Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Herman Hell opent nieuw restaurant 'Grace' in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Herman Hell opent nieuw restaurant 'Grace' in Rotterdam
Aan de Coolsingel in Rotterdam kunnen gasten vanaf morgen een nieuw restaurant bezoeken: Restaurant Grace van Herman Hell. Het hoekpand tegenover het stadhuis heeft jarenlang leeggestaan en is daarom flink verbouwd. De horecaondernemer opent de deuren van het restaurant, met Marco Prins als Chef de Cuisine. Dit meldt de RestaurantKrant.

Herman Hell is geïnspireerd door wereldberoemde restaurants uit grote steden zoals Madrid, Barcelona, Parijs en London. De concepten die hij daar ziet, vindt hij niet in ons land. Daarom heeft hij besloten om met de opening van Grace het ‘festive restaurant’ concept naar Nederland te brengen. Op zaterdag 18 februari is de grand opening.

De ondernemer geeft aan dat hij Rotterdam iets moois wil geven met Grace. Hij stelt dat het een plek is waar men zichzelf kan zijn en waar mensen met elkaar het leven vieren. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, relaxte lunch of een diner met champagne, alles is mogelijk in Grace.”

Marco Prins als Chef de Cuisine

Voor de leiding van de keuken heeft Hell een goede aanwinst gemaakt: Marco Prins. De chef-kok heeft inmiddels bij veel toonaangevende restaurants gewerkt, zoals Parkheuvel en Oud Sluis. Internationaal heeft Prins ook carrière gemaakt. Zo mocht hij in New York bij restaurant Ukiyo een ster in ontvangst nemen. Nu is het tijd voor Prins om in Rotterdam te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij stelt dat de kaart en de gerechten een andere insteek kennen dan sterrenrestaurants. In Grace serveren zij kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. Hij geeft aan dat de kaart in het restaurant voor iedereen ingericht is; of iemand nou een luxe diner wil met veel gangen of voor een klein feestelijk moment.

Internationale gerechten bij Grace

In het restaurant worden gasten meegenomen in een wereldreis van gerechten. Zo gaat Prins Thaise rode curry serveren, maar ook carpaccio van Iers rund, verse sashimi en tiramisu als dessert. Voor mensen die  willen uitpakken staat er onder andere een Italiaanse versie van kreeft op het menu. Gasten zijn daarnaast welkom voor een cocktail met hapjes.

Interieurdesign door Liselore Holman

Hell staat bekend om zijn uitgesproken stijl en gedurfde concepten. Dat is terug te zien in Restaurant Grace. Kenners zien dat veel van de stijl in het restaurant wegheeft van de jaren ’20. Het interieurdesign is gedaan door Liselore Holman, die al veel ervaring heeft met het ontwerpen van grote horecaprojecten.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.