NHG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-166479

Ilse DeLange start met haar clubtour


UTRECHT - Vier jaar na haar laatste solotour begint Ilse DeLange met haar clubtour in het Utrechtse TivoliVredenburg. De zangeres treedt in totaal in acht clubs op, in onder meer Groningen, Nijmegen en Haarlem. Op 13 oktober sluit ze de clubtour af in Heerlen.

Logo_overtourism-unwto-celth_logo

Nieuw UNWTO-rapport biedt steden hulp bij beheersen impact overtoerisme


Een nieuw rapport van de World Tourism Organization (UNWTO) biedt ondersteuning bij het beheersen van de groeiende toeristenstromen in stedelijke gebieden en de impact hiervan op de betrokken steden en bewoners. ‘‘Overtourism? Understanding and managing urban tourism growth beyond perceptions”, werd vannacht gelanceerd tijdens de zevende UNWTO G...

Logo_syrische_vluchtelingen_aan_het_werk_rapport-1

Investeren in Syrische vluchtelingen op de werkvloer loont


Werken met Syrische vluchtelingen heeft goede kans van slagen. Dit signaleren onderzoekers van het HRM Lectoren Netwerk Nederland in het e-book ‘Syrische vluchtelingen aan het werk’. Het gaat om gemotiveerde en goed opgeleide mensen die als statushouder mogen werken. Werkgevers kunnen van die kennis en ervaring profiteren, mits ze bereid zijn la...

Normal_rss_entry-166311

Danser Polunin treedt op in Carré


AMSTERDAM - Balletdanser Sergei Polunin is binnenkort voor het eerst in een Nederlands theater te zien. De Oekraïner, die wereldberoemd werd door zijn optreden in de muziekclip van Take me to Church van Hozier, staat in oktober in Theater Carré in Amsterdam.

Normal_rss_entry-166134

Eerste namen Eurosonic bekendgemaakt


GRONINGEN - Eurosonic Noorderslag (ESNS) heeft dinsdag de eerste namen aangekondigd voor de aankomende editie. De eerste serie bevat 29 namen van opkomende acts. Ze zijn geselecteerd in samenwerking met de radiozenders uit de Europese Unie, verenigd in de EBU (European Broadcasting Union).

Normal_rss_entry-166096

Eerste Oranjefans staan al klaar


DEN HAAG (ANP) - De eerste fanatieke Oranjefans staan dinsdagochtend al voor Paleis Noordeinde. Rond 05.30 uur verzamelde een handjevol belangstellenden zich om de beste plekjes te bemachtigen om de rijtour en de balkonscène te zien.

Normal_rss_entry-165988

Franse rapper MHD treedt op in Amsterdam


DELFT - De Franse rapper MHD komt op 16 januari voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van een concertreeks ter gelegenheid van zijn nieuwe album, meldde concertorganisator Mojo maandag.

Normal_rss_entry-165958

Bryan Ferry in 2019 naar Nederland


AMSTERDAM - De Britse muzieklegende Bryan Ferry komt terug naar Nederland. In juni stond hij nog in AFAS Live, in mei 2019 doet hij shows in Muziekgebouw Eindhoven en Theater Carré.

Logo_boeknelle

Hoe gastvrij zijn Rotterdamse evenementen?


Op donderdag 13 september presenteerde Marianne Dijkshoorn met trots haar boek Maak je event toegankelijk voor iedereen in de Van Nelle Fabriek. Een boek met tips en tricks voor het optimaliseren van een evenement voor mindervalide bezoekers. Voor vele Rotterdamse evenementlocaties staat dit onderwerp al hoog op de agenda, maar Van Nelle Fabriek...

Normal_rss_entry-165544

Scapino na 45 jaar weer in Carré


AMSTERDAM (ANP) - Voor het Scapino Ballet, het oudste dansgezelschap van Nederland, is het vrijdag een heel bijzondere dag. Het danst voor het eerst sinds 45 jaar in Carré in Amsterdam, het eerste theater waar het ooit een voorstelling gaf, op 22 januari 1946. Gedanst werden toen De Tooverfluit en De Gouden Zwaan. Nu wordt het TING!, de succesvo...

Normal_rss_entry-165573

Tweede editie Gooisch Bierfestival


Het Gooische Bierfestival vindt zondag 30 september voor de tweede keer plaats in Hilversum. Naast diverse Nederlandse brouwers, waaronder Walhalla, Poesiat&Kater en Oldskool, wist de organisatie ook een aantal Amerikaanse primeurs naar het festival te halen. 

Normal_rss_entry-165402

Meer festivals maar minder bezoekers


AMSTERDAM - Het aantal festivals blijft nog altijd groeien. Vorig jaar telde ons land 954 stuks. Een jaar eerder waren dat er nog 934. Het aantal bezoekers nam wel iets af van 26,7 miljoen (2016) naar 26,6 miljoen, zo blijkt uit de jaarlijkse Festival Monitor.

Normal_rss_entry-165210

Pierre Wind kookt prehistorisch in Archeon


ALPHEN AAN DEN RIJN - De Haagse topkok Pierre Wind gaat op 22 en 23 september prehistorisch, Romeins en middeleeuws koken voor bezoekers van openluchtmuseum Archeon in Alphen aan den Rijn. De culinaire durfal is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de oertijd, gerechten uit het Imperium Romanum en braadstuk die in het Europa van 1000 we...

Normal_rss_entry-165229

Freek en Hella de Jonge als museumstukken


GRONINGEN - Freek en Hella de Jonge worden tentoongesteld. Het Groninger Museum presenteert vanaf zaterdag de 'real life exhibition' Hella en Freek de Jonge: Het Volle Leven. Het kunstenaarsechtpaar is er, volgens het museum ,,geheel in de geest van de tijd waarin de privacy gewild en ongewild onder druk staat", zes weken lang dagelijks van tien...

Normal_rss_entry-165079

Mauritshuis haalt kunst uit Britse landhuizen


DEN HAAG (ANP) - Een Engelse familie dacht haar belasting te betalen door de overdracht aan de Britse erfgoedorganisatie National Trust van een schilderij van -waarschijnlijk- Govert Flinck. Bleek het een Rembrandt. Maar eens gegeven, blijft gegeven en de Trust leent het zelfportret, zijn enige Rembrandt, nu uit aan het Mauritshuis in Den Haag.

Normal_rss_entry-165064

Wolter Kroes viert jubileum ook in AFAS Live


AMSTERDAM - Wolter Kroes viert zijn dertigjarig jubileum volgend jaar niet alleen in Carré maar ook in AFAS Live. Op 30 maart staat de zanger in de Amsterdamse concerthal, meldt organisator Mojo.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht