Week van de kropsla
ZOETERMEER - Met een nieuw ‘ik Sla door' recept en traditioneel bereide kropsla wordt in de week van 31 oktober tot en met 6 november promotie gemaakt voor Kropsla.
Speciaal hiervoor is een samenwerking gesloten tussen versleverancier Freshweb.nl, chef-kok Hein Onderwaater en GroentenFruit Bureau.
Het aanbod van kropsla is de laatste jaren flink toegenomen. Naast de bekende botersla zijn er veel nieuw soorten, als Salanova, Lollo Bionda, Lollo Rossa, groene -en rode eikenbladsla zijn tegenwoordig het hele jaar door te krijgen. De producten bevatten van nature veel vezels en weinig calorieën; ideaal om af te vallen en om je weerstand te verhogen. Kropsla bevat namelijk veel ijzer, vitamine A en C.
Kropsla op de kaart
Op 20 oktober heeft Hein Onderwaater het nieuwe recept officieel bekend gemaakt, waarna ze gedurende een heel seizoen op de kaart staan in restaurant De Gouden Leeuw in Voorschoten.
Voor de recepten en informatie over de week van de kropsla klik hier.
GroentenFruit Bureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van de dagelijkse norm '2 ons groenten en 2 keer fruit.
© Nationale Horecagids