Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kansen voor horecaleveranciers door stijging omzet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Goed nieuws voor horecaleveranciers in Nederland: door de verwachte stijging van de omzet in de horeca zullen horecaondernemers ook in 2019 een beroep op je doen. Hoewel de omzetgroei in 2019 minder groot zal zijn als in de voorgaande jaren, zijn er voor jou als horecaleverancier (food en/of non-food) veel kansen om in te spelen op de groei in de horeca. 

Economische groei: stijging van de omzet in de horeca 

Dat het goed gaat met de economie is inmiddels geen verrassing meer. Ook de horeca profiteert flink van de economische groei: de omzet van hotels, cafés en restaurants stijgt opnieuw in 2019 (naar verwachting met 2 tot 4 procent). Jumbo Groep Holding BV maakte recent nog bekend dat de omzet van restaurantketen La Place in 2018 maar liefst gestegen is met meer dan 20%. De arbeidsmarkt is momenteel erg krap: de horecasector kampt met een groot tekort aan arbeidskrachten. Horecabedrijven hebben veel moeite met het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel. 
 

Kansen voor horecaleveranciers 

Voor jou als horecaleverancier is de verwachte omzetstijging in de horecabranche in 2019 een fijn vooruitzicht. De KHN (Koninklijke Horeca Nederland) deed een onderzoek onder ongeveer 1.000 horecaondernemers in Nederland. De resultaten van dit onderzoek liegen er niet om: maar liefst 72% van de horecaondernemers heeft veel vertrouwen in 2019. Dit is echter nog niet alles: 97% is van plan om zich dit jaar bezig te houden met nieuwe activiteiten of wil bestaande activiteiten uitbreiden. Hierdoor zullen horecabedrijven nog meer een beroep doen op horecaleveranciers. Om de verwachte groei bij te kunnen benen, zal er veel vraag zijn naar zowel food als non-food. Ook jij als horecaleverancier zal dus de vruchten plukken van de omzetgroei in de horeca. Dit wordt een jaar met veel kansen voor horecaleveranciers. Duurzaamheid is de trend van 2019. Hier zal aankomend jaar dan ook steeds meer aandacht voor zijn. 
 

Horecasupply.nl 

Horecasupply.nl is de online non-foodpartner van vele horecaondernemers. Bij deze horecaleverancier kun je terecht voor tal van producten: horecaservies, horecaglazen, horecabestek, barbenodigdheden, tafelartikelen, buffetpresentatie, keukenartikelen, horeca-apparatuur en transport- en serveerwagens. Ook biedt deze horecaleverancier tal van HACCP-artikelen voor een optimale hygiëne in jouw horecabedrijf. Denk daarbij aan stellingen, schoonmaakbenodigdheden en afvalbakken. Horecasupply.nl levert o.a. aan de A’dam TOREN, gelegen aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord.
 
10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.