Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecabedrijven kunnen zich weer inschrijven voor Leukste Horecateam van Nederland

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Horecabedrijven kunnen zich weer inschrijven voor Leukste Horecateam van Nederland
Horecateams door het hele land kunnen zich weer aanmelden voor de wedstrijd Leukste Horecateam van Nederland. Inschrijven kan tot en met 8 oktober. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de Week van de Horeca. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Gastvrijheidstop. Vorig jaar ging de winst naar het team van Van Woerden Rossum, meldt Entree Magazine.

Het is de derde keer dat de wedstrijd Leukste Horecateam van Nederland wordt georganiseerd. Aanmelden voor de wedstrijd is gratis en kan via de website van Week van de Horeca. Juryleden Milo Berlijn en Patrick Treichl zullen de creatieve inzendingen beoordelen. In deze inzendingen laten de bedrijven zien waarom zij door moeten gaan naar de finale van de wedstrijd.

Daarnaast zijn een aantal horecaopleidingen aangesloten bij de wedstrijd. Zo worden de leerlingen van deze opleidingen actiever betrokken in het werkveld.

Deelname

Bedrijven kunnen zich tot 8 oktober aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd. Eerst wordt de winnaar per regio bepaald door de vakjury. Die gaan vervolgens door naar de finale. De uitreiking vindt plaats in november tijdens de Gastvrijheidstop. De winnaar gaat er vandoor met 1.000 euro voor een team uitje en krijgt de titel ‘Leukste Horecateam van Nederland’.

Werken in de horeca

In 2019 vond de eerste editie plaats tijdens de Nationale Horecadag. Die is inmiddels veranderd naar de Week van de Horeca, die elk jaar in september wordt georganiseerd. Dan worden er door heel Nederland workshops gehouden en kunnen mensen een kijkje nemen achter de schermen. Het doel ervan is om te laten zien dat werken in de horeca enorm divers is, leerzaam en vooral leuk. Inschrijven voor de wedstrijd is gratis en kan de onderneming helpen in het creëren van zichtbaarheid voor potentiële nieuwe medewerkers.

Gezamenlijke inzet

Initiatiefnemer Lennart Maas laat weten dat hij het geweldig vindt om te zien dat de horecabranche zich elk jaar inspant om de Week van de Horeca op te zetten. “Dankzij de landelijke krachtenbundeling laten wij zien hoe mooi onze branche is en werken we aan het behoud van onze huidige horecatalenten”, aldus Maas.

Ook Edwin Vlek van FNV Horeca is blij dat de horeca zich gezamenlijk inzet en noemt dit ‘inspirerend en mooi’, maar ook ‘hard nodig’.

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.