Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

5 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een horecakoelkast

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Wanneer je een bedrijf in de horeca hebt, dan weet je het: bijna niets is zo belangrijk als een goede koelkast. Producten die je je gasten voor gaat zetten, moeten op de juiste manier bewaard worden om deze zo vers mogelijk te houden. Zeker met vlees en vis komt het heel nauw en moet je de temperatuur goed in de gaten houden. Maar waar let je nu precies op bij de aanschaf van een horecakoelkast? Hieronder vind je 5 aandachtspunten. 

1. De inhoud van de koelkast

Ga je een koelkast kopen, dan zal je waarschijnlijk als eerste naar de inhoud daarvan kijken. Hoe groot is je horecazaak en wat voor capaciteit moet de koelkast daarvoor hebben? Een standaard horecakoelkast heeft al gauw een inhoud van zo’n 400 tot 600 liter, maar wanneer meer capaciteit gewenst is, dan zijn er zelfs modellen tot zo’n 1400 liter.  

2. De omgevingstemperatuur

In de horeca is de omgevingstemperatuur in een keuken vaak behoorlijk hoog. Door het koken, maar ook door alle professionele apparatuur, ligt de temperatuur van een horecakeuken vaak rond de 40 graden Celsius. Controleer dus goed bij welke omgevingstemperatuur de koelkast nog goed functioneert en meet de temperatuur in je keuken op de warmste dagen van het jaar.  

3. De soort koelkast

Soms wil het oog nu eenmaal ook wat. Er zijn verschillende soorten koelkasten die mogelijk zijn voor in de horeca. Een bekende is bijvoorbeeld de Amerikaanse koelkast. Dit is een luxe koelkast waarin je echt heel veel ruimte hebt om producten te koelen. Mocht je hiervoor gaan, kijk dan eerst wat de beste Amerikaanse koelkast is. Voor andere opties kun je denken aan een inbouwkoelkast, die in het bestaande keukenblok geïntegreerd kan worden. Ook lage koelkasten zijn mogelijk, hiermee creëer je extra werkoppervlak. 

4. De manier van koelen

Als je naar wijnkoelkasten kijkt, dan hebben deze vaak meerdere koelzones. Bij horecakoelkasten is dat meestal niet het geval. Het is dus goed om te kijken naar welke producten je wilt koelen en bij welke temperatuur deze producten bewaard moeten worden. Zijn er meerdere koelzones nodig, dan is het soms een oplossing om voor twee koelkasten te kiezen. Verder koelen de horecakoelkasten op diverse manieren. Je kunt hierbij kiezen voor statische, geventileerde of geforceerde koeling. 

5. De deuren van de koelkast

Het lijkt misschien maar een detail, maar ook de deuren van een koelkast zijn van belang bij je keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een horecakoelkast met schuifdeuren of met openklappende deuren. Voor deuren die openklappen, is nu eenmaal meer ruimte in de keuken nodig dan voor schuifdeuren. Verder zijn er deuren van glas of dichte deuren. Bij een koelkast met glazen deuren heb je altijd overzicht over je voorraad. Zo zie je in een oogopslag wat er nog voldoende is en wat er bijna op is. Denk hier dus ook aan bij het maken van je keuze voor de juiste horecakoelkast. 

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.

14 maart '24 (10:02)

Zou houd jij je bezetting in de horeca optimaal

In de horeca draait alles om timing, teamwork en tevreden gasten. Een onderschat aspect dat écht het verschil kan maken, is goed personeelsmanagement én een flexibel werkrooster. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

12 maart '24 ( 8:29)

Creëer de juiste sfeer in je restaurant met interieurbeplanting

Het interieur van een restaurant speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer en beleving voor gasten. Eén van de manieren om dit te verbeteren is door gebruik te maken van interieurbeplanting. In deze blog bespreken we hoe je de interieurbeplanting in je restaurant kunt verbeteren en waarom dit zo belangrijk is voor de algehele ervaring van je gasten.

01 maart '24 (10:10)

De Regels in de Horecabranche worden Herschreven door Digitale Innovatie

Niet alleen bepalen de kwaliteit van het voedsel en de service het succes in de snel veranderende horecasector, maar ook speelt de digitale presentatie van een restaurant een evengoed belangrijke rol. De invoering van digitale diensten in restaurants leidt tot een fundamentele transformatie, die ze hun reserveringsprocessen kunnen verbeteren, de eetervaring kunnen verrijken en hun online aanwezigheid kunnen verscherpen.