Ommelander Markt bij opening Week van de Smaak Groningen
GRONINGEN - Op de openingsdag van de Week van de Smaak op 1 oktober kan de bezoeker heerlijk uit eten bij verscheidene kwaliteitsrestaurants in en rondom de binnenstad van Groningen. Echter, voordat het etenstijd is, kunnen belangstellenden meer te weten komen over biologische producten uit de regio op de Ommelander Markt in het Ebbingekwartier van de stad.
Op de Ommelander Markt, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd, kunnen de bezoekers naar hartelust ruiken en proeven, maar vooral genieten van een arsenaal aan (biologische) levensmiddelen en andere duurzame producten uit de regio. Het centrale thema van de markt is de manier van het produceren: Lokaal en (h)eerlijk voedsel. Van oudsher bestond er een regionale voedselvisie in de regio Groningen-Assen.
Lokale en regionale landbouwproducten zijn veel verser en milieuvriendelijker dan voedsel dat van elders moet worden geïmporteerd, zo was de boodschap. Dit zou betekenen dat de boer een betere prijs voor zijn waar zou kunnen krijgen wanneer de tussenhandel zo veel mogelijk wordt beperkt, en dat scheelt de consument ook weer in de portemonnee.
Tijdens de derde editie van de Ommelander Markt dit jaar krijgt de boer eens te meer de kans om de consument te overtuigen van de kwaliteit van het biologisch gekweekte streekproduct en hem het nut doen laten inzien van een regio die steeds meer zelfvoorzienend wordt.
Culinaire roofdieren zijn van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom op het nieuwe evenemententerrein in het Ebbingekwartier op de hoek Boterdiep - Haverkampsdrift. Bezoekers met de auto kunnen terecht in de aangrenzende parkeergarage. Meer informatie over de markt is hier te lezen.
Door Martijn van Noppen
© Nationale Horecagids