Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca start campagne voor meer personeel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horecaondernemers zijn na maanden van gedwongen sluitingen weer hard op zoek naar personeel. Dat is door de coronacrisis massaal uitgestroomd. Nu de heropende terrassen weer vollopen en er meer versoepelingen in het verschiet liggen, werken belangenorganisaties uit de branche daarom samen aan een wervingscampagne.

Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert samen met onder andere de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, en de netwerkorganisatie Hotelvrijmibo campagne met de leus "Werken in de horeca, elke dag ’n feestje". Ze hopen potentiële nieuwe medewerkers voor cafés, restaurants of hotels te overtuigen voor een horecabaan te kiezen door vooral de vrolijke kant van werken achter de bar of op het terras te laten zien.

Zorgen over personeelstekorten 

Door de coronacrisis zijn tussen februari 2020 en februari 2021 zo'n 123.000 banen verloren gegaan in de horeca, zo komt naar voren uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zorgen over personeelstekorten in de periode na lockdowns leven al langer in de horeca. Zo waarschuwden uitzendbureaus onlangs dat een groeiende schaarste aan horecamedewerkers in september, als naar verwachting iedere Nederlander gevaccineerd kan zijn, de doorgang van evenementen op het spel zet.

Problemen niet nieuw

KHN wijst erop dat tekorten aan medewerkers niet nieuw zijn voor de horeca. Voor de coronacrisis was er ook al een enorm tekort, vooral doordat de sector in de voorbije jaren enorm is gegroeid. Critici stippen daarbij aan dat het ook een branche is met relatief slechte arbeidsvoorwaarden. Zo zijn veel arbeidscontracten voor lange tijd op flexbasis en is de horeca een van de slechtst betalende sectoren, zo meldde vakbond FNV.

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.