NHG Catering nieuws

Normal_studenten_in_het_buitenland

Studenten horeca vaakst voor studie naar buitenland


Een kwart van de studenten die in het studiejaar 2016/’17 een diploma in het hoger onderwijs behaalden, zijn voor hun studie naar het buitenland geweest. Horecastudenten brachten het vaakst een deel van hun opleiding in het buitenland door. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over zogenoemde studiepuntmobiliteit in het hoger onderwijs.

Logo_rss_entry-174238

Wijn uit Lochem Europees beschermd


BRUSSEL (ANP) - Nederlandse wijn met de naam Oolde wordt opgenomen in een Europees register dat streekproducten beschermt tegen namaak. Oolde-wijn wordt gemaakt in de Gelderse gemeente Lochem.

Logo_rss_entry-173654

Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt


SVH heeft de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. 

Logo_rss_entry-173326

René Bogaart Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord


René Bogaart van Big Horeca is maandag 5 november door KHN uitgeroepen tot de Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord. 

Logo_rss_entry-173190

'Naast toeristenbelasting ook dagjesmensen belasten voor attracties'


De Amsterdamse wethouder Udo Kock (financiën) broedt op maatregelen om dagjesmensen belasting te laten betalen voor een bezoekje aan de hoofdstad. Dat zou kunnen via een belasting op attracties zoals musea, Madame Tussauds en Artis. 

Logo_rss_entry-172616

Maison van den Boer laat gerechten ‘voorproeven’ met Augmented Reality


Deze winter lanceert Maison van den Boer The Dutch Masters’ palate: de mooiste gerechten als een schilderij, geïnspireerd op het rijke werk van Hollandse Meesters. Proef Van Gogh, Vermeer, Rembrandt en Mondriaan. Elk gerecht weerspiegelt in presentatie en het smaakpalet het werk van één van onze bekende meesters. 

Logo_rss_entry-172552

Utrechtse cateraar start samenwerking met Voedselbank


De Utrechtse full service cateraar Van Rooijen Catering gaat per november een bijzondere samenwerking aan met de Voedselbank Utrecht. Met de opbrengst op lokale producten wordt gespaard om bij dezelfde lokale leveranciers gezonde producten in te kopen ter donatie. 

Normal_rss_entry-171789

Horeca-event Inspirational in Almelo


Op 12 en13 november vindt in Almelo de vierde editie van Inspirational plaats. Horecaleveranciers inspireren hier bezoekers met demonstraties en masterclasses gericht op het feestdagenseizoen. 

Normal_rss_entry-170925

Eurest gebruikt NoFoodWasted app


Cateraar Eurest start op de Avans hogeschool Den Bosch een samenwerking met de app NoFoodWasted, in de strijd tegen voedselverspilling. Studenten en medewerkers van de Avans Hogeschool zien in de app gerechten die in het campus restaurant aan het einde van de dag overblijven en daardoor met korting te koop zijn. 

Normal_rss_entry-170671

Sligro waarschuwt voor personeelstekort


Groothandelsbedrijf Sligro heeft in toenemende mate te maken met personeelstekorten in zijn distributiecentra. Tot verminderde groei van de omzet leidt dat vooralsnog niet, maar de maatregelen die Sligro neemt zorgen wél voor oplopende kosten.

Normal_rss_entry-169829

Horecava introduceert de ‘Horecava Street Takeover’


Horecava organiseert in samenwerking met Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat op 7, 8 en 9 januari 2019 de Horecava Street Takeover in de Reguliersdwarsstraat in hartje Amsterdam. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan deze straat met een gevarieerd horeca-aanbod.

Normal_rss_entry-169632

Relatief meeste faillissementen in de horeca


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. In september zijn er 33 bedrijven minder failliet verklaard dan in augustus, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het aantal faillissementen bereikte het laagste niveau na 2000.

Normal_rss_entry-169228

Overheid wil niet vleesloos door het leven


Maaltijden bij de overheid worden vooralsnog niet vleesloos. Het kabinet voelt er niets voor om bij alle catering door de overheid in principe geen vlees meer aan te bieden, behalve als iemand specifiek om vlees vraagt.

Normal_rss_entry-168443

Waakhond NVWA: Jan Slagter mocht roken in Pauw


HILVERSUM - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat geen stappen ondernemen tegen het programma Pauw omdat Max-baas Jan Slagter maandag in de uitzending een sigaret opstak. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten.

Normal_rss_entry-168425

Snel meer duidelijkheid over uitstel sluiting rookruimtes horeca


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hoopt volgende week op meer duidelijkheid rondom de sluiting van rookruimtes in de horeca. Voorzitter Robèr Willemsen vertelt aan Misset Horeca dat KHN zich er hard voor maakt om de sluitingsdatum uit te stellen tot 2022. 

Logo_klaar_af_kook__dsc1287_-_fotograaf_niels_de_vries

Horecabeurs Noord Nederland kijkt terug op zeer geslaagde editie


Buiten is het nat en guur op de eerste herfstige oktoberdag van 2018, binnen is het warm en aangenaam en vult de Martinikerk in Groningen zich met ruim 2000 beursbezoekers en allerhande ´horecageuren´, op hét horecaevent van Noord-Nederland. Ook dit jaar heeft de beurs weer een schare vaste bezoekers en nieuwkomers getrokken, allen werkzaam in d...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht