NHG Cafe nieuws

Logo_rss_entry-146550

Twents Speciaalbier Festival: ruim 30 brouwers op bierfestival


Op het Hazemeijer terrein in Hengelo wordt op zondag 10 juni de zevende editie van het Twents Speciaalbier Festival georganiseerd. Op het meest bezochte en oudste bierfestival van Twente laten ruim 30 bierbrouwers uit heel Nederland het publiek kennis maken met uiteenlopende bieren. 

Logo_rss_entry-146406

Verhuizing bedrijf binnen EU online te regelen


BRUSSEL (ANP) - Ondernemingen moeten gemakkelijker binnen de EU kunnen verhuizen naar een ander land, nieuwe vestigingen elders opzetten of fuseren met een buitenlands bedrijf. Daarom komen er standaard digitale procedures voor, stelt de Europese Commissie voor.

Logo_rss_entry-146201

Brewfinder gelanceerd: online bierwinkel voor exclusieve fusten bier


Start-up Brewfinder heeft een online bierwinkel voor ondernemers gelanceerd die unieke bieren op fust zoeken, die nog niet eerder in Nederland verkrijgbaar waren. De bierwinkel biedt een wekelijks wisselend aanbod van maximaal drie exclusieve bieren van brouwerijen uit binnen- en buitenland. 

Logo_rss_entry-146192

Bijna 400 meer boetes omtrent rookverbod horeca


Er zijn vorig jaar meer boetes uitgedeeld wegens overtreding van het rookverbod in de horeca, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er werden 1554 boetes uitgedeeld tegenover 1168 een jaar eerder terwijl er toen meer controles werden uitgevoerd (25.666 tegenover 22.843). 

Normal_keuken_restaurant

Geef je keuken de ruimte: richt hem goed in


Je keuken is het hart van de zaak. Gaat er daar iets mis, dan loopt het aan de voorkant ook in de soep. Gasten die te lang moeten wachten, gerechten die niet tegelijkertijd opgediend kunnen worden en borden die niet zo mooi opgemaakt zijn als zou moeten. Zonde en nergens voor nodig. Met een goed op elkaar ingespeelde keukenbrigade en een handige...

Logo_rss_entry-144111

Neuken Liqueur past slogans aan na heibel


Neuken Liqueur heeft met Stiva, Spirits NL en de Reclame Code Commissie overeenstemming bereikt over haar reclame-uitingen. De organisatie heeft toegezegd haar slogans minder prikkelend en vriendelijker te formuleren. 

Normal_rss_entry-143717

'Rookruimtes horeca binnen twee jaar dicht'


DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil de horeca nog circa twee jaar de tijd geven om alle rookruimtes definitief te sluiten. Bronnen in Den Haag bevestigen een bericht van De Telegraaf van die strekking.

Normal_rss_entry-143730

'Meer geld naar restaurants en hotels'


AMSTERDAM (ANP) - Horecazaken kunnen de komende jaren rekenen op een hogere omzet. Vooral restaurants en hotels doen het goed, cafés blijven achter, zo voorspelt ABN AMRO in een rapport over de zogenoemde vrijetijdsbranche.

Normal_rss_entry-143621

Rokjesdag: gratis drankje voor rokjesdragers -ook mannen


Met de lente in zicht heeft het Rotterdamse café Van Zanten een ludieke actie bedacht om Rokjesdag te vieren. Om het nieuwe jaargetijde in te luiden ontvangen terrasbezoekers aan De Meent, boven de 18, – ook mannen – die, 7 april, met een rok aan, plaatsnemen op het terras een Aperol Spritz van het huis.

Normal_rss_entry-143283

Horeca klaagt weer over oneerlijke concurrentie


Horecaondernemers klagen nog steeds over oneerlijke concurrentie door gesubsidieerde instellingen, zoals buurthuizen, schouwburgen en sportkantines. Volgens onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben restaurants, cafés en cateraars daar steeds vaker last van. De brancheorganisatie roept gemeenten en de Tweede Kamer daarom op om maat...

Normal_rss_entry-143259

KHN ageert tegen sluiting cocktailbar na vondst granaat


De sluiting van cocktailbar Suzy Wong in Amsterdam is tegen het zere been van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De horecazaak aan de Korte Leidsedwarsstraat moest vorige week op last van de gemeente dicht omdat er voor de tweede keer dit jaar een handgranaat werd aangetroffen.

Logo_rss_entry-142905

'Grootste bier- en foodfestival Benelux' in Breda


De eerste editie van het Hop On Hop Off Festival, het grootste speciaalbier- en foodfestival van de Benelux, vindt van 6 tot en met 8 april plaats in Breda. 50 brouwers en 30 foodtrucks zijn dan aanwezig in de Kunstijsbaan in Breda. 

Logo_rss_entry-142568

Laurens Meyer: nieuwe baas Burger King wil 100 tot 200 locaties


Laurens Meyer, de nieuwe masterfranchiser van Burger King Nederland, wil op termijn naar honderd à tweehonderd vestigingen. Dat zegt hij in gesprek met Snackkoerier. 

Logo_rss_entry-142261

Bird Brewery en Oersoep brouwen samen Chick Magnet


Bird Brewery brouwt in 2018 iedere maand een collaboration brew met een bierbrouwerij uit een andere provincie. In maart werkt de Amsterdamse brouwerij samen met het Gelderse Oersoep. Het resultaat is de Chick Magnet: een Sour Pale Ale. 

Logo_rss_entry-142257

Pop-up cocktailbar 'Botanicals by Spector' opent in Utrecht


Tijdens het weekend van 13 t/m 15 april opent pop-up cocktailbar ‘Botanicals by Spector’ in hartje Utrecht. Het is een een initiatief van de makers van het nieuwe Utrechtse vermouth merk Spector. 

Logo_rss_entry-142239

MKB-Nederland werkt samen met Betaalme.nu


DEN HAAG (ANP) - Brancheorganisatie MKB-Nederland gaat nauw samenwerken met Betaalme.nu, het initiatief dat zich voor die snellere betaling inzet. Betaalme.nu kan daardoor makkelijker contact leggen met mkb'ers om ze voor te lichten en te horen tegen welke problemen ze aanlopen.

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht