NHG Catering nieuws

Logo_rss_entry-136419

ROC Midden Nederland zet zich in voor terugdringen horeca-vacatures


Horecastudenten en -bedrijven hebben elkaar op dinsdag 13 februari ontmoet tijdens speeddates van het Facility, Horeca & Travel-college in Nieuwegein. ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven sloegen de handen ineen om het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen. 

Logo_rss_entry-136433

Eerste alcoholvrije speciaalbier Brand: Weizen 0.0


Brand introduceert met haar Weizen 0.0, het eerste alcoholvrije speciaalbier van van het merk. Met de Weizen 0.0 speelt de brouwer in op de trend van alcoholvrije bieren. ‘Het beste van twee werelden.’ 

Logo_rss_entry-136182

Rookruimtes in horeca niet meer toegestaan


DEN HAAG (ANP) - Speciale rookruimtes in horeca-gelegenheden vallen niet langer buiten het algehele rookverbod. Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag bepaald dat de uitzondering voor rookruimtes in horeca-inrichtingen ongeldig is.

Logo_rss_entry-136000

Januari: relatief meeste faillissementen horeca


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gestegen. In januari zijn er vijf bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief waren de meeste faillissementen in de horeca. 

Logo_rss_entry-135114

Kabinet pakt overmatig alcoholgebruik aan


DEN HAAG (ANP) - Niet alleen roken en overgewicht, maar ook overmatig alcoholgebruik gaat deel uitmaken van het Nationaal Preventieakkoord van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Blokhuis denkt dat de risico's van alcohol sterk worden onderschat.

Logo_rss_entry-134011

Deel kramen Markthal Rotterdam onhygiënisch


ROTTERDAM (ANP) - Bij bijna de helft van de onderzochte kramen in de Rotterdamse Markthal schort het aan de hygiëne. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na een controle bij 76 marktkramen. Daaruit blijkt dat er 36 in overtreding waren. Bij negentien van deze kramen is ongedierte aangetroffen.

Logo_rss_entry-133916

Rabobank ziet groei en uitdagingen voor de horeca


De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca, aldus het sectorrapport van de Rabobank. 

Logo_rss_entry-133575

Ondernemers gewaarschuwd voor 'ramp' brexit


DEN HAAG (ANP) - Een brexit kan ,,catastrofaal'' uitpakken voor Nederlandse ondernemers. Die moeten zich daarom goed voorbereiden op de eventuele gevolgen, waarschuwen staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer en voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW in een dubbelinterview in het AD.

Logo_rss_entry-133461

Duncan Stutterheim koopt Westergasfabriek


De Amsterdamse Westergasfabriek is in andere handen. Duncan Stutterheim, medeoprichter van ID&T, heeft het terrein samen met een aantal andere partijen overgenomen. Het betreft alle zeventien monumentale gebouwen en het Conscious Hotel, dat momenteel wordt gebouwd.

Logo_rss_entry-133234

'Personeelstekort in onder meer horeca remt groei bedrijfsleven'


Het personeelstekort waar sommige sectoren in Nederland mee kampen, drukt de groei van het bedrijfsleven. Economen van ABN AMRO voorzien voor bijvoorbeeld de bouw, de industrie en de horeca ‘mooie groeicijfers’ in 2018 en 2019. Maar die zouden ‘nog mooier zijn als de beschikbare vacatures sneller werden ingevuld’, aldus de bank.

Normal_rss_entry-133085

'Te veel zout in erwtensoepen supermarkten'


DEN HAAG (ANP) - In meer dan de helft van de erwtensoepen in supermarkten zit te veel zout, meldt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.

Normal_rss_entry-132869

'Groei rijkdom wereld gaat vooral naar rijken'


DEN HAAG (ANP) - De wereldwijde rijkdom blijft groeien, maar miljarden arme mensen zien daar niets van terug. De groei van de rijkdom gaat vooral naar de allerrijksten op aarde. Dat schrijft ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een rapport over de kloof tussen rijk en arm in de wereld.

Heeft u recht op het lage-inkomensvoordeel voor uw medewerker?


U kunt een vergoeding opbouwen voor medewerkers met een laag inkomen. Dit heet het lage-inkomensvoordeel (LIV). Wat zijn de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen? En wat is het Jeugd Lage-inkomensvoordeel? Hoe kunt u van deze voordelen profiteren? KHN geeft antwoord!

Logo_rss_entry-132242

Utrechtse gemeenteraad tegen plannen meer horeca in binnenstad


De Utrechtse gemeenteraad heeft een wetsvoorstel tegengehouden van wethouder Jeroen Kreijkamp, waarin hij pleit voor meer ruimte voor mengvormen van horeca en retail in de binnenstad. 

Logo_rss_entry-131817

Bavaria wil dat carnaval tot officiële feestdagen gaat behoren


Onder het motto #carnavalvrij wil Bavaria ervoor zorgen dat alle carnavalsliefhebbers de kans krijgen hun favoriete feest te vieren. Om dit voor elkaar te krijgen, start zij een online petitie om carnaval tot officiële feestdagen te laten behoren. 

Logo_rss_entry-131196

Spronk komt met nieuwe broodjessnijmachine op Horecava 2018


Spronk Bakkerijmachines laat de bezoekers van de Horecava 2018 kennismaken met een broodjessnijmachine. Het apparaat is bij uitstek geschikt voor bedrijven die veel belegde broodjes wegzetten. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht