Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Door Van onze klanten
schedule 5 min
location_on [xx]km
mensen op stoelen in horecagelegenheid
Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

Horecawerk is fantastisch en aan iedereen aan te raden die van een beetje sfeer, geluid en mensen houdt. Van het eindeloos ontmoeten van nieuwe mensen en betaald worden om te feesten tot het doen van een workout tijdens werk; je hoeft niet eens meer naar de gym! Lees dit artikel en lees waarom je snel door de horeca vacatures moet scrollen!

Tijd om te netwerken

Of je nu achter de bar staat om allerlei drankjes in elkaar te bouwen, of langs de tafels aan het lopen bent met de glazen en borden, je staat constant in contact met andere mensen. Hierdoor bouw je een gigantisch netwerk op. Dat is niet alleen erg gunstig voor je eigen sociale vaardigheden, bovendien ontstaan er grote kansen uit de connecties die je opbouwt.

Betaald worden om te feesten

Even zonder dollen. Waar anders kun je betaald worden om midden in de evenementen te staan en deel uit te maken van de gezelligste feesten? Dat is alleen mogelijk in de horeca! Of je nu als zzp’er bij diverse evenementen staat, werkt in een hippe club of in een chille lounge bar, ben je hoe dan ook op de plek waar het gezellig is. Waarom zou je überhaupt werken op een kantoor als je ook simpelweg kunt werken te midden van alle actie?

Ontwikkel een killer body

Een ander groot voordeel aan horecawerk, wat het het meest fantastische soort werk maakt, is dat het een fysiek zware vorm van werk is. Je hebt momenten dat je erg uitgeput bent, maar over het algemeen wordt je er sterk van en krijg je er een beter uithoudingsvermogen van.

Fooi, fooi en nog eens fooi

Wie wil er nou niet wat extra cash bovenop hun loon ontvangen? Als je werkt in de horeca betekent dat dat je vaak kunt rekenen op extra cash bij je basisinkomen. Daardoor heb je ook nog een prikkel om extra hard te werken.

Heerlijke flexibiliteit

Naast alle eerder genoemde voordelen biedt een bijbaan in de horeca ook nog wat fijne flexibiliteit. De werkuren zijn vaak anders dan bij andere werkvormen, maar je hebt dan tenminste wel de flexibiliteit om je werkdagen naar jouw schema in te plannen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.

14 maart '24 (10:02)

Zou houd jij je bezetting in de horeca optimaal

In de horeca draait alles om timing, teamwork en tevreden gasten. Een onderschat aspect dat écht het verschil kan maken, is goed personeelsmanagement én een flexibel werkrooster. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

12 maart '24 ( 8:29)

Creëer de juiste sfeer in je restaurant met interieurbeplanting

Het interieur van een restaurant speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer en beleving voor gasten. Eén van de manieren om dit te verbeteren is door gebruik te maken van interieurbeplanting. In deze blog bespreken we hoe je de interieurbeplanting in je restaurant kunt verbeteren en waarom dit zo belangrijk is voor de algehele ervaring van je gasten.

01 maart '24 (10:10)

De Regels in de Horecabranche worden Herschreven door Digitale Innovatie

Niet alleen bepalen de kwaliteit van het voedsel en de service het succes in de snel veranderende horecasector, maar ook speelt de digitale presentatie van een restaurant een evengoed belangrijke rol. De invoering van digitale diensten in restaurants leidt tot een fundamentele transformatie, die ze hun reserveringsprocessen kunnen verbeteren, de eetervaring kunnen verrijken en hun online aanwezigheid kunnen verscherpen.