Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Herman Hell opent nieuw restaurant 'Grace' in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Herman Hell opent nieuw restaurant 'Grace' in Rotterdam
Aan de Coolsingel in Rotterdam kunnen gasten vanaf morgen een nieuw restaurant bezoeken: Restaurant Grace van Herman Hell. Het hoekpand tegenover het stadhuis heeft jarenlang leeggestaan en is daarom flink verbouwd. De horecaondernemer opent de deuren van het restaurant, met Marco Prins als Chef de Cuisine. Dit meldt de RestaurantKrant.

Herman Hell is geïnspireerd door wereldberoemde restaurants uit grote steden zoals Madrid, Barcelona, Parijs en London. De concepten die hij daar ziet, vindt hij niet in ons land. Daarom heeft hij besloten om met de opening van Grace het ‘festive restaurant’ concept naar Nederland te brengen. Op zaterdag 18 februari is de grand opening.

De ondernemer geeft aan dat hij Rotterdam iets moois wil geven met Grace. Hij stelt dat het een plek is waar men zichzelf kan zijn en waar mensen met elkaar het leven vieren. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, relaxte lunch of een diner met champagne, alles is mogelijk in Grace.”

Marco Prins als Chef de Cuisine

Voor de leiding van de keuken heeft Hell een goede aanwinst gemaakt: Marco Prins. De chef-kok heeft inmiddels bij veel toonaangevende restaurants gewerkt, zoals Parkheuvel en Oud Sluis. Internationaal heeft Prins ook carrière gemaakt. Zo mocht hij in New York bij restaurant Ukiyo een ster in ontvangst nemen. Nu is het tijd voor Prins om in Rotterdam te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij stelt dat de kaart en de gerechten een andere insteek kennen dan sterrenrestaurants. In Grace serveren zij kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. Hij geeft aan dat de kaart in het restaurant voor iedereen ingericht is; of iemand nou een luxe diner wil met veel gangen of voor een klein feestelijk moment.

Internationale gerechten bij Grace

In het restaurant worden gasten meegenomen in een wereldreis van gerechten. Zo gaat Prins Thaise rode curry serveren, maar ook carpaccio van Iers rund, verse sashimi en tiramisu als dessert. Voor mensen die  willen uitpakken staat er onder andere een Italiaanse versie van kreeft op het menu. Gasten zijn daarnaast welkom voor een cocktail met hapjes.

Interieurdesign door Liselore Holman

Hell staat bekend om zijn uitgesproken stijl en gedurfde concepten. Dat is terug te zien in Restaurant Grace. Kenners zien dat veel van de stijl in het restaurant wegheeft van de jaren ’20. Het interieurdesign is gedaan door Liselore Holman, die al veel ervaring heeft met het ontwerpen van grote horecaprojecten.

Door: Nationale Horecagids

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.