Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023
Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

Met de ontwikkeling van het Menu voor de Toekomst, dat bestaat uit duurzaam, gezond én heel lekker eten, inspireert Sharon inwoners en ondernemers om te kiezen voor voedsel van dichtbij. ''Wat ben ik blij en trots! Ik voel me enorm gewaardeerd met deze titel. Speciale dank voor mijn Food Forum collega’s en provincie Flevoland. Zonder hen had ik hier vandaag niet gestaan. Samen hebben we het Menu voor de Toekomst ontwikkelt en blijven we verder inspireren en innoveren,'' aldus Sharon.

Inspiratierestaurant van Flevoland

In het inspiratierestaurant ontmoeten foodprofessionals uit de hele voedselketen elkaar om in actie te komen voor de duurzame voedselvoorziening van de toekomst. In een gastvrije en inspirerende omgeving bereidt chef Sharon de Miranda hier het Menu voor de Toekomst, dat als 1e in Nederland het Greendish 2050 Guidelines certificaat heeft ontvangen. Het gebouw van Food Forum maakt op een bijzondere manier het verhaal van Flevoland zichtbaar. De gevel van de bovenverdieping geeft de hoogte van de zeespiegel en de vruchtbare Flevolandse bodem weer. Het gebouw is op een duurzame en innovatieve manier gebouwd. Meer weten? Ga naar www.foodforum.nl.

Food Forum trakteert

Om te vieren dat Sharon heeft gewonnen, nodigt Food Forum in de maand juni iedereen uit voor een feestelijke traktatie in Food Forum. Het inspiratierestaurant is open van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.