Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Azier ziet Eurosonic Noorderslag als opstapje

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
(Novum) - Thomas Azier wordt door velen gezien als muzikale belofte. Deze week is hij terug te vinden op Eurosonic Noorderslag in Groningen, een evenement dat als springplank kan dienen voor nationaal en internationaal talent.

Azier erkent dat de festivals Eurosonic en Noorderslag de carrière van een artiest een boost kunnen geven. "Maar ik geloof dat er meerdere wegen naar Rome leiden", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Het is wel een opstapje, maar het is niet zo dat je leven ervan afhangt."

Azier, die elektronische popmuziek maakt, brengt zijn debuutalbum Hylas op 10 maart uit en wordt door muziekjournalisten getipt als een van de muzikale talenten van 2014. Hij verhuisde jaren geleden naar Berlijn, maar woonde ook een tijdje in Groningen. "Het is een beetje mijn hometown. Ik waardeer het echt enorm dat ik daar sta."

Een act die zijn nationale doorbraak mede aan Noorderslag dankt, is De Staat. De Nijmeegse band stond in 2009 voor het eerst op Noorderslag, het Nederlandse gedeelte van het evenement. "Die show betekende heel veel voor ons", vertelt zanger Torre Florim. "We hadden net ons eerste album uit en speelden wel veel, maar voornamelijk in kleine zaaltjes. Ons optreden daar was wel een van de redenen dat we de rest van het jaar veel werden geboekt. Het was voor ons een van de startschoten voor onze carrière in Nederland."

Florim noemt zowel het Europese gedeelte Eurosonic als het daarna plaatsvindende Noorderslag waardevol. "Je moet van tevoren wel de afweging maken: heb ik er wat aan? Want je speelt er niet voor het geld." Desondanks geeft De Staat vrijdagavond een optreden op Eurosonic Air en zaterdag op Noorderslag in De Oosterpoort. Ook Thomas Azier staat twee keer op de planken. Hij geeft vrijdagavond een show in de Minerva Art Academy en zaterdag in De Oosterpoort.

Beide artiesten vinden het wel jammer dat alle optredens op Eurosonic en Noorderslag vrij kort zijn. "Je kunt dan niet echt de diepte in", vindt Azier. "In een club gaan we soms jammen of experimenteren, maar dat doen we op Eurosonic niet", aldus Florim. "Daar spelen we nummers waarvan we weten dat ze sowieso werken."

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.