Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Door Van onze klanten
schedule 5 min
location_on [xx]km
mensen op stoelen in horecagelegenheid
Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

Horecawerk is fantastisch en aan iedereen aan te raden die van een beetje sfeer, geluid en mensen houdt. Van het eindeloos ontmoeten van nieuwe mensen en betaald worden om te feesten tot het doen van een workout tijdens werk; je hoeft niet eens meer naar de gym! Lees dit artikel en lees waarom je snel door de horeca vacatures moet scrollen!

Tijd om te netwerken

Of je nu achter de bar staat om allerlei drankjes in elkaar te bouwen, of langs de tafels aan het lopen bent met de glazen en borden, je staat constant in contact met andere mensen. Hierdoor bouw je een gigantisch netwerk op. Dat is niet alleen erg gunstig voor je eigen sociale vaardigheden, bovendien ontstaan er grote kansen uit de connecties die je opbouwt.

Betaald worden om te feesten

Even zonder dollen. Waar anders kun je betaald worden om midden in de evenementen te staan en deel uit te maken van de gezelligste feesten? Dat is alleen mogelijk in de horeca! Of je nu als zzp’er bij diverse evenementen staat, werkt in een hippe club of in een chille lounge bar, ben je hoe dan ook op de plek waar het gezellig is. Waarom zou je überhaupt werken op een kantoor als je ook simpelweg kunt werken te midden van alle actie?

Ontwikkel een killer body

Een ander groot voordeel aan horecawerk, wat het het meest fantastische soort werk maakt, is dat het een fysiek zware vorm van werk is. Je hebt momenten dat je erg uitgeput bent, maar over het algemeen wordt je er sterk van en krijg je er een beter uithoudingsvermogen van.

Fooi, fooi en nog eens fooi

Wie wil er nou niet wat extra cash bovenop hun loon ontvangen? Als je werkt in de horeca betekent dat dat je vaak kunt rekenen op extra cash bij je basisinkomen. Daardoor heb je ook nog een prikkel om extra hard te werken.

Heerlijke flexibiliteit

Naast alle eerder genoemde voordelen biedt een bijbaan in de horeca ook nog wat fijne flexibiliteit. De werkuren zijn vaak anders dan bij andere werkvormen, maar je hebt dan tenminste wel de flexibiliteit om je werkdagen naar jouw schema in te plannen!

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden.