Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Herman Hell opent nieuw restaurant 'Grace' in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Herman Hell opent nieuw restaurant 'Grace' in Rotterdam
Aan de Coolsingel in Rotterdam kunnen gasten vanaf morgen een nieuw restaurant bezoeken: Restaurant Grace van Herman Hell. Het hoekpand tegenover het stadhuis heeft jarenlang leeggestaan en is daarom flink verbouwd. De horecaondernemer opent de deuren van het restaurant, met Marco Prins als Chef de Cuisine. Dit meldt de RestaurantKrant.

Herman Hell is geïnspireerd door wereldberoemde restaurants uit grote steden zoals Madrid, Barcelona, Parijs en London. De concepten die hij daar ziet, vindt hij niet in ons land. Daarom heeft hij besloten om met de opening van Grace het ‘festive restaurant’ concept naar Nederland te brengen. Op zaterdag 18 februari is de grand opening.

De ondernemer geeft aan dat hij Rotterdam iets moois wil geven met Grace. Hij stelt dat het een plek is waar men zichzelf kan zijn en waar mensen met elkaar het leven vieren. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, relaxte lunch of een diner met champagne, alles is mogelijk in Grace.”

Marco Prins als Chef de Cuisine

Voor de leiding van de keuken heeft Hell een goede aanwinst gemaakt: Marco Prins. De chef-kok heeft inmiddels bij veel toonaangevende restaurants gewerkt, zoals Parkheuvel en Oud Sluis. Internationaal heeft Prins ook carrière gemaakt. Zo mocht hij in New York bij restaurant Ukiyo een ster in ontvangst nemen. Nu is het tijd voor Prins om in Rotterdam te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij stelt dat de kaart en de gerechten een andere insteek kennen dan sterrenrestaurants. In Grace serveren zij kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. Hij geeft aan dat de kaart in het restaurant voor iedereen ingericht is; of iemand nou een luxe diner wil met veel gangen of voor een klein feestelijk moment.

Internationale gerechten bij Grace

In het restaurant worden gasten meegenomen in een wereldreis van gerechten. Zo gaat Prins Thaise rode curry serveren, maar ook carpaccio van Iers rund, verse sashimi en tiramisu als dessert. Voor mensen die  willen uitpakken staat er onder andere een Italiaanse versie van kreeft op het menu. Gasten zijn daarnaast welkom voor een cocktail met hapjes.

Interieurdesign door Liselore Holman

Hell staat bekend om zijn uitgesproken stijl en gedurfde concepten. Dat is terug te zien in Restaurant Grace. Kenners zien dat veel van de stijl in het restaurant wegheeft van de jaren ’20. Het interieurdesign is gedaan door Liselore Holman, die al veel ervaring heeft met het ontwerpen van grote horecaprojecten.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.