Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tien Nederlandse chefs in Best Chef Top100

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vrijdag werd bekend gemaakt dat er tien Nederlandse chefs in de Best Chef Top100 staan. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van The Best Chef Awards. Sinds 2017 kunnen chefs via deze verkiezing een plek bemachtigen in de Top100 beste chefs van de wereld. Daarnaast zijn er ook awards te winnen. De nummer één ontvangt ‘The Best Chef Award’. Het event vond dit jaar plaats in Amsterdam. Dit melden Misset Horeca en The Best Chef.
Dertien Nederlandse chefs deden dit jaar mee aan The Best Chef Award 2021. Niet het land waar het restaurant van de chef is gevestigd, maar het land van herkomst telt mee. Van de dertien Nederlandse chefs zijn er tien in de Top100 beland. Jonnie Boer van ‘De Librije’ heeft zijn positie dit jaar weten te verdedigen. Hij eindigt wederom op nummer dertien van de wereld. Verder zijn alle voorgaande deelnemers gestegen in de ranglijst. Daarnaast zijn er drie nieuwe namen toegevoegd aan de ranglijst: Jacob Jan Boerma, Sidney Schutte, Jonathan Zandbergen en Jan Sobecki.

Dit zijn de posities van de Nederlandse genomineerde chefs:
Jonnie Boer - De Librije (nr.13)
Nick Bril - The Jan in Antwerpen (nr. 40)
Joris Bijdendijk - Rijks (nr. 46)
Soeniel Bahadoer - De Lindehof (nr. 58)
Dennis Huwaë - Daalder (nr. 64)
Syrco Bakker - Pure C (nr. 66)
Jacob Jan Boerma, The White Room (nr. 67)
Sidney Schutte - Spectrum (nr. 80)
Jonathan Zandbergen - Merlet (nr. 95)
Jan Sobecki - Tribeca (nr. 99)
 

De stemming

Er stonden in totaal tweehonderd kandidaten op de ranglijst. Hieronder vallen de deelnemers van vorig jaar en nieuwe kandidaten. Elk jaar nomineert een groep van honderd anonieme professionals de ‘nieuwe gezichten’. Om van de tweehonderd kandidaten naar een Top100 te maken wordt er gestemd door de honderd professionals en de huidige chefs en deelnemers.
 
Door: Nationale Horecagids
 
 
18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.