Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek / Foto: Bocuse d'Or Nederland
Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

Gezien er meer aanmeldingen kwamen voor de plaatsing dan verwacht, is besloten om alle chefs een eerlijke kans te geven door zichzelf te bewijzen tijdens een voorronde, de Cookoff. Er waren in totaal vijftien team die zich hadden gemeld, waarvan er nu 13 gaan koken tijdens de Cookoff. Ten opzichte van de vorige edities zijn het erg veel aanmeldingen, stelt de organisatie.

Kandidaten

De volgende chefs gaan deelnemen aan de voorronde:

-         Paskal Karels, Karels Restaurant | Hotel

-         John Smeets, Budget catering

-         Louis Craninckx, Odille

-         Maarten Duives, zzp-chef-kok

-         Jos van der Noll, Le Nord

-         Djailany van de Laarschot, Restaurant Nastrium

-         Mark Captein, Orangerie De Pol

-         Pasquale Carfora, Restaurant Aroma

-         Jeffrey Kuster, Het Seminar

-         Leendert Klaassens, patissier, chef-kok en culinair adviseur

-         Sjaak-Jan de Jong, Auberge de l’Ill

-         Mitchell Tromp, Cuisine D’Amis

-         Marco van der Wijngaard, ’t Amsterdammertje*

Opdracht

De Cookoff bestaat uit een opdracht op basis van een Mystery Box. Naast de ingrediënten uit deze doos kunnen de kandidaten gebruik maken van producten en ingrediënten die op een merchandise tafel ter beschikking worden gesteld door de sponsoren en partners van Bocuse d’Or.

Finale

Stichting Bocuse d’Or Nederland is in het leven groepen om de Nederlandse deelname aan de Bocuse d’Or mogelijk te maken. Het is de grootste gastronomische wedstrijd van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan tegen elkaar koen tijdens de Nederlandse finale op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam. De Europese finale is in Noorwegen en vindt plaats op 19 en 20 maart 2024. De wereldfinale is in Lyon in 2025. 

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.