NHG Catering nieuws

Logo_overtourism-unwto-celth_logo

Nieuw UNWTO-rapport biedt steden hulp bij beheersen impact overtoerisme


Een nieuw rapport van de World Tourism Organization (UNWTO) biedt ondersteuning bij het beheersen van de groeiende toeristenstromen in stedelijke gebieden en de impact hiervan op de betrokken steden en bewoners. ‘‘Overtourism? Understanding and managing urban tourism growth beyond perceptions”, werd vannacht gelanceerd tijdens de zevende UNWTO G...

Logo_syrische_vluchtelingen_aan_het_werk_rapport-1

Investeren in Syrische vluchtelingen op de werkvloer loont


Werken met Syrische vluchtelingen heeft goede kans van slagen. Dit signaleren onderzoekers van het HRM Lectoren Netwerk Nederland in het e-book ‘Syrische vluchtelingen aan het werk’. Het gaat om gemotiveerde en goed opgeleide mensen die als statushouder mogen werken. Werkgevers kunnen van die kennis en ervaring profiteren, mits ze bereid zijn la...

Normal_rss_entry-165583

Brabantse instellingen werken samen aan beter eten in de zorg


Op 10 oktober a.s. zetten 10 tot 15 Brabantse zorgorganisaties de beweging in naar beter eten. Op deze datum starten ze met ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’. Met dit landelijk beproefde programma bieden Diverzio en haar partners ondersteuning aan zorginstellingen die werk willen maken van minder voedselverspilling, lagere kosten én duurzaam inkopen. 

Normal_rss_entry-165145

Nieuw online platform helpt bij aanschaf en opbouw bedrijfswagen


Er is een nieuw online platform gelanceerd dat ondernemers helpt bij het maken van de juiste keuzes in het aanschaf- en opbouwtraject van jouw bedrijfswagen. 

Logo_rss_entry-164599

Kitchen Republic start programma voor beginnende cateraars


De inschrijvingen voor de eerste Amsterdamse food accelerator zijn geopend. Vanaf eind oktober start food broedplaats Kitchen Republic een 12-weeks programma dat speciaal bedoeld is voor startende voedselverwerkers, zoals producenten van verse of verpakte producten, cateraars en ondernemers met vernieuwende foodservice concepten. 

Logo_rss_entry-163944

'Personeel leeft ongezonder door overwerk'


LEIDEN (ANP) - Een groot deel van de Nederlandse werknemers gaat door overwerken ongezonder leven. Ze sporten minder, eten ongezonder, slapen slechter en worden sneller boos op de kinderen. Ook de relatie met de partner en sociale contacten komen onder druk te staan doordat er minder tijd overblijft, staat in een onderzoek van Kantar Public, in ...

Logo_rss_entry-163286

Horeca grootste toegevoegde waarde voor groei toerismesector


Toerisme wordt de laatste jaren van steeds groter belang voor de Nederlandse economie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt dat vooral doordat Nederland meer buitenlandse toeristen weet te trekken. Zij spenderen hier veel geld en zorgen voor meer werkgelegenheid. De horeca droeg met ruim 11 miljard euro het meest bij aan de ...

Logo_rss_entry-162994

Horecabeurs Noord Nederland: educatie, informatie en netwerken


De horecabranche uit Noord Nederland komt op maandag 1 oktober bijeen in de Martinikerk van Groningen. Dan vindt daar de zevende editie van de Horecabeurs Noord Nederland plaats. Naast stands en vakwedstrijden, zijn er voor bezoekers masterclasses te bezoeken en worden demonstraties gegeven. 

Logo_rss_entry-162363

Wereldrecordpoging Vegan Döner Kebab eten


Donderdag 23 augustus wordt er op de TU een wereldrecordpoging Vegan Döner Kebab eten gedaan. In het kader van de Duurzame donderdag  gaan studenten tijdens de startweek samen met cateraar Cormet Catering 3 tot 4 duizend broodje Vegan Döner Kebab klaarmaken en gratis uitdelen. 

Logo_rss_entry-162362

Utrechtse horeca leeft NIX18 steeds beter na


Het verbod op alcohol voor jongeren onder 18 wordt steeds beter nageleefd in de Utrechtse horeca; in 2016 hield 15 procent van de horecaondernemers zich aan de naleving, momenteel is dat 65 procent. Dat is onder meer het resultaat van een pilot van de gemeente Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland en NIX18. 

Logo_rss_entry-160309

Delfts horecaboegbeeld Joost Verhoeff overleden


Joost Verhoeff, iconisch boegbeeld van de (Delftse) horeca, is afgelopen woensdagavond overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Verhoeff was jarenlang uitbater van Kobus Kuch op de Beestenmarkt in Delft, voorzitter van de lokale afdeling van KHN en hoofdjurylid van de Café Top 100. 

Logo_rss_entry-159745

Zeeuws mosselseizoen officieel van start


YERSEKE (ANP) - Een paar weken later dan gebruikelijk is het Zeeuwse mosselseizoen officieel begonnen. De eerste mosselen zijn woensdag bij Yerseke door de onderzeeboot Drebbel boven water gehaald.

Logo_mosel_riesling_grapes

Druivenoogst Duitsland vroeger dan ooit


MAINZ (ANP) - Duitse wijnboeren beginnen komende week met het oogsten van de druiven en dat was nog nooit zo vroeg in het jaar. Een wijnboer in Lörzweiler (Rijnland-Palts) zal op 6 augustus de eerste zijn die met het plukken van de vruchten begint, aldus het Duitse wijninstituut in Mainz.

Logo_rss_entry-158624

Horeca helpt met extra water voor bezoekers Roze Maandag


Voor bezoekers van Roze Maandag in Tilburg is vanwege de warmte extra verkoeling geregeld. De gemeente heeft gezorgd voor extra waterpunten in de stad en volgens een woordvoerder zorgt de horeca ook voor extra kranen en glaasjes water op het terras. Ook zijn er cafés met badjes voor de deur. 

Logo_rss_entry-158484

RIVM activeert Nationaal Hitteplan


BILTHOVEN (ANP) - Door de komst van aanhoudend warm weer is maandag het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept mensen op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

Logo_rss_entry-158145

Rondje geven in Amsterdam opnieuw het duurst


LEIDEN (ANP) - Op een terras een rondje geven, is wederom het duurst in Amsterdam. De hoofdstad is voor het vierde jaar op rij de duurste 'terrasstad' van Nederland. Net als vorig jaar is een drankje op een terras in Zwolle het goedkoopst. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht