Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Per 1 januari loonsverhoging: minimum uurloon dan op 11 euro

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Per 1 januari loonsverhoging: minimum uurloon dan op 11 euro
Vakbond FNV gaat bij de komende cao-onderhandelingen een looneis stellen van minimaal 12 procent. Dat werd gisteravond bekend. Dit meldt Frituurwereld.

De vakbond vindt dit een bescheiden opstelling gezien de inflatie. De hogere lonen zouden de koopkracht niet of nauwelijks verbeteren. Het zou slechts gaan om een compensatie voor de gestegen levenskosten.

Deskundigen maken zich zorgen

Arbeidsdeskundigen maken zich hierover zorgen, omdat bedrijven het vanwege onder andere de energiecrisis al moeilijk hebben. Er wordt gedacht dat zij de looneis van FNV niet gaan overleven.

Check Your Money

De vakbond heeft de loon-app ‘Check Your Money’ geïntroduceerd, zodat werknemers de veranderingen goed kunnen bijhouden. Op deze manier hoeven zij niet met hun loonstrookje in de hand hun cao door te spitten, maar kunnen zij via slechts aan aantal klikken zien welk salaris zij minimaal moeten ontvangen.

Stijging minimumloon

Vakbonden pleiten overigens al langer voor een stijging van het minimumloon. Er wordt gepleit voor in ieder geval 14 euro per uur. Het kabinet heeft aangegeven de minimum salarissen inderdaad te willen opwaarderen zodat werkenden beter kunnen rondkomen in tijden van de kostenstijgingen.

Per 1 januari 2023 betekent dit een loonsverhoging van ongeveer 10 procent, waardoor het minimumloon gaat uitkomen op circa 11 euro per uur.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.