NHG Catering nieuws

Logo_rss_entry-156265

Strenge controle drinkende jeugd Vierdaagsefeesten


De politie in Nijmegen gaat tijdens de Vierdaagsefeesten streng controleren op drank die minderjarigen meenemen naar het stadscentrum. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is helemaal klaar met jeugd die ‘letterlijk en figuurlijk uit de goot gevist moet worden.’ ‘Maar’, zo voegt hij eraan toe: ‘De horeca houdt zich goed aan de regels.’ 

Logo_rss_entry-156277

Geen verplichte consumptie bij hoge nood


ROTTERDAM (ANP) - Wie in de Rotterdamse binnenstad hoognodig naar het toilet moet, kan nu terecht in een aantal cafés, restaurants en hotels zonder de verplichting daar een consumptie te gebruiken.

Logo_rss_entry-156046

'Nederland populairder als vakantieland'


AMSTERDAM (ANP) - Nederland wint aan populariteit als vakantieland. Naar verwachting gaan Nederlanders deze zomer vaker op vakantie in eigen land, terwijl ook meer buitenlandse toeristen dit jaar Nederland aandoen. Dan gaat het vooral om Belgen en Duitsers die naar de Nederlandse kust trekken.

Logo_rss_entry-155971

Visa en Mastercard verliezen mededingingszaak


LONDEN (ANP) - Visa en Mastercard hebben in het Verenigd Koninkrijk een gevoelige nederlaag geleden in een grote mededingingszaak die Britse supermarktketens hadden aangespannen. Mogelijk moeten de bedrijven daardoor miljarden dollars aan schadevergoedingen betalen.

Logo_bankbiljetten_geld_euro_2016

Vakantie-budget voor 15 dagen 1500 euro


Nederlanders die komende zomervakantie hun koffers inpakken gaan gemiddeld 15 dagen van huis. De helft van de ondervraagden geeft hier niet meer dan 1500 euro aan uit. In 2018 zei de helft van de geënquêteerden nog dat 2000 euro het maximum was wat aan vakantie besteed kon worden. 

Logo_rss_entry-154326

Horecavakbond richt vizier op freelancers


ALMERE (ANP) - FNV Horeca gaat zich naast vaste werknemers ook meer inzetten voor freelancers in de sector. De horecabond is daarvoor een samenwerking begonnen met Temper, een bedrijf dat online circa 2500 opdrachtgevers in de horeca koppelt aan zzp'ers.

Logo_rss_entry-154329

Albron op 1 in de Misset catering Top 25 Grootste cateraars


Duurzaamheid, vitaliteit, circulariteit, een voorkeur voor lokaal, en no waste. Geen cateraar kan er vandaag de dag nog omheen. Het komt naar voren uit de Top 25 van grootste cateraars die Misset Catering jaarlijks samenstelt. Net als vorig jaar prijkt Albron op nummer 1 met een omzet van 262 miljoen euro. 

Logo_rss_entry-154021

Tien boerderijen transformeren tot pop-uprestaurant


Tien boerenschuren in de kop van Friesland worden op 23 juni eenmalig omgedoopt tot evenzoveel pop-uprestaurants. 1200 gasten schuiven tegelijk aan bij ‘de langste maaltijd van Nederland’ en krijgen een met streekproducten bereid menu voorgeschoteld. Met aardappelen in de hoofdrol. 

Logo_rss_entry-153866

Ziekteverzuim in horeca opnieuw het laagst


Het ziekteverzuim in Nederland lag in het eerste kwartaal van dit jaar op het hoogste niveau sinds de eerste drie maanden van 2007, vooral door de griepepidemie. In de horeca is het ziekteverzuim met 2,3 procent opnieuw het laagst. 

Logo_rss_entry-153869

Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 van start


De strijd om het Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de vierde keer. 

Logo_rss_entry-153395

FNV sleept Deliveroo voor de rechter


AMSTERDAM (ANP) - FNV sleept maaltijdbezorger Deliveroo voor de rechter. Volgens de vakbond heeft het van oorsprong Britse bedrijf schijnzelfstandigen in dienst en ontduikt Deliveroo daarmee de cao.

Logo_rss_entry-153118

Oerol barst weer los


TERSCHELLING (ANP) - Cultuurliefhebbers kunnen vanaf vrijdag weer terecht op Terschelling voor het jaarlijkse festival Oerol. Tijdens de 37e editie is het Waddeneiland tien dagen het toneel van theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek.

Logo_rss_entry-152769

Witzier en Wester trappen haringseizoen af


SCHEVENINGEN - Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dinsdag, 12 juni, in Scheveningen onder de hamer. Presentatrice Anita Witzier praat de veiling aan elkaar, terwijl politiek verslaggever Frits Wester de veilinghamer oppakt.

Logo_rss_entry-152782

Uitbater horecazaken HMSHost groeit flink door


SCHIPHOL (ANP) - HMSHost International, exploitant van horecalocaties op onder meer Schiphol, is afgelopen jaar flink gegroeid. Niet alleen in Nederland gingen de opbrengsten omhoog, ook Azië vormde een belangrijke groeimotor voor het bedrijf.

Logo_rss_entry-152658

Robbert Weddepohl directeur Catering & Hospitality bij ISS Facility Services


Robbert Weddepohl is bij ISS Facility Services vanaf 1 juni verantwoordelijk als directeur Catering & Hospitality als opvolger van Frank van Zomeren, die deze functie de afgelopen 1,5 jaar op interim basis heeft ingevuld. 

Logo_rss_entry-152313

'Verhoging btw-tarief kost horeca €456 miljoen'


De verhoging van het BTW-tarief heeft desastreuze gevolgen voor de horeca, met name in de grensregio’s. Vooral Limburg en Arnhem/Nijmegen worden hard getroffen en zullen het verlies van naar schatting zo’n €456 miljoen voelen. Dat blijkt uit het onderzoek van adviesbureau Panteia, in opdracht van MKB Nederland. KHN roept het kabinet op de verhog...

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht