Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voedingscentrum laat consument winnaar Jaarprijs Voedingscentrum 2011 kiezen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km

GRONINGEN - Al vijftien jaar looft het Voedingscentrum de Jaarprijs uit aan het bedrijf die dat jaar de beste innovatie heeft bedacht om consumenten gezonder te laten eten. Maar dit jaar bepaalt het publiek voor het eerst wie de uiteindelijke winnaar wordt en de trotse drager van het beeldmerk ‘Winnaar Jaarprijs Voedingscentrum 2011'.

Het Voedingscentrum roept daarom iedereen op om te stemmen op één van de drie genomineerde producten op www.voedingscentrum.nl. De genomineerden zijn geselecteerd door een deskundige en onafhankelijke jury. Stemmen kan vanaf vandaag via www.voedingscentrum.nl, tot en met 4 november 2011.

Over de Jaarprijs 2011
Gezonder eten betekent gezonde keuzes maken. Wanneer de industrie en handel rekening houden met gezondheidsaspecten bij productontwikkeling en productinnovaties, komen er steeds gezondere producten in de schappen. Dat maakt gezonde boodschappen doen een stuk gemakkelijker! Om deze ontwikkeling te stimuleren heeft het Voedingscentrum de Jaarprijs in het leven geroepen.

Op 15 november overhandigt Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum, de prijs aan de winnaar als afsluiting van het symposium 'Meer dan lekker - smakelijke gezondheidsinnovaties', in museum Corpus in Leiden. De winnaar mag een jaar lang het beeldmerk 'Winnaar Jaarprijs Voedingscentrum 2011' gebruiken in de communicatie rond het product.

Dit zijn de drie genomineerden:

BlondVolkoren, 100% volkorenbrood van Gb Plange The Netherlands BV
BlondVolkoren is bijna net zo licht als witbrood, maar is 100% volkorenbrood. Daarmee bevat het bijna drie keer zoveel voedingsvezel als witbrood. Het vezelgehalte is verkregen op basis van tarwevezels. De jury vindt BlondVolkoren bij uitstek geschikt voor de eters van witbrood voor wie de stap naar gewoon volkorenbrood om uiteenlopende redenen (nog) te groot is. BlondVolkoren is verkrijgbaar bij ambachtelijke bakkerijen.

Honig Vezelrijk Pasta van Honig
Honig Vezelrijk Pasta is qua uiterlijk en smaak hetzelfde als ‘gewone' pasta. In de receptuur is tarwevezel gebruikt waardoor deze pasta meer vezels bevat dan 'gewone' pasta. De jury vindt dat Honig Vezelrijk Pasta een gemakkelijke en lekkere manier is om meer vezels te eten. Honig Vezelrijk Pasta is verkrijgbaar in diverse varianten, zoals spaghetti en macaroni. Doordat deze pasta te koop is bij de supermarkt en pasta in Nederland veel wordt gegeten, kan de impact van dit product groot zijn.

KEES 45+ van Keesmakers BV
KEES is een nieuw en smakelijk alternatief voor kaas. KEES lijkt qua uiterlijk, structuur en smaak op kaas. Toch mag het van de wet geen kaas heten. De hoofdbestanddelen van KEES zijn namelijk magere melk en plantaardige vetten. Tijdens de bereiding van KEES worden de dierlijke vetten uit melk voor 100% vervangen door plantaardige oliën, waardoor KEES 60% minder verzadigd vet bevat dan 48+ kaas. Bovendien bevat KEES 30% minder zout dan 48+ kaas. KEES is verkrijgbaar in twee smaken: gerijpt en extra gerijpt en is verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken.

Stemmen kan nog tot 4 november hier

© Nationale Horecagids

23 januari '25 (22:34)

Half miljoen extra bezoekers in Zwolle tijdens Serious Request en Winters Zwolle

Zwolle heeft in december, in de week van Serious Request, meer dan een half miljoen extra bezoekers getrokken in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de gemeente donderdag op haar website.

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.