NHG Catering nieuws

Logo_rss_entry-107373

Aantal vervalste eurobiljetten stabiel


AMSTERDAM (ANP) - In Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar 24.500 vervalste eurobiljetten onderschept, ongeveer net zoveel als in de eerste helft van 2016. Dat blijkt uit cijfers die De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Logo_rss_entry-106678

Drie horecagebieden genomineerd voor de 'Wel-zo-veilig-Awards'


De kanshebbers op de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ in de categorieën horeca- en winkelgebied zijn bekend. De genomineerde horecagebieden zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes. De winkelgebieden die kans maken op een award zijn Het Rond in Houten, Kraailandhof in Hoogland en de winkelgebieden van Deventer. 

Logo_rss_entry-106180

'Speciaal bier met weinig alcohol in opmars'


DEN HAAG (ANP) - De nieuwste trend in het bierlandschap is dit jaar speciaalbier met minder alcohol. Een op de drie bierdrinkers kiest vaker voor zulke biertjes dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde Nationaal Bieronderzoek.

Logo_rss_entry-105593

Relatief veel failliete horeca in juni 2017


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in juni gestegen. Vorige maand werden er twaalf bedrijven meer failliet verklaard dan in mei, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief gezien werden de meeste faillissementen in de horeca uitgesproken. 

Logo_rss_entry-104884

'Sigarettenautomaten binnen vijf jaar uit alle horeca'


Sigarettenautomaten moeten in 2022 uit alle horecagelegenheden verbannen zijn. Dat schrijft staatssecretaris van Volksgezondheid, Martin van Rijn, aan de tweede kamer. Supermarkten mogen binnen drie jaar geen uitgestalde tabak meer hebben. 

Logo_rss_entry-104889

Werknemers in de horeca minst vaak ziek


Werknemers in de horeca bleven vorig jaar het minst ziek thuis. Het verzuim onder horecamedewerkers bedroeg 2,2 procent. De ambtenarij kende het hoogste ziekteverzuim. 

Logo_rss_entry-104534

Eerste La Place restaurant opent in voormalig AC-restaurant


De directie van de restaurantketen en Jumbo Supermarkten openen op donderdag 6 juli de deuren van een nieuw selfservice restaurant aan de Meiberg A2 in Nederweert. Dit is het eerste AC-restaurant dat is omgebouwd volgens de formule van La Place, waarna er nog een reeks aan vestigingen zal volgen. Bovendien breidt La Place internationaal uit. 

Logo_rss_entry-103919

Vijf experts bundelen krachten in Vitaliteitsmonitor


De overtuiging dat vitale medewerkers van groot belang zijn voor een succesvolle organisatie wint steeds meer terrein. Maar wil je hier echt mee aan de slag, dan moet je met meerdere partijen in zee. Voeding, beweging, maar ook geestelijke belastbaarheid, teamdynamiek en verbinding met de organisatie zijn factoren die van invloed zijn op hoe vit...

Logo_rss_entry-103848

Ondernemers krijgen eigen 'DigiD'


DEN HAAG - Ondernemers hebben in de nabije toekomst nog maar een set inloggegevens nodig om bij verschillende overheidsdiensten en andere instanties in te loggen. Het systeem lijkt op het inlogsysteem voor burgers, DigiD, en wordt ingevoerd tussen oktober dit jaar en medio 2018.

Logo_temper-hero

'Start-up Temper maakt het uit met L1NDA en kiest voor innovatie'


Temper kondigt het einde van de samenwerking met horeca planningstool L1NDA aan. De start-up verovert momenteel de arbeidsmarkt met een online marktplaats waar 23.000+ freelancers en 1500+ opdrachtgevers uit de horeca- en hospitalitysector samenkomen. De pilot die de snelgroeiende start-up afgelopen februari aanging met L1NDA, krijgt geen vervolg.

Logo_rss_entry-102450

Ria Joosten koopt failliet Kasteel Eyckholt


Ria Joosten Catering en Evenementen heeft het failliete Kasteel Eyckholt in Roosteren gekocht. Het gaat om zowel vastgoed als exploitatie. Joosten wil op 4 juli 2017 weer gasten ontvangen in het restaurant. 

Logo_rss_entry-102439

Anuga: 10 vakbeurzen onder een dak


Van 7 tot en met 10 oktober vindt in Koelnmesse in Keulen de Anuga, de ‘Allgemeine Nahrungs- und Genussmittel-Ausstellung’ plaats. Met bijna 7.200 exposanten uit 100 landen en ca. 160.000 vakbezoekers is de Anuga de grootste food- en beverage-beurs ter wereld. 

Logo_rss_entry-101577

Wendy van Dijk veilt Hollandse Nieuwe


SCHEVENINGEN - Wendy van Dijk presenteert dinsdag in Scheveningen de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Die traditie luidt officieel het haringseizoen in.

Logo_rss_entry-101127

La Place zoekt 1000 horecamedewerkers


La Place blijft groeien en gaat in de komende jaren 50 vestigingen in verschillende grote steden openen, waaronder Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Nijmegen, Breda, Middelburg en Maastricht. Hiervoor is het bedrijf op zoek naar 1.169 enthousiaste medewerkers. Daarom nodigt La Place horecatoppers vanaf 15 jaar uit om via werkenbijlaplace.nl te reag...

Logo_rss_entry-100813

Philip Morris brengt rookvrije sigaret naar Nederland


Tabaksgigant Philip Morris heeft woensdag in Amsterdam een speciale winkel geopend voor de verkoop van zijn rookvrije sigaret IQOS. Die verhit tabak, maar verbrandt het niet. Daardoor is de nieuwe sigaret volgens de fabrikant veel minder schadelijk dan normale sigaretten, iets waar de meningen overigens verdeeld over zijn. 

Logo_rss_entry-100586

Meer horeca, maar minder kroegen


Het aantal hotels, restaurants en cafetaria’s is afgelopen jaar toegenomen, maar er zijn minder cafés. Dat blijkt uit cijfers van het Economisch Bureau van de ING. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht