NHG Hotel nieuws

Logo_rss_entry-160918

HNA laat hotelambities varen en verkoopt ook Radisson


Het Chinese HNA heeft zijn ambitie om wereldspeler te worden in de hotelbranche volledig losgelaten. Het conglomeraat maakte bekend hotelketen Radisson Holding aan het eveneens Chinese Jin Jiang International te verkopen. Eerder werden ook al andere bezittingen in de hotelsector van de hand gedaan, waaronder belangen in Hilton Worldwide en NH Ho...

Logo_rss_entry-160309

Delfts horecaboegbeeld Joost Verhoeff overleden


Joost Verhoeff, iconisch boegbeeld van de (Delftse) horeca, is afgelopen woensdagavond overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Verhoeff was jarenlang uitbater van Kobus Kuch op de Beestenmarkt in Delft, voorzitter van de lokale afdeling van KHN en hoofdjurylid van de Café Top 100. 

Logo_mosel_riesling_grapes

Druivenoogst Duitsland vroeger dan ooit


MAINZ (ANP) - Duitse wijnboeren beginnen komende week met het oogsten van de druiven en dat was nog nooit zo vroeg in het jaar. Een wijnboer in Lörzweiler (Rijnland-Palts) zal op 6 augustus de eerste zijn die met het plukken van de vruchten begint, aldus het Duitse wijninstituut in Mainz.

Logo_rss_entry-159093

Exploderende hotelmarkt trekt The Independent Hotel Show naar Amsterdam


The Independent Hotel Show -het zakelijke evenement in Groot-Brittannië voor luxe- en boutique hotels- lanceert de eerste show in het Europese vaste land. De Amsterdam RAI heeft de eer als locatie te dienen van de European Independent Hotel Show op 8 en 9 mei 2019. 

Logo_rss_entry-158827

Ammonite Hotel Amsterdam opent haar deuren


Ammonite Hotel Amsterdam opende op 16 juli de deuren. Een modern ingericht hotel in een pand, ontworpen door architect Roberto Meyer. 

Logo_rss_entry-158624

Horeca helpt met extra water voor bezoekers Roze Maandag


Voor bezoekers van Roze Maandag in Tilburg is vanwege de warmte extra verkoeling geregeld. De gemeente heeft gezorgd voor extra waterpunten in de stad en volgens een woordvoerder zorgt de horeca ook voor extra kranen en glaasjes water op het terras. Ook zijn er cafés met badjes voor de deur. 

Logo_rss_entry-158484

RIVM activeert Nationaal Hitteplan


BILTHOVEN (ANP) - Door de komst van aanhoudend warm weer is maandag het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept mensen op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

Logo_rss_entry-158173

Start bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurshotel in Utrecht


Met het onthullen van het bouwbord door wethouder Victor Everhardt en eigenaar Kaspar van Eijl, zijn op 18 juli 2018 de grondwerkzaamheden voor de realisatie van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein te Utrecht, officieel gestart. In het pand komt het Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel dat zal bestaan uit circa 250 kamers. 

Logo_rss_entry-158145

Rondje geven in Amsterdam opnieuw het duurst


LEIDEN (ANP) - Op een terras een rondje geven, is wederom het duurst in Amsterdam. De hoofdstad is voor het vierde jaar op rij de duurste 'terrasstad' van Nederland. Net als vorig jaar is een drankje op een terras in Zwolle het goedkoopst. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Logo_rss_entry-157991

Jeugd betrapt met limonadeflesjes drank


NIJMEGEN (ANP) - Handhavers van de gemeente Nijmegen hebben tot nu toe in de Vierdaagseweek 52 minderjarigen betrapt, die alcoholhoudende drank mee wilden nemen naar de Vierdaagsefeesten in de stad. Ze hadden bijna allemaal limonade- of waterflesjes gevuld met drank bij zich, aldus de gemeente donderdag. Omdat alle betrapte jongeren hun drank zo...

Logo_rss_entry-157996

Fastfoodsector gaat beter om met schoonmakers


DEN HAAG (ANP) - De fastfoodsector heeft zijn leven gebeterd wat betreft de omgang met schoonmakers. Volgens de Inspectie SZW hebben de grote ketens hun schoonmaak het afgelopen jaar ,,veel beter georganiseerd'' dan daarvoor. ,,Schoonmakers worden nu niet meer onderbetaald en werken niet te lang'', vat de inspectie de verbeteringen samen. Verder...

Logo_rss_entry-157988

DoubleTree by Hilton: eerste plastic vrije hotelkamer van Hilton Benelux


Het Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station heeft de eerste plastic vrije hotelkamer van Hilton Benelux. Hilton deed meer dan het plastic bekertje op de wastafel weghalen. Tapijt, bed en gordijnen zijn vervangen. De tv – waar nog geen plastic vrije versie van is – maakt plaats voor een houten schaakspel. 

Logo_rss_entry-157707

Pulitzer plaatst groot ponton in gracht om Gay Pride te kijken


Het Pulitzer hotel in Amsterdam bouwt een dertig meter lang ponton in het water van de Prinsengracht voor het hotel. Gasten kunnen vanaf dit ponton de botenparade van de Amsterdam Pride bekijken op 4 augustus 2018. 

Logo_rss_entry-157509

Herman Hell is Meest Markante Horecaondernemer Zuid-Holland-Zuid


Herman Hell van Hell’s Kitchen waar zes horecabedrijven toe behoren is verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid. Herman Hell stond met vijf andere genomineerde horecaondernemers in de regionale finale. Hij won van niet de minste collega’s vanwege zijn out of the box denken. 

Logo_rss_entry-157088

Hotel de Bloemenbeek: dakpannen met zonnecellen


Landhuis Hotel de Bloemenbeek in De Lutte heeft dakpannen laten plaatsen met daarin zonnecellen. Raymond Strikker: ‘Het zijn mini-zonnepanelen die met elkaar geschakeld zijn. De traditionele grote panelen passen niet bij ons hotel. Deze pannen wel. Sterker nog, van afstand zie je geen verschil.’ 

Logo_rss_entry-156765

WestCord WTC Hotel Leeuwarden gaat samenwerken met ​Blooming Bakery


WestCord WTC Hotel Leeuwarden gaat samenwerken met Blooming Bakery. Tijdens zakelijke evenementen en congressen serveert het hotel diverse huisgemaakte taarten en brownies gemaakt door Blooming Bakery. Ook in de restaurants van het hotel wordt het gebak geserveerd. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht