Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

HISWA Vereniging en Koninklijke Horeca Nederland starten samenwerking

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

WOERDEN - De belangen van bedrijven met zowel horeca- als watersportactiviteiten worden voortaan nog beter behartigd. Die belofte vloeit voort uit een overeenkomst die brancheorganisaties HISWA Vereniging en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gisteren tekenden.

HISWA-watersportbedrijven met een horecavoorziening en KHN-horecabedrijven met watersportactiviteiten kunnen voortaan met korting lid worden van respectievelijk KHN en HISWA Vereniging.

Beide brancheorganisaties geven een aantrekkelijke korting op de contributie bij een dubbel lidmaatschap. Hiervoor krijgen de aangesloten bedrijven toegang tot alle reguliere diensten en producten zoals belangenbehartiging en juridisch advies van zowel HISWA als van KHN. De samenwerking is voor onbepaalde tijd aangegaan.

Ontzorgen
"Watersportbedrijven focussen logischerwijs op hun core business en hebben soms minder expertise in huis op het gebied van horeca. Met onze kennis ontzorgen wij deze bedrijven.

Het dubbele lidmaatschap wordt ruimschoots terugverdiend wanneer de ondernemers optimaal gebruik maken van de vele ledenvoordelen die wij onze leden bieden", zegt Lodewijk van der Grinten, directeur KHN.

"Door de samenwerking tussen KHN en HISWA Vereniging wordt het ondernemen voor de dubbelleden makkelijker. Er komen meer producten en diensten beschikbaar. Bovendien zijn er lagere kosten. Dat is een welkome impuls in deze turbulente tijd", aldus André Vink, directeur HISWA Vereniging.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de organisatie die de individuele en collectieve belangen vertegenwoordigt van ruim 20.000 horecaondernemers. Naast beïnvloeding van de lokale en landelijke politiek en overheid, biedt zij haar leden kennis, ledenvoordelen en advies op het vlak van o.a. personeel, vergunningen en financiën.

HISWA Vereniging vertegenwoordigt ruim 1.000 watersportbedrijven waarvan een groot deel een horecavoorziening exploiteert. HISWA-leden vertegenwoordigen tweederde van de omzet en werkgelegenheid in de sector.

De activiteiten van HISWA Vereniging hebben grofweg een tweeledig doel: ondersteuning van onze leden bij hun bedrijfsvoering en collectieve belangenbehartiging met het oog op een gezond werkklimaat voor de watersportsector. HISWA, zorgeloos varen.

© Nationale Horecagids

23 januari '25 (22:34)

Half miljoen extra bezoekers in Zwolle tijdens Serious Request en Winters Zwolle

Zwolle heeft in december, in de week van Serious Request, meer dan een half miljoen extra bezoekers getrokken in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de gemeente donderdag op haar website.

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.