NHG Hotel nieuws

Logo_rss_entry-115833

10 jaar Hotelvrijmibo: jubileumeditie wordt grootste ooit


Wat tien jaar geleden begon als een uit de kluiten gewassen vrijdagmiddagborrel van een groep Amsterdamse hotelmedewerkers, groeide uit tot een professionele organisatie die vier keer per jaar het grootste netwerkevenement voor mensen in Nederlandse hotels neerzet. De jubileumeditie in november moet, als het aan eigenaren Jacob de Graaff en Mell...

Logo_rss_entry-115553

'Verhoging btw-tarief desastreus voor horeca'


Koninklijke Horeca Nederland -KHN- vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. ‘Het lijkt een kleine stap, maar de impact is groot. Want horecaondernemers werken met kleine marges.’ 

Logo_rss_entry-114871

ACM akkoord met overnamedeal Sligro en Heineken


De Autoriteit Consument & Markt is akkoord met de overname door Sligro van de groothandelsactiviteiten van Heineken. Dat laten de partijen middels een persbericht weten. Met de deail zal Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor de brouwer gaat uitvoeren 

Logo_rss_entry-114896

Hosta 2017: Bezettingsgraad hotels Nederland: bijna 74 procent


De Nederlandse hotels hebben in 2016 goede zaken gedaan. De hotels zagen hun bezetting en prijs per kamer stijgen. De winst per hotelkamer kwam uit op het hoogste niveau in veertig jaar, aldus cijfers van hoteladviseur Horwath HTL. 

Logo_rss_entry-114891

Hotel Bijlmerbajes Amsterdam vrijdag 15 september open


Vrijdag 15 september opent een hotel in de Bijlmerbajes, The Movement Hotel. Het pop-up hotel biedt betaald werk aan twintig statushouders. Overnachten kan er tussen de 99 en 139 euro per overnachting in een van de voormalige cellen. 

Logo_rss_entry-114703

Hilton Rotterdam is Stylish Luxury Hotel of The Year 2017


Hilton Rotterdam heeft de ‘Stylish Luxury Hotel of The Year 2017-award’. Het Rotterdamse hotel is onderscheiden met de prijs door de Luxury Travel Guide in de categorie Nederland. 

Logo_rss_entry-114202

Negen procent meer hotelovernachtingen


Het aantal overnachtingen in Nederlandse hotels was in de eerste helft van 2017 9 procent hoger dan een jaar eerder. In 2016 steeg het aantal overnachtingen ook al. Amsterdam is verantwoordelijk voor een groot deel van de groei. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. 

Logo_rss_entry-113811

Landal krijgt vakantiepark vlak bij Efteling


Landal GreenParks bouwt een nieuw bungalowpark vlakbij de Efteling in Kaatsheuvel. Landal Kaatsheuvel, zoals het park gaat heten, komt op circa twee kilometer afstand van de entree van de Efteling. 

Logo_rss_entry-113656

Werkgever mag e-mail niet zomaar checken


STRAATSBURG - Bedrijven die het e-mailverkeer van werknemers willen controleren mogen dat niet zomaar doen. Hun personeel moet weten dat hun berichten kunnen worden gecheckt voordat het management tot die maatregel overgaat.

Logo_noorderzon_2017

Opnieuw 150.000 bezoekers voor Noorderzon


De 27e editie van Festival Noorderzon, eind augustus in Groningen, heeft in elf dagen tijd ruim 150.000 bezoekers naar het Noorderplantsoen getrokken.

Logo_rss_entry-113187

Hiltonmerk Curio opent eerste hotel in Nederland: 'The Monastery' in Koningsbosch


Curio, een dochteronderneming van Hilton, opent haar eerste hotel in Nederland. In een voormalig klooster in het Limburgse Koningsbosch, dat ´The Monastery´ gaat heten. 

Logo_rss_entry-113015

Moeder Makro schroeft verkopen op


FRANKFURT (ANP) - Het Duitse groothandelsbedrijf Metro heeft zijn verkopen in het afgelopen kwartaal opgeschroefd. Dat meldde het moederbedrijf van Makro bij de bekendmaking van zijn derdekwartaalcijfers.

Logo_rss_entry-112968

Horeca zet meer om


DEN HAAG (ANP) - De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het tweede kwartaal van het jaar met bijna 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe.

Logo_rss_entry-112519

Van der Valk Hotels lakken door voor Tijn


Van der Valk Hotels organiseren op zaterdag 2 en zondag 3 september de ‘actie Hotels Van der Valk lakken door voor Tijn.’ 

Logo_rss_entry-112191

Heropening volledig verbouwde Sligro-vestiging Tiel


Donderdag 31 augustus  wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Tiel heropend. Jord Althuizen (auteur van de BBQ bestseller boeken ’Smokey Goodness’, Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max) en Wim van Heun (vestigingsdirecteur Sligro Tiel) zullen gezamenlijk de officiële openingshandeling verrichten. 

Logo_rss_entry-111706

Meer euro's van toeristen in kassa Nederland


De bestedingen van buitenlandse toeristen in ons land zijn vorig jaar met bijna 7 procent gestegen tot 21 miljard euro, terwijl het aantal overnachtingen van buitenlandse bezoekers met ruim 6 procent klom. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht