NHG Restaurant nieuws

Logo_rss_entry-107386

Nieuwe namen bekend van chefs die koken op Folie Culinaire


Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij delen hun kennis tijdens de vijfde editie van Folie C...

Logo_rss_entry-107382

Beste vrouwelijke chef Zuid-Amerika gastchef Joris Bijdendijk


De Deense topchef Kamilla Seidler kookt begin oktober drie dagen samen met Joris Bijdendijk in Restaurant Rijks in Amsterdam. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia’s beste restaurant. 

Logo_rss_entry-107418

Brand in grotten: groot alarm in Maastricht


MAASTRICHT (ANP) - De hulpdiensten hebben vrijdagmiddag in Maastricht groot alarm geslagen om een brand in de grotten bij het Belgisch grensplaatsje Kanne. Daar brak donderdag brand uit in hooi dat een bedrijf in de grotten heeft opgeslagen.

Logo_rss_entry-107352

Historisch Foodfestival Ketels aan de Kade Rotterdam


In Delfshaven in Rotterdam vindt zaterdagavond 12 en zondag 13 augustus de 4e editie van Ketels aan de Kade plaats. Een culinair foodfestival waar het stadsverleden tot leven komt. 

Logo_rss_entry-107372

Koning neemt Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel aan als chef-kok


Koning Willem-Alexander heeft SVH Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel aangenomen als chef-kok. Van Dreumel heeft een flinke cv. Zo was hij onder meer twintig jaar de rechterhand van Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel. 

Logo_rss_entry-107373

Aantal vervalste eurobiljetten stabiel


AMSTERDAM (ANP) - In Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar 24.500 vervalste eurobiljetten onderschept, ongeveer net zoveel als in de eerste helft van 2016. Dat blijkt uit cijfers die De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Logo_rss_entry-107023

Graffitikunstenaars krijgen vrije hand in sterrestaurant Cucina del Mondo


‘Ondernemen is risico nemen en soms betekent dat ook iets geks doen’, aldus sterchef Servais Tielman. Op 31 juli overhandigt hij de sleutel van zijn restaurant Cucina del Mondo in Heerlen aan vijf graffitikunstenaars en gaat hij zelf voor twee weken op vakantie. Terwijl Tielman geniet van het Spaanse landschap en gastronomie, zullen deze kunsten...

Logo_rss_entry-106718

Koppert Cress lanceert Liita Cress 'met de smaak van lavendel'


Lavendelbloemen werden al in de keuken gebruikt, maar nu is er een cressvariant. Koppert Cress lanceert Liita Cress. Liita Cress is een mild bittere cress met de smaak van lavendel. 

Logo_rss_entry-106678

Drie horecagebieden genomineerd voor de 'Wel-zo-veilig-Awards'


De kanshebbers op de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ in de categorieën horeca- en winkelgebied zijn bekend. De genomineerde horecagebieden zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes. De winkelgebieden die kans maken op een award zijn Het Rond in Houten, Kraailandhof in Hoogland en de winkelgebieden van Deventer. 

Logo_rss_entry-106381

Nieuw restaurant Danel: onder één dak met TivoliVredenburg


Het nieuwe restaurant Danel opent in september haar deuren én terras aan het water in Utrecht. Danel bevindt zich op de hoek van TivoliVredenburg bij Vredenburgkade en de Hollandse Toren. 

Logo_rss_entry-106358

Restaurant De Molenaar in Onderdendam treedt toe tot Euro-Toques


Restaurant De Molenaar in Onderdendam is vorige week toegetreden tot Euro-Toques. Het restaurant onder de rook van Groningen heette tot voor kort ‘In de Molen’. De 25-jarige Martin Kooijker nam het toenmalige sterrestaurant eind 2016 over en doopte het om tot De Molenaar. 

Logo_rss_entry-106220

Zwartebridage.nl: 'gastvrijheidsvacatures op niveau'


Een platform voor de zwarte brigade, zoals Kokswereld er voor de witte brigade is. Dat was er nog niet, zag Caroline Wip. De mede-eigenaresse van Het Armhuis op Vlieland richtte daarom Zwartebrigade.nl op. ‘Een platform voor gastvrijheidsvacatures voor de zwarte brigade bij de betere restaurants.’ 

Logo_rss_entry-106180

'Speciaal bier met weinig alcohol in opmars'


DEN HAAG (ANP) - De nieuwste trend in het bierlandschap is dit jaar speciaalbier met minder alcohol. Een op de drie bierdrinkers kiest vaker voor zulke biertjes dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde Nationaal Bieronderzoek.

Logo_rss_entry-106042

Valderrama olijfolie produceert samen met Spaanse topchef nieuwe lijn


Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse topchef Alberto Chicote een geheel nieuwe lijn ontwikkeld. 

Logo_rss_entry-105767

Noma 2.0 van René Redzepi opent in december de deuren


Noma 2.0 van René Redzepi opent in december de deuren. Echter, op 19 juli opent eerst nog een pop-up locatie van het restaurant in Kopenhagen. 

Logo_rss_entry-105793

Yuri Hovius nieuwe chef-kok Rosarium Amsterdam


Chef-kok Yuri Hovius gaat met ingang van 7 augustus aan de slag bij Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant in Amsterdam. De huidige executive souschef van Crown Plaza South volgt Tim Golsteijn op die aan de slag gaat bij Bougainville, onder Pascal Jalhay. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht