Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veertien- en vijftienjarigen aan het werk bij Pannenkoekenhuis in Ruurlo

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Veertien- en vijftienjarigen aan het werk bij Pannenkoekenhuis in Ruurlo
Je ziet het niet vaak: meisjes en jongens van veertien die in de horeca werken. Bij Pannenkoekenhuis De Heikamp in Ruurlo mag het. Daar werken Danique en Isabelle. Zij maken onderdeel uit van De Heikamp Academy. Dit meldt Regio8.

Bij De Heikamp Academy draaien gemotiveerde tieners mee in het bedrijf. Het initiatief komt van Bert van Zijtveld. Hij ziet de academie als een oplossing voor het personeelstekort in de branche.

Werkzaamheden voor tieners in horeca

Als veertien- of vijftienjarige mag je nog niet zoveel doen in de horeca. Bij de academy wordt gekeken naar wat zij wél mogen doen. Het gaat om voorbereidende klusjes. Zo maken Danique en Isabelle de tafels zorgvuldig schoon, mixen ze het pannenkoekenbeslag en zetten ze de stroop en poedersuiker op de tafels.

Vier tieners doen deze klusjes nu bijna dagelijks voor het bedrijf. Vanwege hun leeftijd mogen ze ongeveer drie uur per dag werken. Hoewel dit niet lang is, doen zij dit wel vijf dagen per week.

Supermarkt als concurrent

De supermarkt is de grootste concurrent voor de horecazaken als het gaat om het werven van personeel. In de horecabranche mogen de tieners immers nog niet zoveel doen, waardoor zij al snel voor de supermarkten kiezen. Daarna is het lastig om hen weer ‘terug te winnen’, aldus Van Zijtveld.

In gesprek met middelbare scholen

De initiatiefnemer is van plan om meer gemotiveerde tieners te kunnen verwelkomen op de academy. Op dit moment is hij in gesprek met middelbare scholen. Van Zijtveld hoopt de aankomende jaren nog meer tieners te kunnen verwelkomen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.