Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

FNV Horeca zet Amsterdam op zijn kop

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - Op de grote horecapleinen in Amsterdam vond gisteren een grote guerrilla-actie plaats. Met deze stunt vroeg FNV Horeca aandacht voor de kwaliteit van de Nederlandse horeca. Op het Rembrandtplein, het Leidseplein en de Dam werden binnen vijf minuten eerste klas openluchtcafés neergezet. Chique geklede obers en serveersters stonden klaar voor de gasten die aanschoven in het openluchtcafé. De guerrilla-actie kwam tot een einde bij de RAI in Amsterdam.

Amsterdam staat niet bekend als de meest gastvrije stad. Men klaagt over het horecapersoneel en over het gebrek aan klantvriendelijkheid in winkels. FNV Horeca laat met deze guerrilla-actie zien dat zij het tij wil keren: in de hoofdstad van Nederland geeft FNV Horeca aan dat gastvrijheid en vakmanschap centraal moeten staan in de horeca.

Milen van Boldrik, sectorbestuurder van FNV Horeca, was gisteren in Amsterdam om de actie te ondersteunen. "De Nederlandse horeca verdient beter. Horecamedewerkers maken of kraken een zaak. Investeren in goed horecapersoneel is dan ook een must", aldus van Boldrik.

Kwaliteitsoffensief
Op 1 april 2012 moet er voor alle 251.000 horecamedewerkers een nieuwe cao horeca worden afgesloten.

In aanloop naar de cao-onderhandelingen (de eerste gesprekken vonden plaats in november 2011) is FNV Horeca een kwaliteitsoffensief gestart voor de Nederlandse horeca. FNV Horeca wil dat horecamedewerkers die kwaliteit en service leveren een passende beloning ontvangen. Dit komt de hele horecabranche ten goede.

Nu verdienen horecamedewerkers minder dan mensen met vergelijkbare functies in andere sectoren, zo bleek uit een vergelijkend loononderzoek dat FNV Horeca in november 2011 uitbracht.

De cao-voorstellen van FNV Horeca worden onderbouwd met tips en ideeën die de afgelopen maanden via crowdsourcing en een grootschalig onderzoek onder de Nederlandse bevolking zijn verzameld.

© Nationale Horecagids

23 januari '25 (22:34)

Half miljoen extra bezoekers in Zwolle tijdens Serious Request en Winters Zwolle

Zwolle heeft in december, in de week van Serious Request, meer dan een half miljoen extra bezoekers getrokken in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de gemeente donderdag op haar website.

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.