NHG Hotel nieuws

Logo_rss_entry-107395

Spanje favoriet bij online boeken vakantie


Spanje is online het populairste vakantieland voor Nederlanders. Na Spanje (21,3 procent) zijn Frankrijk (19,2 procent) en Turkije (13,7 procent) favoriet bij het online boeken van een zomervakantie. Dat blijkt uit cijfers van Meltwater, een bureau dat online gegevens van miljarden openbare digitale bronnen monitort en analyseert. 

Logo_rss_entry-107360

Laagsteprijsgarantie hotels biedt boekers geen 'garantie' op de laagste prijs


Veel hotelkamers die met een zogeheten laagsteprijsgarantie worden aangeboden, blijken vaak elders veel goedkoper geboekt te kunnen worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die de prijsgarantie testte van tien hotelketens en van onlinereisbureau Travelocity, dat onderdeel is van boekingssite Expedia. 

Logo_rss_entry-107373

Aantal vervalste eurobiljetten stabiel


AMSTERDAM (ANP) - In Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar 24.500 vervalste eurobiljetten onderschept, ongeveer net zoveel als in de eerste helft van 2016. Dat blijkt uit cijfers die De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Logo_rss_entry-107215

Hampshire Hotels benoemt nieuwe general managers


Binnen Hampshire Hotels – bij het American Hotel in Amsterdam en twee hotels in Eindhoven – vindt per 1 september een aantal wisselingen van de wacht plaats. Max Hermers volgt Rodolf Weytingh op als general manager van het American Hotel. Zijn huidige functie bij Hampshire Hotel Crown Eindhoven en Holiday Inn Eindhoven zal worden ingevuld door P...

Logo_rss_entry-107266

Hyatt Regency Amsterdam 'meest duurzame hotel'


Hyatt Regency Amsterdam opende in april van dit jaar haar deuren in de Plantagebuurt. Vanaf de eerste steen werd er gebouwd aan een energiek en duurzaam hotel. Deze inspanningen worden nu beloond met het BREEAM-NL Excellent certificaat. Hyatt Regency Amsterdam heeft een score van 73,26% behaald, de hoogste score ooit uitgereikt aan een hotel in ...

Logo_rss_entry-107030

Joey Schaap nieuwe executive chef van Hilton Royal Parc Soestduinen


Hilton Royal Parc Soestduinen verwelkomt Joey Schaap als de nieuwe executive chef in de keukenbrigade. Na zijn jarenlange ervaring als souschef in tal van verschillende keukens, keert hij na drie jaar terug naar de vertrouwde keuken binnen het hotel waar hij eerder al zo’n drie jaar werkzaam was. 

Logo_rss_entry-106678

Drie horecagebieden genomineerd voor de 'Wel-zo-veilig-Awards'


De kanshebbers op de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ in de categorieën horeca- en winkelgebied zijn bekend. De genomineerde horecagebieden zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes. De winkelgebieden die kans maken op een award zijn Het Rond in Houten, Kraailandhof in Hoogland en de winkelgebieden van Deventer. 

Logo_rss_entry-106291

Hilton Schiphol: geen sprake van brandgevaar


AMSTERDAM (ANP) - Gasten en personeel van Hilton Amsterdam Airport hebben nooit gevaar gelopen omdat het hotel extra brandgevaarlijk zou zijn. De brandveiligheid was en is gewaarborgd, zegt Schiphol in een reactie op een bericht van NRC. Volgens de krant bestaat de gevel van het anderhalf jaar geleden geopende Hilton-hotel voor een groot deel ui...

Logo_rss_entry-106069

CBS: Kwart hotels ervaart concurrentie van sites als Airbnb


Bijna een kwart van de hotels in Nederland zegt in 2016 concurrentie te hebben ervaren van onlineplatforms als Airbnb, HomeAway en Wimdu. 

Logo_rss_entry-105781

INK Hotel wordt PINK Hotel tijdens Amsterdam Gay Pride


Na het succes van vorig jaar, zal INK Hotel Amsterdam tijdens Amsterdam Gay Pride 2017 opnieuw worden omgedoopt tot PINK Hotel. Van 27 juli tot 5 augustus is PINK Hotel verleidelijk en zoet: zowel het interieur, als het eten. 

Logo_rss_entry-105630

Geen Boomhuthotel in de Achterhoek


Bennie Wisselink mag zijn Treehouse Resort niet realiseren in de Achterhoek, tussen Ruurlo en Hengelo. De gemeente Bronckhorst wil niet langer meewerken aan de komst van het Treehouse Resort, een klein recreatiepark waar mensen op grote hoogte zouden kunnen slapen. 

Logo_rss_entry-105593

Relatief veel failliete horeca in juni 2017


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in juni gestegen. Vorige maand werden er twaalf bedrijven meer failliet verklaard dan in mei, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief gezien werden de meeste faillissementen in de horeca uitgesproken. 

Logo_rss_entry-105223

Voormalig Hampshire Hotel Huizen staat leeg: nieuwe exploitant nog niet gevonden


Er is nog geen nieuwe exploitant gevonden voor het Hampshire Hotel Newport in Huizen dat in februari 2017 failliet ging. Het hotel staat momenteel leeg en is sinds maart niet meer in bedrijf. Curator Henk Plasman zegt tegen Misset Horeca dat eigenaar MGX Exploitaties zelf de belangrijkste crediteur is. 

Logo_rss_entry-105232

Vondel Hotels opent Hotel Monestère Maastricht


De Amsterdamse hotelgroep Vondel Hotels, opent de komende maanden drie nieuwe hotels. Naast Hotel de Jonker en Hotel Overtoomse Houthandel in Amsterdam opent Hotel Monastère Maastricht. Die laatste is de eerste locatie voor Vondel Hotels buiten de hoofdstad. 

Logo_rss_entry-105062

Tjitze van der Dam maakt overstap naar nieuw hotel


Chef Tjitze van der Dam verlaat het Ink Hotel in Amsterdam. Hij maakt de overstap naar het nog te openen QO hotel in de stad. Daar gaat hij naast Luc Kusters (menukaart) en executive chef Alexander Brouwer de f&b verzorgen van restaurant Persijn, rooftopbar Juniper & Kin en de banqueting. 

Logo_rss_entry-105092

Eerste suites van Prem Group in Nederland


In Rotterdam hebben op 30 juni 2017 de eerste gasten geslapen in de Premier Suites Plus van de Ierse Prem Group. De eerste locatie van deze groep op het Europese vaste land is geopend in Rotterdam. Antwerpen en Amsterdam volgen. Het gaat om 104 hotel serviced appartementen met een 24 uurs receptie en een horeca-corner. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht