Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit heb je nodig voor jouw nieuwe restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Waarschijnlijk heb je de menukaart al zo goed als af. Ook heb je vast al wel ideeën over hoe jouw horecazaak er ongeveer uit moet komen te zien. De volgende stap om over na te denken is de inrichting. Meubels kiezen, de juiste verlichting, keukenapparatuur kopen, genoeg om over na te denken!

Wees niet bang om te vragen naar professioneel advies

Je wilt een mooi restaurant en vindt het belangrijk dat de keuken professioneel oogt. Maar hoe pak je dit aan? Zet jouw ideeën op papier en zoek afbeeldingen op internet van horecazaken die passen bij de stijl van jouw horecazaak. Vraag vervolgens professioneel advies over de inrichting van het restaurant. Een professional is hier dagelijks mee bezig en kan net aan details denken die jij over het hoofd hebt gezien. Vraag desnoods meerdere professionals om jou te adviseren. Jij wilt immers de beste keuze maken voor jouw onderneming!

Welk professioneel keukenapparatuur heb jij nodig?

Verder wil je natuurlijk een professionele en functionele keuken. Ga je met professionele koks werken of alleen met keukenmedewerkers? Ga je veel zelf bereiden of veelal producten inkopen? Heb je een grote oven of juist meerdere ovens nodig? Wat voor koelsysteem ga je gebruiken? Wil je veel mogelijkheden om te grillen? Wat voor vaatwasser wil je in de keuken? Allemaal factoren die de keukeninrichting beïnvloeden. Denk daarnaast ook na over het aantal gasten per dag. De keuken moet dit aantal aankunnen. Kortom, denk goed na over wat jij allemaal nodig hebt voor jouw keuken. Een keuken is tenslotte essentieel onderdeel van jouw restaurant.

Eenvoudig keukenapparatuur online kopen

Nu je een concreet plan hebt over wat jij allemaal nodig hebt kun je aan de slag. Het is tijd om keukenapparatuur te gaan zoeken! Er is veel keuze in horeca keukenapparatuur bij HorecaRama. Alles bestel je eenvoudig online. Heb je professioneel advies nodig? Ook dan ben je hier bij het juiste adres. Adviseurs denken graag mee om de perfecte keuken samen te stellen. Van ovens, gaspitten en koelkasten tot klein keukenmateriaal en schoonmaakartikelen. Jouw professionele keuken stel je hier gemakkelijk samen.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.