Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Robèr Willemsen stopt als voorzitter van de KHN

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Voorzitter Robèr Willemsen stopt bij de KHN
Tijdens de coronapandemie werd Robèr Willemsen hét gezicht van de horeca. De voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland gaat na zeven jaar stoppen en gaat zich meer richten op zijn familie en zijn eigen horecazaak. De horeca laat hij dus niet achter zich liggen. Dit meldt het AD.

Mister horeca, zo wordt Robèr Willemsen ook wel genoemd. Voor de coronapandemie wisten veel mensen niet eens van zijn bestaan af. Tot hij zich na elke coronapersconferentie hard maakte voor de belangen van de horecasector. Nu kan de oud-voorzitter niet meer naar buiten zonder dat iemand hem herkent of aanspreekt.

Horeca niet uit de crisis

De huidige cijfers vertekenen de werkelijkheid volgens Willemsen. Hij doelt hiermee op het aantal faillissementen in de horecasector. Ondanks een toename van het aantal horecazaken stelt de oud-voorzitter dat er nog een groot onderliggend financieel leed is bij een groot deel van de horecazaken, zeker die voor de coronapandemie al in bedrijf waren. “Pensioenen zijn weg, spaarpotjes verdwenen. Dat aflossen van loonheffing is telkens uitgesteld, maar gaat nu ook gebeuren, terwijl de marges onder druk staan.” Hij geeft aan tegen het AD dat dit volledig ten koste gaat van de investeringen in een bedrijf of personeel. Daar voegt Willemsen aan toe dat wij dit mogelijk nu nog niet voelen, maar de komende jaren wel.

Coronabeleid

Het is persoonlijk leed wat hem het meest is bijgebleven van zijn voorzitterschap. Hij geeft aan dat hij geëmotioneerd wordt door de ondernemers die hun wilskracht en energie houden ondanks de crisis. Hij stelt dat hij teleurgesteld is in de politiek. Die had volgens hem te weinig concrete handelingen verricht, die ten koste gingen van de ondernemers. “Ik vind het ook wel teleurstellend dat de politiek zo is versplinterd en zo polariseert. Dat houdt mij soms wel bezig.”

Nu Willemsen zijn werkzaamheden bij de KHN stopzet, geeft hij aan dit jaar überhaupt rustig aan te doen, behalve bij zijn zaken en thuis. Daarna wil hij wel weer actief worden in de horecasector. Hij stelt dat je alleen iets kun vinden als je ook daad bij woord houdt. Daarom zegt hij dat hij links- of rechtsom wel weer iets gaat oppakken. Daarnaast sluit hij ook niet uit dat hij ondernemers gaat helpen via brancheverenigingen of via lokale politiek.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe