NHG Hotel nieuws

Logo_rss_entry-136802

Lloyd Hotel Amsterdam officieel verkocht


Het Lloyd Hotel in Amsterdam heeft per 14 februari een nieuwe eigenaar. Rocco Veenboer neemt het hotel over van de oprichters Gerrit Groen, Suzanne Oxenaar (artistiek directeur), Otto Nan (zakelijk directeur). In 2016 nam Veenboer het gebouw van Wooncorporatie De Key over, nu komt ook de exploitatie in zijn handen. 

Logo_rss_entry-136419

ROC Midden Nederland zet zich in voor terugdringen horeca-vacatures


Horecastudenten en -bedrijven hebben elkaar op dinsdag 13 februari ontmoet tijdens speeddates van het Facility, Horeca & Travel-college in Nieuwegein. ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven sloegen de handen ineen om het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen. 

Logo_rss_entry-136433

Eerste alcoholvrije speciaalbier Brand: Weizen 0.0


Brand introduceert met haar Weizen 0.0, het eerste alcoholvrije speciaalbier van van het merk. Met de Weizen 0.0 speelt de brouwer in op de trend van alcoholvrije bieren. ‘Het beste van twee werelden.’ 

Logo_airbnb_logo

Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam


Verhoudingsgewijs worden op Texel, in Zandvoort en in Bergen vrijwel net zoveel Airbnb-slaapplaatsen aangeboden als in Amsterdam, 3 à 4% van het totale woningaanbod. Zo blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.

Logo_rss_entry-136182

Rookruimtes in horeca niet meer toegestaan


DEN HAAG (ANP) - Speciale rookruimtes in horeca-gelegenheden vallen niet langer buiten het algehele rookverbod. Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag bepaald dat de uitzondering voor rookruimtes in horeca-inrichtingen ongeldig is.

Logo_rss_entry-136037

Eden Hotels terug op Nederlandse markt


Het merk Eden Hotels is vanaf vandaag terug in Nederland. De naam van het bedrijf van de familie Dijkstra verdween na het overnemen van Hampshire Hotels naar de achtergrond, maar staat nu weer helemaal op de kaart. 

Logo_rss_entry-136000

Januari: relatief meeste faillissementen horeca


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gestegen. In januari zijn er vijf bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief waren de meeste faillissementen in de horeca. 

Logo_rss_entry-135303

Boetes illegale vakantieverhuur verdubbeld


AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam heeft afgelopen jaar voor 4,2 miljoen euro aan boetes uitgedeeld, hoofdzakelijk voor illegale vakantieverhuur. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2016, meldt de woordvoerster van wethouder Laurens Ivens (wonen). Dat er meer boetes werden opgelegd, komt vooral doordat er meer meldingen werden gedaan, niet alleen ...

Logo_rss_entry-135114

Kabinet pakt overmatig alcoholgebruik aan


DEN HAAG (ANP) - Niet alleen roken en overgewicht, maar ook overmatig alcoholgebruik gaat deel uitmaken van het Nationaal Preventieakkoord van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Blokhuis denkt dat de risico's van alcohol sterk worden onderschat.

Logo_rss_entry-134495

Toon Naber weg bij Karel V


Toon Naber heeft na bijna 20 jaar het Utrechtse Grand Hotel Karel V verlaten. Zijn functie van algemeen directeur is overgenomen door Leo Hollman, die jaren met Naber samenwerkte als operationeel directeur. 

Logo_rss_entry-134479

Landal investeert 300 miljoen euro in nieuwe en bestaande parken


Het gaat goed met Landal GreenParks. 2017 was een succesvol jaar, en de huisjesverhuurder ziet ook de nabije toekomst zonnig tegemoet. De komende jaren steekt het bedrijf een slordige 300 miljoen euro in onder meer vier nieuwe parken in Nederland, Groot Brittannië en Denemarken. Ook wordt veel geïnvesteerd in het upgraden van bestaande parken. 

Logo_rss_entry-134309

Inschrijving Terras Top 100 open: vakjury bezoekt elke zaak


De inschrijvingen voor de Terras Top 100 2018 zijn geopend. De tiende editie kent één grote aanpassing: de vakjury zal de eerste ronde jureren. Dat betekent dat elke zaak die zich inschrijft dus sowieso een vakjurylid op bezoek krijgt, inclusief rapportage. 

Logo_rss_entry-134285

Casper Reinders en Jaimie van Heije gaan restaurant NH Doelen hotel doen


Casper Reinders en Jaimie van Heije gaan samen het restaurant van het NH Collection Amsterdam Doelen hotel runnen. Reinders en Van Heije gaan zowel ontbijt, lunch als diner doen. Begin maart gaat het restaurant open onder de naam Bumbu Kitchen. 

Logo_rss_entry-134083

De Keizerskroon Bilderberg Hotel van het Jaar 2017


De Keizerskroon is gekozen tot Bilderberg Hotel van het Jaar 2017. Het hotel ontving de onderscheiding op basis van gasttevredenheid, financieel resultaat en betrokkenheid van de medewerkers. De Keizerskroon neemt de titel over van Lauswolt in Beetsterzwaag. 

Logo_rss_entry-133908

Serviced Apartments snelst groeiende segment binnen Nederlandse hotellerie


De markt voor serviced apartments is het snelst groeiende segment binnen de hotelindustrie in Nederland, blijkt uit een nieuw markrapport van Horwath HTL. Het aantal aanbieders van serviced apartments is de afgelopen drie jaar exponentieel toegenomen. 

Logo_rss_entry-133916

Rabobank ziet groei en uitdagingen voor de horeca


De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca, aldus het sectorrapport van de Rabobank. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht