Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Patrons Cuisiniers organiseren grootste chef’s table ter wereld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Patrons Cuisiniers organiseren grootste chef’s table ter wereld
Op 29 januari is op de Amsterdamse Beurs van Berlage de grootste chef’s table ter wereld georganiseerd. De initiatiefnemers zijn patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends. Hier bereidden 25 sterrenchefs een zesgangendiner met de beste en bekendste gerechten van de topchefs, die samen goed zijn voor 28 Michelinsterren. Dit meldt de RestaurantKrant.

De avond in de Beurs van Berlage begon met een ontvangst met champagne en oesters, scheermessen en een garnalencappuccino van Edwin Vinke. Daarna schoven de gasten aan bij een van de 23 chef’s tables in de beurszaal uit 1903.

Ongebakken appeltaart

De gasten konden aan tafel zien hoe de chefs de gangen bereidden. De chefs maakten hun signatuurgerechten. Zo serveerde de nieuwste patron Erik Tas zijn bekende tarbot met cantharellen en truffel. Wilco Berends bereidde zijn langoustine met Thaise curry, kokos en kroepoek. Om het diner af te sluiten kwam chef Jef Schuur met een ongebakken appeltaart als dessert. Hiervoor gebruikt Schuur hele appels, eieren, bloem en boter in een kom. Vervolgens roerde hij alles door elkaar tot er een mousse ontstond die smaakte naar appeltaart.

Carrousel koken

Om de gang wisselde het keukenpersoneel en de chef. Op deze manier konden de gaten elke gang weer van een nieuw menu proeven. De sommeliers bleven wel op dezelfde plek staan om bijpassende wijnen te schenken aan de tafels. Wilco Berends noemt het ‘onwijs bijzonder’ dat alle patrons bij elkaar komen om een diner te bereiden. Hij geeft aan zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van het diner. Berends is erg trots dat zij allen het evenement kunnen organiseren.

Erik Tas

Naast het diner in de Amsterdamse beurszaal heeft ook de inauguratie van de nieuwste patron-cuisinier Erik Tas plaatsgevonden. Hij kreeg zijn bijpassende koksbuis van zijn leermeester Erik van Loo. Tas is vereerd om deel te mogen nemen aan de club: “Les Patrons Cuisiniers bestaat uit koks en ondernemers met een prachtig bedrijf in het hoogst denkbare segment. Uit hun gedeelde visie is een vriendschap ontstaan. De gasten proeven dit niet alleen terug op het bord, maar ook in de gastvrijheid en het glas in het restaurant.”

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.