Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

5 x tips voor een succesvol buffetarrangement

Door Maxima
schedule 5 min
location_on [xx]km
Buffetten waar je voor een vast bedrag zoveel kunt eten als je wilt en uit een grote verscheidenheid aan gerechten kunt kiezen, zijn populair. Dit zijn vijf tips voor een succesvol buffetconcept voor je horecazaak.

 

1.Besteed aandacht aan de feestdagen

Grote feestdagen zoals oud en nieuw en Kerstmis trekken veel gasten. Bedenk bij het samenstellen van het menu hoe je je kunt onderscheiden van andere horecazaken. Bijvoorbeeld door gerechten te serveren op een heuse arrenslee of in de kerstboom.

2. Zorg voor iets speciaals

Een geslaagd buffet draait niet alleen om smaak, maar ook om visuele aantrekkingskracht. Het is echt niet zo moeilijk als het klinkt om een verrassingselement toe te voegen aan je buffet.

3. Introduceer een themabuffet

Buffetten worden een ervaring waar gasten graag voor terugkomen als je buiten de gebaande paden denkt en themabuffetten creëert. Laat je inspireren door films, zoals Harry Potter of Alice in Wonderland. Dan kun je er zeker van zijn dat zowel kinderen als volwassenen het buffet kunnen waarderen. Om de gerechten goed warm te houden kun je een professionele au bain marie kopen.

4. Op bestelling koken

Een manier om indruk te maken op gasten is op bestelling koken, waarbij je koks ter plekke een maaltijd klaarmaken. Denk aan een teppanyaki waarbij gasten zelf de ingrediënten en saus mogen kiezen. Dit is niet alleen visueel zeer aantrekkelijk. Het zorgt er ook voor dat de maaltijd zo vers is als mogelijk.

5. Serveer een uitgebreid assortiment desserts

Het dessertbuffet is altijd een hoogtepunt voor zoetekauwen en vormt een spectaculaire afsluiting van hun ervaring in je restaurant. Zorg voor bijzondere desserts, maar vergeet ook chocolademousse en crème brûlée niet. Een fonduefontein met chocolade doet het altijd goed. De visuele aantrekkingskracht alleen al is genoeg om gasten in de rij te laten staan voor een tafel.

Door Maxima
Nijverheidsweg 19F, 3641RP , Mijdrecht
29 november '23 (11:17)

Espressomachines; wat zijn het nou?

Ben jij nou ook benieuwd naar wat een automatische espressomachine is? Wat doen ze precies en wat voor soorten zijn er? In dit artikel behandelen we het allemaal. Elke dag hetzelfde kopje koffie voor je klanten is ook zo saai, he? Als je graag wat afwisseling wilt bieden, bijvoorbeeld een cappuccino, espresso en een cafe latte, dan is een espressomachine kopen wellicht een goed idee voor jouw onderneming. Een ander groot voordeel is dat het veel makkelijker is dan zelf koffie zetten.

20 november '23 (14:43)

4 tips om als horecazaak de juiste drank in huis te halen

In de horeca zal het hebben van de juiste selectie van dranken een aanzienlijke invloed hebben op je succes. Het gaat er niet alleen om de beste wijnen, bieren en gedistilleerde dranken te kiezen, maar ook om een breed aanbod te bieden dat aan de smaken en voorkeuren van je klanten voldoet. De volgende vier tips helpen je om de juiste dranken in huis te halen voor je horecazaak.

16 november '23 ( 8:15)

Recycling binnen de horecasector - Tips voor verbetering

Recycling is een van de belangrijkste stappen die we kunnen zetten om de impact op het milieu te verminderen. Hoewel veel sectoren zich bewust zijn van het belang van recycling, blijft de horecasector achter bij andere industrieën als het gaat om duurzaamheid. In dit artikel zullen we enkele tips bespreken om recycling binnen de horecasector te verbeteren.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

18 juli '23 (11:32)

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.