Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Esmé Deurloo is een bekend gezicht in de Zeeuwse horeca, maar stopt ermee

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Esmé Deurloo is een bekend gezicht in de Zeeuwse horeca, maar stopt ermee
In Middelburg is Esmé Deurloo een bekend gezicht voor velen. Ze werkte jarenlang in de horeca van Vlissingen en Middelburg, maar 1 oktober was haar laatste werkdag. Dit meldt Zeelandnet.

Deurloo’s carrière in de horeca begon op haar zeventiende toen ze haar eerste stappen in de branche zette bij de Panta Rhei in Vlissingen. Ze liet haar gegevens achter bij de bar en ondanks dat de Zeeuwse geen werkervaring had, mocht ze een week later beginnen.  In totaal bleef ze bijna negen jaar hangen.

Ook tijdens haar studie bleef Deurloo werken bij Panta Rhei. Ze deed de hbo-opleiding Sport en Beweegeducatie. Deurloo geeft aan dat haar moeder niet altijd even blij was met het aantal uur dat ze spendeerde op het strand. Zelf ziet ze in dat het misschien niet heel handig was, maar het was ‘zo’n gezellig gekkenhuis’: veel stappen, studeren en werken. Op die leeftijd nog prima te doen, aldus de Zeeuwse.

Wereldreis

Eigenlijk was het de bedoeling dat ze zou sparen voor een wereldreis. Nadat ze wild had staan dansen op een tafel bij café Seventy Seven in Middelburg werd Deurloo gevraagd daar te komen werken. Naar eigen zeggen was het plan dat ze een jaar daar zou werken en dan op reis te gaan. Het bleek echter zo gezellig te zijn daar, dat ze er langer bleef. Na twee en een half jaar fulltime daar gewerkt te hebben - en bij haar ouders te worden - kon ze veel sparen.

Daarna was het zover: Deurloo ging op wereldreis. En geheel passend bij de Zeeuwse duurde deze ook langer dan gepland. Ze ging in totaal anderhalf jaar lang weg. Toen haar zus zwanger werd, besloot ze terug te gaan. Deurloo wilde de komst van haar nichtje niet missen.

Nieuwe baan

Eenmaal terug in Nederland had ze al snel een nieuwe baan. Restaurant De Herberg in Middelburg benaderde haar. Uiteindelijk werkte ze er bijna vier jaar met plezier. Toch besloot ze deze maand te stoppen. Het werk in de horeca vindt ze nog altijd leuk, maar de Zeeuwse wil uitzoeken wat ze nog meer kan. Naar eigen zeggen een spannend besluit, want ze heeft nog nooit niet gewerkt.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.