NHG Cafe nieuws

Logo_overtourism-unwto-celth_logo

Nieuw UNWTO-rapport biedt steden hulp bij beheersen impact overtoerisme


Een nieuw rapport van de World Tourism Organization (UNWTO) biedt ondersteuning bij het beheersen van de groeiende toeristenstromen in stedelijke gebieden en de impact hiervan op de betrokken steden en bewoners. ‘‘Overtourism? Understanding and managing urban tourism growth beyond perceptions”, werd vannacht gelanceerd tijdens de zevende UNWTO G...

Logo_syrische_vluchtelingen_aan_het_werk_rapport-1

Investeren in Syrische vluchtelingen op de werkvloer loont


Werken met Syrische vluchtelingen heeft goede kans van slagen. Dit signaleren onderzoekers van het HRM Lectoren Netwerk Nederland in het e-book ‘Syrische vluchtelingen aan het werk’. Het gaat om gemotiveerde en goed opgeleide mensen die als statushouder mogen werken. Werkgevers kunnen van die kennis en ervaring profiteren, mits ze bereid zijn la...

Normal_rss_entry-166107

Coca-Cola kijkt naar mogelijkheid wiet-drankjes


Coca-Cola kijkt nu ook naar de markt voor cannabisdrankjes. De frisdrankgigant is naar verluidt zelfs in gesprek hierover met wietproducent Aurora Cannabis, waardoor de beurskoers van dat Canadese bedrijf maandag flink omhoogschoot. 

Normal_rss_entry-165602

Affligem Patersvat gelimiteerd naar horeca


Voor het eerst zal een gelimiteerde editie Affligem Patersvat in Nederland beschikbaar zijn in de horeca. Tot het einde van het jaar, voor ongeveer 1000 horecazaken. Het eerste glas wordt 14 september getapt in de Foodhallen in Amsterdam. 

Normal_rss_entry-165610

Voorinschrijving Terras Top 100 2019 geopend


Bedrijven die mee willen doen aan de Terras Top 100 2019, of die interesse hebben in deelname kunnen zich nu alvast inschrijven. De voorinschrijving is geheel vrijblijvend, geopend. 

Normal_rss_entry-165573

Tweede editie Gooisch Bierfestival


Het Gooische Bierfestival vindt zondag 30 september voor de tweede keer plaats in Hilversum. Naast diverse Nederlandse brouwers, waaronder Walhalla, Poesiat&Kater en Oldskool, wist de organisatie ook een aantal Amerikaanse primeurs naar het festival te halen. 

Normal_rss_entry-165570

Brouwersnös opent 28 september deuren in Groenlo


Brouwersnös, de nieuwe bierbrouwerij in Groenlo, opent  vrijdag 28 september haar deuren. De brouwerij is mede een initiatief van Frans en Andries De Groen, van de bekende Grolsch-familie. 

Logo_rss_entry-165586

Bierbrouwer De Prael naar Groningen


Na uitbreidingen in Amsterdam en Den Haag opent De Prael nu ook de deuren aan het Boterdiep in Groningen. De Amsterdamse brouwerij is in 2001 opgericht voor mensen die op welke manier dan ook moeilijk aan het werk komen. 

Normal_rss_entry-165476

Grolsch Tripel brengt bruine beugelfles terug op de markt


De bruine beugelfles van Grolsch is terug van weggeweest. Vanaf deze week brengt de bierbrouwer haar Grolsch Kruidige Tripel in de bruine beugelfles op de markt. Vanaf vandaag bij supermarkten en slijterijen, vanaf oktober in de horeca. 

Normal_rss_entry-165404

Nederlands Bockbierseizoen in teken van bockbier en foodpairing


Het Nederlandse Bockbierseizoen gaat maandag 1 oktober officieel van start. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op foodpairing met het bier. ‘Bockbier is een rijk bier, dat zich uitstekend laat combineren met veel gerechten en daarom vieren we dat door bockbier nog nadrukkelijker te koppelen aan eten.’  

Logo_rss_entry-165263

Sterrenchef Edwin Vinke en Bløf-zanger Paskal Jakobsen openen eetcafé


Edwin Vinke, van sterrenrestaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat, start samen met Bløf-zanger Paskal Jakobsen een eetcafé in Middelburg. Hard & Ziel aan de Turfkaai 3 opent de deuren op 5 oktober. 

Normal_rss_entry-165214

Sommelier Lotte Wolf (32) overleden


Lotte Wolf, wijnmaker, winedirector van Bridges* en wijnexpert voor Misset Horeca, is op 11 september plotseling overleden. Dat heeft Bridges op Facebook bekendgemaakt. 

Normal_rss_entry-165073

Patrick Beijk Meest Markante Horecaondernemer Groningen


Patrick Beijk mag zich de Meest Markante Horecaondernemer van de provincie Groningen noemen. De eigenaar van onder andere Mr. Mofongo en The Dog Bollocks valt volgens de jury op door zijn uitdagende initiatieven en nieuwe horecaconcepten. 

Logo_rss_entry-163976

Brouwerij Frontaal geeft publiekelijk aandelen uit


Als eerste brouwerij in Nederland geeft het Bredase Frontaal publiekelijk aandelen uit via crowdfunding. Hiermee will het €500.000 ophalen om de brouwerij en het proeflokaal uit te breiden. De brouwerij gaat zich vestigen in de oude snoepfabriek De Faam in Breda. 

Logo_rss_entry-163944

'Personeel leeft ongezonder door overwerk'


LEIDEN (ANP) - Een groot deel van de Nederlandse werknemers gaat door overwerken ongezonder leven. Ze sporten minder, eten ongezonder, slapen slechter en worden sneller boos op de kinderen. Ook de relatie met de partner en sociale contacten komen onder druk te staan doordat er minder tijd overblijft, staat in een onderzoek van Kantar Public, in ...

Logo_rss_entry-163642

Barrel aged-primeur tijdens Gulpener hopoogst


Tijdens haar jaarlijkse hopoogst, komt bierbrouwer Gulpener met een aantal primeurs. Hieronder een gelimiteerde  Whisky Barrel Aged Peated Masterblend. Ook wordt er eenmalig een ongefilterde Dort gebrouwen. 

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht