NHG Cafe nieuws

Logo_rss_entry-174403

Hoofdjury Café Top 100: 'Pak door met de borrelkaart'


Ook kleine café’s kunnen meer doen om gasten te verrassen met een mooie borrelkaart. Dat is één van de conclusies die de hoofdjury trekt na afloop van de Café Top 100 2018. ‘Mensen verwachten tegenwoordig meer.’ 

Logo_rss_entry-174393

Gastvrijheidsbeeldje Café Top 100 omgedoopt tot Dick Wildeman Trofee


Het Gastvrijheidsbeeldje, dat jaarlijks aan elke winnaar van de Café Top 100 wordt uitgereikt wordt per direct omgedoopt tot de Dick Wildeman Trofee. Dat is maandag 12 november bekendgemaakt tijdens de Café Top 100 2018. Om de doop officieel te maken werd er direct een Oeuvre-versie van de trofee uitgereikt. 

Logo_rss_entry-174391

Goesting wint Publieksprijs Café Top 100: 'Als we iets doen, doen we het goed'


Met om precies te zijn 4329 stemmen, won Proeflokaal Goesting in Venray op 12 november de felbegeerde Publieksprijs van de Café Top 100. Met onder meer professionele video’s op Facebook, wist Goesting stemmen te werven. 

Logo_rss_entry-174367

Gouden Apenstaart voor Bobby's Bar: 'Social media levert ons veel op'


Bobby’s Bar in Helmond won op maandag 12 november de Gouden Apenstaart van de Café Top 100 2018. Het café wordt daarmee beloond voor haar social media-beleid. ‘Op social media willen we dezelfde sfeer neerzetten als in onze zaak: warm, gezellig en gastvrij’, reageert mede-eigenaar Geert Blenckers nadien. 

Normal_studenten_in_het_buitenland

Studenten horeca vaakst voor studie naar buitenland


Een kwart van de studenten die in het studiejaar 2016/’17 een diploma in het hoger onderwijs behaalden, zijn voor hun studie naar het buitenland geweest. Horecastudenten brachten het vaakst een deel van hun opleiding in het buitenland door. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over zogenoemde studiepuntmobiliteit in het hoger onderwijs.

Logo_rss_entry-174238

Wijn uit Lochem Europees beschermd


BRUSSEL (ANP) - Nederlandse wijn met de naam Oolde wordt opgenomen in een Europees register dat streekproducten beschermt tegen namaak. Oolde-wijn wordt gemaakt in de Gelderse gemeente Lochem.

Logo_rss_entry-173832

Van Geloven en Schrobbelèr introduceren de Schrobbelèr bitterbal


Traditioneel gaat op de elfde van de elfde het nieuwe Carnavalsseizoen van start. Dit jaar viert Tilburg haar carnavaleske lustrum 5×11. Vanuit de carnavalsgedachte hebben twee iconische Tilburgse bedrijven hun krachten gebundeld. Van Geloven en Schrobbelèr introduceren dé snack van deze koude feestelijke wintermaanden: de Van Geloven Schrobbelè...

Logo_rss_entry-173654

Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt


SVH heeft de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. 

Logo_rss_entry-173504

Uitreiking Nightlife Awards op 13 november in Club Rodenburg Beesd


In Club Rodenburg Beesd wordt op 13 november de Nightlife Awards 2018 uitgereikt aan de populairste clubs, danscafés, feestcafés en shotjesbars van Nederland. De ranking wordt bepaald op basis van de Facebookprestaties en het aantal behaalde stemmen van het uitgaanspubliek. 

Logo_rss_entry-173326

René Bogaart Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord


René Bogaart van Big Horeca is maandag 5 november door KHN uitgeroepen tot de Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord. 

Logo_rss_entry-173190

'Naast toeristenbelasting ook dagjesmensen belasten voor attracties'


De Amsterdamse wethouder Udo Kock (financiën) broedt op maatregelen om dagjesmensen belasting te laten betalen voor een bezoekje aan de hoofdstad. Dat zou kunnen via een belasting op attracties zoals musea, Madame Tussauds en Artis. 

Logo_rss_entry-172870

Maallust brouwt met hulp van gedetineerden eerste bier met eigen hop


Bierbrouwerij Maallust uit het Drentse Veenhuizen heeft haar eerste bier gebrouwen met eigen hop. De hopteelt is vooral mogelijk gemaakt door de inzet van gedetineerden uit de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. 

Logo_rss_entry-172704

Speciaalbier en alcoholvrij stuwen Carlsberg


KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Carlsberg heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal flink zien stijgen. Vooral de vraag naar speciaalbieren en alcoholvrije dranken nam toe. De Deense bierbrouwer profiteerde ook van het uitzonderlijk warme zomerweer in Europa.

Logo_rss_entry-172586

Gordon sluit koffiezaak in Rotterdam


ROTTERDAM - Gordon stopt na ruim een jaar met zijn koffiezaak aan de Coolsingel in Rotterdam. Blushing is in de Maasstad niet zo'n succes geworden. In Amsterdam en Blaricum is Blushing wel een succes, aldus de entertainer.

Normal_alcohol

Tussen cola en Bacardi: Nederlanders drinken verantwoorder


Nederlanders drinken steeds verantwoorder. We winnen van onszelf ten opzichte van een paar jaar geleden én van andere landen. De Wereldgezondheidsorganisatie deed daar een tijd geleden onderzoek naar. De gemiddelde alcoholconsumptie was in 2010 nog 10,4 liter per persoon per jaar. In 2016 was dat nog 8,7 liter. Wat we dan graag drinken? We zette...

Normal_rss_entry-172231

Eigen café-restaurant voor poppodium Melkweg: Milk


Poppodium Melkweg in Amsterdam heeft een eigen café-restaurant geopend. De naam is Milk en dit horecabedrijf zit aan de achterkant van de Melkweg aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. 

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht