NHG Cafe nieuws

Logo_rss_entry-115631

Buurtbewoners openen café-restaurant in Amsterdam


Aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West is in een half jaar tijd een nieuw café-restaurant verrezen. De zaak is tot stand gekomen in samenwerking met de buurt, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het café restaurant krijgt de naam Hotel Buiten en opent zondag 8 oktober haar deuren. 

Logo_rss_entry-115543

Distilleerderij gebruikt restbier als basis voor dranken


Een distilleerderij waar bier aan de basis staat van de productie van gin, jenever en whisky. Dat is Anima, dat 6 oktober haar deuren opent in Nijmegen. 

Logo_rss_entry-115553

'Verhoging btw-tarief desastreus voor horeca'


Koninklijke Horeca Nederland -KHN- vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. ‘Het lijkt een kleine stap, maar de impact is groot. Want horecaondernemers werken met kleine marges.’ 

Logo_rss_entry-115171

Win 3x Bartools van Tess Posthumus


Tess Posthumus lanceerde onlangs een nieuwe lijn bartools. In samenwerking met Misset Horeca verloot één van ’s lands beste bartenders nu drie verschillende pakketten. 

Logo_rss_entry-114882

Korenmarkt Arnhem: ondernemers gezocht voor pand Korenbeurs


Het Focus Filmtheater vertrekt in het voorjaar van 2018  uit het pand De Korenbeurs op uitgaansplein de Korenmarkt in Arnhem. De gemeente zoekt nieuwe horecaondernemers met een goed plan voor het opvallende pand op de Korenmarkt. 

Logo_rss_entry-114871

ACM akkoord met overnamedeal Sligro en Heineken


De Autoriteit Consument & Markt is akkoord met de overname door Sligro van de groothandelsactiviteiten van Heineken. Dat laten de partijen middels een persbericht weten. Met de deail zal Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor de brouwer gaat uitvoeren 

Logo_rss_entry-114558

Aantal cafés in Nederland daalt


Het aantal cafés in Nederland is de afgelopen vijf jaar met 4 procent gedaald naar 8950. Dat heeft horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners becijferd. 

Logo_rss_entry-114201

De Smulpot na 65 jaar verkocht door familie Huizinga


Hotel-restaurant De Smulpot in Den Burg op Texel, komt na bijna vijfenzestig jaar in andere handen. Eigenaar Dave Huizinga, derde generatie in het bedrijf, heeft het verkocht aan mede-Texelaars Anton Kalusche en Nancy Hopmans. Huizinga verhuist met zijn partner Anne Rienstra naar het Portugese Madeira om daar een landgoed te bestieren. 

Logo_rss_entry-113862

Celstraf voor vernielen reuzenbadeend van biercafe De Goudse Eend


Het stelen en vernielen van een plastic badeend van circa een meter hoog heeft een 45-jarige man uit Gouda een gevangenisstraf opgeleverd. De politierechter veroordeelde hem woensdag tot acht weken cel waarvan zes weken voorwaardelijk. Op camerabeelden is vastgelegd hoe de man eind juni door de terrasafzetting van biercafé De Goudse Eend heen br...

Logo_rss_entry-113656

Werkgever mag e-mail niet zomaar checken


STRAATSBURG - Bedrijven die het e-mailverkeer van werknemers willen controleren mogen dat niet zomaar doen. Hun personeel moet weten dat hun berichten kunnen worden gecheckt voordat het management tot die maatregel overgaat.

Logo_rss_entry-113535

Discussie: Is er een toekomst voor het bruine café?


Tijdens de viering van het 100-jarig kasteleinschap van de familie De Jongh van de Beyerd in Breda vond er een paneldiscussie plaats over de toekomst van het bruine café. ‘Enkele zijn iconen, een begrip, uniek en eigentijds. Deze hebben zeker een toekomst’, zo stelt Fred Bus van Debuut. Maar hoe kijkt de nieuwe generatie naar het bruine café? 

Logo_noorderzon_2017

Opnieuw 150.000 bezoekers voor Noorderzon


De 27e editie van Festival Noorderzon, eind augustus in Groningen, heeft in elf dagen tijd ruim 150.000 bezoekers naar het Noorderplantsoen getrokken.

Logo_rss_entry-113195

Nieuw bockbier Oedipus geïnspireerd door 'simpele boerenleven'


De Amsterdamse bierbrouwer Oedipus komt met een nieuw bockbier. Het gaat hier om de eerste in een serie samenwerkingen met de Amsterdamse kunstgalerie Torch. Kunstenaar Philip Akkerman inspireerde de bierbrouwer voor hun nieuwe bier. 

Logo_rss_entry-113075

Gijs Lenting, zoon van Ton Lenting, start eigen horecabedrijf


Gijs Lenting, de zoon van horeca-adviseur Ton Lenting, opent vrijdag 1 september officieel de deuren van zijn eigen zaak. Gijs Lenting draait al sinds 22 augustus in zijn Lokaal De Ruyter in de Nijmeegse wijk Bottendaal. 

Logo_rss_entry-113015

Moeder Makro schroeft verkopen op


FRANKFURT (ANP) - Het Duitse groothandelsbedrijf Metro heeft zijn verkopen in het afgelopen kwartaal opgeschroefd. Dat meldde het moederbedrijf van Makro bij de bekendmaking van zijn derdekwartaalcijfers.

Logo_rss_entry-113026

Jameson blijft succesverhaal door stijgende populariteit klassieke cocktails


Jameson blijft een succesverhaal voor drankenconcern Pernod Ricard. Voor het achtste jaar op rij werd er meer whiskey van het merk verkocht. Dat succes is mede reden voor het bedrijf om de verwachtingen voor het nieuwe boekjaar op te voeren. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht