Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ommelander Markt bij opening Week van de Smaak Groningen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km

GRONINGEN - Op de openingsdag van de Week van de Smaak op 1 oktober kan de bezoeker heerlijk uit eten bij verscheidene kwaliteitsrestaurants in en rondom de binnenstad van Groningen. Echter, voordat het etenstijd is, kunnen belangstellenden meer te weten komen over biologische producten uit de regio op de Ommelander Markt in het Ebbingekwartier van de stad.

Op de Ommelander Markt, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd, kunnen de bezoekers naar hartelust ruiken en proeven, maar vooral genieten van een arsenaal aan (biologische) levensmiddelen en andere duurzame producten uit de regio. Het centrale thema van de markt is de manier van het produceren: Lokaal en (h)eerlijk voedsel. Van oudsher bestond er een regionale voedselvisie in de regio Groningen-Assen.

Lokale en regionale landbouwproducten zijn veel verser en milieuvriendelijker dan voedsel dat van elders moet worden geïmporteerd, zo was de boodschap. Dit zou betekenen dat de boer een betere prijs voor zijn waar zou kunnen krijgen wanneer de tussenhandel zo veel mogelijk wordt beperkt, en dat scheelt de consument ook weer in de portemonnee.

Tijdens de derde editie van de Ommelander Markt dit jaar krijgt de boer eens te meer de kans om de consument te overtuigen van de kwaliteit van het biologisch gekweekte streekproduct en hem het nut doen laten inzien van een regio die steeds meer zelfvoorzienend wordt.

Culinaire roofdieren zijn van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom op het nieuwe evenemententerrein in het Ebbingekwartier op de hoek Boterdiep - Haverkampsdrift. Bezoekers met de auto kunnen terecht in de aangrenzende parkeergarage. Meer informatie over de markt is hier te lezen.

Door Martijn van Noppen
© Nationale Horecagids

23 januari '25 (22:34)

Half miljoen extra bezoekers in Zwolle tijdens Serious Request en Winters Zwolle

Zwolle heeft in december, in de week van Serious Request, meer dan een half miljoen extra bezoekers getrokken in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de gemeente donderdag op haar website.

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.