Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tante Pietje wil na verwoestende brand met miljoen aan schade in juli weer open

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Tante Pietje wil na verwoestende brand met miljoen aan schade in juli weer open / "Korte Putstraat 's-Hertogenbosch" door Steven Lek (CC BY-SA 4.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/?ref=openverse
Het is nog geen twee maanden geleden dat bistro Tante Pietje in Den Bosch werd getroffen door één van de grootste nachtmerries van horecaondernemers. Een grote brand woedde in het pand aan de Korte Putstraat in ’s Hertogenbosch met een miljoen euro aan schade. De verwachting was dat de zaak voor een jaar moest sluiten, maar eigenaar Kees Lankhaar heeft andere plannen, meldt het Brabants Dagblad.

Lankhaar geeft aan dat het nog een beetje naar brand ruikt. Dat is toch echt een understatement. Het lijkt er eerder op alsof er vorige week nog een brand heeft gewoed in de bistro. Toch is het ondertussen al bijna twee maanden geleden. De oorzaak van de brand was kortsluiting in een droger op de eerste verdieping. Die veroorzaakte de desastreuze brand die wonder boven wonder beperkt bleef tot Tante Pietje.

Open in juli

Alhoewel de aannemer aangeeft dat er op 1 augustus weer gewerkt kan worden in de bistro, heeft Lankhaar andere ambities. Hij wil de zaak in juli weer openen. En daar is hij zo verzekerd van, dat hij vanaf 10 juli al personeel heeft ingeroosterd en gasten ook vanaf deze datum een reservering kunnen plaatsen.

Personeelsuitjes

Omdat het personeel thuis zat na de brand, heeft Lankhaar een aantal uitjes georganiseerd. “Zo blijven we elkaar zien en blijven zij ook betrokken bij Tante Pietje. Straks hebben we ze namelijk weer keihard nodig”, zegt Lankhaar tegen BD. Ze hebben verschillende workshops bijgewoond en zijn samen naar voetbalwedstrijden geweest.

De eigenaar geeft aan dat hij erg uitkijkt naar de heropening en er echt naartoe leeft. Hij stelt dat het zelfs bijna voelt alsof hij een nieuwe zaak gaat openen.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.