Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca: zeven dagen per week werken en soms tot twee uur 's nachts

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Horeca: zeven dagen per week werken en soms tot twee uur 's nachts
In de Noord-Hollandse horeca stonden in het tweede kwartaal van 2022 circa 7300 vacatures open. Daarom springen bij De Nadorst in Blokker en Bliss in Purmerend de dochters van de horecagelegenheden bij om de gaten op te vullen. Dit meldt NH Nieuws.

Rob Baltus is eigenaar van het restaurant De Nadorst in Blokker. Hij geeft aan dat het personeelstekort in eerdere jaren een stuk minder speelde. Er kwamen vroeger verschillende reacties op een vacature zodra deze online werd gezet. Als ondernemer kon je toen kiezen wie het beste bij het bedrijf past. Tegenwoordig moet je als ondernemer alle middelen inzetten om überhaupt een reactie te vinden.

Vakmensen

Baltus geeft aan echt op zoek te zijn naar vakmensen. Van de 7300 vacatures die open stonden in de Noord-Hollandse horeca, ging het om 3200 vacatures voor kelners en barpersoneel en 1350 voor koks.

Bij brunchroom en taartenmakerij Bliss in Purmerend wordt er ook geschreeuwd om meer personeel. Melissa Koetsier, dochter van Yasemin Öskurt, geeft aan dat het op dit moment erg zwaar is. Ze hoopt dat er snel nieuw personeel gevonden wordt. Zowel moeder als dochter werken zeven dagen per week, waarvan vrijdag de langste dag is.

Na het werk in de brunchroom maken moeder en dochter ook nog taarten op bestelling. Eigenaresse Öskurt geeft aan dat ze soms wel tot een uur of twee bezig is. In het weekend halen de klanten vaak de taarten op om hun verjaardag te vieren.

Weinig gesolliciteerd

Hoe kan het dat er zo weinig personeel te vinden is? Koetsier weet het niet. Volgens haar wordt er weinig gesolliciteerd, ondanks dat zij meerdere advertenties online hebben. Ze denkt dat de horeca misschien te zwaar is.

De huidige problematiek rondom het personeelstekort in de horecasector dwingt zaken tot het nemen van rigoureuze maatregelen. Bliss is bijvoorbeeld op zondag gesloten en ook restaurant NaDorst moet twee dagen per week dicht. Het moet niet vaker gebeuren volgens de ondernemers, want de dagelijkse kosten gaan wel gewoon door.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.