Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Door Van onze klanten
schedule 7 min
location_on [xx]km
glazen raam waar zon doorheen straalt
Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

Allereerst is het belangrijk om regelmatig de staat van de ramen te controleren op eventuele schade, zoals krassen, barsten of loszittende onderdelen. Deze moeten onmiddellijk worden gerepareerd om verdere schade te voorkomen en de veiligheid van de gasten te waarborgen. Daarnaast moeten eventuele afdichtingen of kitranden regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig worden vervangen om lekkages te voorkomen.

Effectieve reinigingstechnieken

Een van de belangrijkste aspecten van het onderhoud van glazen ramen is regelmatige reiniging. Vuil, vingerafdrukken en vlekken kunnen zich gemakkelijk ophopen op glazen oppervlakken, wat de uitstraling van het restaurant kan beïnvloeden. Het gebruik van de juiste reinigingstechnieken en materialen van een goede glazenwasserwinkel is daarom van vitaal belang.

Het is belangrijk om een mild reinigingsmiddel te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor glazen oppervlakken om krassen en beschadigingen te voorkomen. Daarnaast moeten microvezeldoeken worden gebruikt om strepen en pluisjes te voorkomen en een streeploos resultaat te bereiken. Het is ook raadzaam om de ramen te reinigen op momenten dat het restaurant gesloten is om verstoring van de gasten te minimaliseren.

Veiligheidsmaatregelen

Naast onderhoud en reiniging is het ook belangrijk om de veiligheid van glazen ramen in restaurants te waarborgen. Omdat glas breekbaar is, moeten er passende veiligheidsmaatregelen worden genomen om ongelukken te voorkomen.

Zo moeten ramen van veiligheidsglas worden gemaakt om het risico op letsel bij breuk te verminderen. Bovendien moeten ramen op een veilige hoogte worden geplaatst om te voorkomen dat gasten er tegenaan lopen of erover struikelen. Het is ook raadzaam om waarschuwingsstickers of markeringen aan te brengen om gasten bewust te maken van de aanwezigheid van glazen ramen.

Het onderhoud, reiniging en veiligheid van glazen ramen in restaurants zijn van groot belang voor zowel de uitstraling als de functionaliteit van het etablissement. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, effectieve reinigingstechnieken toe te passen en passende veiligheidsmaatregelen te nemen, kunnen restaurantbeheerders ervoor zorgen dat de glazen ramen altijd in optimale staat verkeren en een veilige omgeving bieden voor hun gasten. GPH Schoonmaakartikelen, als toonaangevende winkel voor glazenwasser benodigdheden, biedt een uitgebreid assortiment aan producten die specifiek zijn ontworpen voor het onderhoud en de reiniging van glazen ramen. Van hoogwaardige reinigingsmiddelen tot professionele gereedschappen, GPH Schoonmaakartikelen voorziet in de behoeften van restaurantbeheerders en professionele glazenwassers, waardoor ze kunnen vertrouwen op optimale resultaten en een onberispelijke uitstraling voor hun etablissement.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.