NHG Fastfood nieuws

Logo_rss_entry-136419

ROC Midden Nederland zet zich in voor terugdringen horeca-vacatures


Horecastudenten en -bedrijven hebben elkaar op dinsdag 13 februari ontmoet tijdens speeddates van het Facility, Horeca & Travel-college in Nieuwegein. ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven sloegen de handen ineen om het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen. 

Logo_rss_entry-136433

Eerste alcoholvrije speciaalbier Brand: Weizen 0.0


Brand introduceert met haar Weizen 0.0, het eerste alcoholvrije speciaalbier van van het merk. Met de Weizen 0.0 speelt de brouwer in op de trend van alcoholvrije bieren. ‘Het beste van twee werelden.’ 

Logo_rss_entry-136182

Rookruimtes in horeca niet meer toegestaan


DEN HAAG (ANP) - Speciale rookruimtes in horeca-gelegenheden vallen niet langer buiten het algehele rookverbod. Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag bepaald dat de uitzondering voor rookruimtes in horeca-inrichtingen ongeldig is.

Logo_rss_entry-136069

Moederbedrijf Burger King verdubbelt winst


OAKVILLE (ANP) - Restaurant Brands International heeft zijn winst in het afgelopen jaar verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Het restaurantconcern deed vooral goede zaken met zijn bekendste en grootste restaurantketen, Burger King, en profiteerde daarnaast van eenmalige meevallers.

Logo_rss_entry-136000

Januari: relatief meeste faillissementen horeca


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gestegen. In januari zijn er vijf bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief waren de meeste faillissementen in de horeca. 

Logo_rss_entry-135504

Moederbedrijf Pizza Hut ziet omzet dalen


LOUISVILLE (ANP) - Het Amerikaanse fastfoodconcern Yum Brands, moederbedrijf van Pizza Hut, KFC en Taco Bell, heeft minder omzet gedraaid in het afgelopen vierde kwartaal. De totale verkopen gingen met ruim 16 procent omlaag tot 1,6 miljard dollar (bijna 1,3 miljard euro), maakte het bedrijf bekend.

Logo_rss_entry-135435

Rechter: New York Pizza is geen restaurant


New York Pizza is en blijft een fastfoodrestaurant, dus mag de keten geen filiaal openen in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. De Raad van State verklaarde het beroep dat New York Pizza tegen een eerder besluit had aangetekend ongegrond. 

Logo_rss_entry-135114

Kabinet pakt overmatig alcoholgebruik aan


DEN HAAG (ANP) - Niet alleen roken en overgewicht, maar ook overmatig alcoholgebruik gaat deel uitmaken van het Nationaal Preventieakkoord van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Blokhuis denkt dat de risico's van alcohol sterk worden onderschat.

Logo_rss_entry-134145

Laurens Meyer aan het roer van Burger King Nederland


Horecamagnaat Laurens Meyer neemt de leiding over van Burger King Nederland. Zijn bedrijf, BKNL, heeft een masterfranchise-overeenkomst getekend met Burger King Europe en wil snel uitbreiden in ons land. 

Logo_rss_entry-133916

Rabobank ziet groei en uitdagingen voor de horeca


De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca, aldus het sectorrapport van de Rabobank. 

Logo_rss_entry-133575

Ondernemers gewaarschuwd voor 'ramp' brexit


DEN HAAG (ANP) - Een brexit kan ,,catastrofaal'' uitpakken voor Nederlandse ondernemers. Die moeten zich daarom goed voorbereiden op de eventuele gevolgen, waarschuwen staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer en voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW in een dubbelinterview in het AD.

Logo_rss_entry-133461

Duncan Stutterheim koopt Westergasfabriek


De Amsterdamse Westergasfabriek is in andere handen. Duncan Stutterheim, medeoprichter van ID&T, heeft het terrein samen met een aantal andere partijen overgenomen. Het betreft alle zeventien monumentale gebouwen en het Conscious Hotel, dat momenteel wordt gebouwd.

Logo_rss_entry-133361

'Bioscopen weerstaan concurrentie Netflix'


AMSTERDAM - Bioscopen hebben er in videostreamingsdiensten als Netflix geduchte concurrentie bij gekregen. Toch verwacht het economisch bureau van ABN AMRO een verdere groei voor de Nederlandse bioscoopbranche.

Logo_rss_entry-133234

'Personeelstekort in onder meer horeca remt groei bedrijfsleven'


Het personeelstekort waar sommige sectoren in Nederland mee kampen, drukt de groei van het bedrijfsleven. Economen van ABN AMRO voorzien voor bijvoorbeeld de bouw, de industrie en de horeca ‘mooie groeicijfers’ in 2018 en 2019. Maar die zouden ‘nog mooier zijn als de beschikbare vacatures sneller werden ingevuld’, aldus de bank.

Normal_rss_entry-133085

'Te veel zout in erwtensoepen supermarkten'


DEN HAAG (ANP) - In meer dan de helft van de erwtensoepen in supermarkten zit te veel zout, meldt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.

Normal_rss_entry-132869

'Groei rijkdom wereld gaat vooral naar rijken'


DEN HAAG (ANP) - De wereldwijde rijkdom blijft groeien, maar miljarden arme mensen zien daar niets van terug. De groei van de rijkdom gaat vooral naar de allerrijksten op aarde. Dat schrijft ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een rapport over de kloof tussen rijk en arm in de wereld.

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht