwartaal van dit jaar iets meer te besteden dan in dezelfde periode een jaar eerder, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral hogere cao-lonen en meer mensen die werkten droegen daar aan bij, volgens het statistiekbureau. Tegelijkertijd steeg de hypotheekschuld ook.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht