Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wie heeft het gemunt op de horeca in Arnhems winkelcentrum?

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Wie heeft het gemunt op de horeca in Arnhems winkelcentrum? / Foto: "Arnhem-Elderveld, winkelcentrum de Elderhof" door Michiel Verbeek
Al dagenlang heerst er onrust in het Arnhemse winkelcentrum Elderhof. Daar werden donderdagochtend twee verdachte pakketjes gevonden. In de nacht van donderdag op vrijdag werd het winkelcentrum dan ook getroffen door meerdere explosies, meldt het AD. Wat is er precies aan de hand?

Donderdagochtend werden er twee pakketjes gevonden, bij de eetzaken Sofram en Dinner 66. Er is op camerabeelden te zien dat twee jongens in donkere kleding op de vroege morgen de pakketjes neerleggen voor de zaken en het vervolgens op een lopen zetten.

Mogelijke explosieven

Vervolgens kwamen de hulpdiensten aan, nadat omstanders de pakketjes aantroffen. De buurt werd afgezet. Om de mogelijke explosieven te verwijderen kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Die konden rond 10.15 uur de pakketjes weghalen.

Het is niet de eerste keer dat Sofram wordt getroffen. In 2020 was daar al sprake van brandstichting. Datzelfde lot onderging Dinner 66 in december, toen het volledig afbrandde. De politie onderzoekt een mogelijk verband tussen de gebeurtenissen. Ook besloot burgemeester Ahmed Marcouch dat de horecazaken de komende twee weken dicht moeten blijven.

Knallen

Een dag later was het echter raak: in de nacht van donderdag op vrijdag waren er twee explosies te horen. De gevel van Dinner 66 werd daarbij vernield en ook bij het naastgelegen Chinees restaurant Fong Sho was een flinke knal afgegaan. Daar werd de toegangsdeur flink beschadigd.

Omwonenden werden hier wakker door en meldden de explosies. Nadat de hulpdiensten voor de tweede dag op rij uitrukten naar het winkelcentrum, werd deze vervolgens afgesloten.

Onrust bij ondernemers

De ondernemers in het winkelcentrum zijn boos en bezorgd. Volgens een van hen is er ‘nu echt actie nodig’. Hij wil een bespreking met de ondernemers en de burgemeester om te kijken wat ze kunnen, mogen en gaan doen.

Aan de andere kant van het winkelcentrum heeft Saskia Kraaijeveld haar restaurant Warung Sama Sama. Zij geeft aan dat zij niet bang is, maar zich wel onveilig voelt. Daarnaast valt haar op dat het vaak dezelfde zaken zijn die het doelwit worden van de aanslagen.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.