NHG Evenementen nieuws

Logo_rss_entry-182882

Flogging Molly en Kovacs naar Bospop


WEERT - Het affiche van Bospop telt sinds woensdag negen nieuwe namen. Onder anderen Flogging Molly, James Morrison en Kovacs treden deze zomer op op het festival in Weert, maakte de organisatie bekend.

Logo_rss_entry-182504

103e Vierdaagse van start met 47.000 plekken


NIJMEGEN (ANP) - Van 16 tot en met 19 juli kunnen tienduizenden wandelaars weer proberen het Vierdaagsekruis binnen te halen. De inschrijving voor de 103e Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen gaat maandag 4 februari open. De limiet is bepaald op 47.000 inschrijvingen.

Logo_rss_entry-182519

65 % van de horecaondernemers minderen met zout


KHN onderzocht onder haar leden of horecaondernemers bezig zijn met zoutreductie. Uit de resultaten blijkt dat 65% van de ondernemers één of meer maatregelen neemt om zout te verminderen. 

Logo_rss_entry-181994

Peter Beense verkozen tot Nachtburgemeester 2019


Zanger Peter Beense is door de Nederlandse horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2019. Beense kreeg de ambtsketting omgehangen op het Horecava-nieuwjaarsfeest Mooi dat HorecaBrains organiseerde in samenwerking met de Horecava. 

Logo_rss_entry-181997

Gregory Porter op Royal Park Live


BAARN - Gregory Porter staat op zaterdag 6 juli op het podium van Royal Park Live. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Logo_rss_entry-181703

SVH branchediploma’s uitgereikt op de Horecava


Op maandag 7 januari heeft SVH, in samenwerking met de Horecava, voor het eerst examens afgenomen óp de Horecava. Deze examens zijn afgenomen in de SVH Examenbus, die vier dagen lang voor de hoofdingang van de RAI Amsterdam staat. De geslaagde kandidaten ontvingen hun SVH branchediploma aan het einde van dezelfde dag, tijdens de diploma-uitreiki...

Logo_rss_entry-181706

David Bowie-tram rijdt wekenlang door A'dam


AMSTERDAM - Overleden muziekicoon David Bowie's is op zijn geboortedag 8 januari geëerd met een 'Lazarus-tram' die zes weken lang door Amsterdam gaat rijden. De musical Lazarus is het laatste project dat David Bowie afrondde voor zijn dood. De productie komt in oktober naar Nederland.

Logo_rss_entry-181521

'Nederlandse escaperooms veiliger dan Poolse'


HOUTEN (ANP) - Hoewel de veiligheid in escaperooms in Nederland beter geregeld is dan in Polen, kan ,,een extra check nooit kwaad". Dat meldt Escape Rooms Nederland, een onlineplatform voor escaperooms in Nederland. In Polen kwamen vrijdag vijf tienermeisjes om het leven door een brand in een escaperoom.

Logo_rss_entry-181531

KHN: 'Horecaondernemers positief, personeelstekort baart zorgen'


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde tijdens de start van de Horecava de resultaten van een onderzoek onder bijna 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019. 72% heeft vertrouwen in het nieuwe jaar. De helft maakt zich zorgen over het tekort aan personeel. 

Logo_rss_entry-181530

Personeelstekort 2025: meer dat 60.000 voor bediening en 16.000 koks


KHN heeft tijdens de traditionele persconferentie voorafgaand aan de Horecava nieuwe cijfers gepresenteerd over de arbeidsmarkt. In een infographic is de markt in beeld gebracht. Tot 2025 zijn 60.100 tot 67.400 mensen in de bediening nodig en 16.000 tot 17.800 koks. 

Logo_rss_entry-180948

Shows Nick en Simon in Ziggo Dome uitverkocht


AMSTERDAM - De shows die Nick en Simon in april geven in de Ziggo Dome in Amsterdam zijn uitverkocht. De ruim 32.000 kaarten zijn de deur uit, meldt platenlabel Volendam Music.

Normal_vuurwerk4

De Nationale Horecagids wenst u een fijne jaarwisseling!


Ook in het nieuwe jaar zal de Nationale Horecagids u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de horecawereld. Daarnaast blijven we u voorzien van relevante wetenswaardigheden en video's. 

Normal_rss_entry-180335

Horecava Food Cultures: Next Level Kitchen & High Traffic


Technologie in de keuken als oplossing voor het tekort aan goed opgeleid horecapersoneel. Dit is een voorbeeld van de Food Culture Next Level Kitchen die aandacht krijgt op de Horecava.

Normal_kerst5

De Nationale Horecagids wenst u prettige kerstdagen!


De redactie van de Nationale Horecagids zal op Eerste en Tweede Kerstdag gesloten zijn.

Normal_rss_entry-179945

'Kerstdiner is makkelijk en vegetarisch'


Het kerstdiner anno 2018 is makkelijk te maken en waar mogelijk vegetarisch. Althans dat komt naar voren uit de kersttrends die Jumbo en Albert Heijn op een rijtje hebben gezet. De supermarkten verwachten grote drukte in de dagen voor kerst en hebben daarom flink ingekocht op basis van deze trends.

Logo_rss_entry-179810

Ook Centraal Museum boekt record


UTRECHT (ANP) - Aan de reeks succesverhalen over bezoekersaantallen in musea lijkt de laatste dagen geen einde te komen: ook het Centraal Museum in Utrecht meldt een record: 380.000 belangstellenden.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht