NHG Catering nieuws

Logo_rss_entry-115550

Lokale Helden & Co ontwikkelt matchingsconcept


Lokale Helden & Co ontwikkelde een concept dat lokale food-ondernemers aan bedrijven koppelt. Iedereen met een passie voor horeca kan als ondernemer binnen de bedrijfscatering aan de slag gaan met ondersteuning vanuit Lokale Helden & Co. 

Logo_rss_entry-115553

'Verhoging btw-tarief desastreus voor horeca'


Koninklijke Horeca Nederland -KHN- vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. ‘Het lijkt een kleine stap, maar de impact is groot. Want horecaondernemers werken met kleine marges.’ 

Logo_rss_entry-114871

ACM akkoord met overnamedeal Sligro en Heineken


De Autoriteit Consument & Markt is akkoord met de overname door Sligro van de groothandelsactiviteiten van Heineken. Dat laten de partijen middels een persbericht weten. Met de deail zal Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor de brouwer gaat uitvoeren 

Logo_rss_entry-113656

Werkgever mag e-mail niet zomaar checken


STRAATSBURG - Bedrijven die het e-mailverkeer van werknemers willen controleren mogen dat niet zomaar doen. Hun personeel moet weten dat hun berichten kunnen worden gecheckt voordat het management tot die maatregel overgaat.

Logo_rss_entry-113626

100 zorgorganisaties rekenen af met voedselverspilling


De helft minder voedselverspilling dan normaal en hoge waardering voor het eten. Dat hebben bijna 100 zorgorganisaties in Nederland in het afgelopen jaar bereikt. Ze realiseren zo een besparing van grofweg 5 miljoen euro. Tegelijk maakten de deelnemers hun eten fors duurzamer, door slimmer te werken én door te kiezen voor duurzame producten. Dit...

Logo_noorderzon_2017

Opnieuw 150.000 bezoekers voor Noorderzon


De 27e editie van Festival Noorderzon, eind augustus in Groningen, heeft in elf dagen tijd ruim 150.000 bezoekers naar het Noorderplantsoen getrokken.

Logo_rss_entry-113015

Moeder Makro schroeft verkopen op


FRANKFURT (ANP) - Het Duitse groothandelsbedrijf Metro heeft zijn verkopen in het afgelopen kwartaal opgeschroefd. Dat meldde het moederbedrijf van Makro bij de bekendmaking van zijn derdekwartaalcijfers.

Logo_rss_entry-112968

Horeca zet meer om


DEN HAAG (ANP) - De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het tweede kwartaal van het jaar met bijna 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe.

Logo_rss_entry-112191

Heropening volledig verbouwde Sligro-vestiging Tiel


Donderdag 31 augustus  wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Tiel heropend. Jord Althuizen (auteur van de BBQ bestseller boeken ’Smokey Goodness’, Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max) en Wim van Heun (vestigingsdirecteur Sligro Tiel) zullen gezamenlijk de officiële openingshandeling verrichten. 

Logo_rss_entry-112018

UberEats Rotterdam van start met 100 restaurants


UberEats start in Rotterdam met het bezorgen van maaltijden. De dienst gaat maaltijden van meer dan 100 restaurants binnen 30 minuten thuisbezorgen. Consumenten betalen geen bezorgkosten voor bestellingen boven de 20 euro; er geldt echter geen minimum bestelbedrag. Voor alleen een croissantje van Doppio worden dus bestelkosten berekend. 

Logo_rss_entry-111861

Deliveroo maakt van alle bezorgers zzp'ers


Alle nieuwe bezorgers van maaltijdbezorgdienst Deliveroo worden zzp’ers. Ook de bezorgers die nu nog in vaste dienst zijn, kunnen de overstap maken. Het tarief per bezorging gaat voor de koerier van 4,75 euro naar 5 euro. 

Logo_rss_entry-111579

Minder Duitse wijnboeren, grotere bedrijven


BODENHEIM (ANP) - Het aantal Duitse wijnbouwbedrijven neemt af. Tussen 2010 en 2016 liep het aantal wijnboeren met 17 procent terug. Er zijn nu nog zo'n 17.000 boeren die druiven verbouwen, becijferde het Duitse wijninstituut.

Logo_rss_entry-110863

Sterkste banengroei sinds 2008


DEN HAAG (ANP) - Het aantal banen is in het tweede kwartaal van het jaar opnieuw toegenomen. Op jaarbasis is de banengroei de grootste sinds 2008, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook het aantal vacatures nam in de afgelopen periode sterk toe.

Logo_rss_entry-110670

Waarschuwing voor zwaar onweer in oosten


DE BILT (ANP) - Het KNMI en Weeronline waarschuwen voor felle regen- en onweersbuien dinsdagmiddag in de oostelijke provincies. Daarbij kunnen hagelbuien ontstaan en zich zware windstoten van 75 tot 90 km per uur voordoen.

Logo_rss_entry-110582

Rechter buigt zich over geschil Ilja Gort en LFE: lijkt ZoMerlot te veel op Sum-merlot?


Lijkt ZoMerlot te veel op Sum-merlot of is er voldoende verschil tussen de namen van de twee zomerse wijnen? Dat is de vraag die de rechter in een kort geding moet beantwoorden. 

Logo_feestje

Raad van State: Bergharens transportbedrijf mag geen verjaardagsfeestjes vieren in bedrijfsgebouw


WIJCHEN - Een transportbedrijf uit Wijchen heeft in 2015 een dwangsom van 5.000 euro opgelegd gekregen vanwege het houden van privé feestjes in een bedrijfsgebouw bij het transportbedrijf. Deze feestjes zouden volgens de 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht