Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Patrons Cuisiniers organiseren grootste chef’s table ter wereld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Patrons Cuisiniers organiseren grootste chef’s table ter wereld
Op 29 januari is op de Amsterdamse Beurs van Berlage de grootste chef’s table ter wereld georganiseerd. De initiatiefnemers zijn patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends. Hier bereidden 25 sterrenchefs een zesgangendiner met de beste en bekendste gerechten van de topchefs, die samen goed zijn voor 28 Michelinsterren. Dit meldt de RestaurantKrant.

De avond in de Beurs van Berlage begon met een ontvangst met champagne en oesters, scheermessen en een garnalencappuccino van Edwin Vinke. Daarna schoven de gasten aan bij een van de 23 chef’s tables in de beurszaal uit 1903.

Ongebakken appeltaart

De gasten konden aan tafel zien hoe de chefs de gangen bereidden. De chefs maakten hun signatuurgerechten. Zo serveerde de nieuwste patron Erik Tas zijn bekende tarbot met cantharellen en truffel. Wilco Berends bereidde zijn langoustine met Thaise curry, kokos en kroepoek. Om het diner af te sluiten kwam chef Jef Schuur met een ongebakken appeltaart als dessert. Hiervoor gebruikt Schuur hele appels, eieren, bloem en boter in een kom. Vervolgens roerde hij alles door elkaar tot er een mousse ontstond die smaakte naar appeltaart.

Carrousel koken

Om de gang wisselde het keukenpersoneel en de chef. Op deze manier konden de gaten elke gang weer van een nieuw menu proeven. De sommeliers bleven wel op dezelfde plek staan om bijpassende wijnen te schenken aan de tafels. Wilco Berends noemt het ‘onwijs bijzonder’ dat alle patrons bij elkaar komen om een diner te bereiden. Hij geeft aan zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van het diner. Berends is erg trots dat zij allen het evenement kunnen organiseren.

Erik Tas

Naast het diner in de Amsterdamse beurszaal heeft ook de inauguratie van de nieuwste patron-cuisinier Erik Tas plaatsgevonden. Hij kreeg zijn bijpassende koksbuis van zijn leermeester Erik van Loo. Tas is vereerd om deel te mogen nemen aan de club: “Les Patrons Cuisiniers bestaat uit koks en ondernemers met een prachtig bedrijf in het hoogst denkbare segment. Uit hun gedeelde visie is een vriendschap ontstaan. De gasten proeven dit niet alleen terug op het bord, maar ook in de gastvrijheid en het glas in het restaurant.”

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.