NHG Fastfood nieuws

Normal_rss_entry-171203

Dunkin’ Donuts laat donuts thuisbezorgen


Dunkin' Donuts laat voortaan ook donuts en koffies thuisbezorgen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Daarover heeft de Amerikaanse donutketen afspraken gemaakt met Thuisbezorgd.nl van het beursgenoteerde bedrijf Takeway.

Normal_rss_entry-170873

Gemak bepaalt steeds vaker waar en wat gasten eten


Mensen eten steeds vaker even snel onderweg. Alles draait om tijdwinst. Vooral de millennial geeft veel meer geld uit aan onderweg ontbijten en lunchen. Deze en andere conclusies staan in de FSIN Food S hopper Monitor 2019 ‘Veranderende eetmomenten’ van het Food Service Instituut Nederland (FSIN).

Normal_rss_entry-170671

Sligro waarschuwt voor personeelstekort


Groothandelsbedrijf Sligro heeft in toenemende mate te maken met personeelstekorten in zijn distributiecentra. Tot verminderde groei van de omzet leidt dat vooralsnog niet, maar de maatregelen die Sligro neemt zorgen wél voor oplopende kosten.

Normal_rss_entry-169829

Horecava introduceert de ‘Horecava Street Takeover’


Horecava organiseert in samenwerking met Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat op 7, 8 en 9 januari 2019 de Horecava Street Takeover in de Reguliersdwarsstraat in hartje Amsterdam. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan deze straat met een gevarieerd horeca-aanbod.

Normal_rss_entry-169632

Relatief meeste faillissementen in de horeca


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. In september zijn er 33 bedrijven minder failliet verklaard dan in augustus, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het aantal faillissementen bereikte het laagste niveau na 2000.

Normal_rss_entry-169470

Takeaway in trek op Damrak


Op het Damrak viel woensdag een handelsupdate van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com in de smaak bij beleggers. Het algehele beurssentiment in Europa bleef terughoudend door de zorgen over het handelsconflict tussen de VS en China. Een update van de strategie door verzekeraar ASR maakte weinig indruk op beleggers.

Normal_rss_entry-168443

Waakhond NVWA: Jan Slagter mocht roken in Pauw


HILVERSUM - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat geen stappen ondernemen tegen het programma Pauw omdat Max-baas Jan Slagter maandag in de uitzending een sigaret opstak. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten.

Normal_rss_entry-168425

Snel meer duidelijkheid over uitstel sluiting rookruimtes horeca


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hoopt volgende week op meer duidelijkheid rondom de sluiting van rookruimtes in de horeca. Voorzitter Robèr Willemsen vertelt aan Misset Horeca dat KHN zich er hard voor maakt om de sluitingsdatum uit te stellen tot 2022. 

Logo_klaar_af_kook__dsc1287_-_fotograaf_niels_de_vries

Horecabeurs Noord Nederland kijkt terug op zeer geslaagde editie


Buiten is het nat en guur op de eerste herfstige oktoberdag van 2018, binnen is het warm en aangenaam en vult de Martinikerk in Groningen zich met ruim 2000 beursbezoekers en allerhande ´horecageuren´, op hét horecaevent van Noord-Nederland. Ook dit jaar heeft de beurs weer een schare vaste bezoekers en nieuwkomers getrokken, allen werkzaam in d...

Normal_rss_entry-168236

Britse horeca mag geen fooien meer inpikken


Britse horecazaken mogen straks geen greep meer doen in de fooienpot van hun medewerkers. Premier Theresa May laat in de wet vastleggen dat het personeel recht heeft op het volledige bedrag dat ze op vrijwillige basis krijgen van klanten, bericht de BBC. 

Normal_rss_entry-167756

Verschil van inzicht: directeur Rob Bongenaar verlaat KHN


Per 1 oktober a.s. vertrekt Rob Bongenaar als directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het Landelijk Bestuur van KHN en Rob Bongenaar hebben in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen vanwege verschil van inzicht over de manier waarop KHN moet worden aangestuurd. 

Normal_rss_entry-167022

Horecabeurs Noord Nederland speelt in op nieuwe trends


De Horecabeurs Noord Nederland beleeft op de eerste maandag van oktober zijn zevende editie. Beursorganisator Joris van Berkel telt dit jaar 60 standhouders. 

Logo_mora___de_vegetarische_slager_logo

Mora gaat samenwerking aan met De Vegetarische Slager


Snackfabrikant Mora slaat de handen ineen met De Vegetarische Slager.De eerste producten, waaronder een vegetarische kroket, liggen begin volgend jaar in de supermarkten, bedrijfskantines, cafetaria’s & horecagelegenheden. Bijzonder aan de iconische snack* in vegetarische uitvoering is de ultieme benadering van een draadjesvleeskroket, nauwe...

Logo_overtourism-unwto-celth_logo

Nieuw UNWTO-rapport biedt steden hulp bij beheersen impact overtoerisme


Een nieuw rapport van de World Tourism Organization (UNWTO) biedt ondersteuning bij het beheersen van de groeiende toeristenstromen in stedelijke gebieden en de impact hiervan op de betrokken steden en bewoners. ‘‘Overtourism? Understanding and managing urban tourism growth beyond perceptions”, werd vannacht gelanceerd tijdens de zevende UNWTO G...

Logo_syrische_vluchtelingen_aan_het_werk_rapport-1

Investeren in Syrische vluchtelingen op de werkvloer loont


Werken met Syrische vluchtelingen heeft goede kans van slagen. Dit signaleren onderzoekers van het HRM Lectoren Netwerk Nederland in het e-book ‘Syrische vluchtelingen aan het werk’. Het gaat om gemotiveerde en goed opgeleide mensen die als statushouder mogen werken. Werkgevers kunnen van die kennis en ervaring profiteren, mits ze bereid zijn la...

Logo_rss_entry-163944

'Personeel leeft ongezonder door overwerk'


LEIDEN (ANP) - Een groot deel van de Nederlandse werknemers gaat door overwerken ongezonder leven. Ze sporten minder, eten ongezonder, slapen slechter en worden sneller boos op de kinderen. Ook de relatie met de partner en sociale contacten komen onder druk te staan doordat er minder tijd overblijft, staat in een onderzoek van Kantar Public, in ...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht