Normal_normal_eric_toren__eigenaar_hotel_twentyseven__met_design_et_al-award

Het Amsterdamse boutiquehotel TwentySeven heeft vrijdagavond bij de International Hotel & Property Awards van het blad Design et al, de prijs voor het beste hotel van Europa onder de vijftig kamers gewonnen. Andere prijswinnaars waren Mandarin Oriental Hyde Park en Velaa Private Island. Dit meldt Hotel TwentySeven.

 

In het juryrapport van Design et al wordt TwentySeven het meest “weelderige toevluchtsoord” van Nederland genoemd: “Hotel TwentySeven biedt eindeloze servicemogelijkheden op het hoogste niveau met een persoonlijke benadering die alleen een boetiekhotel kan bieden”. Gasten staan voorop, en geen verzoek is te groot of te klein, zo vervolgt het rapport. 
 
BESTE BOUTIQUEHOTEL TER WERELD
 
Het Amsterdamse hotel, op de hoek van de Dam en het Rokin, doet het goed. Recent kreeg TwentySeven van de Hotel of the Year Awards de prijs uitgereikt voor beste luxury boutique hotel ter wereld. Het zestien suites tellende hotel kreeg van de jury te horen dat de 'wow factor' met een 10 beoordeeld werd, omdat het hotel een unieke ambiance heeft met hoogste standaard van luxe, op een iconische plek. Ook de service kreeg een 10, ‘over de hele linie foutloos’ oordeelde de jury. Van dezelfde organisatie kreeg Restaurant Bougainville, gevestigd in hotel TwentySeven, de prijs voor Best Fine Dining Restaurant Experience, en won sommelier Lendl Mijnhijmer samen met zijn team de prijs voor Best Luxury Hotel Sommelier Team Worldwide 2019. Het restaurant heeft sinds december een Michelin-ster. 
 
 
Sommelier Lendl Mijnhijmer van Restaurant Bougainville.
 
VIRTUOSO
 
Inmiddels is het hotel toegetreden tot het exclusieve reisnetwerk van Virtuoso, dat is voorbehouden aan een select groepje vijfsterrenhotels in de wereld. TwentySeven is het zevende hotel in Nederland dat hier toebehoort, naast onder meer de stadsgenoten De L’Europe en Waldorf Astoria. Hotel TwentySeven is het geesteskind van Eric Toren, die trots is op zijn droomhotel en iedereen die er aan heeft bijgedragen: “We hebben hier als team keihard voor gewerkt, dat we deze erkenning krijgen tot de top te behoren is meer dan we konden hopen een klein jaar na de opening”.  
 
Door: Nationale Horecagids