Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Patrons Cuisiniers organiseren grootste chef’s table ter wereld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Patrons Cuisiniers organiseren grootste chef’s table ter wereld
Op 29 januari is op de Amsterdamse Beurs van Berlage de grootste chef’s table ter wereld georganiseerd. De initiatiefnemers zijn patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends. Hier bereidden 25 sterrenchefs een zesgangendiner met de beste en bekendste gerechten van de topchefs, die samen goed zijn voor 28 Michelinsterren. Dit meldt de RestaurantKrant.

De avond in de Beurs van Berlage begon met een ontvangst met champagne en oesters, scheermessen en een garnalencappuccino van Edwin Vinke. Daarna schoven de gasten aan bij een van de 23 chef’s tables in de beurszaal uit 1903.

Ongebakken appeltaart

De gasten konden aan tafel zien hoe de chefs de gangen bereidden. De chefs maakten hun signatuurgerechten. Zo serveerde de nieuwste patron Erik Tas zijn bekende tarbot met cantharellen en truffel. Wilco Berends bereidde zijn langoustine met Thaise curry, kokos en kroepoek. Om het diner af te sluiten kwam chef Jef Schuur met een ongebakken appeltaart als dessert. Hiervoor gebruikt Schuur hele appels, eieren, bloem en boter in een kom. Vervolgens roerde hij alles door elkaar tot er een mousse ontstond die smaakte naar appeltaart.

Carrousel koken

Om de gang wisselde het keukenpersoneel en de chef. Op deze manier konden de gaten elke gang weer van een nieuw menu proeven. De sommeliers bleven wel op dezelfde plek staan om bijpassende wijnen te schenken aan de tafels. Wilco Berends noemt het ‘onwijs bijzonder’ dat alle patrons bij elkaar komen om een diner te bereiden. Hij geeft aan zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van het diner. Berends is erg trots dat zij allen het evenement kunnen organiseren.

Erik Tas

Naast het diner in de Amsterdamse beurszaal heeft ook de inauguratie van de nieuwste patron-cuisinier Erik Tas plaatsgevonden. Hij kreeg zijn bijpassende koksbuis van zijn leermeester Erik van Loo. Tas is vereerd om deel te mogen nemen aan de club: “Les Patrons Cuisiniers bestaat uit koks en ondernemers met een prachtig bedrijf in het hoogst denkbare segment. Uit hun gedeelde visie is een vriendschap ontstaan. De gasten proeven dit niet alleen terug op het bord, maar ook in de gastvrijheid en het glas in het restaurant.”

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.