NHG Fastfood nieuws

Logo_rss_entry-178312

Horeca in actie tegen duurder tijdelijk werk


Ondernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Ze overhandigen dinsdagmiddag in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid om hun zorgen te uiten. 

Normal_foodtruck

Opvallen met je foodtruck: 6 tips


Waar de foodtruck jaren geleden nog helemaal nieuw was, zul je merken dat er nu al flink wat concurrentie te ontdekken valt. En hoewel jij jezelf misschien ontzettend onderscheidt van je concurrenten op gebied van menu en smaak, is dit nog niet direct voldoende reden om te slagen. Je foodtruck moet namelijk opvallen, en de promotie moet tiptop i...

Logo_rss_entry-177687

'Horeca blijft ook in 2019 groeien'


AMSTERDAM (ANP) - Restaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport.

Normal_kerstpakket

Het ideale kerstpakket voor horecapersoneel


Het horecapersoneel is toch echt wel een slag apart. Open, spontaan, hardwerkend en altijd klaar voor wat gezelligheid. Een team dat je niet zomaar een standaard wijn,- of bier kerstpakketje geeft; de horecamedewerker vraagt toch wel om iets speciaals. Iets dat alle waardering uitspreekt die ze verdienen in deze ontzettend flexibele, en enigszin...

Logo_rss_entry-174690

Laurens Meijer lanceert eigen ‘werken bij’ website: Baas in de horeca


Meyer Beheer – de overkoepelende paraplu van de horecabedrijven van Laurens Meijer – komt met een nieuwe website om horecapersoneel te vinden. 

Normal_studenten_in_het_buitenland

Studenten horeca vaakst voor studie naar buitenland


Een kwart van de studenten die in het studiejaar 2016/’17 een diploma in het hoger onderwijs behaalden, zijn voor hun studie naar het buitenland geweest. Horecastudenten brachten het vaakst een deel van hun opleiding in het buitenland door. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over zogenoemde studiepuntmobiliteit in het hoger onderwijs.

Logo_rss_entry-174238

Wijn uit Lochem Europees beschermd


BRUSSEL (ANP) - Nederlandse wijn met de naam Oolde wordt opgenomen in een Europees register dat streekproducten beschermt tegen namaak. Oolde-wijn wordt gemaakt in de Gelderse gemeente Lochem.

Logo_rss_entry-173654

Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt


SVH heeft de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. 

Logo_rss_entry-173326

René Bogaart Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord


René Bogaart van Big Horeca is maandag 5 november door KHN uitgeroepen tot de Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord. 

Logo_rss_entry-173190

'Naast toeristenbelasting ook dagjesmensen belasten voor attracties'


De Amsterdamse wethouder Udo Kock (financiën) broedt op maatregelen om dagjesmensen belasting te laten betalen voor een bezoekje aan de hoofdstad. Dat zou kunnen via een belasting op attracties zoals musea, Madame Tussauds en Artis. 

Logo_cafetaria-top-100-2018

Video: Bauke van der Meer over winst Restaria ’t Luifeltje


Bauke van der Meer wint met zijn Restaria ’t Luifeltje in Burgum de Cafetaria Top 100 van 2018. Net na de bekendmaking van de ranglijst en de muzikale ode van De Dikdakkers voor het gehele team, halen we Van der Meer voor de camera van Snackkoerier voor een interview. Waarom is ’t Luifeltje het beste? 

Normal_rss_entry-171789

Horeca-event Inspirational in Almelo


Op 12 en13 november vindt in Almelo de vierde editie van Inspirational plaats. Horecaleveranciers inspireren hier bezoekers met demonstraties en masterclasses gericht op het feestdagenseizoen. 

Normal_rss_entry-171416

Restaurants McDonald's doen goede zaken


OAK BROOK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Restaurants van de fastfoodketen McDonald's hebben wereldwijd meer menu's, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.

Normal_rss_entry-171203

Dunkin’ Donuts laat donuts thuisbezorgen


Dunkin' Donuts laat voortaan ook donuts en koffies thuisbezorgen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Daarover heeft de Amerikaanse donutketen afspraken gemaakt met Thuisbezorgd.nl van het beursgenoteerde bedrijf Takeway.

Normal_rss_entry-170873

Gemak bepaalt steeds vaker waar en wat gasten eten


Mensen eten steeds vaker even snel onderweg. Alles draait om tijdwinst. Vooral de millennial geeft veel meer geld uit aan onderweg ontbijten en lunchen. Deze en andere conclusies staan in de FSIN Food S hopper Monitor 2019 ‘Veranderende eetmomenten’ van het Food Service Instituut Nederland (FSIN).

Normal_rss_entry-170671

Sligro waarschuwt voor personeelstekort


Groothandelsbedrijf Sligro heeft in toenemende mate te maken met personeelstekorten in zijn distributiecentra. Tot verminderde groei van de omzet leidt dat vooralsnog niet, maar de maatregelen die Sligro neemt zorgen wél voor oplopende kosten.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht