NHG Fastfood nieuws

Logo_rss_entry-160309

Delfts horecaboegbeeld Joost Verhoeff overleden


Joost Verhoeff, iconisch boegbeeld van de (Delftse) horeca, is afgelopen woensdagavond overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Verhoeff was jarenlang uitbater van Kobus Kuch op de Beestenmarkt in Delft, voorzitter van de lokale afdeling van KHN en hoofdjurylid van de Café Top 100. 

Logo_rss_entry-159728

Omzet moederbedrijf Burger King omhoog


OAKVILLE (ANP) - Restaurant Brands International, het Amerikaanse moederconcern van fastfoodketen Burger King, heeft in het tweede kwartaal de omzet en winst verhoogd. Daarbij werd vooral geprofiteerd van het openen van nieuwe zaken voor Burger King en de andere dochteronderdelen, de in Canada populaire koffieketen Tim Hortons en de verkoper van...

Logo_mosel_riesling_grapes

Druivenoogst Duitsland vroeger dan ooit


MAINZ (ANP) - Duitse wijnboeren beginnen komende week met het oogsten van de druiven en dat was nog nooit zo vroeg in het jaar. Een wijnboer in Lörzweiler (Rijnland-Palts) zal op 6 augustus de eerste zijn die met het plukken van de vruchten begint, aldus het Duitse wijninstituut in Mainz.

Logo_rss_entry-158624

Horeca helpt met extra water voor bezoekers Roze Maandag


Voor bezoekers van Roze Maandag in Tilburg is vanwege de warmte extra verkoeling geregeld. De gemeente heeft gezorgd voor extra waterpunten in de stad en volgens een woordvoerder zorgt de horeca ook voor extra kranen en glaasjes water op het terras. Ook zijn er cafés met badjes voor de deur. 

Logo_rss_entry-158484

RIVM activeert Nationaal Hitteplan


BILTHOVEN (ANP) - Door de komst van aanhoudend warm weer is maandag het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept mensen op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

Logo_rss_entry-158145

Rondje geven in Amsterdam opnieuw het duurst


LEIDEN (ANP) - Op een terras een rondje geven, is wederom het duurst in Amsterdam. De hoofdstad is voor het vierde jaar op rij de duurste 'terrasstad' van Nederland. Net als vorig jaar is een drankje op een terras in Zwolle het goedkoopst. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Logo_rss_entry-157991

Jeugd betrapt met limonadeflesjes drank


NIJMEGEN (ANP) - Handhavers van de gemeente Nijmegen hebben tot nu toe in de Vierdaagseweek 52 minderjarigen betrapt, die alcoholhoudende drank mee wilden nemen naar de Vierdaagsefeesten in de stad. Ze hadden bijna allemaal limonade- of waterflesjes gevuld met drank bij zich, aldus de gemeente donderdag. Omdat alle betrapte jongeren hun drank zo...

Logo_rss_entry-157996

Fastfoodsector gaat beter om met schoonmakers


DEN HAAG (ANP) - De fastfoodsector heeft zijn leven gebeterd wat betreft de omgang met schoonmakers. Volgens de Inspectie SZW hebben de grote ketens hun schoonmaak het afgelopen jaar ,,veel beter georganiseerd'' dan daarvoor. ,,Schoonmakers worden nu niet meer onderbetaald en werken niet te lang'', vat de inspectie de verbeteringen samen. Verder...

Logo_rss_entry-157509

Herman Hell is Meest Markante Horecaondernemer Zuid-Holland-Zuid


Herman Hell van Hell’s Kitchen waar zes horecabedrijven toe behoren is verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid. Herman Hell stond met vijf andere genomineerde horecaondernemers in de regionale finale. Hij won van niet de minste collega’s vanwege zijn out of the box denken. 

Logo_rss_entry-156265

Strenge controle drinkende jeugd Vierdaagsefeesten


De politie in Nijmegen gaat tijdens de Vierdaagsefeesten streng controleren op drank die minderjarigen meenemen naar het stadscentrum. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is helemaal klaar met jeugd die ‘letterlijk en figuurlijk uit de goot gevist moet worden.’ ‘Maar’, zo voegt hij eraan toe: ‘De horeca houdt zich goed aan de regels.’ 

Logo_rss_entry-156277

Geen verplichte consumptie bij hoge nood


ROTTERDAM (ANP) - Wie in de Rotterdamse binnenstad hoognodig naar het toilet moet, kan nu terecht in een aantal cafés, restaurants en hotels zonder de verplichting daar een consumptie te gebruiken.

Logo_rss_entry-156046

'Nederland populairder als vakantieland'


AMSTERDAM (ANP) - Nederland wint aan populariteit als vakantieland. Naar verwachting gaan Nederlanders deze zomer vaker op vakantie in eigen land, terwijl ook meer buitenlandse toeristen dit jaar Nederland aandoen. Dan gaat het vooral om Belgen en Duitsers die naar de Nederlandse kust trekken.

Logo_rss_entry-155971

Visa en Mastercard verliezen mededingingszaak


LONDEN (ANP) - Visa en Mastercard hebben in het Verenigd Koninkrijk een gevoelige nederlaag geleden in een grote mededingingszaak die Britse supermarktketens hadden aangespannen. Mogelijk moeten de bedrijven daardoor miljarden dollars aan schadevergoedingen betalen.

Logo_bankbiljetten_geld_euro_2016

Vakantie-budget voor 15 dagen 1500 euro


Nederlanders die komende zomervakantie hun koffers inpakken gaan gemiddeld 15 dagen van huis. De helft van de ondervraagden geeft hier niet meer dan 1500 euro aan uit. In 2018 zei de helft van de geënquêteerden nog dat 2000 euro het maximum was wat aan vakantie besteed kon worden. 

Logo_rss_entry-154326

Horecavakbond richt vizier op freelancers


ALMERE (ANP) - FNV Horeca gaat zich naast vaste werknemers ook meer inzetten voor freelancers in de sector. De horecabond is daarvoor een samenwerking begonnen met Temper, een bedrijf dat online circa 2500 opdrachtgevers in de horeca koppelt aan zzp'ers.

Logo_rss_entry-153916

McDonald’s plaatst 'kleinste restaurant van Nederland'


Een McDonald’s met een interieur identiek aan de bekende restaurants, maar deze biedt maar plaats aan maximaal 5 personen en heeft een oppervlakte van 12 m2. McDonald’s liet het kleinste Nederlandse McDonald’s restaurant tot nu toe bouwen, waarmee het deze zomer gasten verrast door heel Nederland. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht