NHG Catering nieuws

Logo_rss_entry-146406

Verhuizing bedrijf binnen EU online te regelen


BRUSSEL (ANP) - Ondernemingen moeten gemakkelijker binnen de EU kunnen verhuizen naar een ander land, nieuwe vestigingen elders opzetten of fuseren met een buitenlands bedrijf. Daarom komen er standaard digitale procedures voor, stelt de Europese Commissie voor.

Logo_rss_entry-146192

Bijna 400 meer boetes omtrent rookverbod horeca


Er zijn vorig jaar meer boetes uitgedeeld wegens overtreding van het rookverbod in de horeca, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er werden 1554 boetes uitgedeeld tegenover 1168 een jaar eerder terwijl er toen meer controles werden uitgevoerd (25.666 tegenover 22.843). 

Normal_rss_entry-143283

Horeca klaagt weer over oneerlijke concurrentie


Horecaondernemers klagen nog steeds over oneerlijke concurrentie door gesubsidieerde instellingen, zoals buurthuizen, schouwburgen en sportkantines. Volgens onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben restaurants, cafés en cateraars daar steeds vaker last van. De brancheorganisatie roept gemeenten en de Tweede Kamer daarom op om maat...

Logo_rss_entry-142627

Grand Catering biedt totaal veganistische catering aan Van Nelle Fabriek


Van Nelle Fabriek Events biedt als eerste congres en eventlocatie van Nederland totaal veganistische catering aan. Bezoekers van The Next Event, een event waar de nieuwste trends voor de eventbranche worden gepresenteerd, mogen voorproeven. 

Logo_rss_entry-142239

MKB-Nederland werkt samen met Betaalme.nu


DEN HAAG (ANP) - Brancheorganisatie MKB-Nederland gaat nauw samenwerken met Betaalme.nu, het initiatief dat zich voor die snellere betaling inzet. Betaalme.nu kan daardoor makkelijker contact leggen met mkb'ers om ze voor te lichten en te horen tegen welke problemen ze aanlopen.

Logo_rss_entry-141931

'Formule 1 kans voor Drenthe'


ASSEN (ANP) - De gemeente Assen en de provincie Drenthe staan positief tegenover een toekomstige Formule 1-race op het TT Circuit. Het mondiale autosportevenement heeft een grote internationale uitstraling en levert een positieve bijdrage aan de regionale economie. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een verkenning die het college van B en ...

Logo_rss_entry-141629

Sociale Hygiëne: overgangsregeling stopt 1 mei 2018


De Landelijke Examencommissie van SVH heeft, in overleg met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), besloten de overgangsregeling die tot 1 mei loopt niet te verlengen. Het betreft een overgangsregeling voor bijschrijving in het Register Sociale Hygiëne op basis van oude (vak)diploma’s. 

Logo_rss_entry-141124

Harold van Workum: goed werkgever horeca


Harold van Workum, eigenaar van vier horecabedrijven die vallen onder de Van Heeckeren Groep op Ameland, heeft uit handen van Edwin Vlek, sectorbestuurder van FNV Horeca, als eerste de erkenning Goed Werkgever 2018 ontvangen. 

Logo_rss_entry-140348

Terras Bootcamp-tips: Terraseten in een handomdraai


Eenvoudig terraseten op niveau, dat je lang kunt bewaren, maar dat je ook snel kunt upscalen als het ineens druk wordt. Kok en ondernemer Evert te Pas demonstreerde tijdens de Terras Bootcamp gerechten die met relatief weinig handelingen te bereiden zijn. 

Logo_rss_entry-140169

Rob Baltus: regiovoorzitter van KHN Noord-Holland


Rob Baltus, eigenaar van Restaurant uitspanning De Nadorst in Blokker is de nieuwe regiovoorzitter van KHN Noord-Holland. Hij neemt de voorzittershamer over van interim voorzitter Hans Gort. 

Logo_love_groningen

Opnieuw positieve cijfers voor toeristisch Groningen


Groningen doet het goed op toeristisch gebied. Verschillende musea en culturele instellingen zagen vorig jaar een stijging in hun bezoekersaantallen. Dat Groningen in trek is, merkt ook de VVV-winkel op de Grote Markt. De winkel handhaaft haar positie als derde VVV van Nederland en de Martinitoren werd maar liefst 70.500 keer beklommen. Ook Mark...

Logo_rss_entry-139513

'Nederland trekt 20 miljoen toeristen in 2020'


AMSTERDAM (ANP) - De groei van het toerisme in Nederland blijft zeer sterk. Volgens het economisch bureau van ING ziet het ernaar uit dat het aantal buitenlandse toeristen in 2020 boven de 20 miljoen zal uitkomen. De analisten van de bank spreken van een stroomversnelling: in 2009 kwamen nog 9,9 miljoen buitenlanders in Nederland vakantie vieren.

Logo_rss_entry-139364

Elfde editie Horeca Talentendag in Ulft


Woensdag 7 maart 2018 vindt de elfde editie van de Horeca Talentendag plaats. Koks, gastheren en gastvrouwen in opleiding en docenten en leermeesters strijden deze dag om de prestigieuze titel ‘Horecatalent van de Achterhoek’. 

Logo_rss_entry-139338

Hap uit JustEat na investeringsplannen


LONDEN (ANP) - De investeringsplannen van JustEat zijn lastig te verteren voor investeerders. De plannen van de maaltijdbestelsite teren in op de winstgevendheid. Het Britse bedrijf verloor dinsdag tot 15 procent van zijn beurswaarde in Londen.

Logo_rss_entry-139318

Beursgang luchtvaartcateraar Gategroup


ZÜRICH (ANP) - De Chinese eigenaar HNA Group brengt de grote internationale luchtvaartcateraar Gategroup naar de beurs in het Zwitserse Zürich. Met de opbrengst moet onder meer het resterende belang in cateringbedrijf Servair van Air France-KLM worden overgenomen.

Logo_rss_entry-138838

Vitam & Nierstichting Nederland gaan voor minder zout


Vitam en de Nierstichting hebben de handen in één geslagen om de strijd tegen overmatig zoutgebruik aan te gaan. Met dit partnership wil de cateraar een grotere bewustwording creëren bij gemiddeld 20.000 gasten die dagelijks de restaurants bezoeken. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht