Normal_4864

DRIEBERGEN- Het nieuwe toeristisch seizoen begint deze Pasen. Ongeveer 450.000 Nederlanders gaan dan weg. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat er dit jaar zo’n 850.000 buitenlanders Nederland tijdens de paasdagen zullen bezoeken, zo meldt de RECRON branchevereniging voor recreatieve ondernemers in Nederland.

Vorigjaar was een recordjaar voor het toerisme met Pasen, omdat het laat viel en het erg mooi weer was. Alle bezoekers samen besteedden toen 750 miljoen euro in Nederland.

Detrend van groeiend bezoek uit onze buurlanden gaat door. 65 procent vande buitenlandse toeristen komt uit Duitsland en 25 procent uit België.

Accomodaties
Bungalowsen Camping zijn de populairste accommodaties tijdens de vakantie. Van de vakantiegangers blijft 250.000 in Nederland, de rest gaat weg naar het buitenland. Ook veel hotels bieden arrangementen aan. Vooral de bollenstreek, de kust en de grote steden zijn populair.

De Floriade
InternationalePubliekstrekker, wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade kan volgens het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) een extra omzet opleveren van 52 miljoen euro. Deze wordt vandaag geopend en loopt tot en met 7 oktober.

© Nationale Horecagids / Marleen Velthuis