Nationale Horecagids

NHG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-289663

Kabinet hoopt dat vanaf 1 juli weer evenementen kunnen


Het kabinet hoopt dat vanaf 1 juli weer grote festivals en andere evenementen met veel publiek kunnen worden gehouden. Er wordt wordt wel een slag om de arm gehouden. De sector verkeert in zwaar weer omdat grote evenementen sinds maart vorig jaar niet meer mogen worden gehouden.

Normal_rss_entry-289639

Kabinet: 7,6 miljard euro extra naar steun ondernemers


Het demissionaire kabinet tast dieper in de buidel dan verwacht om ondernemers tegemoet te komen in de coronacrisis. De verruiming van het steunpakket kost 7,6 miljard euro, melden de drie verantwoordelijke ministers.

Normal_rss_entry-289218

Kabinet bijeen om strengere coronaregels, avondklok op agenda


Het kabinet wil "op de kortst mogelijke termijn" extra maatregelen nemen tegen de verspreiding van corona en overlegt daar woensdagochtend over. Vermoedelijk kondigt het kabinet aansluitend tijdens een persconferentie een avondklok aan, die volgens ingewijden mogelijk vanaf aanstaande vrijdag ingaat.

Normal_rss_entry-288599

Horecabranche: vertrek Wiebes helpt crisisaanpak niet


De gevolgen van het vertrek van minister Eric Wiebes van Economische Zaken voor de aanpak van de coronacrisis zijn nog onduidelijk, "maar het maakt de zaken er niet gemakkelijker op". Dat zegt voorzitter Robèr Willemsen van horecabranchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie op de val van het kabinet. Wiebes zal geen deel m...

Normal_rss_entry-288478

'Goed overleg' horeca met kabinet over nieuwe steun


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een 'goed overleg' gehad met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken over meer steun voor horecabedrijven die vanwege de lockdown zijn gesloten. Volgens KHN-directeur Dirk Beljaarts liet Keijzer weten dat er 'forse steun' aankomt. "Ze zei dat het niet om kwartjes ging."

Normal_rss_entry-288125

Veel NOW-aanvragen vanuit horeca en detailhandel


Ruim de helft van de goedgekeurde NOW-aanvragen in de derde periode van de steunregeling is naar bedrijven uit de horeca en detailhandel gegaan. In totaal werden ruim 81.000 aanvragen gedaan bij uitkeringsinstantie UWV, dat er ruim 77.000 goedkeurde.

Normal_rss_entry-287866

Wiebes: buikpijn van coronacrisis en steunpakketten


Minister Eric Wiebes van Economische Zaken vindt dat het ondanks de coronasteun van de overheid aan de economie op een "heleboel punten gewoon niet goed genoeg gaat." Hij wijst erop dat zoveel ondernemers in de problemen zitten en daardoor ook veel werknemers. Het hele reces heeft hij "met een enorme knoop in zijn maag gezeten over de steun en d...

Normal_rss_entry-287594

'Van groot belang dat er extra compensatie komt voor horeca'


"Het is van groot belang dat er extra compensatie komt voor de horeca. Dat is hard nodig." Dat zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland in reactie op het nieuws dat het kabinet de lockdown wil verlengen en extra steunmaatregelen wil voor ondernemers.

Normal_rss_entry-287610

Joop Mulder (67), de man die Oerol begon vanuit z'n café, overleden


De oprichter van het Oerol-festival op Terschelling, Joop Mulder (67), is overleden. Dat heeft een medewerkster van het landschapsproject Sense of Place, waarvan Mulder artistiek directeur was, gezegd.

Normal_rss_entry-287566

Lockdown verlengd, kabinet werkt aan extra steun voor ondernemers


De lockdown wordt naar verwachting met drie weken verlengd. Omdat de coronamaatregelen langer zullen gelden, werkt het kabinet aan een uitbreiding van steun voor ondernemers. Dat zeggen ingewijden na berichtgeving van de NOS. De meest betrokken bewindspersonen kwamen zondag bijeen op het Catshuis om over de situatie te praten.

Normal_rss_entry-287555

VNPF: maak van coronaprik iets gezelligs om festivals te redden


Om het festivalseizoen nog te redden moet Nederland een voorbeeld nemen aan Israël, waar het coronavaccin dag en nacht aan de inwoners van het land wordt uitgedeeld "alsof ze in een oorlogssituatie zitten." Dat zegt directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) Berend Schans tegen het AD.

Normal_rss_entry-287373

65 regionale KHN-afdelingen schorten opening horeca op


De ruim 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die hadden aangekondigd om 17 januari hun horecazaken weer te openen, komen terug op dat besluit vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. Het nieuwe voornemen van de duizenden horecaondernemers die vallen onder de ruim 65 afdelingen is nu "om de deuren van de horeca weer t...

Normal_rss_entry-287356

'Meerderheid Nederlanders is voor verlengen lockdown'


Twee derde van de Nederlanders (65 procent) is voor het verlengen van de huidige lockdown. Dat meldt het tv-programma EenVandaag op basis van een onderzoek onder ruim 25.000 mensen. Een kwart van de ondervraagden (25 procent) is tegen verlenging.

Normal_1609350602

Halsema: laat horeca door crisis niet in verkeerde handen komen


Door de crisis lopen Amsterdamse horecazaken in nood het risico in verkeerde handen te vallen. Daarom zijn er in de hoofdstad speciale ondermijningsteams opgezet die gaan onderzoeken of nieuwe eigenaren wel bonafide zijn, heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema laten weten in gesprek met Het Financieele Dagblad.

Normal_1609410601

'Verlengen lockdown zou enorme klap zijn voor horeca en winkels'


 Als de huidige lockdown verlengd moet worden betekent dat "opnieuw een enorme klap voor horecaondernemers". Met die opmerking reageert branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op uitlatingen van RIVM-baas Jaap van Dissel. Ook winkeliersorganisatie INretail zegt dat elke week dat de lockdown langer duurt, de situatie nijpender wordt.

Normal_1608304503

Grapperhaus geen voorstander van voordelen bij 'vaccinatiebewijs'


Justitieminister Ferd Grapperhaus vindt het geen goed idee als mensen bij het tonen van een 'vaccinatiebewijs' bepaalde voordelen krijgen, zoals toegang tot de horeca. "Het uitgangspunt is niet dat we met allerlei verschillen gaan werken", zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht