Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Drielandenpuntshow Coen en Sander wordt 'gezellige braderie'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Sander Lantinga verwacht dat de Drielandenpuntshow van donderdagmiddag wel iets weg gaat hebben van een "gezellige braderie". "Het Drielandenpunt hoort net zo bij Nederland als kaas en klompen", aldus de Radio 538-dj. "Ik denk dat het wel druk gaat zijn met bezoekers en dat het vooral heel gezellig gaat zijn, een beetje zoals een braderie."

Lantinga bekent aan BuzzE dat hij overigens nog nooit op het Drielandenpunt is geweest. "Ja erg hè. In mijn jonge jaren heb ik wel een tienertour gedaan, maar ik ben nog nooit in Vaals geweest." Wel reisde de toen vijftienjarige Sander eens met zijn vrienden naar Valkenburg en naar Maastricht om de Nike Air-schoenen van zijn dromen te kopen - want die hadden ze daar - maar het grenspunt op de Vaalserberg sloeg hij over bij zijn uitje naar de zuidelijke provincie.

Lantinga en zijn collega Coen Swijnenberg zenden De Coen en Sander-show live uit vanaf een draaiend podium midden op het hoogste punt van Nederland. "We zitten er echt bovenop, die paal is het centrale middelpunt. En elk uur draaien we door naar een ander land. Elk uur is dus losstaand en klinkt anders, met Duitse en Belgische jingles, muziek en nieuws."

Internationaal

In Duitsland krijgen ze oud-voetballer Simon Cziommer en Marcelino Wunderlich (het 'Duitse' alter ego van Ruben Nicolai) op bezoek. België wordt vertegenwoordigd door de dames van K3. Als Nederlander is een artiest met een toepasselijke naam gekozen: zanger Frans Duijts. Het is volgens Lantinga de eerste keer in de radiogeschiedenis dat er op deze internationale manier een uitzending wordt gemaakt. Het programma wordt donderdag ook live uitgezonden via lokale radiostations in België en Duitsland.

De Drielandenpuntshow is de zesde uit de reeks van bucketlist-uitzendingen van Coen en Sander. Eerder maakten ze al shows vanuit onder meer een luchtballon, de set van Goede tijden, slechte tijden, op Schiphol en op de middenstip van de Johan Cruijff ArenA. Hoewel de dj’s al jaren samenwerken, zitten ze bij het bedenken van hun bucketlist niet altijd op één lijn.

"Een bucketlist is soms net dat extra zetje om je dromen waar te maken. Maar het moet natuurlijk geen boodschappenlijstje worden, je moet er wel over kunnen fantaseren. Het heeft ook wel met onze persoonlijke hobby’s te maken. Coen is van de luchtvaart, die luchtballonuitzending kwam dan ook meer uit zijn koker. Maar we zouden bijvoorbeeld wel allebei een uitzending tijdens een maanwandeling willen maken. Zolang het maar ludiek is. Maar bij een concert van Céline Dion lijkt me helemaal niks."

Door: ANP

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.