NHG Restaurant nieuws

Logo_overtourism-unwto-celth_logo

Nieuw UNWTO-rapport biedt steden hulp bij beheersen impact overtoerisme


Een nieuw rapport van de World Tourism Organization (UNWTO) biedt ondersteuning bij het beheersen van de groeiende toeristenstromen in stedelijke gebieden en de impact hiervan op de betrokken steden en bewoners. ‘‘Overtourism? Understanding and managing urban tourism growth beyond perceptions”, werd vannacht gelanceerd tijdens de zevende UNWTO G...

Logo_csa_-_1e_prijs_puur_koken_met_wild_2018-liggend

1e prijs voor Cas Spijkers Academie Twente ‘Puur koken met wild’


Rotterdam/Almelo, 18 september 2018 – Amber Beekman en Mart Oude Luttikhuis, beide student aan de Cas Spijkers Academie Twente, wonnen maandag 17 september de wedstrijd ‘Puur koken met wild voor aanstormend talent’. Met de winst namen zij ook de Cas Spijkers Cup mee naar huis. Deze wisseltrofee gaat voor de derde keer mee naar Twente. De wedstri...

Logo_syrische_vluchtelingen_aan_het_werk_rapport-1

Investeren in Syrische vluchtelingen op de werkvloer loont


Werken met Syrische vluchtelingen heeft goede kans van slagen. Dit signaleren onderzoekers van het HRM Lectoren Netwerk Nederland in het e-book ‘Syrische vluchtelingen aan het werk’. Het gaat om gemotiveerde en goed opgeleide mensen die als statushouder mogen werken. Werkgevers kunnen van die kennis en ervaring profiteren, mits ze bereid zijn la...

Normal_rss_entry-166307

Restaurant Abel. Portugaal verwoest door brand


Abel. Grandcafé en restaurant in Poortugaal is woensdagmorgen door een felle brand verwoest: ‘Het was een houten pand, er was helaas niets aan te doen’, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook een naastgelegen woning viel niet de redden, ondanks pogingen daartoe van de brandweer. Vier bewoners en een kat zijn in veiligheid gebracht. 

Normal_rss_entry-166128

Michel van der Kroft wint Palingbokaal 2018


Nederland heeft de strijd om de palingbokaal gewonnen van België. Op maandag 17 september 2018 vond de interland plaats op Gastvrij Rotterdam. Michel van der Kroft van ’t Nonnetje in Harderwijk wist samen met Marco van der Wijngaard, sous van ’t Amsterdammertje, de Belgen te verslaan. 

Normal_rss_entry-166090

Garnalenprijs keldert door grote aanvoer


DE HAAG (ANP) - Vissers vangen momenteel zoveel garnalen, dat de veilingprijs is gekelderd. Door de warme zomer zit de zee vol. ,,Twee maanden geleden gingen garnalen nog voor een tientje per kilo weg, nu is dat nog geen drie euro, dat gaat de consument merken", zegt voorzitter Matthijs van der Ploeg van de garnalenvissersbond in De Telegraaf. H...

Normal_rss_entry-166105

Joost Deurloo wint NK Oestersteken


Joost Deurloo van restaurant BRU17 uit Bruinisse heeft maandag het Nederlands kampioenschap oestersteken gewonnen. Het kampioenschap werd voor de zesde maal gehouden in Bruinisse. Deurloo mag nu op 29 september meedoen aan het wereldkampioenschap tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival. 

Normal_rss_entry-165939

Restaurant Hulscher's (her)schrijft geschiedenis


Exact 148 jaar nadat twee broers op een historische plek op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam een horecagelegenheid  begonnen, heeft opnieuw een Hulscher het restaurant geopend dat vernoemd is naar haar grootvaders. 

Normal_rss_entry-165582

Sommelier Rick Neuteboom naar Vrienden van Jacob


Rick Neuteboom is aan de slag gegaan als assistent maître en sommelier bij sterrestaurant de Vrienden van Jacob op Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort. Hij werkt in het restaurant samen met maître Jelmer Molendijk. 

Logo_rss_entry-165263

Sterrenchef Edwin Vinke en Bløf-zanger Paskal Jakobsen openen eetcafé


Edwin Vinke, van sterrenrestaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat, start samen met Bløf-zanger Paskal Jakobsen een eetcafé in Middelburg. Hard & Ziel aan de Turfkaai 3 opent de deuren op 5 oktober. 

Normal_rss_entry-165210

Pierre Wind kookt prehistorisch in Archeon


ALPHEN AAN DEN RIJN - De Haagse topkok Pierre Wind gaat op 22 en 23 september prehistorisch, Romeins en middeleeuws koken voor bezoekers van openluchtmuseum Archeon in Alphen aan den Rijn. De culinaire durfal is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de oertijd, gerechten uit het Imperium Romanum en braadstuk die in het Europa van 1000 we...

Normal_rss_entry-165214

Sommelier Lotte Wolf (32) overleden


Lotte Wolf, wijnmaker, winedirector van Bridges* en wijnexpert voor Misset Horeca, is op 11 september plotseling overleden. Dat heeft Bridges op Facebook bekendgemaakt. 

Normal_rss_entry-165232

Seafood Parade Amsterdam: 'Goede Vis-festival'


Vis eten zonder schuldgevoel, dat is de gedachte achter de Seafood Parade van de Good Fish Foundation. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer van Good Fish Foundation. 

Normal_rss_entry-165130

Doorstart voor The Barn Leidsche Rein


De vestiging van restaurant The Barn in Leidsche Rein heeft de deuren weer open. Onder leiding van ondernemer René Jaspers heeft deze vestiging een doorstart gemaakt. ‘De andere vorige vestigingen van The Barn gaan niet meer open. Het is wel de bedoeling dat op korte termijn andere vestigingen worden geopend.’ 

Normal_rss_entry-165144

Estée Strooker wint HillBilly Contest


‘Masterchef’-winnaar Estée Strooker won de HillBilly Contest. Deze kookwedstrijd was onderdeel van de vierde editie van het gastronomische evenement ChefsRevolution. Strooker ging naar huis met een Big Green Egg XXLarge t.w.v. € 5.995,-. 

Normal_rss_entry-165070

Resengo verdrievoudigt aantal aangesloten restaurants


Resengo, horecaleverancier van online reserverings- en gastmanagementsystemen op maat, maakte in het voorbije jaar een zeer sterke groei door. Resengo meldt zelf dat het aantal ondernemers dat het systeem gebruikt als reserveringssysteem sterk is gestegen, evenals het aantal reserveringen en het aantal gereserveerde couverts. 

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht