Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Robèr Willemsen stopt als voorzitter van de KHN

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Voorzitter Robèr Willemsen stopt bij de KHN
Tijdens de coronapandemie werd Robèr Willemsen hét gezicht van de horeca. De voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland gaat na zeven jaar stoppen en gaat zich meer richten op zijn familie en zijn eigen horecazaak. De horeca laat hij dus niet achter zich liggen. Dit meldt het AD.

Mister horeca, zo wordt Robèr Willemsen ook wel genoemd. Voor de coronapandemie wisten veel mensen niet eens van zijn bestaan af. Tot hij zich na elke coronapersconferentie hard maakte voor de belangen van de horecasector. Nu kan de oud-voorzitter niet meer naar buiten zonder dat iemand hem herkent of aanspreekt.

Horeca niet uit de crisis

De huidige cijfers vertekenen de werkelijkheid volgens Willemsen. Hij doelt hiermee op het aantal faillissementen in de horecasector. Ondanks een toename van het aantal horecazaken stelt de oud-voorzitter dat er nog een groot onderliggend financieel leed is bij een groot deel van de horecazaken, zeker die voor de coronapandemie al in bedrijf waren. “Pensioenen zijn weg, spaarpotjes verdwenen. Dat aflossen van loonheffing is telkens uitgesteld, maar gaat nu ook gebeuren, terwijl de marges onder druk staan.” Hij geeft aan tegen het AD dat dit volledig ten koste gaat van de investeringen in een bedrijf of personeel. Daar voegt Willemsen aan toe dat wij dit mogelijk nu nog niet voelen, maar de komende jaren wel.

Coronabeleid

Het is persoonlijk leed wat hem het meest is bijgebleven van zijn voorzitterschap. Hij geeft aan dat hij geëmotioneerd wordt door de ondernemers die hun wilskracht en energie houden ondanks de crisis. Hij stelt dat hij teleurgesteld is in de politiek. Die had volgens hem te weinig concrete handelingen verricht, die ten koste gingen van de ondernemers. “Ik vind het ook wel teleurstellend dat de politiek zo is versplinterd en zo polariseert. Dat houdt mij soms wel bezig.”

Nu Willemsen zijn werkzaamheden bij de KHN stopzet, geeft hij aan dit jaar überhaupt rustig aan te doen, behalve bij zijn zaken en thuis. Daarna wil hij wel weer actief worden in de horecasector. Hij stelt dat je alleen iets kun vinden als je ook daad bij woord houdt. Daarom zegt hij dat hij links- of rechtsom wel weer iets gaat oppakken. Daarnaast sluit hij ook niet uit dat hij ondernemers gaat helpen via brancheverenigingen of via lokale politiek.

Door: Nationale Horecagids

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.