NHG Restaurant nieuws

Logo_rss_entry-174538

Restaurant Klaas: weer succesvolle inzet van video 'Klaas en de appeltaartpiet'


Restaurant Klaas in Uitgeest van Niek Groen en Jos Keijsper heeft weer de aandacht op zich gevestigd met een video op Facebook. Eerder deed de ondernemer dit al om zijn personeelsbestand aan te vullen. Dit keer vestigt hij de aandacht – met een dosis humor – op de appeltaarten die hij serveert tijdens de intocht van Sinterklaas in Uitgeest. 

Logo_rss_entry-174527

Zusje Tapas: vijf nieuwe locaties waaronder Rotterdam


Restaurantketen Zusje – waar je avondvullend tapas kunt eten voor 28,80 euro– heeft er vijf familieleden bij. Eind oktober is Zusje Veenendaal geopend, op 9 november Zusje Arnhem aan het Willemsplein. Rotterdam, Woerden en Ede volgen in 2019. 

Logo_rss_entry-174510

SurpriSeat: uit eten in een restaurant dat tot het laatste moment geheim blijft


Naast Rotterdam breidt SurpriSeat nu ook uit naar Amsterdam. Deze dienst ‘kiest’ voor consumenten de locatie waar ze gaan eten. De gast krijgt twee uur voor aanvang van het diner de naam en de locatie van het restaurant door. 

Normal_studenten_in_het_buitenland

Studenten horeca vaakst voor studie naar buitenland


Een kwart van de studenten die in het studiejaar 2016/’17 een diploma in het hoger onderwijs behaalden, zijn voor hun studie naar het buitenland geweest. Horecastudenten brachten het vaakst een deel van hun opleiding in het buitenland door. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over zogenoemde studiepuntmobiliteit in het hoger onderwijs.

Logo_rss_entry-174238

Wijn uit Lochem Europees beschermd


BRUSSEL (ANP) - Nederlandse wijn met de naam Oolde wordt opgenomen in een Europees register dat streekproducten beschermt tegen namaak. Oolde-wijn wordt gemaakt in de Gelderse gemeente Lochem.

Logo_rss_entry-174254

Higold Excellent Outdoor organiseert Higold Inspiration Day


Het merk Higold Excellent Outdoor begon bijna vijf jaar geleden in Europa met een Higold outdoor designcollectie en is nu uitgegroeid tot een trendsetter op het gebied van outdoor  living. En dat vraagt om een nieuwe strategische koers. Deze nieuwe koers wordt gepresenteerd tijdens de Internationale Higold Inspiration Day op 15 november 2018. 

Logo_rss_entry-174224

Oranjerie Ruurlo mag gasten champagne laten sabreren


De Oranjerie Ruurlo behoort voortaan tot het selecte gezelschap van horecabedrijven dat gasten mag begeleiden bij het sabreren van een fles champagne. Hierbij open je de fles champagne met een sabel. 

Logo_rss_entry-174173

Café Ons Huis opent deuren van de huiskamer van de Jordaan


Amsterdam is een culinaire hotspot rijker. Café Ons Huis, een restaurant met de focus op duurzaam koken en lokale producten, heeft haar deuren geopend aan de Rozenstraat 12 in hartje Jordaan. 

Logo_rss_entry-173845

5&33 trapt samen met Julius Jaspers truffelseizoen af


5&33 heeft het truffelseizoen officieel geopend. Een viergangenmenu met verse truffel uit Italië. Voor de vierde editie heeft chef Mirko Bischèri van 5&33 de handen ineen geslagen met chef Julius Jaspers. 

Logo_rss_entry-173827

Vijf Michelinsterren in de keuken voor Voedselbank


Hans Snijders en Gilbert von Berg (Château Neercanne, Bart Ausems (Tout à Fait), Ralf Berendsen (La Source, La Butte aux Bois) en Otto Nijenhuis en Guido LeBron de Vexela (Chateau Sint Ger-lach) bereiden samen een viergangenmenu op 26 november ten bate van Voedselbank Zuid-Limburg. 

Logo_rss_entry-173828

Martijn Kuik werkt in nieuwe zaak Sukerieje met supplement voor vlees en vis


Martijn Kuik, voorheen souschef bij sterrestaurant Kaatje aan de Sluis in Blokzijl, is in Dalfsen gestart met een eigen restaurant. Eind oktober startte hij met Sukerieje. Hij werkt er met een menukaart met groenten als basis. Voor vlees en vis rekent hij een supplement. 

Logo_rss_entry-173654

Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt


SVH heeft de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. 

Logo_rss_entry-173660

Bib Gourmand 2019: zes Bibs minder voor Nederland dan in 2018


129 restaurants in Nederland hebben voor 2019 een Bib Gourmand gekregen van Michelin. Deze waardering voor een goede prijs-kwaliteitverhouding is nieuw voor 19 zaken. 25 bedrijven raken hun Bib Gourmand kwijt, waaronder FG Bistro (verkocht) en Le Garage. 

Logo_rss_entry-173496

Winaars Proefschrift Restaurants Awards 2018


Jan van Lissum heeft maandag 5 november 2018 de winnaars bekend gemaakt van de Proefschrift Restaurants Awards. Lees hier wie er in de prijzen vielen. 

Logo_rss_entry-173345

JRE Awards 2019: restaurants Bentinck, Scherp en De Loohoeve in de prijzen


Mart Scherp van restaurant Scherp is maandag 5 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Peter-Paul Swijnenburg mag zich JRE Gastheer van het Jaar noemen en De Loohoeve kreeg de prijs ‘JRE Restaurant van het Jaar.’ 

Logo_rss_entry-173326

René Bogaart Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord


René Bogaart van Big Horeca is maandag 5 november door KHN uitgeroepen tot de Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord. 

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht