NHG Cafe nieuws

Logo_rss_entry-157186

Tussenstand Publieksprijs Koffie Top 100 2018: TIM! aan kop


Na de eerste week stemmen voor de Publieksprijs in de Koffie Top 100 2018 gaat TIM! in Sevenum in de eerste tussenstand Publieksprijs Koffie Top 100 2018 aan kop met ruim 460 van de tot nu toe dik 5300 uitgebrachte stemmen. 

Logo_rss_entry-157079

Misset Horeca blikt terug op Terras Top 100 in digitaal magazine


Het evenement rondom de Terras Top 100 2018 was één groot feest op 3 juli 2018 in Staverden. Onder een strakblauwe hemel vierden ruim 400 aanwezigen hun notering in de lijst en werden diverse prijswinnaars letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Een terugblik in beeld en geluid is nu verpakt in een digitaal magazine. 

Logo_rss_entry-156700

Mishandelaar ober biedt Nederland excuses aan


PRAAG (ANP) - Een van de Nederlanders die in Praag een ober hebben mishandeld, heeft in een brief zijn excuses aangeboden. In de brief zegt Armin N. spijt te hebben en biedt hij niet alleen de ober, maar ook Nederland zijn excuses aan. Ook is hij van plan de ober financieel te steunen.

Logo_rss_entry-156265

Strenge controle drinkende jeugd Vierdaagsefeesten


De politie in Nijmegen gaat tijdens de Vierdaagsefeesten streng controleren op drank die minderjarigen meenemen naar het stadscentrum. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is helemaal klaar met jeugd die ‘letterlijk en figuurlijk uit de goot gevist moet worden.’ ‘Maar’, zo voegt hij eraan toe: ‘De horeca houdt zich goed aan de regels.’ 

Logo_rss_entry-156269

Niëns Maasbree half jaar na brand weer open en vernieuwd


In september 2017 woedde er brand in de bowling van horecabedrijf Niens in Maasbree. De bowling gaat na een half jaar hard werken op vrijdag 6 juli opnieuw open. Tegelijkertijd met de vernieuwde bowling heropent Niens ook haar café én wordt een compleet nieuw pannenkoekenrestaurant geopend. Tevens presenteert het bedrijf haar nieuwe huisstijl. 

Logo_rss_entry-156268

Heineken scherpt beleid rond 'promo girls' Afrika aan


Heineken stopt voorlopig met het inzetten van ‘promo girls’ in Mozambique. Onderzoek wijst uit dat promotiemeisjes die in dat Afrikaanse land bier aan de man brachten inderdaad te maken hadden met seksueel wangedrag. 

Logo_rss_entry-156277

Geen verplichte consumptie bij hoge nood


ROTTERDAM (ANP) - Wie in de Rotterdamse binnenstad hoognodig naar het toilet moet, kan nu terecht in een aantal cafés, restaurants en hotels zonder de verplichting daar een consumptie te gebruiken.

Logo_rss_entry-156046

'Nederland populairder als vakantieland'


AMSTERDAM (ANP) - Nederland wint aan populariteit als vakantieland. Naar verwachting gaan Nederlanders deze zomer vaker op vakantie in eigen land, terwijl ook meer buitenlandse toeristen dit jaar Nederland aandoen. Dan gaat het vooral om Belgen en Duitsers die naar de Nederlandse kust trekken.

Logo_rss_entry-155971

Visa en Mastercard verliezen mededingingszaak


LONDEN (ANP) - Visa en Mastercard hebben in het Verenigd Koninkrijk een gevoelige nederlaag geleden in een grote mededingingszaak die Britse supermarktketens hadden aangespannen. Mogelijk moeten de bedrijven daardoor miljarden dollars aan schadevergoedingen betalen.

Logo_bankbiljetten_geld_euro_2016

Vakantie-budget voor 15 dagen 1500 euro


Nederlanders die komende zomervakantie hun koffers inpakken gaan gemiddeld 15 dagen van huis. De helft van de ondervraagden geeft hier niet meer dan 1500 euro aan uit. In 2018 zei de helft van de geënquêteerden nog dat 2000 euro het maximum was wat aan vakantie besteed kon worden. 

Logo_rss_entry-154808

Terras Top 100 2018: grote sprong Utrecht, Amsterdam opnieuw sterk


De provincie Utrecht maakt een enorme sprong qua aantallen terrassen in de Terras Top 100 en Gelderland is de provincie met de meeste terrassen in de lijst. Voor het tweede jaar op rij is Amsterdam de stad met de meeste noteringen. Maandag 2 juli wordt de lijst bekendgemaakt, maar nu lichten we alvast een tipje van de sluier. 

Logo_rss_entry-154661

Café Cliché van Sidney Schutte in voormalig restaurant Bijvangst


Café Cliché, het nieuwe initiatief van chef Sidney Schutte, opent eind augustus de deuren in voormalig restaurant Bijvangst aan de Middenweg in Amsterdam. Bijvangst sloot in juni de deuren nadat dit het tij niet meer kon keren na een slechte recensie van Parool recensent Hiske Versprille. 

Logo_rss_entry-154326

Horecavakbond richt vizier op freelancers


ALMERE (ANP) - FNV Horeca gaat zich naast vaste werknemers ook meer inzetten voor freelancers in de sector. De horecabond is daarvoor een samenwerking begonnen met Temper, een bedrijf dat online circa 2500 opdrachtgevers in de horeca koppelt aan zzp'ers.

Logo_rss_entry-154025

Koffieketen Starbucks trapt op rem


Koffieketen Starbucks is beduidend minder optimistisch over zijn verkoopgroei in het lopende kwartaal dan door analisten werd gedacht. Verder is het bedrijf van plan zich meer te richten op zijn Amerikaanse thuismarkt en op China. 

Logo_rss_entry-153866

Ziekteverzuim in horeca opnieuw het laagst


Het ziekteverzuim in Nederland lag in het eerste kwartaal van dit jaar op het hoogste niveau sinds de eerste drie maanden van 2007, vooral door de griepepidemie. In de horeca is het ziekteverzuim met 2,3 procent opnieuw het laagst. 

Logo_rss_entry-153869

Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 van start


De strijd om het Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de vierde keer. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht