Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Herman Hell opent nieuw restaurant 'Grace' in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Herman Hell opent nieuw restaurant 'Grace' in Rotterdam
Aan de Coolsingel in Rotterdam kunnen gasten vanaf morgen een nieuw restaurant bezoeken: Restaurant Grace van Herman Hell. Het hoekpand tegenover het stadhuis heeft jarenlang leeggestaan en is daarom flink verbouwd. De horecaondernemer opent de deuren van het restaurant, met Marco Prins als Chef de Cuisine. Dit meldt de RestaurantKrant.

Herman Hell is geïnspireerd door wereldberoemde restaurants uit grote steden zoals Madrid, Barcelona, Parijs en London. De concepten die hij daar ziet, vindt hij niet in ons land. Daarom heeft hij besloten om met de opening van Grace het ‘festive restaurant’ concept naar Nederland te brengen. Op zaterdag 18 februari is de grand opening.

De ondernemer geeft aan dat hij Rotterdam iets moois wil geven met Grace. Hij stelt dat het een plek is waar men zichzelf kan zijn en waar mensen met elkaar het leven vieren. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, relaxte lunch of een diner met champagne, alles is mogelijk in Grace.”

Marco Prins als Chef de Cuisine

Voor de leiding van de keuken heeft Hell een goede aanwinst gemaakt: Marco Prins. De chef-kok heeft inmiddels bij veel toonaangevende restaurants gewerkt, zoals Parkheuvel en Oud Sluis. Internationaal heeft Prins ook carrière gemaakt. Zo mocht hij in New York bij restaurant Ukiyo een ster in ontvangst nemen. Nu is het tijd voor Prins om in Rotterdam te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij stelt dat de kaart en de gerechten een andere insteek kennen dan sterrenrestaurants. In Grace serveren zij kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. Hij geeft aan dat de kaart in het restaurant voor iedereen ingericht is; of iemand nou een luxe diner wil met veel gangen of voor een klein feestelijk moment.

Internationale gerechten bij Grace

In het restaurant worden gasten meegenomen in een wereldreis van gerechten. Zo gaat Prins Thaise rode curry serveren, maar ook carpaccio van Iers rund, verse sashimi en tiramisu als dessert. Voor mensen die  willen uitpakken staat er onder andere een Italiaanse versie van kreeft op het menu. Gasten zijn daarnaast welkom voor een cocktail met hapjes.

Interieurdesign door Liselore Holman

Hell staat bekend om zijn uitgesproken stijl en gedurfde concepten. Dat is terug te zien in Restaurant Grace. Kenners zien dat veel van de stijl in het restaurant wegheeft van de jaren ’20. Het interieurdesign is gedaan door Liselore Holman, die al veel ervaring heeft met het ontwerpen van grote horecaprojecten.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.