NHG Restaurant nieuws

Logo_rss_entry-136777

'Winemakers Dinner' Ron Blaauw op Amsterdam Wine Festival


Het Amsterdam Wine Festival heeft met de ‘Winemaker’s Dinners’ een nieuw element toegevoegd aan het wijnevenement. Van 16 tot en met 18 maart wordt het Machinegebouw bij de Westergasfabriek omgetoverd tot pop-up restaurant, waar Ron Blaauw wordt gekoppeld aan het Spaanse Rioja wijnhuis ‘Ramón Bilbao’. 

Logo_rss_entry-136762

Jacob Jan Boerma maakt signature bowl voor Abel's Deli


Abel’s Deli, een uniek foodconcept, heeft haar eerste City Store geopend. Sterrenchef Jacob Jan Boerma en patissier Hidde de Brabander hebben een belangrijk aandeel in dit concept. 

Logo_rss_entry-136419

ROC Midden Nederland zet zich in voor terugdringen horeca-vacatures


Horecastudenten en -bedrijven hebben elkaar op dinsdag 13 februari ontmoet tijdens speeddates van het Facility, Horeca & Travel-college in Nieuwegein. ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven sloegen de handen ineen om het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen. 

Logo_rss_entry-136434

Kasteel de Wittenburg haalt nieuwe maître uit Koninklijk huis


Martin van der Zwan maakt na 18 jaar de overstap van de Dienst van het Koninklijk Huis naar Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. In zijn functie als maître d’hôtel is hij zowel hoofd van de banqueting brigade als van het te openen à la carte restaurant. 

Logo_rss_entry-136433

Eerste alcoholvrije speciaalbier Brand: Weizen 0.0


Brand introduceert met haar Weizen 0.0, het eerste alcoholvrije speciaalbier van van het merk. Met de Weizen 0.0 speelt de brouwer in op de trend van alcoholvrije bieren. ‘Het beste van twee werelden.’ 

Logo_rss_entry-136182

Rookruimtes in horeca niet meer toegestaan


DEN HAAG (ANP) - Speciale rookruimtes in horeca-gelegenheden vallen niet langer buiten het algehele rookverbod. Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag bepaald dat de uitzondering voor rookruimtes in horeca-inrichtingen ongeldig is.

Logo_rss_entry-136165

Horecabeurs Goes organiseert cooking battles met zeeuwse producten


Op maandag 5 maart en dinsdag 6 maart vindt in de Zeelandhallen in Goes Horecabeurs Goes plaats. Het samenwerkingsverband tussen bedrijven en het vmbo en mbo horecaonderwijs in Zeeland, Food Lab Zeeland, organiseert op beide dagen horecavakwedstrijden voor professionals en mbo- studenten. 

Logo_rss_entry-136051

Bib Gourmand restaurant Bloemers stopt in mei 2018


Bib Gourmand restaurant Bloemers in Oeffelt stopt in mei van dit jaar. Eigenaren Susanne Elting en Maarten Bloemers melden dit op hun website. Ze waren 14 jaar ondernemers van het restaurant aan de Dorpsstraat in Oeffelt. 

Logo_rss_entry-136049

Restaurant Cottontree Mer -voormalig Seinpost*- dicht


Het Scheveningse restaurant Cottontree Mer, voorheen sterrestaurant Seinpost, heeft op 2 februari de deuren moeten sluiten wegens economische omstandigheden. De omzet bleef achter na de naamswijziging en het verlies van de Michelinster, die het restaurant sinds 2005 had. 

Logo_rss_entry-136000

Januari: relatief meeste faillissementen horeca


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gestegen. In januari zijn er vijf bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief waren de meeste faillissementen in de horeca. 

Logo_rss_entry-135624

Bobby Rust wordt chef van Noble Kitchen


Bobby Rust, voormalig chef de cuisine bij restaurant Bridges*, zal de keuken van het nieuw te openen Noble Kitchen gaan leiden. 

Logo_rss_entry-135620

Godfried van der Lugt gaat GaultMillau Nederland doen


De GaultMillau gids voor Nederland gaat verder onder leiding van Godfried van der Lugt in samenwerking met GaultMillau Benelux.  Jan van Lissum maakte donderdag 8 februari bekend na 12 jaar te stoppen met het uitgeven van de culinaire gids.  

Logo_rss_entry-135518

GaultMillau België: 'We gaan zeker door in Nederland'


GaultMillau gaat zeker door met haar gids voor de Nederlandse markt. Dit zegt topman Marc Declerck van GaultMillau België tegen Misset Horeca. 

Logo_rss_entry-135504

Moederbedrijf Pizza Hut ziet omzet dalen


LOUISVILLE (ANP) - Het Amerikaanse fastfoodconcern Yum Brands, moederbedrijf van Pizza Hut, KFC en Taco Bell, heeft minder omzet gedraaid in het afgelopen vierde kwartaal. De totale verkopen gingen met ruim 16 procent omlaag tot 1,6 miljard dollar (bijna 1,3 miljard euro), maakte het bedrijf bekend.

Logo_rss_entry-135435

Rechter: New York Pizza is geen restaurant


New York Pizza is en blijft een fastfoodrestaurant, dus mag de keten geen filiaal openen in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. De Raad van State verklaarde het beroep dat New York Pizza tegen een eerder besluit had aangetekend ongegrond. 

Logo_rss_entry-135438

Omzet De Beren plust 35 procent


Mede dankzij de opening van acht nieuwe vestigingen is de omzet van De Beren in 2017 met 35% gegroeid ten opzichte van 2016. Ad Schaap, eigenaar van de horecaketen: ‘Dit is een prestatie waar we ontzettend trots op zijn. Mede door de juiste mensen om ons heen te verzamelen, bereiken wij met elkaar wat we willen’ 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht