Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Kuipers moet GGD terugfluiten over de discussie wie er belangrijker werk doet'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
'Kuipers moet GGD terugfluiten over de discussie wie er belangrijker werk doet'
Volgens de horeca kapen de GGD's voor hun vaccinatiecampagne personeel weg met hoge lonen, onder de noemer maatschappelijk belang. Koepelorganisatie GGD GHOR wijst op de hulp die zij tijdens de lockdowns geboden hebben om in ieder geval medewerkers aan het werk te houden. Een welles-nietes-discussie dus, stelt Shiva de Winter van de Nederlandse Stichting Water- en Zwemveiligheid (NSWZ). Dit meldt ANP Expert Support. 

De woordvoerder van GGD GHOR noemt de vaccinatiecampagne die in september begint van hoog maatschappelijk belang en hierdoor indirect belangrijker dan onder andere de horeca, zegt De Winter. Want, zo schetst de woordvoerder, het belang voor uitval in de arbeidsmarkt in de herfst moet voorkomen worden.

Excuus

"Het is het excuus dat de GGD gebruikt om mensen te werven uit andere branches - zoals de zwembranche. Die deint al jaren van de ene naar de andere crisis. Wachtlijsten, energie- en personeelscrises zijn aan de orde van de dag. Wil de GGD GHOR hier ook beweren dat het belang van vaccineren boven het belang van zwemveiligheid en zwemles van kinderen staat? Het personeel dat hierdoor is onttrokken, en misschien zich opnieuw laat verleiden voor het grote geld van de GGD, is onmisbaar voor de branche."

De woordvoerder van de GGD GHOR zegt: "We zien juist veel mensen die een sterke motivatie hebben om het maatschappelijke probleem van de coronacrisis aan te pakken." Hoe zit het dan met de gepensioneerden die graag een steentje willen bijdragen aan de volksgezondheid? Dat vraagt De Winter zich af. En er zijn meer doelgroepen die hun hulp hebben toegezegd.

Primaire taak

"Blijf als GGD GHOR van het personeel van sectoren af die een primaire taak vervullen, zoals zwemles geven of sportbegeleiding geven aan mensen die het zo hard nodig hebben. Hoe belangrijk het werk van de GGD ook is, onder de gezondheid en veiligheid van mensen valt ook bewegen en kunnen zwemmen."

Het is volgens De Winter aan het ministerie van Volksgezondheid, leiding van minister Kuipers, om in te grijpen en te voorkomen dat er door dit soort uitspraken een tweedeling ontstaat tussen sectoren en de GGD GHOR.

"Iedereen werkt keihard om zijn of haar bedrijf met zijn of haar gasten en gebruikers zo goed mogelijk te kunnen helpen, waaronder zwemscholen. Neem dat als minister serieus, in plaats van alleen de eigen agenda verder af te rollen en de taak als minister van Sport af te schuiven."

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.