NHG Cafe nieuws

Logo_rss_entry-136765

Gastropaviljoen XV: jaarrond gastronomie in Texels paviljoen


Op het strand van Texel is in januari gestart met de bouw van een gastropaviljoen. Bij strandafslag Paal 15 wordt een jaarrond paviljoen gebouwd. Eind april zal hier Gastropaviljoen XV openen. 

Logo_rss_entry-136419

ROC Midden Nederland zet zich in voor terugdringen horeca-vacatures


Horecastudenten en -bedrijven hebben elkaar op dinsdag 13 februari ontmoet tijdens speeddates van het Facility, Horeca & Travel-college in Nieuwegein. ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven sloegen de handen ineen om het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen. 

Logo_rss_entry-136433

Eerste alcoholvrije speciaalbier Brand: Weizen 0.0


Brand introduceert met haar Weizen 0.0, het eerste alcoholvrije speciaalbier van van het merk. Met de Weizen 0.0 speelt de brouwer in op de trend van alcoholvrije bieren. ‘Het beste van twee werelden.’ 

Logo_rss_entry-136182

Rookruimtes in horeca niet meer toegestaan


DEN HAAG (ANP) - Speciale rookruimtes in horeca-gelegenheden vallen niet langer buiten het algehele rookverbod. Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag bepaald dat de uitzondering voor rookruimtes in horeca-inrichtingen ongeldig is.

Logo_rss_entry-136158

Tweede Diageo Learning for Life van start


Drankenmultinational Diageo is gestart met de tweede groep jongeren voor het Learning for Life-programma. Een groep van 20 studenten wordt getraind op het gebied van persoonlijke en technische vaardigheden voor het werk van bartender. 

Logo_rss_entry-136000

Januari: relatief meeste faillissementen horeca


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gestegen. In januari zijn er vijf bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief waren de meeste faillissementen in de horeca. 

Logo_rss_entry-135968

Heineken groeit sterk op eigen kracht


AMSTERDAM (ANP) - Heineken heeft 2017 afgesloten met meer winst op een hogere omzet. De brouwer profiteerde deels van overnames, terwijl Heineken ook op eigen kracht goede groeicijfers kon overleggen. Het biervolume viel op jaarbasis 3 procent hoger uit.

Logo_rss_entry-135525

Bavaria overhandigt 170.000 handtekeningen in Den Haag voor Carnavalvrij


Bierbrouwer Bavaria is met een grote carnavalsstoet naar Den Haag gereden voor haar actie Carnavalvrij. Ambassadeur Björn van der Doelen overhandigde ruim 170.000 handtekeningen met een dikke knipoog aan VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. De Brabantse bierbrouwer werpt zich daarmee op als pleitbezorger voor officiële erkenning van carnaval – ...

Logo_rss_entry-135294

Carlsberg richt zich op Azië en alcoholvrij


Bierbrouwer Carlsberg groeide afgelopen jaar hard op de Europese markt, bleek woensdag uit de presentatie van de jaarcijfers. Ook zette het bedrijf in West-Europa meer van zijn alcoholvrije bieren af. 

Logo_rss_entry-135121

Gin-Tonic Festival op De Pier Scheveningen


Tijdens Gin-Tastic op zaterdag 17 en zondag 18 februari staat de gehele Foodboulevard op De Pier in het teken van Gin-Tonic. Vijftien Gin-tonic-experts van verschillende – voornamelijk Nederlandse – Gin-merken zijn van de partij. 

Logo_rss_entry-135114

Kabinet pakt overmatig alcoholgebruik aan


DEN HAAG (ANP) - Niet alleen roken en overgewicht, maar ook overmatig alcoholgebruik gaat deel uitmaken van het Nationaal Preventieakkoord van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Blokhuis denkt dat de risico's van alcohol sterk worden onderschat.

Logo_rss_entry-134449

Fluisterbar The Closet opent haar deuren


Ontwerpbureau De Horeca Fabriek opent in Amsterdam binnenkort secret bar The Closet. 

Logo_rss_entry-134309

Inschrijving Terras Top 100 open: vakjury bezoekt elke zaak


De inschrijvingen voor de Terras Top 100 2018 zijn geopend. De tiende editie kent één grote aanpassing: de vakjury zal de eerste ronde jureren. Dat betekent dat elke zaak die zich inschrijft dus sowieso een vakjurylid op bezoek krijgt, inclusief rapportage. 

Logo_rss_entry-134269

Pop-up-concept promoot Bier aan tafel met Bierdiner


Bier aan tafel wint in Nederland steeds meer terrein. Met een pop-up restaurant in de Cultuurkoepel in Heiloo gaan drie ondernemers dit groeiende fenomeen promoten. Dit gaan ze doen middels een bierdiner van acht gangen. 

Logo_rss_entry-133958

Terras Bootcamp stoomt ondernemer en werknemer klaar voor nieuwe seizoen


De Misset Horeca Terras Bootcamp vindt 12 maart plaats in Breda. Gevestigde namen uit de branche werken mee aan sessies die voor zowel ondernemers als werknemers leerzaam zijn. 

Logo_rss_entry-133956

Koffie- en frisdrankmaker omarmen elkaar


WATERBURY (ANP) - Koffiemaker Keurig Green Mountain en frisdrankbedrijf Dr Pepper Snapple gaan fuseren. Daardoor ontstaat een bedrijf met een jaarlijkse omzet van 11 miljard dollar (ongeveer 8,9 miljard euro), maakten de twee Amerikaanse ondernemingen maandag bekend.

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht