Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Robèr Willemsen stopt als voorzitter van de KHN

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Voorzitter Robèr Willemsen stopt bij de KHN
Tijdens de coronapandemie werd Robèr Willemsen hét gezicht van de horeca. De voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland gaat na zeven jaar stoppen en gaat zich meer richten op zijn familie en zijn eigen horecazaak. De horeca laat hij dus niet achter zich liggen. Dit meldt het AD.

Mister horeca, zo wordt Robèr Willemsen ook wel genoemd. Voor de coronapandemie wisten veel mensen niet eens van zijn bestaan af. Tot hij zich na elke coronapersconferentie hard maakte voor de belangen van de horecasector. Nu kan de oud-voorzitter niet meer naar buiten zonder dat iemand hem herkent of aanspreekt.

Horeca niet uit de crisis

De huidige cijfers vertekenen de werkelijkheid volgens Willemsen. Hij doelt hiermee op het aantal faillissementen in de horecasector. Ondanks een toename van het aantal horecazaken stelt de oud-voorzitter dat er nog een groot onderliggend financieel leed is bij een groot deel van de horecazaken, zeker die voor de coronapandemie al in bedrijf waren. “Pensioenen zijn weg, spaarpotjes verdwenen. Dat aflossen van loonheffing is telkens uitgesteld, maar gaat nu ook gebeuren, terwijl de marges onder druk staan.” Hij geeft aan tegen het AD dat dit volledig ten koste gaat van de investeringen in een bedrijf of personeel. Daar voegt Willemsen aan toe dat wij dit mogelijk nu nog niet voelen, maar de komende jaren wel.

Coronabeleid

Het is persoonlijk leed wat hem het meest is bijgebleven van zijn voorzitterschap. Hij geeft aan dat hij geëmotioneerd wordt door de ondernemers die hun wilskracht en energie houden ondanks de crisis. Hij stelt dat hij teleurgesteld is in de politiek. Die had volgens hem te weinig concrete handelingen verricht, die ten koste gingen van de ondernemers. “Ik vind het ook wel teleurstellend dat de politiek zo is versplinterd en zo polariseert. Dat houdt mij soms wel bezig.”

Nu Willemsen zijn werkzaamheden bij de KHN stopzet, geeft hij aan dit jaar überhaupt rustig aan te doen, behalve bij zijn zaken en thuis. Daarna wil hij wel weer actief worden in de horecasector. Hij stelt dat je alleen iets kun vinden als je ook daad bij woord houdt. Daarom zegt hij dat hij links- of rechtsom wel weer iets gaat oppakken. Daarnaast sluit hij ook niet uit dat hij ondernemers gaat helpen via brancheverenigingen of via lokale politiek.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.