Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

5 effectieve manieren om gasten te verrassen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Als horecaondernemer kun je je gasten veranderen in enthousiaste fans van je restaurant of hotel door hen op een effectieve manier te verrassen. Niet alleen door altijd te glimlachen en gasten steeds persoonlijk te verwelkomen. Ook via communicatie, persoonlijk contact en weggevertjes kun je hun loyaliteit aanzienlijk verhogen. Dit zijn vijf effectieve manieren waarop je dat kunt doen:

1. Leer je  klanten kennen

In deze tijd van groeiende zakelijkheid kun je je als horecaondernemer onderscheiden door betrokkenheid te tonen naar je gasten toe. Luister met oprechte interesse, stel vragen en geef tips voor leuke uitstapjes in de omgeving. Zorg ook dat je veel folders hebt liggen die ook bij de VVV beschikbaar zijn.

2. Geef ze een lot

Het klinkt onconventioneel, maar je gasten een lot uit de loterij geven is een geweldige manier om ze te verrassen. Misschien geef je ze wel een lot dat hun leven zal veranderen. Vraag hen bij binnenkomst wat hun wens zou zijn als ze een wens mochten doen. Veel mensen wensen dat ze de loterij winnen. Verras hen met een lot en wens hen geluk.

3. Maak het persoonlijk

Gasten willen een persoonlijke aanpak. Dat hoeft geen grote investering te vergen. Je laat al zien dat je echt om hen geeft met persoonlijke weggevertjes. Dat is een goedkope manier om het je gasten naar de zin te maken.

4. Welkomst telefoongesprekken

Als je een hotel hebt, heb je wellicht geen idee hoe groot de impact van een simpel telefoontje kan zijn voor het opbouwen van een relatie met je gasten. Bel persoonlijk met mensen die net hebben ingecheckt en bevestig dat alles in hun kamer aan hun verwachtingen voldoet.

5. Bied iets gratis aan

Iedereen houdt van cadeautjes. Hoe klein je geschenk ook is, je gasten zullen het gebaar zeker waarderen. Bijvoorbeeld een fles water of een koud drankje bij aankomst. Voor ouders met kinderen zijn gratis luiers in het toilet een fantastische service die ze niet snel zullen vergeten. 

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.