NHG Restaurant nieuws

Logo_rss_entry-124891

Ondernemer hippe kokskleding wint Amsterdamse ondernemersprijs


Bianca van der Lee van Chaud Devant heeft de 10e editie van de Amsterdamse Ondernemersprijs 2017 gewonnen. Van der Lee begon in haar studententijd met een eenmanszaakje in de Pijp en verovert nu de wereld met trendy kokskleding. Ze is in tien jaar tijd de eerste vrouwelijke ondernemer die deze prijs wint. 

Logo_rss_entry-124883

Wouter Verkerk bundelt columns in 'Mijn collega komt zo bij u'


De trilogie van Wouter Verkerk is compleet met het boek ‘Mijn collega komt zo bij u…’, Het boek is het derde deel van een trilogie waarvan de eerder verschenen boeken ‘Dit is mijn wijk niet!’ en ‘Is alles naar Wens?’ de eerste twee delen vormen. 

Logo_rss_entry-124875

Nederland blijft populair onder toeristen: aantal Aziaten en Duitsers stijgt


Nederland blijft onverminderd populair onder toeristen. Het aantal bezoekers van over de grens steeg in de eerste acht maanden van het jaar met ruim 13 procent tot 12,4 miljoen, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. 

Logo_rss_entry-124743

Sander van Zantvliet over Prix Culinaire Le Taittinger International: 'Volgend jaar doe ik weer mee'


Tom Meyer van Restaurant d’Hôtel de Ville uit Crissier (Zwitserland) mag zich de winnaar noemen van de 51e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger International. Sander van Zantvliet die Nederland vertegenwoordigde, eindigde helaas buiten de top 3. 

Logo_rss_entry-124741

Toprestaurants koken minder zout tijdens Nierstichting Restaurant Driedaagse


De eerste landelijke editie plaats van de Restaurant Driedaagse van de Nierstichting vindt plaatst op 6, 7 en 8 maart. Samen met toprestaurants laat de Nierstichting het Nederlandse publiek proeven hoe smaakvol minder zout eten is. 

Logo_rss_entry-124736

Amsterdam in top-20 culinaire bestemmingen wereldwijd


Amsterdam staat op plek 18 in de lijst met de beste 100 culinaire bestemmingen ter wereld. Op nummer één staat het Spaanse San Sebastian, gevolgd door Tokio en New York. Rotterdam staat op plek 71. 

Logo_rss_entry-124737

Consumenten besteden weer meer aan restaurants


Consumenten hebben in september 3,1 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is de hoogste groei na januari dit jaar. 

Logo_khn_terras

CBS-rapport 2016 over KHN


Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft voor KHN een jaarrapport 2016 gemaakt over de omzet en baankenmerken van onze leden. Dit rapport is vandaag gepubliceerd op de site van het CBS.

Logo_rss_entry-124446

Iens ontevreden over AH-restaurantactie; einde dreigt


Na drie edities dreigt er een eind te komen aan de restaurantacties van Albert Heijn en Iens waarbij klanten sparen voor een gratis tweede driegangendiner. Voor AH is de actie een succes, maar Iens, uitvoerder van de actie, is minder tevreden. 

Logo_rss_entry-124462

Ron Blaauw in gesprek met topkok Yotam Ottolenghi


Ron Blaauw ging vrijdag 17 november in gesprek met de wereldberoemde topchef Yotam Ottolenghi. In Blaauws nieuwste restaurant Nacarat kreeg Ottolenghi een award uitgereikt omdat hij in Nederland 400.000 boeken verkocht van Sweet. Het zoete bakboek schreef hij in samenwerking met Helen Goh, een bekend patissier in Australië. 

Normal_kok_koken_horeca_mbo_kip_vlees_snijden

Blaas je restaurant nieuw leven in met een complete make-over


Het interieur van je restaurant is zeer sfeerbepalend. Het moet je gasten uitnodigen om lekker lang te tafelen en een fijne en veilige werkplek voor je personeel vormen. Het is dus goed om je interieur eens aan een kritische blik te onderwerpen. Past het nog wel bij de huidige tijd? En past het eigenlijk nog wel bij je concept? Een make-over kan...

Normal_rss_entry-123320

Ongewenst gedrag raakt 1 op de 6 werknemers


DEN HAAG (ANP) - Een op de zes werknemers in Nederland had vorig jaar te maken met ongewenst gedrag door leidinggevenden of collega's. Zelfs bijna een kwart ervoer dit gedrag, zoals pesten, (seksuele) intimidatie, geweld en discriminatie, door klanten, patiënten, leerlingen of andere externen. Dat blijkt uit een maandag verschenen een enquête va...

Normal_vacature_kok_keuken_leerling

5 tips voor een eigen horecazaak


Veel mensen lopen rond met de droom om een eigen horecazaak te beginnen. En wat is er mooier dan een eigen koffiehoek, broodjeszaak, kroeg of restaurant?Nadeel van een eigen zaak is wel dat er veel bij komt kijken. In het geval van een horecazaak spelen ook zaken als keukenapparatuur en voedselveiligheid een grote rol. Bent u een startende horec...

Normal_rss_entry-122988

FNV buitengesloten bij overleg horeca-cao


FNV voelt zich buitengesloten omdat Koninklijke Horeca Nederland niet meer met de vakbond wil praten over een nieuwe horeca-cao. Onlangs liep het overleg tussen beide partijen stuk. Voor de werkgeversorganisatie is dat een reden om dan maar met een andere vakbond te gaan onderhandelen.

Normal_rss_entry-122788

Peetvader van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio overleden


De beroemde Italiaanse tv-kok Antonio Carluccio is woensdag in Londen overleden. Britse media berichtten dat op gezag van medewerkers van de chef die ook bekend staat als ‘de peetvader van de Italiaanse keuken’. Hij is tachtig jaar geworden.

Normal_rss_entry-122782

Jaap Venendaal groep failliet; ook restaurant O Mundo* en Hotel de Wereld


De horecagroep van Jaap Venendaal is failliet. Tot deze groep behoren ook sterrestaurant O Mundo en Hotel de Wereld in Wageningen. Daarnaast exploiteerde hij Drinks and Bites, Restaurant Kelly’s, Eat Cetera in Ede en Wageningen, Hotel PTC+ en Hotel Hof van Wageningen. De bedrijven zijn wel geopend. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht