NHG Evenementen nieuws

Logo_rss_entry-107352

Historisch Foodfestival Ketels aan de Kade Rotterdam


In Delfshaven in Rotterdam vindt zaterdagavond 12 en zondag 13 augustus de 4e editie van Ketels aan de Kade plaats. Een culinair foodfestival waar het stadsverleden tot leven komt. 

Logo_rss_entry-107373

Aantal vervalste eurobiljetten stabiel


AMSTERDAM (ANP) - In Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar 24.500 vervalste eurobiljetten onderschept, ongeveer net zoveel als in de eerste helft van 2016. Dat blijkt uit cijfers die De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Logo_rss_entry-107073

Waalwijk schrapt optreden Dave Roelvink


WAALWIJK - Dave Roelvink is niet meer welkom op een vrijwilligersfeest van de gemeente Waalwijk. Na een storm van negatieve reacties heeft de gemeente besloten de dj af te zeggen.

Logo_rss_entry-106852

Eerste Vierdaagseloper voor tienen weer binnen


NIJMEGEN (ANP) - De eerste Vierdaagseloper is alweer terug in Nijmegen. Om kwart voor tien arriveerde Martin Averesch uit Barneveld, die 50 kilometer per dag aflegt, op de Wedren. Hij werd op de hielen gezeten door rolstoeler Bennie Bouwhuis uit Overdinkel, die vorig jaar de eer opeiste.

Logo_rss_entry-106851

Topschakers ook naar Groningen en Hilversum


WIJK AAN ZEE (ANP) - De tachtigste editie van het Tata Steel schaaktoernooi doet komend jaar ook Groningen en Hilversum aan. Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag laten weten.

Logo_rss_entry-106832

Anneke Grönloh treedt nog één keer op


AMSTERDAM - Begin juni maakte Anneke Grönloh bekend te stoppen met zingen. De zangeres weet nu ook wanneer haar laatste optreden zal zijn.

Logo_rss_entry-106788

Eerste wandelaars Vierdaagse zijn gestart


NIJMEGEN (ANP) - De eerste wandelaars van de 42.036 deelnemers aan de 101e editie van de Vierdaagse van Nijmegen zijn dinsdag om 04:00 uur van start gegaan. Het jaarlijkse wandelevenement duurt tot en met vrijdag en finisht dan traditioneel op de 'Via Gladiola' in de Nijmeegse binnenstad.

Logo_rss_entry-106678

Drie horecagebieden genomineerd voor de 'Wel-zo-veilig-Awards'


De kanshebbers op de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ in de categorieën horeca- en winkelgebied zijn bekend. De genomineerde horecagebieden zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes. De winkelgebieden die kans maken op een award zijn Het Rond in Houten, Kraailandhof in Hoogland en de winkelgebieden van Deventer. 

Logo_rss_entry-106691

Margaret Cho treedt op in Amsterdam


AMSTERDAM - De Amerikaanse comédienne Margaret Cho komt naar Nederland. Op 4 december staat ze in De Meervaart in Amsterdam met haar nieuwe show Fresh Off The Boat, meldt organisator Mojo maandag.

Logo_rss_entry-106400

Kunsthal wijdt expositie aan Paul Delvaux


ROTTERDAM (ANP) - De Kunsthal in Rotterdam Rotterdam houdt vanaf 1 november een grote overzichtstentoonstelling van Paul Delvaux (1897-1994), één van de belangrijkste schilders uit de Belgische kunstgeschiedenis.

Logo_rss_entry-106353

Tropische hitte verwacht tijdens Vierdaagse


AMSTERDAM (ANP) - De Vierdaagse van Nijmegen zal warm verlopen. Op de eerste dag, komende dinsdag, kunnen de temperaturen oplopen tot 28 graden. Woensdag wordt het zelfs tropisch met maxima van 31 of 32 graden, waarna de kans op onweer toeneemt. De donderdag en vrijdag verlopen wat minder warm. Dat verwacht Weeronline.

Logo_rss_entry-106180

'Speciaal bier met weinig alcohol in opmars'


DEN HAAG (ANP) - De nieuwste trend in het bierlandschap is dit jaar speciaalbier met minder alcohol. Een op de drie bierdrinkers kiest vaker voor zulke biertjes dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde Nationaal Bieronderzoek.

Logo_rss_entry-106091

Privacywaakhond volgt screening feestgangers


DEN HAAG - De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens houdt de ontwikkelingen in België rond het massaal preventief screenen van festivalbezoekers nauwlettend in de gaten. De Belgische evenknie, De Privacycommissie, noemt de praktijk "op meerdere vlakken problematisch" en onderzoekt de rechtmatigheid ervan. De Nederlandse privacywaakhond volgt d...

Logo_rss_entry-105799

Meer dan 900 festivals in ons land


AMSTERDAM - Festivals zijn razend populair en het worden er steeds meer. Zo telde ons land vorig jaar maar liefst 934 festivals, bijna honderd meer dan in 2015. Ook het aantal bezoekers nam toe met 14,6 procent, waardoor in totaal in 2016 26,7 miljoen mensen naar een festival zijn geweest.

Logo_rss_entry-105770

Clouseau voegt Carré toe aan theatertournee


AMSTERDAM - Clouseau komt naar Carré in Amsterdam. De theatertournee door België en Nederland, waarmee Kris en Koen Wauters het dertigjarig bestaan van Clouseau vieren, is uitverkocht. Het concert in Carré is op 26 februari en maakt deel uit van de extra concerten die aan de theatertour zijn toegevoegd.

Logo_rss_entry-105593

Relatief veel failliete horeca in juni 2017


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in juni gestegen. Vorige maand werden er twaalf bedrijven meer failliet verklaard dan in mei, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief gezien werden de meeste faillissementen in de horeca uitgesproken. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht