NHG Fastfood nieuws

Logo_rss_entry-107380

Belgische frietkotcultuur officieel erkend als immaterieel erfgoed


In navolging van de Vlaamse frietkotcultuur is nu ook de hele Belgische frietkotcultuur als immaterieel cultureel erfgoed erkend. Als er één ding is dat men aantreft in elke gemeente, dan is het immers wel het frietkot 

Logo_rss_entry-107373

Aantal vervalste eurobiljetten stabiel


AMSTERDAM (ANP) - In Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar 24.500 vervalste eurobiljetten onderschept, ongeveer net zoveel als in de eerste helft van 2016. Dat blijkt uit cijfers die De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Logo_rss_entry-106678

Drie horecagebieden genomineerd voor de 'Wel-zo-veilig-Awards'


De kanshebbers op de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ in de categorieën horeca- en winkelgebied zijn bekend. De genomineerde horecagebieden zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes. De winkelgebieden die kans maken op een award zijn Het Rond in Houten, Kraailandhof in Hoogland en de winkelgebieden van Deventer. 

Logo_rss_entry-106677

Hambuger pop-up Diego Buik: data en locaties


De chef achter de duurste hamburger van de wereld opent in september 2017 in 4 steden op verschillende data zijn ‘Burger-atelier by Chef Diego’. In elke stad zal het burger-atelier twee dagen neerstrijken. 

Logo_rss_entry-106180

'Speciaal bier met weinig alcohol in opmars'


DEN HAAG (ANP) - De nieuwste trend in het bierlandschap is dit jaar speciaalbier met minder alcohol. Een op de drie bierdrinkers kiest vaker voor zulke biertjes dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde Nationaal Bieronderzoek.

Logo_rss_entry-105633

Top 10 fastservice formules: Plaza verslaat Family en Kwalitaria


SushiPoint,  Plaza Food for All en Happy Italy vormen samen de top 3 in out of home fastservice formules. Dit blijkt uit het GfK Formule Rapport 2017. De formule Family staat op 5, Kwalitaria op 7. Bekijk hier de gehele top 10. 

Logo_rss_entry-105597

Domino's voegt 'Hot Sandwiches' toe aan assortiment


Domino’s voegt met de Hot Sandwiches een extra productcategorie aan haar assortiment toe. Naast de pizza’s, sides en desserts kunnen de klanten in de 226 Domino’s winkels nu ook drie soorten Hot Sandwiches bestellen. 

Logo_rss_entry-105593

Relatief veel failliete horeca in juni 2017


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in juni gestegen. Vorige maand werden er twaalf bedrijven meer failliet verklaard dan in mei, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief gezien werden de meeste faillissementen in de horeca uitgesproken. 

Logo_rss_entry-105235

Papa John's Pizza opent zevende vestiging Nederland


Binnen één jaar na introductie van Papa John’s in Nederland heeft de keten deze week haar zevende vestiging geopend aan de Overtoom in Amsterdam. De Amerikaanse pizzaketen heeft als doel om dit jaar nog acht vestigingen te openen. 

Logo_rss_entry-105089

Beste strandtent staat op Vlieland


DEN HAAG (ANP) - 't Badhuys op Vlieland is donderdag uitgeroepen tot de beste strandpaviljoen van Nederland. De horecaonderneming ging afgelopen april open en werd helemaal opnieuw gebouwd. Het publiek en vakjury prezen unaniem ,,het moderne interieur met industriële elementen, het duurzame karakter, de aandacht voor een schone omgeving en de go...

Logo_rss_entry-104925

Moeder en dochter starten zaak met crowdfunding


Crowdfunding begint ook in de horeca steeds populairder te worden onder startende ondernemers. De nieuwste winkel die op deze manier gefinancierd is, wordt gerund door een enthousiast moeder-dochterteam. 

Logo_rss_entry-104884

'Sigarettenautomaten binnen vijf jaar uit alle horeca'


Sigarettenautomaten moeten in 2022 uit alle horecagelegenheden verbannen zijn. Dat schrijft staatssecretaris van Volksgezondheid, Martin van Rijn, aan de tweede kamer. Supermarkten mogen binnen drie jaar geen uitgestalde tabak meer hebben. 

Logo_rss_entry-104889

Werknemers in de horeca minst vaak ziek


Werknemers in de horeca bleven vorig jaar het minst ziek thuis. Het verzuim onder horecamedewerkers bedroeg 2,2 procent. De ambtenarij kende het hoogste ziekteverzuim. 

Logo_rss_entry-104556

Febo verkoopt beroemde saus in street art-pot


Febo heeft er het afgelopen jaar bijna 4 miljoen van verkocht; de grillburger. De bijbehorende saus is net zo populair en wordt nu, ter ere van het 40-jarig bestaan ervan, los in speciaal ontworpen potjes verkocht. 

Logo_rss_entry-104048

Opening eerste Belgische Burger King loopt bijna uit de hand


Je zou denken dat de Belgen wel genoeg hebben aan hun eigen snack- en frietcultuur. Blijkbaar niet, want ze zijn massaal op de eerste Burger King van het land afgekomen. 

Logo_rss_entry-103882

13 tips voor een goede menukaart


De ideale menukaart is lastig te definiëren. Iedere ondernemer moet zijn of haar eigen keuzes maken. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden, zeggen adviseurs. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht