NHG Cafe nieuws

Logo_rss_entry-107373

Aantal vervalste eurobiljetten stabiel


AMSTERDAM (ANP) - In Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar 24.500 vervalste eurobiljetten onderschept, ongeveer net zoveel als in de eerste helft van 2016. Dat blijkt uit cijfers die De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Logo_rss_entry-106707

Heineken uit bierkraan Amsterdam ArenA


AMSTERDAM (ANP) - Heineken wordt de nieuwe bierleverancier van de Amsterdam ArenA. De bierbrouwer neemt de rol over van Grolsch, dat tot nu toe verantwoordelijk was voor de anderhalf miljoen pilsjes die jaarlijks in het stadion worden getapt.

Logo_rss_entry-106678

Drie horecagebieden genomineerd voor de 'Wel-zo-veilig-Awards'


De kanshebbers op de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ in de categorieën horeca- en winkelgebied zijn bekend. De genomineerde horecagebieden zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes. De winkelgebieden die kans maken op een award zijn Het Rond in Houten, Kraailandhof in Hoogland en de winkelgebieden van Deventer. 

Logo_rss_entry-106379

Café vangt bot in rechtszaak om vertrekkende rapper Lil' Kleine


Rapper Lil’ Kleine mocht zijn optreden in Meijel september vorig jaar staken nadat er bier naar hem gegooid was in een café. Dat oordeelde de kantonrechter in Den Bosch donderdag. 

Logo_rss_entry-106180

'Speciaal bier met weinig alcohol in opmars'


DEN HAAG (ANP) - De nieuwste trend in het bierlandschap is dit jaar speciaalbier met minder alcohol. Een op de drie bierdrinkers kiest vaker voor zulke biertjes dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde Nationaal Bieronderzoek.

Logo_rss_entry-105804

Bavaria betreedt Spaanse horeca via bierbrouwer Moritz


Bavaria gaat samenwerken met Moritz, het oudste biermerk van Spanje. De overeenkomst tussen de beide merken heeft betrekking op de uitbreiding van verkoop en distributie van elkaars bieren. Bavaria gaat zodoende haar Bavaria pilsener, La Trappe en Bavaria 0.0 op de Spaanse markt introduceren. 

Logo_rss_entry-105593

Relatief veel failliete horeca in juni 2017


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in juni gestegen. Vorige maand werden er twaalf bedrijven meer failliet verklaard dan in mei, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief gezien werden de meeste faillissementen in de horeca uitgesproken. 

Logo_rss_entry-105250

Terras Top 100-winnaar Brasserie Staverden: hectische week


Dat er wat op ze af zou komen, daar was Brasserie Staverden al voor ‘gewaarschuwd’. De winst van de Terras Top 100 maakt traditioneel veel los bij gasten, personeel, media en leveranciers. Maar de massaliteit verraste mede-eigenaar Katherine Haklander-Timmers toch nog wel. 

Logo_rss_entry-105089

Beste strandtent staat op Vlieland


DEN HAAG (ANP) - 't Badhuys op Vlieland is donderdag uitgeroepen tot de beste strandpaviljoen van Nederland. De horecaonderneming ging afgelopen april open en werd helemaal opnieuw gebouwd. Het publiek en vakjury prezen unaniem ,,het moderne interieur met industriële elementen, het duurzame karakter, de aandacht voor een schone omgeving en de go...

Logo_rss_entry-104884

'Sigarettenautomaten binnen vijf jaar uit alle horeca'


Sigarettenautomaten moeten in 2022 uit alle horecagelegenheden verbannen zijn. Dat schrijft staatssecretaris van Volksgezondheid, Martin van Rijn, aan de tweede kamer. Supermarkten mogen binnen drie jaar geen uitgestalde tabak meer hebben. 

Logo_rss_entry-104889

Werknemers in de horeca minst vaak ziek


Werknemers in de horeca bleven vorig jaar het minst ziek thuis. Het verzuim onder horecamedewerkers bedroeg 2,2 procent. De ambtenarij kende het hoogste ziekteverzuim. 

Logo_rss_entry-104704

Terras Top 100: Landgoed het Rheins over winnen Publieksprijs: 'trots van Twente'


Tien procent van de in totaal 14.000 stemmen wist Landgoed Het Rheins uit Enter binnen te slepen. Na een derde plaats in 2016, sleepten ondernemer Rien Mol en zijn team nu De Publieksprijs in de wacht. Hoe deden ze dat? 

Logo_rss_entry-104694

Terras Top 100: De Werf met zilver naar huis 'fantastische prestatie'


De Werf in het Zeeuwse Veere ging maandag 3 juli tijdens de uitreiking van de Terras Top 100 naar huis met de tweede prijs. Vlak na de uitreiking sprak Misset Horeca de broers Paul en Bart Melis die pas vier maanden geleden de zaak overnamen. 

Logo_rss_entry-104689

Terras Top 100 2017 in kaart


De Terras Top 100 2017 overzichtelijk in beeld gebracht via de digitale landkaart. Hier zijn de beste terrassen van Nederland te vinden. 

Logo_rss_entry-104021

'Revolutie in drinkcultuur Nederlandse jongeren'


Trimbos Instituut publiceerde deze week het rapport ‘Veranderingen in middelengebruik onder Nederlandse scholieren’. Hierin wordt de ontwikkeling van onder meer alcoholconsumptie bekeken in de periode 2003 – 2015. Conclusie: Nederlandse scholieren drinken spectaculair minder vaak, minder veel en minder excessief. 

Logo_rss_entry-104039

Bierbrouwer Gulpener treedt toe tot craftbierclub Craft


Bierbrouwer Gulpener treedt per 1 juli 2017  toe tot craftbiervereniging Craft. De branchevereniging blijft zich richten op de kleine brouwers, maar volgens de Craft past Gulpener in het plaatje als onafhankelijke brouwer met een passie voor het brouwen van mooie bieren. ‘Toetreding Gulpener voelt als erkenning.’ 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht