NHG Restaurant nieuws

Logo_rss_entry-146382

Humphrey’s krijgt centrale keuken in Bemmel


Restaurantketen Humphrey’s van Rob Adriaanse krijgt een centrale keuken in Bemmel. Ook gaat het team er zelf kruiden en groenten verbouwen. 

Logo_rss_entry-146406

Verhuizing bedrijf binnen EU online te regelen


BRUSSEL (ANP) - Ondernemingen moeten gemakkelijker binnen de EU kunnen verhuizen naar een ander land, nieuwe vestigingen elders opzetten of fuseren met een buitenlands bedrijf. Daarom komen er standaard digitale procedures voor, stelt de Europese Commissie voor.

Logo_rss_entry-146368

Pand Korenbeurs op Korenmarkt Arnhem wordt foodhal


De aanbesteding voor het Pand Korenbeurs op de Korenmarkt in Arnhem is gewonnen door De Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs. Het plan is afkomstig van Jeroen Steenbergen en Armand Luneman en zij maken van de Korenbeurs een foodhal. 

Logo_rss_entry-146362

Merlet, Bokkedoorns, Librije en drie anderen in Slag op de Schelde 2018


Teams van Merlet, de Bokkedoorns, de Librije, Ratatouille Food&Wine, Elea en de Ertepeller gaan de strijd met elkaar aan tijdens Slag op de Schelde 2018. De Librije mag haar titel verdedigen op 18 juni tijdens de enige kookwedstrijd in Nederland die op het water wordt gehouden. 

Logo_rss_entry-146238

Nieuwe eigenaar Brasserie Paardenburg wil Bib Gourmand


Brasserie Paardenburg in Amstelveen is niet langer van Jan Semeins. Hij heeft zijn zaak verkocht aan Gijs Numan. Numan, jarenlang eigenaar van Bib Gourmand-restaurant Elkaar in Amsterdam, heeft sinds twee weken de sleutels van zijn nieuwe horecabedrijf. Zijn ambities: terug naar een klassieke formule met goed eten, goede service én een Bib Gourm...

Logo_rss_entry-146192

Bijna 400 meer boetes omtrent rookverbod horeca


Er zijn vorig jaar meer boetes uitgedeeld wegens overtreding van het rookverbod in de horeca, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er werden 1554 boetes uitgedeeld tegenover 1168 een jaar eerder terwijl er toen meer controles werden uitgevoerd (25.666 tegenover 22.843). 

Logo_rss_entry-146193

Vereniging Relais Restaurants stopt na 35 jaar


Restaurantvereniging Relais Restaurants is per 1 april 2018 opgeheven. De vereniging, die in 1983 begon als Relais du Centre, heeft 35 jaar bestaan. ‘Maar de wereld is veranderd en de vereniging biedt geen meerwaarde meer’. 

Logo_rss_entry-146046

Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekend


De genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards zijn bekend gemaakt. De awards worden uitgereikt aan strandpaviljoens, hotels en restaurants, die zich inzetten om hun bedrijf in de volle breedte te verduurzamen. 

Logo_rss_entry-146050

Jubileum voor Meesterkok Angélique Schmeinck


Elk jaar in april gaat CuliAir weer van start: het luchtballonrestaurant van Angélique Schmeinck. Varend over Nederland serveert Angélique een spectaculair diner, bereid met de warmte van de ballon. Met de eerste vaart van dit seizoen vliegt ze, samen met Bas Ballonvaarten, het 15de CuliAir jaar in. 

Logo_rss_entry-146052

Herman den Blijker verkoopt restaurant Las Palmas


Herman den Blijker heeft zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam per 1 april verkocht aan ondernemer en chef-kok Eveline Wu uit Eindhoven. De naam van het restaurant blijft hetzelfde. Den Blijker krijgt als adviseur een andere rol binnen Las Palmas. 

Logo_rss_entry-146094

Restaurant Hemelrijk stopt na 25 jaar


Restaurant Hemelrijk in Hulst sluit op 18 juni de deuren. Na circa 25 jaar komt daarmee een einde aan “het Hemelse avontuur” van Thomas, Frank en Irene d’Hooge. 

Normal_keuken_restaurant

Geef je keuken de ruimte: richt hem goed in


Je keuken is het hart van de zaak. Gaat er daar iets mis, dan loopt het aan de voorkant ook in de soep. Gasten die te lang moeten wachten, gerechten die niet tegelijkertijd opgediend kunnen worden en borden die niet zo mooi opgemaakt zijn als zou moeten. Zonde en nergens voor nodig. Met een goed op elkaar ingespeelde keukenbrigade en een handige...

Logo_rss_entry-144160

Pascal Jalhay weer weg bij hotel Eric Toren


Pascal Jalhay vertrekt als signature chef van restaurant Bougainville in hotel TwentySeven. Dit super-de-luxe hotel van Eric Toren bevindt zich op de Dam in Amsterdam. Tim Golsteijn blijft aan en neemt de taken van Jalhay over. 

Logo_rss_entry-144262

Takeaway: meer bestellingen, NL belangrijkste markt


Takeaway.com – in Nederland actief als Thuisbezorgd.nl – heeft in het eerste kwartaal van 2018 fors meer bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het aantal orders ging met 31 procent omhoog tot 20,6 miljoen. 

Normal_rss_entry-143782

Nieuwe eet-app The Piq van voormalig chef Vincent Banning


The Piq is een nieuwe app waarmee gasten foto’s kunnen delen van hun favoriete gerechten in restaurants. Chefs kunnen op hun beurt hun borden delen met gasten. The Piq is een initiatief van voormalig chef-kok Vincent Banning. Gasten kunnen ook reserveren via The Piq.

Normal_rss_entry-143775

Jan Smink opent eigen restaurant


In september opent Jan Smink zijn eigen restaurant in Wolvega. Het voormalig ING-gebouw wordt omgetoverd tot eigen(wijs) restaurant.Hij gaat daar geheel volgens eigen stijl koken. Producten uit de regio, waar hij zelf mee is opgegroeid, krijgen een hoofdrol op het bord. Smink: "Het wordt een zaak met veel ‘lef’."

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht