Normal_afbeelding1

Buffetten waar je voor een vast bedrag zoveel kunt eten als je wilt en uit een grote verscheidenheid aan gerechten kunt kiezen, zijn populair. Dit zijn vijf tips voor een succesvol buffetconcept voor je horecazaak.

 

1.Besteed aandacht aan de feestdagen

Grote feestdagen zoals oud en nieuw en Kerstmis trekken veel gasten. Bedenk bij het samenstellen van het menu hoe je je kunt onderscheiden van andere horecazaken. Bijvoorbeeld door gerechten te serveren op een heuse arrenslee of in de kerstboom.

2. Zorg voor iets speciaals

Een geslaagd buffet draait niet alleen om smaak, maar ook om visuele aantrekkingskracht. Het is echt niet zo moeilijk als het klinkt om een verrassingselement toe te voegen aan je buffet.

3. Introduceer een themabuffet

Buffetten worden een ervaring waar gasten graag voor terugkomen als je buiten de gebaande paden denkt en themabuffetten creëert. Laat je inspireren door films, zoals Harry Potter of Alice in Wonderland. Dan kun je er zeker van zijn dat zowel kinderen als volwassenen het buffet kunnen waarderen. Om de gerechten goed warm te houden kun je een professionele au bain marie kopen.

4. Op bestelling koken

Een manier om indruk te maken op gasten is op bestelling koken, waarbij je koks ter plekke een maaltijd klaarmaken. Denk aan een teppanyaki waarbij gasten zelf de ingrediënten en saus mogen kiezen. Dit is niet alleen visueel zeer aantrekkelijk. Het zorgt er ook voor dat de maaltijd zo vers is als mogelijk.

5. Serveer een uitgebreid assortiment desserts

Het dessertbuffet is altijd een hoogtepunt voor zoetekauwen en vormt een spectaculaire afsluiting van hun ervaring in je restaurant. Zorg voor bijzondere desserts, maar vergeet ook chocolademousse en crème brûlée niet. Een fonduefontein met chocolade doet het altijd goed. De visuele aantrekkingskracht alleen al is genoeg om gasten in de rij te laten staan voor een tafel.