Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Too Good to Go heeft 18 miljoen maaltijden in Nederland gered van verspilling

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Too Good to Go heeft 18 miljoen maaltijden in Nederland gered van verspilling
Deze maand is Too Good to Go vijf jaar actief in Nederland. Hun werk heeft uitbetaald: in deze periode heeft de organisatie tegen voedselverspilling in het land achttien miljoen maaltijden gered. Daarmee hebben zij één maaltijd per inwoner bespaard, meldt Lunchroom. 

Deze cijfers gelden niet alleen voor Nederland: ook in de rest van de wereld namen de cijfers flink harder toe de afgelopen anderhalf jaar, in vergelijking met de zes voorgaande jaren redde de organisatie in deze periode vijf keer meer maaltijden. Daarmee staat de teller van Too Good to Go op 200 miljoen maaltijden. De Country Director Nederland, Geertje Zeegers, ziet dat Nederlanders steeds bewuster worden en minder voedsel verspillen omdat zij weten hoe groot de milieu-impact is.

Voedseloverschotten

Van origine is het bedrijf van Deense afkomst, maar opereert inmiddels op internationaal niveau. Via de gelijknamige app worden consumenten gekoppeld aan producenten en bedrijven met voedseloverschotten die nog goed zijn, maar niet langer in de schappen verkocht mogen worden. Deze worden op de app tegen een lagere prijs aangeboden in ‘Verrassingspakketten’ die de consumenten bij de bedrijven kunnen ophalen. In samenwerking met bijna 4 miljoen Nederlandse gebruikers en 6.000 partners werd de mijlpaal behaald van de missie om te streven naar een wereld zonder verspilling. Zeegers geeft aan dat zij het geweldig vindt om te zien wat er in de afgelopen vijf jaar is bereikt. Ze dankt de gebruikers en partners van het platform, die ‘bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling en daarmee ook klimaatverandering tegengaan’.

Wereldwijd 200 miljoen maaltijden gered

Naast de prestaties van de Nederlandse afdeling heeft het bedrijf nog iets te vieren deze maand. Zo hebben zij de 200 miljoenste maaltijd wereldwijd gered van verspilling, met dank aan 75 miljoen gebruikers en 134.000 actieve partners. In de eerste zes jaar van het bestaan lukte het om honderd miljoen maaltijden te besparen, terwijl de volgende honderd miljoen in één jaar gerealiseerd werden. Geertje denkt dat het een logisch gevolg is van de omstandigheden waar wij ons nu in bevinden. “Meer dan één derde van het voedsel belandt in de prullenbak, met grote gevolgen voor het milieu. Maar het bewustzijn groeit”, aldus Zeegers.

Door: Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.