NHG Restaurant nieuws

Logo_rss_entry-116043

Restaurant boeken bij Airbnb


SAN FRANCISCO - Airbnb denkt een nieuwe markt te hebben aangeboord. Het is voortaan mogelijk om via het platform tafels in restaurants te reserveren. Eerst alleen in de Verenigde Staten, bij ongeveer 650 etablissementen in onder meer New York, Los Angeles en San Francisco, maar later dit jaar mogelijk ook in andere landen.

Logo_rss_entry-116024

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op succesvolle beurs


Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. 

Logo_rss_entry-115549

Happy Tosti zet soep De Verspillingsfabriek op kaart


Happy Tosti, winnaar van de ‘Start-up of the year award’, verkoopt sinds kort soep van De Verspillingsfabriek. Zo zorgt de jonge organisatie ervoor dat met de verkoop hiervan de cirkel van verspilling rond is: soep gemaakt van verspilde groente, geserveerd door mensen met een beperking. 

Logo_rss_entry-115553

'Verhoging btw-tarief desastreus voor horeca'


Koninklijke Horeca Nederland -KHN- vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. ‘Het lijkt een kleine stap, maar de impact is groot. Want horecaondernemers werken met kleine marges.’ 

Logo_rss_entry-115517

Live verslag Bocuse d’Or Nederland 2017


Maandag 18 september strijden op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam vijf chefs om de Bocuse d’Or Nederland. Misset horeca is er bij en doet vandaag verslag van de spannende strijd om de Bocuse d’Or. Welke chef mag Nederland vertegenwoordigen in Turijn in 2018 ? 

Logo_rss_entry-115486

Tweede editie Amsterdam Wine Festival nog uitgebreider


De Westergasfabriek in Amsterdam is van 29 september t/m 1 oktober het toneel van het tweede Amsterdam Wine Festival. De oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond staan deze editie centraal. 

Logo_rss_entry-115496

Amerikaans concept Jamie Oliver naar Rotterdam


Jamie Oliver’s Diner opent  in de winter van 2017 op het Weena in Rotterdam. Dit is de eerste vestiging van het concept buiten het Verenigd Koninkrijk, de andere twee vestigingen zijn te vinden bij Piccadilly Circus in Londen en op Gatwick Airport. 

Logo_rss_entry-114882

Korenmarkt Arnhem: ondernemers gezocht voor pand Korenbeurs


Het Focus Filmtheater vertrekt in het voorjaar van 2018  uit het pand De Korenbeurs op uitgaansplein de Korenmarkt in Arnhem. De gemeente zoekt nieuwe horecaondernemers met een goed plan voor het opvallende pand op de Korenmarkt. 

Logo_rss_entry-114871

ACM akkoord met overnamedeal Sligro en Heineken


De Autoriteit Consument & Markt is akkoord met de overname door Sligro van de groothandelsactiviteiten van Heineken. Dat laten de partijen middels een persbericht weten. Met de deail zal Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor de brouwer gaat uitvoeren 

Logo_rss_entry-114710

Finalisten The Fat Dog Challenge bekend


Ron Blaauw heeft de finalisten van The Fat Dog Challenge – een wedstrijd tussen horecaprofessionals om de ‘beste hotdog van Nederland’ te creëren- bekendgemaakt. 

Logo_rss_entry-114701

Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken


Van de elf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Joost Deurloo Nederlands Kampioen van het Premier Kampioenschap Oestersteken. 

Logo_rss_entry-114559

Studenten winnen medailles in Hongkong


Het Nederlands team Aziatisch koken heeft bij de World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine (WMCCC) twee keer zilver (categorieën vis en vlees) en 1 keer brons (categorie dim sum) behaald. 

Logo_rss_entry-114551

De Beren haalt €15.000 op voor kankeronderzoek


Horecaketen De Beren heeft gedurende de maand augustus een grootschalige inzamelingsactie georganiseerd voor de Daniel den Hoed Stichting. In totaal is €15.000 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. 

Logo_rss_entry-114544

Hans van Wolde mikt met nieuw restaurant op derde ster


Met een nieuw restaurant in het Limburgse heuvellandschap doet Hans van Wolde opnieuw een gooi naar drie Michelinsterren. De sterchef uit Maastricht opent zijn nieuwe zaak op het landgoed in Reijmerstok waar hij zelf woont. Begin 2020 moet ‘Brut 172’, met 25 couverts haar deuren openen. 

Logo_rss_entry-114191

Exclusieve mbo-opleiding start in Weert en Venlo


Speciaal voor studenten met een hart voor de horeca of de vrijetijdsindustrie starten Gilde Opleidingen en het bedrijfsleven volgend schooljaar een exclusieve opleiding. In Venlo én Weert kunnen geselecteerde studenten starten aan de mbo-opleiding Excellente hospitality. 

Logo_rss_entry-114209

Sterchef Peter Koehn (65) verlaat na 38 jaar De Karpendonkse Hoeve


Sterchef Peter Koehn (65) stopt eind 2017 als chef van De Karpendonkse Hoeve. Hij bestierde de keuken 38 jaar en al die jaren prijkte er een Michelinster achter zijn naam. Momenteel bouwt hij zijn werk af en draagt het stokje over aan Rob van der Veeken. 

NHG Faillisement in de horeca

Faillisement in de horeca


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht