Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Studio Drift met solo-expositie in Stedelijk

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
AMSTERDAM (ANP) - Een zwevend betonblok, de grootste installatie van Fragile Future ooit en twee primeurs vormen de hoogtepunten van de expositie van Studio Drift in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse kunstenaarsduo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta opent woensdag voor het publiek.

De expositie Studio Drift: Coded Nature laat naast eerdere ontwerpen ook nieuw werk zien van het duo, dat eind vorig jaar zijn tienjarig bestaan vierde. De twee hebben de installaties, die acht zalen vullen, op maat gemaakt voor de expositie. Zo is rondom het werk Fragile Future Chandelier, dat het Stedelijk in 2015 aankocht, een nog veel grotere installatie gemaakt. Dit eerste project van Studio Drift bestaat uit een serie lichtsculpturen met pluizenbollen van paardenbloemen aangebracht rondom ledlampjes.

Op de tentoonstelling zijn ook ruim twintig drones te vinden van Franchise Freedom. Dit werk ging eind vorig jaar in Miami in première en bestaat uit in totaal driehonderd lichtgevende drones die over de oceaan vlogen en doen denken aan een zwerm vogels. Het Stedelijk wil de hele installatie naar Amsterdam halen, om haar mogelijk boven het IJ te tonen.

Materalism

Nieuw is de serie werken onder de noemer Materialism, waarbij de grondstoffen van alledaagse producten als een auto, een stofzuiger of potlood in blokken worden getoond. Ook gaat op de expositie de film Drifters in première, een virtuele gebeurtenis met een zwevend betonnen blok tegen de achtergrond van de Schotse Hooglanden.

Gordijn (1980) en Nauta (1978) kennen elkaar van hun studie aan de Design Academy in Eindhoven. Ze zijn gefascineerd door natuur, sciencefiction en technologie en werken geregeld samen met wetenschappers, programmeurs, ingenieurs en andere specialisten. Hun installaties worden in de hele wereld getoond en bevinden zich in veel internationale collecties. Het Rijksmuseum in Amsterdam toont een van hun werken in de vaste opstelling.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.