Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit heb je nodig voor jouw nieuwe restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Waarschijnlijk heb je de menukaart al zo goed als af. Ook heb je vast al wel ideeën over hoe jouw horecazaak er ongeveer uit moet komen te zien. De volgende stap om over na te denken is de inrichting. Meubels kiezen, de juiste verlichting, keukenapparatuur kopen, genoeg om over na te denken!

Wees niet bang om te vragen naar professioneel advies

Je wilt een mooi restaurant en vindt het belangrijk dat de keuken professioneel oogt. Maar hoe pak je dit aan? Zet jouw ideeën op papier en zoek afbeeldingen op internet van horecazaken die passen bij de stijl van jouw horecazaak. Vraag vervolgens professioneel advies over de inrichting van het restaurant. Een professional is hier dagelijks mee bezig en kan net aan details denken die jij over het hoofd hebt gezien. Vraag desnoods meerdere professionals om jou te adviseren. Jij wilt immers de beste keuze maken voor jouw onderneming!

Welk professioneel keukenapparatuur heb jij nodig?

Verder wil je natuurlijk een professionele en functionele keuken. Ga je met professionele koks werken of alleen met keukenmedewerkers? Ga je veel zelf bereiden of veelal producten inkopen? Heb je een grote oven of juist meerdere ovens nodig? Wat voor koelsysteem ga je gebruiken? Wil je veel mogelijkheden om te grillen? Wat voor vaatwasser wil je in de keuken? Allemaal factoren die de keukeninrichting beïnvloeden. Denk daarnaast ook na over het aantal gasten per dag. De keuken moet dit aantal aankunnen. Kortom, denk goed na over wat jij allemaal nodig hebt voor jouw keuken. Een keuken is tenslotte essentieel onderdeel van jouw restaurant.

Eenvoudig keukenapparatuur online kopen

Nu je een concreet plan hebt over wat jij allemaal nodig hebt kun je aan de slag. Het is tijd om keukenapparatuur te gaan zoeken! Er is veel keuze in horeca keukenapparatuur bij HorecaRama. Alles bestel je eenvoudig online. Heb je professioneel advies nodig? Ook dan ben je hier bij het juiste adres. Adviseurs denken graag mee om de perfecte keuken samen te stellen. Van ovens, gaspitten en koelkasten tot klein keukenmateriaal en schoonmaakartikelen. Jouw professionele keuken stel je hier gemakkelijk samen.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.