Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987 / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/FK8QCTzE7erKLw9L8
Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

Richard Nijkamp droomde er altijd van om zijn eigen, goed draaiende onderneming in de horeca te openen. Drie jaar geleden was het zo ver: hij kon Anno 1987 openen in het hartje van Wierden. De dertig jaar daarvoor werd het pand bestierd door Nico Griffioen, onder de naam Het Anker.

Toen Richard het pand overnam was het al bijna net zo alsof hij er al jarenlang aan de slag was. Dat klopt ook, want de uitbater vertelt dat hij al meer dan twintig jaar in het pand werkt. Hij begon als leerling-kok en later werd Nijkamp de bedrijfsleider. Tot hij drie jaar geleden het pand overnam. Nijkamp zegt dat het voelt als zijn tweede huis.

Coronapandemie

Twee maanden nadat hij het omgedoopte restaurant opende, liet Richard al vallen dat het misschien niet de handigste keuze was om de zaak te starten. Het was Kerstmis 2020 en de coronapandemie was net begonnen. Alles zat op slot, dus ook Anno 1987. En omdat het een jong bedrijf is, kon Nijkamp ook geen aanspraak doen op de coronasteun. Daarom draaide het restaurant enkel op de afhaalmaaltijden.

Heropening

Toen Nederland weer van het slot af ging, was er enige hoop voor Nijkamp. Die werd weer snel aan duigen gegooid. Hij geeft aan dat hij van ‘de ene shitperiode in de andere’ terechtkwam. Eerst de coronamaatregelen, daarna ook de gevolgen van de coronapandemie.

Goed vol

Over klandizie hoeft Nijkamp zich echter geen zorgen te maken. De ondernemer zegt dat het restaurant goed vol zit en dat er partijen worden georganiseerd. “Zowel de zalen als het restaurant draaien goed, maar het is niet genoeg. Er moet geld bij. En als je zeven dagen in de week werkt, dan breekt je dat een keer op.”

Daar had Nijkamp geen zin in. Daarom heeft hij na een lange en zorgvuldige overweging ervoor gekozen om de zaak te sluiten. Dat doet hij vooral voor zichzelf. Hij stelt dat hij zich anders te veel zou uit gaan sloven, met alle gevolgen van dien.

1 augustus

De tent sluit op 1 augustus. Dan wordt de sleutel overgedragen aan pandeigenaar Orbys. Die zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe uitbater.

Naast restaurant is Anno 1987 ook vaak gebruikt door diverse verenigingen. Zo zijn er danslessen, de EHBO-afdeling Woerden komt hier en er zijn zwangerschapsyogalessen. Wat Nijkamp hierna gaat doen? “Eerst maar eens tot rust komen”, vertel hij. “Misschien maar weer voor een baas werken. Ik weet het nog niet zeker.”

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe