Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wie heeft het gemunt op de horeca in Arnhems winkelcentrum?

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Wie heeft het gemunt op de horeca in Arnhems winkelcentrum? / Foto: "Arnhem-Elderveld, winkelcentrum de Elderhof" door Michiel Verbeek
Al dagenlang heerst er onrust in het Arnhemse winkelcentrum Elderhof. Daar werden donderdagochtend twee verdachte pakketjes gevonden. In de nacht van donderdag op vrijdag werd het winkelcentrum dan ook getroffen door meerdere explosies, meldt het AD. Wat is er precies aan de hand?

Donderdagochtend werden er twee pakketjes gevonden, bij de eetzaken Sofram en Dinner 66. Er is op camerabeelden te zien dat twee jongens in donkere kleding op de vroege morgen de pakketjes neerleggen voor de zaken en het vervolgens op een lopen zetten.

Mogelijke explosieven

Vervolgens kwamen de hulpdiensten aan, nadat omstanders de pakketjes aantroffen. De buurt werd afgezet. Om de mogelijke explosieven te verwijderen kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Die konden rond 10.15 uur de pakketjes weghalen.

Het is niet de eerste keer dat Sofram wordt getroffen. In 2020 was daar al sprake van brandstichting. Datzelfde lot onderging Dinner 66 in december, toen het volledig afbrandde. De politie onderzoekt een mogelijk verband tussen de gebeurtenissen. Ook besloot burgemeester Ahmed Marcouch dat de horecazaken de komende twee weken dicht moeten blijven.

Knallen

Een dag later was het echter raak: in de nacht van donderdag op vrijdag waren er twee explosies te horen. De gevel van Dinner 66 werd daarbij vernield en ook bij het naastgelegen Chinees restaurant Fong Sho was een flinke knal afgegaan. Daar werd de toegangsdeur flink beschadigd.

Omwonenden werden hier wakker door en meldden de explosies. Nadat de hulpdiensten voor de tweede dag op rij uitrukten naar het winkelcentrum, werd deze vervolgens afgesloten.

Onrust bij ondernemers

De ondernemers in het winkelcentrum zijn boos en bezorgd. Volgens een van hen is er ‘nu echt actie nodig’. Hij wil een bespreking met de ondernemers en de burgemeester om te kijken wat ze kunnen, mogen en gaan doen.

Aan de andere kant van het winkelcentrum heeft Saskia Kraaijeveld haar restaurant Warung Sama Sama. Zij geeft aan dat zij niet bang is, maar zich wel onveilig voelt. Daarnaast valt haar op dat het vaak dezelfde zaken zijn die het doelwit worden van de aanslagen.

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe