NHG Hotel nieuws

Logo_rss_entry-124883

Wouter Verkerk bundelt columns in 'Mijn collega komt zo bij u'


De trilogie van Wouter Verkerk is compleet met het boek ‘Mijn collega komt zo bij u…’, Het boek is het derde deel van een trilogie waarvan de eerder verschenen boeken ‘Dit is mijn wijk niet!’ en ‘Is alles naar Wens?’ de eerste twee delen vormen. 

Logo_rss_entry-124896

Hilton Den Haag: vernieuwde lobby en atrium


Hilton Den Haag komt met de ‘Meeting Point’. De lobby en het atrium zijn opnieuw ingericht en fungeren nu als werkplek. Flexwerkers kunnen midden in het Haagse centrum in een luxe ambiance rustig werken. 

Logo_rss_entry-124875

Nederland blijft populair onder toeristen: aantal Aziaten en Duitsers stijgt


Nederland blijft onverminderd populair onder toeristen. Het aantal bezoekers van over de grens steeg in de eerste acht maanden van het jaar met ruim 13 procent tot 12,4 miljoen, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. 

Logo_rss_entry-124749

PvdA Amsterdam wil verbod op Airbnb


AMSTERDAM (ANP) - De PvdA in Amsterdam wil af van de commerciële vakantieverhuur van hele woningen, zoals via Airbnb. De 'gewone' bed-and-breakfast, waarbij mensen een deel van hun huis of woonboot verhuren, moet wel mogelijk blijven, maar alleen met vergunning.

Logo_khn_terras

CBS-rapport 2016 over KHN


Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft voor KHN een jaarrapport 2016 gemaakt over de omzet en baankenmerken van onze leden. Dit rapport is vandaag gepubliceerd op de site van het CBS.

Logo_rss_entry-123944

Pillows bouwt tweede hotel in Amsterdam


International Hotel Management Group bouwt een tweede Pillows hotel in Amsterdam. Eerder dit jaar opende hotel Pillows Anna van den Vondel aan het Vondelpark, in 2019 moet daar een hotel aan het Oosterpark bij komen. 

Logo_rss_entry-123945

AccorHotels trakteert 'helden van de buurt' op 50e verjaardag hotelketen


AccorHotels viert zijn 50e verjaardag door wereldwijd de hotels te openen voor de ‘helden’ in de directe omgeving van de hotels. Op zondag 19 november 2017 eert AccorHotels die heldenvrouwen en mannen die dagelijks klaar staan voor iedereen in hun omgeving; brandweerlui, verpleegsters, leerkrachten, nooddiensten, middenstand, vrijwilligers. 

Logo_rss_entry-123953

Hotel Leaders Network en jubileumeditie Hotelvrijmibo helemaal vol


Met ruim 200 aanmeldingen voor Hotel Leaders Network en meer dan 1100 inschrijvingen voor de jubileumeditie van Hotelvrijmibo, beiden aansluitend in Amsterdam op vrijdag 17 november, hebben allebei de evenementen de maximumcapaciteit bereikt. 

Normal_rss_entry-123320

Ongewenst gedrag raakt 1 op de 6 werknemers


DEN HAAG (ANP) - Een op de zes werknemers in Nederland had vorig jaar te maken met ongewenst gedrag door leidinggevenden of collega's. Zelfs bijna een kwart ervoer dit gedrag, zoals pesten, (seksuele) intimidatie, geweld en discriminatie, door klanten, patiënten, leerlingen of andere externen. Dat blijkt uit een maandag verschenen een enquête va...

Normal_rss_entry-122988

FNV buitengesloten bij overleg horeca-cao


FNV voelt zich buitengesloten omdat Koninklijke Horeca Nederland niet meer met de vakbond wil praten over een nieuwe horeca-cao. Onlangs liep het overleg tussen beide partijen stuk. Voor de werkgeversorganisatie is dat een reden om dan maar met een andere vakbond te gaan onderhandelen.

Normal_rss_entry-122873

CEO Bilderberg Dries van der Vossen naar Event Hotels


Bilderberg Hotels heeft heeft Alex Barentsen benoemd als CEO van de Bilderberg Hotels per 1 december. Alex Barentsen volgt Dries van der Vossen op, die CEO van Bilderberg was vanaf 2003.

Normal_rss_entry-122782

Jaap Venendaal groep failliet; ook restaurant O Mundo* en Hotel de Wereld


De horecagroep van Jaap Venendaal is failliet. Tot deze groep behoren ook sterrestaurant O Mundo en Hotel de Wereld in Wageningen. Daarnaast exploiteerde hij Drinks and Bites, Restaurant Kelly’s, Eat Cetera in Ede en Wageningen, Hotel PTC+ en Hotel Hof van Wageningen. De bedrijven zijn wel geopend. 

Logo_rss_entry-121838

Recordhoogte hotelgasten: 'Ruim 28 miljoen dit jaar'


Het aantal hotelgasten in Nederland zal dit jaar tot recordhoogte stijgen. ABN AMRO rekende uit dat het aantal gasten dat dit jaar wordt verwelkomd in de logementen boven de 28 miljoen zal uitkomen. Dat betekent een toename van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook over 2018 is ABN AMRO qua hotelovernachtingen positief gestemd. 

Logo_rss_entry-120983

Britse waakhond onderzoekt hotelboekingssites


LONDEN - De Britse Competition and Markets Authority (CMA) is een onderzoek begonnen naar een paar grote hotelboekingssites. De concurrentiewaakhond wil weten of de informatie op de sites, zoals de rangschikking van de hotels en het aantal nog beschikbare kamers, wel klopt.

Logo_rss_entry-120783

Pulitzer’s Bar verwelkomt ''s werelds beste cocktailbar' Dandelyan


Pulitzer’s Bar, de hotelbar in het Pulitzer Amsterdam, wordt op 9 en 10 november ‘overgenomen’door cocktailbar Dandelyan dat tijdens Tales of the Cocktail 2017 werd verkozen tot ’s werelds beste cocktailbar. 

Logo_rss_entry-120777

Conscious Hotel Westerpark eerste 100 % elektrische hotel


Conscious Hotel Westerpark wordt het vierde hotel van de duurzame hotelketen Conscious Hotels. Het wordt het eerste hotel dat volledig draait op Nederlandse windenergie. De eerste afbeeldingen van het interieur-design zijn hier te zien. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht